icon

Poraďte hezké neobvyklé jméno na chlapečka nebo holčičku

hanulka91
26. únor 2016

Ahoj, potřebovala bych trošku poradit. Mám termín porodu 5.9 a zatím nevíme jestli budeme mít holčičku nebo chlapečka. Ale ... už řešíme jména. Chceme být připraveni. Náš první syn se jmenuje Maxíček (Max) a na druhé miminko by jsme chtěli zase nějaké takové jméno jako je Oliver, Jáchym, Sebastian, Bruno a na holčičku Eli, Nelly, Emily ...
Jaká jména jste dali svým dětem vy?

bibinka2208
26. únor 2016

@marcicek84 jestli znas spisovatelku Baru Nesvadbovou tak musis znat i jmeno Bibiana ... Je to jeji dcera 🙂 Tady v CR je to velmi neobvykle jmeno ale jinde je pomerne bezne 🙂 Aspon mam klid v dusi ze opravdu nase dcera nebude mit jmeno jako kazda druha holcicka 🙂 Jinak svatek ma 2.12. spolecne s Blankou a tvou zminenou Vivien 🙂

jarkaha
26. únor 2016

My máme Apolenku 🙂 jméno staré, po praprababičce

smuffynka
26. únor 2016

kolegyně v práci měla Kryštofa,Floriána a Hortenzii 🙂 Já mám doma Tobiáše, ale to už dnes tak neobvyklé není....nyní jsem těhotná a přemýšlíme nad jmény,takové ty tradiční české se mi moc nelíbí ale úplnou exotiku taky nemusím...uvidíme,co vymyslíme 🙂

marla86
26. únor 2016

@jarkaha můžu se zeptat jak jí říkáte? hrozně se mi to jméno líbí, ale zdá se mi, že nemá moc krátkých podob...

jarkaha
26. únor 2016

@marla86 Apolenko, Poly, Polynko, dokonce i Polyško, praprababičce říkali Plóničko, prý se tak kdysi říkalo Apoleně a já malé tak někdy říkám přijde mi to krásné

nonnni
26. únor 2016

@bibinka2208 me se jmeno Bibiana strasne libila a chtela jsem ho pro nejstarsi dceru. Ovsem jsem zila v zemi, kde se pouziva jazyk zmrskany z holandstiny a nemciny a hromadne mi bylo oznameno, ze to zni presne jako bobbejaan, coz je pavian...pak jsem koketovala se jmenem Eli/Elli...tak to mi bylo receno, ze elie je zkracenina pro slona a opet jsem mela smulu...to tedy z AJ...proste same lepsi asociace...manzel je na tohle exepert.

rituska88
26. únor 2016

Tak my vybrali na dnešní dobu už docela neobvyklé jméno - syn je Josef 🙂 Jmenuje se tak po mém i přítelově tatínkovi - ale zatímco v jejich době se ročně rodilo cca 6000 Josefů, v roce 2014 jako náš Pepíček se jich narodilo jen 639 🙂 A kdyby byl holčička, tak by to byla Terezie (po mojí prababičce), ale to chci do budoucna ještě zvážit, kdyby náhodou ta holčička někdy byla, protože by měla 5tislabičné příjmení a tak se mi to jméno zdá dost dlouhé. Jinak se mi moc líbí Agnesa a Josefína (taky moje prababičky, ale to by mi neprošlo), Františka (přítelova babička, ale ani tohle jméno mi doma neprošlo), Johana, Judita, Alice, Brigita... Kdyby byl někdy druhý chlapeček tak přítel by chtěl Lukáše, ale těch máme v rodině už hodně, mně se líbí Antonín, František, Miroslav, Vladimír - prostě klasická česká jména, já na nějakou exotiku moc nejsem 🙂
V okolí máme holčičky: Beáta, Aneta, Anna, Elly, Izabela, Julie, Klára, Laura, Leontýna, Marianna, Nela, Simona, Sofie, Šárka, Šarlota, Štěpánka, Tereza, Veronika, Zuzana a chlapečky: Jakub, Jaromír, Matyáš, Michael, Radek, Vojtěch. Z těch neobvyklejších bývalá spolužačka má holčičku Vilemínu, jiná zas chlapečka Cyrila. Ono je otázkou co je dnes ,,neobvyklé jméno" 🙂

jennnyg
26. únor 2016

Nase holcicka je Kassiani po babicce, ktera se ji bohuzel nedozila. Druhe jmeno Panagiota (zkracene se cte Jota) ma po pritelovo tete, ktera je zlatej clovek.

martaska78
26. únor 2016

My máme doma Heřmánka (Heřman), je to rodinná tradice 🙂

rituska88
26. únor 2016

Ještě jsem si vzpomněla, že sestřenice má chlapečka Juliána a holčičku Tinu - taky docela neobvyklé. Jedné paní tady od nás se nedávno narodila Adeline - ale to pořád přemýšlím jak se to vlastně správně vyslovuje.

marcicek84
26. únor 2016

@jennnyg a to žijete v zahraničí??? jako na ČR to je celkem divočina...

ssandy
26. únor 2016

@marcicek84 internet je mocny, netoutim zanechavat digitalni stopy nekoho, kdo si o tom jeste sam nerozhodne.Nepostuju fotky, nechci psat jmena.Me to prijde normalni, nesouvi si to s tim, ze bych se bala, ze se jeji jmeno stane obvykle.

bibinka2208
26. únor 2016

@nonnni tak pavian se hodi my si ze sebe delane srandubze jsme makakove 🙂 Opice jako opice :D

marcicek84
26. únor 2016

@ssandy - tak víš jak, kdo se bojí nesmí do lesa 😝

bambinna321
26. únor 2016

Máme Šimona a na další bych si z holčičích přála Jolanu, nebo Miriam a klučičí Antonín, nebo Jonáš

patrusa
26. únor 2016

Vzdycky jsem chtela Justynu, ale u manzela to neproslo, tak mame Adelu a je siroko daleko jedina.

majkoz
27. únor 2016

Tak třeba Štěpán je úplně obvyklé jméno, přesto se moje mamka s tím nechtěla smířit...než jsem porodila 🙂 To, že jsem pro holku měla vymyšlená jména Agnes nebo Bibiana, bych nemohla ani vyslovit...To, že náš prostřední je sice Daniel, ale málokdy mu někdo řekne jinak než Danku.... Nejmladší-to jsem avizovala už když byl v bříšku, že to bude Mikoláš...všichni si klepali na čelo, teď je to Mikolka a Mikšík milovanej ...je to úplně jedno. Je spousta krásných jmen, neobvyklých i obvyklých, ale než se mimi narodí, je to jenom jméno...teprve, když ho člověk přiřadí k oné osobnosti, dostává se toho významu. Je jedno, zda-li budeme chovat v náručí Justýnu nebo Nikolku, každá bude unikátní, nehledě na to, jestli má jméno obvyklé či ne... 🙂

jennnyg
27. únor 2016

@marcicek84 jj ve Skotsku, ale hlavne mam chlapa z Recka, proto takova divocina 😀

nonnni
27. únor 2016

@jennnyg miluji Skotsko!!! 5 let jsem tam zila a doted se tam hrozne rada vracim....

karlalala
27. únor 2016

My máme Timoteje 🙂 Všude jsem ale říkala, že se nám narodí buď Mečislava nebo Koloděj 😀 😎

dana3262
27. únor 2016

Procetla jsem celou diskuzi a vůbec tu nezaznela jmena: Ivanka, Ivan nebo Iveta.

dana3262
27. únor 2016

A já bych stejně chtěla Otylii kdybych ještě měla možnost mít děťátko 😇

barusak1
27. únor 2016

Máme Richarda a Nelu. Ještě se mi líbí Jahanka, Rozárka, Lilinka, Viktorie, Barbora, Adélka a kluků Kryštof a Jonáš .... A když jsem četla komentáře předtím, tak mě moc potěšilo, že jsem viděla jméno Ríša, protože když řeknu, jak se jmenuje hodně lidí na mě kouká divně, že takové jméno 🙂

milena_v
27. únor 2016

@petronelka20 Samozřejmě, že je to každého věc. Určitě netvrdím, že to musí být "Jan Novák" nebo "Jana Nováková". Ať si každý dá, co se mu líbí. Já jen říkám, že se mi některé kombinace zdají přehnaně výstřední.

olivie14
27. únor 2016

@ninive211 Kilián není z pohádky, ačkoli chápu, že to může ten pocit vyvolávat, bývalá kolegyně jej skutečně má doma, je to staré jméno. 🙂

lusyy
27. únor 2016

@evulinka27 no,vzhledem k tomu ze je to 5.mesicni miminko,tak ja mu stale rikam Jachymku. Jinak Jachymum oficialne se zkratkou rika Jašo. Zatim mne to moc k nemu nejde,tak ja volam Jachy nebo nesklonuju a volam Jachym. Obcas reknu Jachymčo a dcera nekdy vola Chyme 😀

marcicek84
27. únor 2016

@lusyy - jáchym je Jácha, ne?

chrobacik13
27. únor 2016

Já mám doma malou princeznu Samanthu a sice to smrdí sebechválou,nemohla jsem vybrat líp 😀
Je to pro holku nádherné,něžné jméno a těch krásných zdrobnělin k němu..no miluju to jméno 😉

andy21
27. únor 2016

@sapinek vidíte, ale zase to bude jak kde, vy píšete, že Amálka a Rozárka jsou častá jména, ale u nás ve školce jsou naše holky jediné i ve škole žádná není, klasika je podle mě takové tyEliška, Anička, barča, Verča, terezka, Nikolka atd....
Zde tabulka četnosti jmen v lednu 2015...pro představu
http://tn.nova.cz/clanek/nejcastejsi-jmena-tyhl...

A toto jsou nejčastější jména za celý rok 2015
http://www.nasepenize.cz/nejcastejsi-jmena-deti...

Jinak my máme Amálii, Rozálii a Věru ( tradiční rodinné jméno po manželově babičce). Věrunku malou jsem snad nepotkala jedinou, ale ani AMálka a Rózinka nejsou na každém rohu 🙂

andy21
27. únor 2016

A co se týká jiných zajímavých jmen, líbí se mi Adina, Viola, Damián, Samuel

Strana