Proč někteří zvažují volbu strany ANO?
😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒
Nejlepší jsou anonymní výkřiky v očekávání, že my tady pod svými profily budeme politikařit.
Řekla bych, že tohle nemá cenu řešit.. 😁🤷 Nedělá to dobrotu.. 😁
Možno preto,aby bola zmena
Já jsem nevolila, politika mě moc netankuje. ANO mě naštvalo za covidu tím příliš hysterickým přístupem. Nezapomenu jim to zakazování doprovodu při porodu. Ale rozumím tomu, že pro lidi pro které to nebylo tou dobou aktuální to moc neřeší. Krom tohohle za mě brutálně hnusnému zločinu proti lidskosti nemají špatný vize a cíle. Já bych je nevolila, u mě skončili, ale chápu, proč jsou populární.
Asi mají lidi plně zuby Fialy a Pirátů....
@95newmommy2020 moja dcéra rodila počas covidu,a partnera mala pri pôrode.Akurat na návštevu nikto nemohol
Já jsem ráda , konečně jsme se zbavily Fialu a Piratu
Na krajských volbách je nejlepší, že drtivá většina lidí ani neví, jaké pravomoci má zastupitelstvo kraje a pletou si ho s poslaneckou sněmovnou a vládou. 😀 Vždycky mě pobaví ty předvolební plakáty, jak "hejtmani" zastaví válku na Ukrajině, zvýší platy, zmenší daně... Ale tak jednoduchým lidem to stačí, a těch je stále dost.
Mě by zase zajímalo jak někdo mohl volit to ostatní 😄
@snehurka845 k lepšímu to ale nebude.
Nicméně už teď jsem měla velký problém komu to hodit ( a Ano to nebylo) a za rok ve sněmovních budu mít stejný problém. Chodím ke všem volbám,ale je to čím dál těžší ( kromě prezidentských, tam mívám jasno).
Sliby, rozdávání z eráru, úplatky důchodcům, populismus. Naslibovali a budou slibovat hory doly, tak jako na SK. Polovina Čechů je závistivá, nepřejícná, nevzdělaná a zaprděná s věčně nataženou rukou. Sere mě to, nemůžu s tím nic dělat. Lituju mladou generaci a své děti, nevím co pro ně v ČR zbyde…
@ivkasolavova to je vtip? To byly krajské volby, vy ani nevíte, proč jste volila?
@ivkasolavova zbavili? Vždyť to složení vlády ani sněmovny nijak neovlivní. Volili jsme do krajů.
Hlavní problém je ten, že řada lidí neřeší ani tak komunální, krajskou politiku, ale hlas dává podle toho jak je spokojena s vládou (poslaneckou sněmovnou).
Je to takový odraz stavu české společnosti. Řada lidí je nějak vnitřně ublížených a souzní s rétorikou podobně nastavených leaderů stran, kteří jim říkají, co chtějí slyšet, přidají i když na to nemáme.
Dále si myslím, že tahle vláda má dost přešlapů a komunikací neodkáže oslovit širší masu lidí. Fiala je pro spoustu lidí moc akademický a i kdyby neměl jediný přešlap, dokázal zázraky na úrovni Ježíše, tak ho stejně jistá část obyvatel bude nesnášet. ANO se tady podařilo vybudovat kult osobnosti a někteří voliči ho milují, i když já osobně nechápu proč, co udělal tak výjimečného.
Současná vláda dostala ekonomiku ve stavu po covidu a vládnutí ANO a dolovat ji ze sraček, je extrémně blbá startovní pozice. Já jsem úplně nadšená jak naše vláda v čele s Fialou zvládli předsednictví EU v době kdy začala válka na Ukrajině. Což někteří v ČR nemůžou vystát, že ČR podporuje Ukrajinu proti Rusku. Sami jsou fanoušci Ruska. Rusko se hodně snaží rozesrat českou společnost zevnitř pomocí dezinformací, protože je to mnohem levnější, když se někdo rozbije sám. Tedy podpora Ukrajiny nepřidává hlasy stranám pětikoalice a volba ANO je takový vztyčený prostředníček stranám pětikoalice, i když kraj řeší jiné věci než Ukrajinu.
@simkrk Podle mě to cenu má řešit. Prostě buď se můžeme začít zajímat o to, jak se rozhoduje v našem kraji, kdo tam vládne, co (ne)udělali, podle toho hlasovat ve volbách, nebo se někdo může začít i angažovat. A holt, to že někdo je tady volič nějaké strany a někdo volí zase jinou stranu, to je fakt. Můžeme se kultivovaně pobavit, co mi ta strana dává a co dělá blbě, nebo se o tom můžeme zhádat do krve i to patří k životu. A patří k životu i to, že to někoho nezajímá.
@mimco já volit nebyla .Jen jsem ráda že vyhrálo ano
Blbé je, že je pro tolik lidí legitimní varianta nevolit. Volební účast necelých 33%. Co ten zbytek? Argument, že není koho volit neberu. Pokud se ten dotyčný sám neangažuje a nesnaží se to změnit. Předpokládám, že zfanatizovaní voliči protestních stran volit přišli. To se pak tomu výsledku nemůžeme divit. Je chybou, že není možné hlasovat online jako třeba v Estonsku. Tady se horko těžko protlačila varianta, aby člověk v zahraničí mohl poslat hlas poštou. WTF? Rok 2024. Piráti se o nějakou digitalizaci snaží, ale je jednodušší jen vykřikovat, jak se něco nepovedlo. Z vlastní zkušenosti vím, jak je těžké takovou zásadní změnu protlačit. A že zavádění nových IT technologií není sranda. Obzvlášť, když to mají obsluhovat lidé, kteří jsou v principu proti tomu. Prostě z dnešního výsledků je mi smutno. Snad to příští rok nedopadne tak blbě.
@eva267 Když je malá volební účast, ukazuje to na jistou rezignaci společnosti, nezájem, ale ani velká účast není dobře, protože to znamená, že se ve společnosti něco děje a lidí se musí zajímat hodně o politiku, mobilizovat. Mě politika zajímá, ale chápu, že někdo to řešit nechce, prostě se bude věnovat něčemu jinému. Volit je právo, nikoliv povinnost, ale když nevolím, tak někdo kdo volí, bude rozhodovat o mně a to si musím ujasnit, jestli to tak chci.
@levandule_k ano, pravda.
@eva267 Asi dopadne.....:/
Nevím, co by se muselo stát, aby za rok nevyhrálo ANO. Možná invaze mimozemšťanů. 🤷 většina lidí holt preferuje populismus a chce se mít dobře hned a tady bez nějakýho úsilí a co bude za 20,30 let už je nezajímá...
Voliči si volí cestu Slovenska a Maďarska.🙏
@levandule_k To, že někdo nechce podporu Ukrajiny ještě neznamená, že je fanouškem Ruska. A tahle vláda to táhne od 10 k 5. Pokud tyhle volby dopadly podle toho, jak lidi koukají na naší vládu, tak to znamená že spousta lidí chce konečně změnu, a bývalí voliči naší vlády už na to kašlou když vidí kde jsme, a proto tak malá účast u voleb...😄
@95newmommy2020 já jsem rodila mimo covid, take bez partnera. Duvodem byl jeho zdravotni stav kdy by ho tam stejne nepustili a taky ziju. A zadnou ujmu teda nemam. Nechapu ty ublizeny jedince kterym to asi znicilo zivot.
Jo je to blby ale ne nezvladnutelny. Nase mamky taky rodili sami a bylo to bezny
@klokanka31 Tak do krajů byla vždycky o dost nižší účast než do PS, částečně proto, že hodně lidí apriori nesouhlasí se systémem krajů, jak jsou nastaveny, v krajích se neschvalují zákony, nezvyšují daně, nezvyšují důchody. Tak to někomu asi nepřijde tak důležité. I když mi přišlo, že spousta lidí volila podle aktuální nasranosti na vládu, ne podle kompetencí hejtmanů nebo podle jejich dosavadní práce. Spousta důchodců to prostě hází "Babišovi", prostě z principu, źe jsou nasraní na vládu (tohle dokázu pochopit, taky jsem nasraná, i když jsem je volila(jako jedinou alternativu k ANO, ne proto, že bych byla velký fanda)-možna právě proto)
Naštěstí jsem teda zrovna v kraji, kde dosavadní hejtman dokázal snad lidem vysvětlit, že toto NEJSOU volby do sněmovny, že v krajských volbách se NEROZHODUJE o podpoře či nepodpoře Ukrajiny nebo o tom, zda budete mít vyšší důchod.
@klokanka31 Jinak ač jsi očividně fanynka ANO a já ne, souhlasím s tebou, že je totálně černobílé vidění, že kdo nesouhlasí s prohlubováním podpory Ukrajině, je automaticky proruský šváb, trol a jiná hnusná označení. Tak to fakt není a toto jednoduché nálepkování mi už fakt dost leze krkem. Stejně jako za covidu, pokud se někdo nechal očkovat-je nemyslící ovce, kdo se nenechal ockovat-zabíjí tím chudáky babičky a dědečky. Totálně vymizel selský rozum, lidi jen vidí černobíle: nejsi s námi=jsi proti nám
@ninive211 Souhlasím. Nicméně je pravda, že tuhle nenávist a černobílé vidění světa strašně podporují a prohlubují ty populistické strany. Ani ne tak ANO, ale ten zbytek. :(

Katastrofa