icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

marsi69
17. únor 2017

Jj jdu ale ještě je čas ...

nita1984
autor
17. únor 2017

@marsi69 tak držím palce, at to vše klepne

bambulka247
17. únor 2017

@marsi69 Nieco tam urcite je. Ale ako tak pocitam, ak si bola v sobotu na opu, tak dnes by malo mat embryjko 6 dni, zahniezdovanie prebieha tak 5.-6.den, tak podla mna by to na teste este nebolo vidno, moze to byt aj ten pregnyl. Ale drzim palce, nech krasne sili 🙂

satinem
8. bře 2017

Ahoj holky 🙂) pridavam se k vam....v patek jdu na konzultaci. Jsme po dvou spermiogramech, pritel spatny....mame 2%sanci na prirozene oplodneni. Ale spatna morfologie a spousta dalsich chyb. Takze v pateksi jdeme pro instrukce, 16.budou mesicky a zaciname 🙂 moc se tesim, ale zaroven se i bojim jak to pujde a jak to budu snaset....baly jste se taky toho prubehu? Budeme mit PGD i PGS,mate s tim nektera zkusenost? Dekuji za zkusenosti a preji vsem spoustu sil a uspech :-*

cherinka11
11. bře 2017

Ahjte dievcata.Aj nas caka p rva konzultacia v Brne o mesiac u pana doktora Mudr.Otevrela,v Reprofit .
Mate s nim niektora skusenosti?
Na Sk mi nasadili dost brutalnu stimulaciu ,z ktorej mam obavu,tak ideme tam..Za kazdu odpoved dakujem.

satinem
11. bře 2017

@cherinka11 ahoj Cherinko, chodim do jineho CARu, ale cetla jsem tady na Reprofit dobre recenze. Urcite budes spokojena. A kolik jednotek ti na SK dali? Ja budu zacinat na 275jednotkach. Skrze zasobu vajicek, ktera je nastesti jeste docela dobra. Drzim pesticky, at je vse v poradku 🙂

cherinka11
11. bře 2017

@satinem je ahoj,no poviem ti,ze to by som musela mrknut do papierov,bol to moj prvy pohovor koli ivf,dali mi dlhy protokol ,cely mesiac lueky plus injekcie a posledne dva tyzdne dve injek.denne..juj..paci sa mi,ze v Brne robia stimulku kazdej zene inak a nesnazia sa do kazdej napchat hned obrovsku davku hormonov,ja mam menzes ako hodinky,ovulujem normalne,tvori sa mi cca 11vajicok tak si myslim,ze ba moj cek 36je to fajn tak nechapwm naco taka silna stimulacia..som strasne nedockava na to Brno..ty ides na ivf prvy krat ci?si velmi mila,aj ja ti drzim palce,snad sa budeme casom tesit spolu 😉

sussah
11. bře 2017

@cherinka11 ahoj, aj ja sa po skúsenostiach na sk plánujem vybrať do Brna,ale konkrétne za dr.Vranom. Ideš cez poisťovňu?

cherinka11
11. bře 2017

@sussah ahoj,urcite a tam opytam ako je to s preplacanim,po telefone mi povedali,ze tam maju pani,ktora to ma vsetko na starosti,este neviem co nam navrhnu tak az po konzultacii s lekarom budem riesit poistovnu,chcem co najmensiu stimulaciu tak uvidim co on navrhna.Mna sa pytala pani ku ktoremu doktorovi chcem ist,ale zial kedze som nepoznala ani hedneho,koli terminu mi vysiel Mudr.Otevrel.
Citala som o nom,ze nevyzera akomo c velky sympatak,ale ze opak je pravdou,na dr.Vranu su tu same pozitiva.Ja si tak hovorim,ze ak to ma vyjst,je uplne jedno koho mam,tam su vraj vsetci dobri a kazdy vraj robi nieco ine,ze sa striedaju,sama som zvedava.Uz mad dohodnuty termin?🙂

sussah
11. bře 2017

Áno mali sme dohodnutý termín ešte začiatkom februára ale na sk mi medzitým vyšli zle testy... konkretne mam zvýšený prolaktin.Tak lekár mi kázal ho pred IVF liekmi znížiť. V pondelok idem na krv k mojej lekárke,tak uvidím že či sa to znížilo a tak sa objednám. Zatiaľ som s lekárom v kontakte mailom. Poslala som mu zatiaľ všetky naše výsledky , tak uvidíme že či budeme môcť čoskoro ísť.Tiez ma zaujíma aj soft stimulácia.Ale my máme aj horší spermiogram tak uvidíme čo nám odporučia 😃

cherinka11
11. bře 2017

Tak ti drzim palce aby si bola uz ok a pripravena na Brno,lebo to cakanie je o nervy,stale sa na nieco caka...
A to mu mozem len tak popredu napisat email doktorovi?🙂

cherinka11
11. bře 2017

@sussah my mame tiez zlyyyy spermiogram,preto som zvedava co navrhnu tam,ja by som velmi prvy krat chcela skusit co najmensiu stimulaciu Native,ale samozrejme zalezi na tom ci by to u nas malo zmysel koli tym spermiam...

keeshka
11. bře 2017

Ahoj, já uz jedno úspěšné ivf za sebou mám a tenhle rok bychom rádi sourozence🙂 no a vypadá to, ze budeme muset jít znovu do ivf. Tak vsem preji at je tento rok úspěšný🙂

cherinka11
11. bře 2017

@keeshka jeejtak drzim palce 🙂
A ides do Reprofitu?

satinem
11. bře 2017

@cherinka11 ahaa takze jsi tamten cyklus dokoncila? Ja budu mit prvni 🙂) jsem zvedava. Stejne jak pises ty, take mam vse pravidelne, vse ok, ale partner to ma spatne. Takze jsme k tomu tez museli pristoupit. A kdy ze zacinas v Brne? To je zajimave ze ti dali v SK silnou stimulacku. Ono take kazdy lek ma jinou ucinnou hodnotu. V mem CARu maji Gonal. Jsem zvedava jake to vse bude. Jak jsi reagovala na stimulaci, nebylo ti zle?

cherinka11
11. bře 2017

@satinem no ja som tu stimulaciu nepodstupila,cestou domov sme boli obaja znechuteni a akisi nedovercivy k tomu,nemam doma tie papiere,nemozem kuknut co mi dali,rozhodli sme sa,ze si vypocujeme aj dalsie nazory,tak 6.4. Mame v Brne prvu konzultaciu,podstupila som na Sk len jednu iui ale neuspesne,nas hned na Sk tlacili do ivf,ale aj ked mame od poistovne schvalenu na Sk ziadost,jed sme spocitali sumu za lieky a vysetrenia do ktorych nas tlacili bolo to 1000 euro..to pomaly zaplatim aj v Brne,a to ma ovela vacsiu uspesnost,zenam,ktorym to aj tri krat nevyslo na Sk v Brne sa podarilo 🙂

keeshka
11. bře 2017

@cherinka11 nene, chodím od začátku do Gennetu v Praze. Můžu se zeptat, co vedlo k dlouhému protokolu?

cherinka11
11. bře 2017

@keeshka Sama som bola prekvapena,tvrdili mi ,ze mam vysledky ok a ze dlhy protokol je menej nasilny,ze je priebezne postupny ako kratsi,co som si povedala ok,ale ked mi ukazala tie krabice s injekciami cely mesiac jednu denne a dva tyzdne dve..plus tolko liekov..som sa zhrozila..maju proste taky postup..nevedeli nam ani zodpovedat niektore otazky,tlacili nad do Halospermu a ked sm sa pytali o kolko percent nam to pomoze pokyvali plecami..no neviem,proste zly pocit a nedovera.Mj partner s byvalou partnerkou podstupili 9krat ivf.Len jedno sa podarilo a to v Brne,zial neudrzalo sa..ta psychika robi svoje a nechcem ho vystavovat tlakom a dalsim riskom,povedali sme si,ze ak nie v Brne,potom uz nikde a nemame ba co cakat..roky letia..

sussah
11. bře 2017

@cherinka11 hej native by som brala aj ja,ale ja asi vďaka tomu prolaktinu nemám ani ovulaciu,takže native asi pre mňa ani nepripadá do úvahy.Jasne,že môžeš napísať svojmu lekárovi 😉 Takže ty si ešte ani IVF na sk neskúšala. Ja mám za sebou 1IVF a 4 vklady.Lekar má tú nikde neposlal na žiadne vyšetrenia aby sme zistili príčinu. Až ja z vlastnej iniciatívy som išla na vyšetrenia a z Brna mi napísal lekar že ktoré vyšetrenia by som si mala urobiť.

cherinka11
11. bře 2017

@sussah O ockaj,,lekar a neposlal na ziadne vysetrenia a robil ti ivf?tomu moc nerozumiem,mali spravit vsetky vysetrenia a ivf ako poslednu moznost predsa.Me tiez obilibiui bez toho aby videli moje vajickovody,ak su zle iui je vzdy neuspesna..,bla som sklamana ked ma neposlali ich pozriet kedze mam u jedno mimomater.tehot.za sebou,to bolo pred 10timi rokmi a odvtedy ktovie v akom su stave.Vajickovod mi ale nechali,odvedy ho citim..

sussah
11. bře 2017

@cherinka11 a to ti ani nehovorím že doteraz neviem že či sú moje vajickovody priechodné...Aj keď viem že na IVF to nieje potrebné

cherinka11
11. bře 2017

@sussah teda to mi len potvrdzuje ,ze Brno je ta spravna volba,myslim si,ze v Brne ti navrhnu Hyfosy priechodnost vajickovodov,ak budu dobre skusia iui alebo vam daju moznost hned ist na ivf,mozno by bolo dobre spravit si to tu na Sk ak je to tu lacnejsie,skus sa spytat doktora do emailu..

sussah
11. bře 2017

@cherinka11 hej uvidím že či mi povie doktor. Či to vôbec má zmysel.

satinem
12. bře 2017

Holky no to si delate snad srandu. Moje doktorka prvni co kontrolovala byla moje ovulace a to nekolik mesicu za sebou. Chlap mezitim na spermio. Ted nad tim premyslim, kdyz budete mit obe lecbu v Brne, tak na monitoring budete asi u svych gynekolozek ze? A do Brna pak jen na vajicka a pak na transfer, ne? Mejte krasnou nedeli holky😍

cherinka11
12. bře 2017

@satinem ahoj,no myslim,ze takto to bude prebiehat ako pises,my mame z centra tu na Sk uz vsetky zakl.vysetrenia urobene,moj hormonalny profil,krv,spermiogram..
Aj tebe krasnu nedelu 😉

sussah
12. bře 2017

@satinem áno vzhľadom k vzdialenosti z Košíc do Brna to budeme pravdepodobne riešiť takto. Aj keď nie som si ista, že či na monitoring budem chodiť ku mojej gynekologicke alebo si nájdem niekoho iného. Žiaľ mne nikto nemonitoroval moju ovulaciu. Kúpila som si už mikroskop, ovulacne testy a zatiaľ žiaden z nich mi nepotvrdil ovulaciu. Bazalna teplota však sa mi zvyšuje raz do mesiaca, ale ovulacne testy to zatiaľ nezachytili...Možno to suvisi aj s mojim zvýšeným prolaktinom

cherinka11
12. bře 2017

@sussah prosim ta a kde ti robili IVF?

satinem
12. bře 2017

@sussah vidis a ja si vzite ovulacni testy nedelala.....mam hodne prokrvene sliznice, takze kazda ovulace se nahlasila bolestmi bricha, jako kdyz ma byt menstruace. A jak dlouho mas tu BT vyssi? Jako na kolik dni.

satinem
12. bře 2017

@cherinka11
Tak potom hlavne pozor na presnost aplikace vsech tech injekci....muj znamy byl se zenou na IVF a predstav si, ze si zapomnela jeho zena pichnout vyvolavaci injekci pred punkci....z CARu ji to nikdo nepripomnel a dopadlo to uplne hrozne, mela jen dve vajicka.

absintka19
12. bře 2017

@satinem uf, takova fatalni chyba :(

Strana