Platonická láska. Jak z toho ven?

kdojsem
10. srp 2021

Ahoj všem, koho toto téma zajímá.
Jsou to již 2 roky, co v sobě držím to, že jsem platonicky zamilovaná do kluka, který pracuje v obchodě, kam chodím nakupovat. Myslím na něj neustále. Aby toho nebylo málo, jsem zadaná. Zkrátka klasika. Osobně se neznáme. Občas spolu prohodime krátké dotazy, něco v tom smyslu, jak to jde v práci atak pod. Odpovědi jsou vždy stručné a dal se ani jeden z nás na nic nevyptava.
Nicméně, několikrát mezi námi proběhl dlouhý oční kontakt, kdy jsme na sebe doslova zírali. Často, když do toho obchodu přijdu a spatří mě, rozzáří se, usměje se. Snažil se mi delsi dobu dávat "nadstandart" k jedné jejich službě. Často si mě prohlíží a poslouchá, co s jinými lidmi probiram a jak se chovám. Má ke mě i ochranitelsky postoj. Když zjistil, že jsem zadaná, vše napsané výše mezi námi nepřestalo (ani nevím, jestli to takhle napsat: mezi nami...). Když se mnou hovoří, snaží se mi nedívat do očí, má je sklopene, a já dělám to samé, neb jsem z něho nervózní.
Zkratka, zamilovala jsem se do něj až po uši. Když na něj myslím, tak mám motýly v břiše. Neskutečně mě přitahuje a nevim, jak toho ven?.....

bara88
10. srp 2021

Jednoduše, nechodit tam nakupovat

treasurka
10. srp 2021

@kdojsem Jeeee, to je roztomily 🙂 Uplne na me dychnul duch zakladky 😍

kafr
10. srp 2021

Zadaná znamená vdaná?
Ne?
Zadaná šťastně?
Ano x ne
...

pampeliska1313
10. srp 2021

Pokud jste šťastně zadaná (nechci rejpat, ale myslím, že kdyby to tak bylo, nemáte tendence myslet na jinýho, ale kdo ví), tak tam nechodit. Pokud ne, není co řešit. Možná je ale přitažlivý právě to, že je to zatím něco co nemůžete mít. Prvně bych ale zkusila s partnerem okořenit s povzbudit vztah a když se nehnete z místa, třeba je to jen popud k tomu jít dál. Měla jsem takhle kamaráda a bylo to něco obdobnýho, ale my se už znali, každopádně v jednu chvíli jsem přemýšlela, jestli zůstat se svým mužem, byla to taková náročnější doba vs vztahu...k ničemu fyzickýmu s kamarádem u nás nedošlo, ale dost nás to k sobě táhlo a o to horší bylo, že jsem “ho nemohla mít” i když chtěl... zpětně mi cvaklo, že toho kluka mám ráda, ale platonickej cit posilovalo to zakázaný kolem. Srovnala jsem si to v hlavě, uvědomila si co v manželovi mám a zůstala. Tak uvidíte.)

kdojsem
autor
10. srp 2021

@bara88 nechodit tam nakupovat jsem zkoušela. Vydržela jsem to pul roku a když jsem tam po tom pul roce přišla, stali jsme proti sobě a zírali si do očí. Vím jen, že jsem potom měla před očima úplnou tmu, on potom sklopil oči, bylo úplný ticho, něco jsme si řekli, já vzala nákup a v tranzu odešla. Silenost.

kdojsem
autor
10. srp 2021

@pampeliska1313 Myslíte to tak, že by mezi mnou a jim mohlo vzniknout něco víc?

pampeliska1313
10. srp 2021

@kdojsem to přece nikdo nemůže vědět. Ale myslím to tak, že byste si měla srovnat co pro Vás znamená momentální vztah a podle toho jednat.

janinasm
11. srp 2021

@kdojsem můžu se zeptat - kolik ti je?

lovemusicsun
11. srp 2021

No, myslím, že je to normální. Já mám slabost pro jednoho kolegu v práci, je úžasnej, krásnej, sympatickej, chytrej.. A on se ke mě chová taky moc hezky, občas prohodil něco co mi vnuklo představu, že je mu v mé přítomnosti taky dobře, pozval mě odpoledne na kávu a tak.. A jsem šťastně vdaná, on ženatý, oba máme děti.. To ale neznamená, že se na jiného ani nepodívám.. Občas si představuju jak bychom spolu žili.. A pak si uvědomím, že je to taky jen chlap, určitě má i špatné vlastnosti a asi by to nebyla taková idylka jakou mám ve své hlavě. Ty toho svého idola ani neznáš, je to čistě fyzická přitažlivost a je třeba si srovnat priority. Je fajn na něj myslet a představovat si bůh ví co, ale pokud jsi šťastně zadaná, tak si taky zkus představit, jaké by to bylo ztratit to, co teď máš..

kdojsem
autor
11. srp 2021

@lovemusicsun Krásne napsaný, díky. Bez nějakých hejtu a narážek na věk. Zamilovanost (potažmo hormony) si občas nevybraji.

zelenaesmolda
11. srp 2021

@kdojsem
Kolik ti je?15?

bara88
11. srp 2021

@kdojsem můžu se zeptat kolik to je?

kdojsem
autor
11. srp 2021

@zelenaesmolda Míla zelenaesmolda :D je mi mnohem, ale opravdu mnohem víc

zelenaesmolda
11. srp 2021

@kdojsem
tak se podle toho zacni chovat

andelka
11. srp 2021

A něco ti brání rozejít se s tím,s nímž jsi zadaná a zkusit navázat normální vztah s tím,co po něm už roky koukáš? Co myslíš,že by ti řekl partner,kdyby to věděl? Možná ať jdeš za štěstím a neděláš z něj blbce a ze sebe puberťačku.

klokanka31
11. srp 2021

@andelka Otázka jestli pan prodavač má vůbec zájem o vztah 🙂

mimi1004
11. srp 2021

@kdojsem Tohle je jak od 12 leté puberťačky. Fakt by mě zajímalo, kolik ti je doopravdy. A nevím, co tady čekáš za rady. Buď se rozejdi se současným a domluv si rande s tímhle, nebo se na to vykašli a chovej se normálně. Tohle připomíná dotaz z Brava, jestli jsi ten časopis znala.

zelenaesmolda
11. srp 2021

@klokanka31
presne

andelka
11. srp 2021

@klokanka31 no to už je holt to riziko. Jako takhle silně a dlouhodobě prožívané emoce mi nepřijdou normální ( sem tam si zaflirtovat nebo si přiznat,že kolega je fakt pěknej mi normální přijde,ale toto už ne)

zuzanka26
11. srp 2021

Mně to přijde strašně krásný. Tohle jsou chvíle, pro které stojí za to žít. Ať si každý říká co chce. Vždycky se najde hromada zapšklých upnutých lidí, co se neumí uvolnit a užít si života. Nenech se odradit nenávistnými komentáři. ❤ Ať už to s klukem dopadne jakkoliv!

levandule_k
11. srp 2021

A jaký je tvůj současný vztah? Jsi v něm šťastná a spokojena? Dovedeš si představit vedle svého současného partnera zestárnout? Máte děti? Chcete spolu děti? Kolik ti je? Bydlíte spolu?

keerka
11. srp 2021

Myslím, že na tom není nic divnýho. A je úplně v pořádku snít. A taky je v pořádku, pokud se rozhodneš to zkusit, když se rozhodneš. Ale jak sama píšeš, je to idol, platonická láska a těžko říct, jestli by z toho vůbec mohlo něco být. Já bych si užívala, že to takhle je 🙂 , protože když nebudeš dělat nic, prostě to přejde. Je hezké, být zamilovaná. A je hezké mít srovnaný priority.

kdojsem
autor
11. srp 2021

@zuzanka26 krasny, diky

bara88
11. srp 2021

@klokanka31 přesně tak,jestli má prodavač vůbec zájem.jako když někdo pracuje s lidmi je jeho povinnost se na zákazníky usmívat a být hodný. Pracuji ve školce a na všechny tatínky i maminky se usmeju když je pozdravím a teď vlastně nevím jestli si nemysli že po nich toužím

kdojsem
autor
11. srp 2021

@keerka Krásný, diky

veritanas
11. srp 2021

@zelenaesmolda ty jsi vždycky hrozně kritická ke všemu a všem..🙂 nemusíš hned ve všem vidět trolla, nudícího se puberťaka nebo nevyzrálou osobnost... Přeju ti, abys vždy všechno, co děláš umělá rozumem obhájit a vzít si, že to je správné... Já se celkem pravidelně zamilovávám do herce nebo knižní postavy, ale to přece neznamená, že se rozvedu nebo že manžela nemiluju. A že je to dětinské? No a co...😁😁😁
@kdojsem je to pěkné. Člověk má právo na sny i představy. Myslím, že je tam vzrušující to neznámé a i ten pocit, že jsi kočka a že o tebe stále můži stojí..🙂
Samozřejmě nevím, co je to za kluka, ani jestli spolu můžete být, záleží, co od toho chceš.

klokanka31
11. srp 2021

@bara88 Já bych takhle musela být zamilovaná furt kdybych si myslela že ten kdo se na mě usměje, po mně touží ☺ třeba chodím už pár let do novinového stánku, prodavač mě zná už jak svoje boty, ví co čtu, pravidelně mi nechává moje oblíbené časopisy. Co mám dceru tak kupuju navíc časopisy pro maminky, jeden jsem neznala, a když jsem přišla do stánku, hned mi s úsměvem hlásil že přišel ještě ten a ten, a jestli chci taky, a fakt NIKDY by mě nenapadlo že mě chce balit ☺ usmívá se, promluví o počasí nebo o mojí malé, mohla bych i říct že na mě teda asi myslí když mu přijdou časáky a hned je pro mě nechává, ale prostě je to jen jeho práce, a nenapadlo by mě čekat něco víc ☺

bachovy_esence_poradna
11. srp 2021

Jedna věc je realita - jak tu padlo: jak vypadá současný vztah? Nechybí mi v něm něco? Chci opravdu jiný vztah?

Druhá věc je, že není důvod přestat snít v nějakém věku. Platonická láska je krásná. Navíc nikomu ve většině případů neubližuje.

Je tedy spíš otázka jestli chcete opravdu vztah.
A nebo jestli není potřeba dělat nic a jen si užívat platonického ideálu a snít 😉

rozitta
11. srp 2021

Je krásné být takto zamilovaná ☺️ zeptej se ho, jestli by nezašel někdy na kafe. Nebo bych mu dala při placení lístek se svým telefonním číslem. Jedna schůzka Vás k ničemu nezavazuje. Třeba zjistíte že si ve skutečnosti nerozumíte, nebo naopak že jste spřízněné duše. Hlavně něco dělejte, ať si to pak nevyčítáte 🙂

klokanka31
11. srp 2021

@rozitta Není to nefér k jejímu partnerovi? Jak by bylo tobě, kdyby tvůj partner (manžel) pozval nějakou jinou na kafe aby zjistil jestli si budou rozumět?