icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

venda25
3. říj 2017

@marryline tak dneska je váš velký den? kdy jdeš na kontrolu?

fanunka
3. říj 2017

@juliia panejoo to je darda :(

fanunka
3. říj 2017

@amboseli byla jsem na tom dost podobně 2 IVF a v obou případech se 3. den všechna oplozená vajíčka přestala vyvíjet. Nikde mi nikdo nebyl schopen říct proč to tak je ... oba jsme zdravý na nic nám nepřišli :( achjoo. Měla jsem jít na 3. IVF v srpnu, ale nějak nemám odvahu jít do dalšího zklamání :(

koudulinka
3. říj 2017

@venda25 no premyslim jestli zkusit 1 nebo ty 2co tam mame ale pak uz bysme nemeli zadne asi jdu do1

venda25
3. říj 2017

@koudulinka já bych šla asi do jednoho, na začátku jsem taky zvažovala 2, ale doktor mi to rozmluvil, možná záleží na tom, jaký máte problém

vkackah
3. říj 2017

Tak.miminko se nevyvyji tak jak by melo.. je o tyden opozdene.. pristi tyden znovu kontrola a musi byt videt srdicko.. je mi na nic.. po necelych 4 letech konecne vysnene 2 carky a ted toto..

fanunka
3. říj 2017

@vkackah to bude dobrý!!! ono to dožene, neboj 🙂

hanyas
3. říj 2017

@vkackah jeste neves hlavu! Porad je tu nadeje, ze to dozene. Kolik dnes jsi?

vkackah
3. říj 2017

Podle Ms jsem 6+6..

hanyas
3. říj 2017

@vkackah nevim jak velky embryjko bylo, ale srdicko se nekterym holcinam objevuje i v 8.-9.tydnu. Treba jen potrebuje vic casu. Zkus mu ho dat a i kdyz to bude tezky, snaz se byt v klidu. Prospeje vam to obema 🙏

koudulinka
3. říj 2017

@venda25 ja mam pcos ale cykly pravidelny jen mi chybi hormon na popraskani vajicek otehotnela jsem 2x prirozene s pregnylem ale nedopadlo to tak sme zkusili ivf.. ..1ket a nic

linusha
3. říj 2017

@fanunka @amboseli já měla taky takto podobně 2 IVF, jen teda u druhého IVF se vývoj nezastavil úplně jen zbylá embrya byla pomalá a to co mělo nejvíc buněk ač míň než by mělo mít tak jsme zkusili na naši žádost transferovat (CAR to nedoporučil) ale nechytlo se. A nyní jsem v lazních kvůli tomu a po nich asi půjdeme do dalšího pokusu v novém centru. V min. centru doporučili dárcovský program, ale to je až poslední možnost pro nás. A co jsem se tak dívala tak dárcovský program se v centrech liší ale je to +- 100 tisíc

fanunka
3. říj 2017

@linusha kolik ti je let? u nás tedy zatím nepadlo ani slovo o tom, že by nám doporučovali dárcovství.... Já jsem ve fázi kdy nechci cizí dítě :( možná se můj názor změní ale zatím zkouším co se dá.... nyní zkouším čínskou medicínu měřím BT aby se vidělo co se ve mě děje nebo neděje. Piju čaje na míru a chodím na akupunkturu... zatím tedy jen 14 dní tak uvidíme

venda25
3. říj 2017

@koudulinka šla bych do toho hned znova, myslím, že tím nic nepokazíš. Proč to nevyšlo přirozeně?

linusha
3. říj 2017

@fanunka 26, nám řekli že bychom i tuto možnost měli zvážit ale jednak je to pro nás až opravdu poslední možnost a jednak si myslíme s mužem že prostě k tomu není důvod oba jsme v pořádku. Další IVF budeme podstupovat jinde a tam jsou stejného názoru jako my že k tomu není důvod. Já podstupuji nyní lázně a před nimi a po nich postupuji mobilizaci žeber, cvičím mojžíšku a mám různé čajíky na míru taky 🙂

fanunka
3. říj 2017

@linusha hlavně jsi ještě mlaďounká 🙂 taky jsem změnila centrum, ale v podstatě je to všude stejné když se nedaří. kam si chodila do teď?

linusha
3. říj 2017

@fanunka Helios Brno

koudulinka
3. říj 2017

@venda25 prvni bylo zamlkle a druhe ve 14.tydnu geneticke vada nemelo vyvinutou moc .trubici a moc se mu hromadila v mechyri....

fanunka
3. říj 2017

@koudulinka to me mrzi :( je uveritelne co dnes dokazi zjistit u tak ranneho tehotenstvi.

hanimili
3. říj 2017

Ahoj tak dnes po 4 IUI jsem to dostala.
Za týden budu volat jestli mě pojišťovna schvalila IVF.
A pojedu si pro Menopur.
A v listopadu do toho jdeme tak snad už konečně se zadaří😉🤰

hanimili
3. říj 2017

@vkackah
Vůbec to nevzdávej kamarádka to měla taky tak a za týden miminku bylo srdíčko někdy se to hold trochu posune.Držím palecky❤👶

juliia
3. říj 2017

@vkackah
Jej, to me upřímně mrzi. Budu drzet moc palečky, aby ❤ naskocilo.
Ja to teda v loni v zari mela podobně. Krasne dve carky, silily, vsechno vypadalo jak ma, i prvni ultrazvuk byl ok. Na 2.ultrazvuku jsem mela byt 8.tyden a embryo odpovídalo 6.tydnu a bez srdecni akce.😔

@fanunka
Tak ti rozumim...nejhorsi je nevědět proc se to tak deje, neznat pricinu.
Ja 5 oplodnenych vajicek z toho 2 krasne bladtocysty a genetika nedoporučila k teansferu. Rozumim tomu velkému zklamání. Ted jsme zmenili CAR a docela jsem koukala na to, jak mi tam doktor blize vysvetlil princip PGD...ted uz jsme se rozhodli, že transferovat budeme bez PGD. Protože ne vzdy embrya nevhodna k transferu musí znamenat, ze budou poškozená a povede to k zamlklemu tehotenstvi. Pry mohou zrovna odebrat cast bunek, ktere se spatne deli, ale ten zbytek co je v embryu muze byt v pořádku.

Jinak zajimave mluvil i o darcovstvi vajicek, mne je 39, tak se o to taky zajímám. A vysvetlil nam, že ikdyz 50% geneticke výbavy je od darkyne , tak presto ty deti byvaji matkam podobne a to i povahově, protože CNS matky ridi pochody v těle embrya a do vseho pry nevidime a opravdu to tělo matky to nenarozené dite hodne ovlivni. Pry se az samy doktori kolikrat divi, jak je rodičce to miminko podobne.

juliia
3. říj 2017

@hanimili
Urcite, listopad bude úspěšný mesic!🙏

Tak jsme se vcera na konzultaci taky rozhodli a jdeme pristi cyklus zkusit SOFT protokol. 💃

hanimili
3. říj 2017

@juliia co to je??

hanimili
3. říj 2017

@juliia
S Tím darovanim vajíček nemám problém už to že to dítě donosis a je jedno že vajíčko je darované.
A ano bývá i podobné matce.
Když o tom přemýšlím když by nám vajíčka dopadli špatně tuto variantu bych brala😉

koudulinka
3. říj 2017

@fanunka no to jo to zjistili na genetice na ultrazvuku

luciebx
3. říj 2017

@hanimili u mě taky šlo spis o to prožít si těhotenství. Datovaný vajíčka by mi nevadila dítě si vychovam podle sebe. Ale zase chápu když někdo chce mít proste SVOJE dítě

luciebx
3. říj 2017

Já měla včera poradnu. Vzali krev. Moc byla dobra. Tlak dobrý a chtěli zjistit v jaké poloze je mimi. Zda už hlavičkou dolu. Prohmatavala ale nemohla na to projít prý mám dobrý pevný svalstvo asi díky tomu ze ha chodila hodně cvičit před tehu. Hlavně břicho. Holt si musím počkat na utz 28.11

venda25
3. říj 2017

@koudulinka chjoo to mě mrzí, a co nějaká genetika, zkoušeli něco?

luciebx
3. říj 2017

@vkackah to měření stačí blbej milimetr a je to menší. Uvidíš ze příští utz už to bude lepší.

Strana