Platili byste za pravidelné veterinární ošetření staršího mazlíčka?
Mám takový dotaz na milovníky zvířat. Dnes jsem se dozvěděla, že náš domácí mazlík bude potřebovat cca každé 3 měsíce veterinární ošetření, které stojí něco málo přes 3000. Já jsem na mateřské s dětmi, manžel s tím vůbec nesouhlasí. Zvíře už je starší, zažilo se mnou velkou část života, dle manžela ho mám dát s klidným svědomím utratit. Velká částka už padla za operace, kontroly a teď tohle. 😞 Pro mě je to momentálně taky dost peněz 3 - 3,5 tisíce 4x do roka minimálně, je prostě moc. Máme určitý rozpočet, do kterého se musím měsíčně vejít a tohle není úplně malá částka, ale říkám si, že babičku bychom taky neutratili jen proto, že nás prodlužování jejího života stojí peníze. 😀 Zdravotní stav je jinak dobrý, bez omezení s těmito zákroky. Byli by jste ochotní bez mrknutí oka takto platit za starší zvíře? 🤔
Ano, tisícovka měsíčně mi nepřijde zas tak zavratna částka, abych to pro psa neobetovala.
Ahoj, my od května dali za naši 9letou fenku 30 tis. za léky, rehabilitace, injekce, protože dostala od klíštěte anemoplasmu a přestala nám chodit a čůrat. Každých 6 týdnů musíme už půl roku jezdit na injekci na artrózu za 2500 Kč. Je pravda, že oba s manželem chodíme do práce, ale já ji beru jako své druhé dítě, takže bych neváhala a raději se uskromnila, abych jí ten ještě plnohodnotný život mohla zajistit ... Ale rozumím, že ne každý to tak má, pro mě je to láska a dala bych první poslední 😁
Neváhala bych. Máme psy a vždy zaplatím... a já mám naše psy pojištěné, jsou to sporťáci.
i naši měli fenu, co byla na smrtelné postelí, ale říkali, že prostě, pokud je tam šance, tak do toho ty prachy dají a žila ještě asi 2 roky
@journals v pořádku 🙂 nic proti nemám. Tady v kontextu toho, co psala zakladatelka, mi to přijde tak, že jej manžel odmítá tu tisícovku měsíčně dát, protože k psovi nemá asi takový citivý vztah a celou věc vidí střízlivěji, jeho pohled ale nemáme.
Můj nejstarší kluk má psa u svýho otce, byli ho vybírat v Chovatelské stanici klukovi k narozkám. Ten ho miluje, venčí ho, chodí na cvičák, ale že by neměl jet kvuli němu k moři, nebo že by neměl mít něco navíc kvuli psovi, to si myslim, že by byl hodně mrzutý. Asi by se uskromnil, ale bylo by tam to ale :D.. já to na jednu stranu chápu, na druhou stranu ten odchod zvířete paní stejně zažije a nevím jak ro funguje, ale asi si nemůžeš jen tak poprosit veterináře a utratit psa. Asi tam musí byt nějaké důvody, ne?
Ano, platila. Máme doma středního pudla s apetitem bernardýna 😀. Co 6 týdnu chodí (jak říká manžel) na wellnes (stříhání) za litr. Když jsem to jednou omylem sečetla, stojí v průměru měsíčně 2.500kč. Ten litr navíc by se už ztratil.
Pes je pro mě jako člen rodiny. My jsme ho chtěli a my za něho máme zodpovědnost.
@sinicka tak jako jasně, nikdo se neomezuje rád na úkor někoho jiného, ale prostě to tak v životě je. A já nejsem úplně fanoušek toho, že dítě nesmí zažít diskomfort, zákaz, trest, omezení 🤷🏻♀️
Myslím, že důvody utracení jsou na vetovi, asi to může udělat i “bezdůvodně”, ale tohle jsem nikdy neřešila. Jen vím, že pár mých kamarádů prohlásilo, že než aby mělo jejich zvíře (kůň) nejistý osud a šlo z ruky do ruky, tak by radši volili uspání. Což se v jistých situacích dá pochopit 😔
@sinicka to je ale to vychovny.. mas psa, musis se postarat.. nejde rict ted pes nedostane nazrat protoze chces novej mobil, chces na drahej vylet.. proste ne, jednou se rozhodlo pro psa, tak 'zabava' je az to druhotny... Nejdriv proste musi mit vsichni kde bydlet, co jist, mit zabezceny vse pro sve zdravi a pak az prichazi prostor na zabavu..
@sinicka já bych teda rozhodně omezila deti na úkor zvířete. Určitě samozřejmě ne tak že nebudou mít co jist, ale byl by to pro ne taky dobrý příklad. A zvire je člen rodiny. Mám jen psa a kočku a dvě děti a 1000 měsíčně není moc. Tady se nepíše o žádným trápení. Smutný je jak lidi staví penize pořád na první místo.
@l_
@fire85
Ano, je to výchovné, souhlasím. Syn už spekuloval, že by mohl jet k moři s náma i s tátou, ale že má toho psa a babička se ho bojí, takže to je blbý pro tátu.. z tohohle jsme “vytěžili” dost a domů žádný zvířata nechce.
pro mě je zase stejně nepochopitelné stavět psa na úroveň dětí/lidí. Nejde mi o peníze 🙂
@journals Ne, nelze utratit zvíře jen tak bez důvodu. Vet, kterej to udělá, se vystavuje riziku postihu, pokud ho za to někdo bonzne.
@sinicka a proto si nemá zvíře pořizovat každej jouda. Zvíře znamená omezení, včetně toho finančního. Na druhou stranu dnes jsou možnosti si zvíře pojistit (ale chce to udělat ještě "zamlada", staré zvíře nepojistí nikdo), řada pojišťoven už dnes vyplácí poměrně dost i za chronickou léčbu, nejen za úrazy. Co se vztahu ke zvířatům týče, sice třeba já osobně je nestavím na stejnou úroveň, jako děti, ale i tak bych pro ně udělala ledacos (respektive už jsem udělala zrovna pro ty naše - ano, mohla jsem je utratit, a zrovna toto utracení bych si lehce obhájila, ale místo toho jsem je vypiplala a dětem aspoň ukázala, že i ten život zvířete má hodnotu a že zvíře nemůže za blbost lidí - šlo o novorozená koťata, která někdo hodil do popelnice). A ano, znamená to pro nás omezení, teď jsme na dovolené a musela jsem poprosit mamku, aby se nám o zvěř po dobu dovolené postarala, i tak ale neodjíždím nikdy na víc než týden.
@somalicats 🤷🏼♀️ tak asi tě mám poplácat po rameni. Já nevím. Super 🙏🏻 kdyby lidi zvířata kastrovali a nepořizovali si je a byla nějaka regulace, nemuselas piplat koťata. Já jsem odlovila 8 koček ze sousedství a na vlastní náklady je taky nechala vykastrovat, protože mě se*ou, nemám je ráda a nechci aby jich každý rok bylo + 30. Půjčila jsem si na veterině přepravky a 4 dny je tam navážela a odvážela, měla sem je pak v garáži. To samé se psy. Ale to už jsme jinde. Opravdu by me zajimal pohled manžela zakladatelky 🙂
Žádný velký milovník zvířat nejsem, ale 1000,- měsíčně mi teda nepřijde taková zátěž, že bych kvůli tomu nechala miláčka rodiny, se kterým jsem prožila půl života, utratit. To dám víc za nehty 😀
Mám 14letou babku, cukrovka, štítná žláza, speciální granule a dokud bude fit, tak to prostě budu platit.. brala jsem si ji s tím, že se o ni postarám až do konce.. můj muž k tomu má svoje výhrady, není to takový milovník zvířat jako já, ale moje rozhodnutí toleruje (mám ji dýl než jeho, tak neměl na výběr 😀).. navíc teda fakt 1000kč/měsíčně není zase až takový zásah.. já tedy na psí výlohy šetřím taky bokem, abych prostě měla, když bude potřeba
@sinicka jasně, ale protože jsou některý lidi debilní a kočky nekastruji tak je pak štěstí největší když si je někdo jako @somalicats vezme domu a záchrani!! Ta si zaslouží poplacat po rameni, ne každý by toto udělal. Ty bys je tam určitě nechala ať umrou co ? Vždyť jsou to jen kocky, prece.
@somalicats jsi skvělá ✌kez by takovych lidí bylo víc
@konidana No vidíš, a důchodci se taky ale nehodí na utracení...
@sinicka Máš vůbec někoho ráda? 🧐
@sinicka Já taky nepotřebuju a ani nechci, abys mě plácala po rameni. Ano, přesně tohle je důsledek toho, že si zvíře pořídí každej jouda a nestará se o ně, nekastruje a pak to takhle dopadá. A pokud si to zvíře někdo pořídí, tak se má starat a ne že ho při prvním problému nechá utratit.
Mě by zajímalo jak by se zde některé zachovaly, pokud by pes potřeboval akutní operaci (běžně 20 tisíc) s tím že ale není jistý výsledek.
@fire85 No, a pak si jdu lehnout, a takhle dopadnu 😀. Ke dvěma původním přibyly tyhle vyhozené pumy flekaté, které narostly do parádních rozměrů a přerostly ty moje šlechtěné 😀
@klokanka31 My máme kočky. Po biopsii za 10 tisíc doporučili akutně amputaci za 12 tisíc, měla velmi agresivní nádor. Rozmýšleli jsme to asi dvě minuty, protože jsme se báli, jak zvládne mít amputovanou nohu, ne kvůli penězům. Umřela třetí den po operaci a těch peněz jsem nelitovala ani vteřinu. Prostě jsme zkusili všechno. Na dovolenou v Alpách, kam jsme chtěli, pak nebylo, a hele, přežili jsme to.
Mela jsem kocku a i kdyz uz bylo vice mene jasne, ze odchazi, stejne jsem 2 mesice platila pravidelne veterinarni hospitalizace, kapacky a vsechno mozne. Nejak jsem si nedovedla predstavit, ze bych rekla ne a nechala ji rovnou uspat bez snahy to alespon zkusit. Ale nepomohlo to.
Moje zkusenost rika zkusit to, ale na druhou stranu take vim, ze z me strany to bylo jen hodne drahe prodluzovani nevyhnutelneho. MVDr. mi to i rikal, nenutil me do toho, to ja se rozhodla investovat. Takze dnes si zpetne rikam, ze hodne zalezi i na celkove kondici a prognoze.

@l_ jestli má pak kvalitu života ok, tak dobrý,m ale ono takové to udržování při životě, který už nemá moc smysl mi vadí i u lidí (důchodce, ležák, na práškách, bez vidiny jakéhokoli zlepšení)