icon

Proč někteří zvažují volbu strany ANO?

21. zář 2024

😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒

Strana
z3
simkrk
22. zář 2024

@katjja123 pravda... Též jsem ho volila, čekala jsem změnu.. Ale je to naprostá katastrofa.. 😡 A nejvíc me vytáčí ta neustálá pomoc Ukrajině... A navyšování cen u všeho.. 😬

andelka
22. zář 2024

@katjja123 čekalo. Jsme zklamaní ( já teda nevolila spolu ale jinou stranu dnešní koalice), ale úplně si nejsem jistá, jestli kdokoliv jiný by to splnil.
Pracuju ve školství a je to tu velký špatný. Ovšem pochybuju,že díky Ano se to zlepší. Blbý to bylo i za nich. Taky všechno nedotažene, pozdě dělané změny, nelogické..

andelka
22. zář 2024

@simkrk a co jiného bys chtěla dělat než pomáhat? Tady není jiná volba.
Zdražování mě štve taky samozřejmě.

ninive211
22. zář 2024

@simkrk Tak za ceny jako takové VLÁDA nemůže. Inflace byla bohužel nastartování už po covidovem šílenství za Babiše, kdy se v celé EU tiskly levné peníze...do toho energetická krize, která se promítá do cen zboží. Problém je, že ty ceny se utrhly z řetězu a ani po ustálení cen energií nešly příliš dolů (teda v něčem se ty ceny upravily a lehce klesly, ale nikdy ne až na původní cenu před zdražením-některé potraviny). Největší šmejdi jsou v tomto supermarkety, které si nasazují stovkové a vyšší marže (např.oproti cenám výkupním od zemědělců). Utrhly se též ze řetězu ceny nemovitostí, zde by to bylo na radikální ochlazení trhu, jenže to nepřijde. Prodejci nejsou ochotní příliš zlevňovat, ceny drží a lidi potřebují bydlet, takže poptávka je vyšší jak nabídka. Ale donekonečna to růst také nemůže, není normální, že si standardní běžné bydlení (3+1 běžné velikosti, žádný luxus) nemůže dovolit už ani střední třída. Resp. nůžky ve společnosti se děsně rozevírají, střední třída, základ a držák celé společnosti, radikálně chudne. Ceny jdou nahoru, zatímco platy dva roky stagnují.

ninive211
22. zář 2024

@andelka Já zas pracuju na FU a tolik nespokojených lidí napříč republikou tu nebylo snad ani za Kalouska, který plošně snižoval platy. A to je co říct, když finančáci řeknou-zlatej Kalousek. Nejvíc bití jsme my ve velkých městech-Praha, Brno, možná i Ostrava, ale nejvíc křičí Praha. Nemají lidí, nestíhají, motivace žádná. A elektrikář a spol nepustí chlup a ještě v očích veřejnosti proti nám akorát nasazuje a postvavá lidi, místo aby za nás kopal.

ai30
22. zář 2024

@simkrk Je fajn se taky podivat, do jake miry je to navysovani vinou Ukrajiny a do jake miry cenovou politikou firem, resp. Babisova monopolu nad zemedelstvim v Cr. Zatimco on valil do volicu, jak stat vysava Ukrajina a vlada to nezvlada, jeho firmy zvysovaly zisk o tisic procent. https://www.echo24.cz/a/HTfA8/vysoke-zisky-fire...

95newmommy2020
22. zář 2024

@hanka_12345 To se tak nedá brát, každý máme svoje pocity a svoje individuální prožívání. To, že tys to dala neznamená, že jiná to dá taky tak a stejně.

alice180
22. zář 2024

@martulka88 ono se stačí podívat na politickou rétoriku. Konkrétně SPD. Stačí ty jejich plakáty. To jsem se normálně zastydela, když jsem to viděla. Jednou jsem na pouti viděla Okamuru prošel kolem mě a normálně se mi udělalo špatně. Fakt se mi udělalo špatně z člověka. To jsem nikdy nezažila.

jenseptam
22. zář 2024

Ja osobne vnimam za zasadni problem to, ze vlada absolutne nezvlada PR, absolutne neumi prodat to, co se ji podari a kdyz musi k nejakym neprijemnym krokuk sahnout, neumi to vysvetlit. Kdezto v ANO maji 3 vyrazne osobnosti, ktere krici a rvou pri kazde prilezitost a ze vykladaji mnohdy nesmysly a lzi, tak to uz nikoho nezajima. Jsou proste hlucnejsi. A vetsinu naroda oslovi takovy trotl jako Babis, protoze drtive vetsine naroda je blizsi chovani burana nez akademika. Jsem z aktualni vlady taky hodne rozladena, vzdy jsem jim fandila, ale uz na ne nemam nervy, jak si nechavaji utect kazdou prilezitost si svuj obraz vylepsit. Napr minuly tyden jsem chytila jen na X, ze Fiala dojednal v Bruselu velkou financni pomoc pro lokality postizene povodni. Ale proc se o tom nemuvilo vic???

ai30
22. zář 2024

@jenseptam Prodat to neumi, na druhou stranu kdyz se podivas na zajmove vlivy ve vlastnictvi ceskych medii, zjistis, proc jeden prd ANO se objevi na nekolika titulkach a vyjednana monstr-dotace z EU se horko tezko proboucha algoritmy na X...

anyyyn
22. zář 2024

@eva267 já třeba nebyla, protože nebydlím v kraji, kde mám trvalé bydliště, tak jsem to chtěla nechat na lidech, co tam žijou. (A taky jsem tyhle volby tak trochu zaspala.) Ale tenhle výsledek jsem úplně nečekala😬

hanka_12345
22. zář 2024

@95newmommy2020 dobře ale dříve to bylo normální a taky nikdo nebrečel a to tatinci videli sve novorozene deti po tydnu . Zas bych z toho nedelala brutalni zlocin.
Tohle to je modni vystrelek a netvrd ze ne

autor
22. zář 2024

Babis je Fico 2.

michaela666
22. zář 2024

@hanka_12345 Dřív bylo hodně věcí jinak a všem to bylo jedno. Třeba násilí na rodičkách bylo naprosto běžné a nikdo s tím nic nedělal. Však ony to vydrží a chtěly děti tak si to musí vytrpět. Stačí se podívat na starší generaci sester v porodnicích a na šestinedělí, ty dělají rodičkám peklo ještě teď.
Já rodila za covidu a vybrala jsem si respektující porodnici, kde byl otec bez roušky u porodu samozřejmostí. Být tam sama, tak je to pro mě jako nezkušenou ženskou s mega strachem z doktorů a lékařského prostředí dost velký trauma, takže se tomuhle pohledu na věc vůbec nedivím.

klokanka31
22. zář 2024

@hanka_12345 Všechno je teda módní výstřelek, vlastně i ty porodnice, když ženy dřív rodily doma 😄

simkrk
22. zář 2024

@andelka me štve, jak si furt půjčujou na to aby se pomohlo Ukrajině... Myslim si, že už stačilo.. Dyt je prostě šílený co se tam furt posílá, my takový malý stát a pomáháme me prijde ze všech nejvíc... 🙄A pak jen slyšíme, jak stát nemá na to aby se řešilo, bydleni, nové školky, školy... 🤷A nehledě na to, co povodně teďka jak postihly některé města, na to finance nebudou... 🤷

mimco
22. zář 2024

@simkrk stát má někomu řešit bydlení? Kde si stát půjčuje na pomoc Ukrajině? Víš kolik peněz dostala ČR na pomoc UA z EU? Víš kolik % UA občanů je zaměstnaných a odvádí daně?

podaji
22. zář 2024

@sigyn přesně, tyhlety výkřiky do tmy. Volit jsem byla. By mě hanba fackovala, výsledky mě nechávají naprosto ledove klidnou. Až půjde do tuhého však se ukáže, ostatně jako vždycky. Já myslím že to tentokrát dojde i tem méně inteligentním, že bychom si kopali cestu do pekla jako na Slovensku.

michaela666
22. zář 2024

@simkrk Povodně zanechali strašnou zkázu, s lidma soucítím, pomáháme co je v našich možnostech, ale jak má konkrétně stát řešit její následky?
Už jsem slyšela názory, ať stát přispěje lidem po povodních na bydlení. To jako někdo myslel vážně, že má stát že státního rozpočtu ( našich daní), řešit následky povodní na osobním majetku? Měj mě klidně za bezcitnou hyenu, ale byla bych sakra proti dalšímu zadlužování s tímhle účelem.

andelka
22. zář 2024

@simkrk já jsem hrdá na to, že ač malý stát, pomocí jsme se chopili pořádně.
Motáš jabka s hruškama. Velmi krátkozrace. Souhlas s holkama nade mnou.

ai30
22. zář 2024

@simkrk Nepujcujou si na to, aby se pomohlo Ukrajine. Pujcujou si na to, aby tazeni ruske armady bylo odrazeno uz na Ukrajine.

drep
22. zář 2024

@simkrk a uvědomuješ si, že až přestaneme pomáhat ukrajině, že se ta válka může reálně přelít k nám? Že ti příspěvek na bydlení bude k prdu, až ti omylem rusaci odstřelí barák? Pro m teda podpora ukrajiny je v tuhle důležitější než cokoliv jinýho, důležitější než naše silnice nebo nemocnice nebo školky, protože bez ní to ostatní může být úplně zbytečný

simkrk
22. zář 2024

@michaela666 tak takhle jsem to rozhodně nemyslela aby stát potom lidem platil byty či nové domy. 😊 Spíš jsem zvědavá, jak třeba pomůže veřejnému prostoru, tím myslím právě ty zaplavene školy, školky, vymlete silnice, koleje, zničené mosty atd..však kolikrát ty města na to nemají.. 🤷

ai30
22. zář 2024

@simkrk No jak, samozrejme ze se to opravi a bude to fungovat. Stat na toto ma krizove fondy a ziska dotace i z EU. Nebo si opravdu myslis, ze se poslaly penize na obranu Ukrajiny, tak neopravime po povodnich mosty a skolky?

levandule_k
22. zář 2024

@simkrk Z fondu soudržnosti Evrospské unie dostane ČR 2 mld. eur, což je 50 mld. Kč na povodně. To, jestli je dokážeme použít efektivně, uvidíme.

95newmommy2020
22. zář 2024

@hanka_12345 Dřív, ženy neměly ani volební právo a měly muže za zákonné zástupce. Taky se věřilo, že ženám vzdělání škodí a nejlépe je jim u plotny. A taky nikdo veřejně nebrečel.
To se takhle brát nedá, doba se vyvíjí a je dobře, že můžeme mluvit otevřeně o svých pocitech. Ale i tak ještě nejsme tam, kde bychom měli být.

hanka_12345
22. zář 2024

@klokanka31 tak tohle srovnavat ? :D

Strana
z3