Proč přetrvává iluze ideální rodiny s klukem a holkou?
Máme syna a teď čekáme druhého. Po holčičce jsem nikdy netoužila, přála jsem si dva kluky. Snad nikdo ještě neřekl, že je to super, že se nám to splnilo. Proč stále existuje dogma o dvou dětech - kluk a holka, octavie, pes a bílý plot?
@marcicek84 nechápu proč. Máme se navzájem s manželem, co bude až budeme staří nevíme. Nikdo nezaručí dobrý vztah a obětavost, ať je to kluk nebo holka
@marcicek84 kolik ja mam spoluzacek, ktere se vdaly do ciziny...v dnesni dobe muzes tezko cekat, ze deti zustanou do smrti ve stejne dedine, aby ti uvarily a poklidily, at jsou jakehokoli pohlavi.
Máme dva kluky a holku, užívám si hokej s klukama, stejně jako gymnastiku s dcerou. A máme úplně skvělý "maminkovsky/rodičovský klub" hokejistů naší kabiny. Manžel je z třech kluků a s mamkou mají všichni skvělý vztah. I my vzájemně k sobě máme dobrý vztah. Když bude potřeba postaráme se o moje rodiče, stejně jako o tchyni s tchánem. Nebudeme nikoho "odsouvat" jen proto, že je to rodič toho druhého. Jsem si zcela jistá, že kdyby se manžel k pomoci mým rodičům stavěl stylem "to jsou tvoji rodiče, mě to nezajima", hrube by se mi to nelíbilo. A jak se říká "nedělej druhým to, co nechceš, aby dělali oni tobě"....
@andelka asi kde o vetsi pravdepodobnost,ale jo lidi chteji byt co nejvic sobestacni...jednou ale nebudou a pak to je na tom,jak se k tomu postavi,nekdo radeji voli domov duchodcu a nevadi mu to...
@felixfelicis tak stat se muze cokoli,muze to dopadnout i takto...ale o tom tato diskuze neni,tady se resi klucici mamy a ty to maji v tomhle proste tezsi...
Bavi me tady ty silacky reci,ze se jeden clovek zvladne najednou postarat o 4 nemohouci duchodce,nezvladne,ani dva dokupy kdyz chodi do prace to nezvladnou,obzvlaste maji li treba 3 deti...a neverim tomu,ze by pak tady nektera nevolila sve vlastni rodice, obzvlast pokud by uz nikdo jiny,kdo by se o ne mohl postarat nebyl a byli by to prave oni,kteri vice pomahali s vnoucaty.To totiz neni tak,ze by clovek nechtel,ale realita je takova,ze kdyby se to seslo,tak se to zvladnout opravdu neda a tim myslim opravdu peci o nemohouciho rodice,kdy se treba clovek strida s pecovatelkou,ne ze si rodic sem tam i nakoupi,uklidi, sem tam jeste uvari...
@marcicek84 Vies co uvedomila som si pri tejto diskusii ze vsetko je o ludoch. Ocividne,ty si typ cloveka ktory to ma takto. Ja mat muza ktory by sa nechcel postarat o vlastnych rodicov a povedal by ze “maju smolu”lebo sa uz stara o manzelky rodicov je mi zle z takeho chlapa ale aj z takej zeny. Neboj sa nemusis lutovat mamy ktore maju jenom synov lebo vdakabohu nie kazdy bude mat v rodine niekoho ako si ty 🤷🏽♀️
@marcicek84 já mám treba hrozný vztah s mojí mámou a vše řeším s tchyni nebo tetama. O tomhle to prostě není. Taky mám ségru a bavíme se párkrát do roka. Nevoláme si každý den, občas ji posílám fotku dětí a jsem ráda, když si občas najdeme čas a navštívíme se. Prostě je to všechno individuální. A manžel se nikomu snad nesveruje, a jinak všechno řeší se svým taťkou.👍
@amelia89 vis co,to neni o tom kdo co chce,ale co je realne schopen a proste nezvladnes vsechno i pri nejlepsi vuli,nehlede na to,ze moji rodice uz nikoho jineho tady blizko nemaji,sestra v zahranici a manzel ma jeste dve dalsi sestry,kterym hodne pomahali a pomaji s vnoucaty,nam treba nepomohli vubec s nicim,takze opravdu to neni tak,ze by nebyl kdo by se o ne postaral,takze sve soudy si nechej pro nekoho jineho 😉
@marcicek84 a vlastně, když jeho mamka něco potřebuje, je tu vždy pro ni. Všude doveze, odveze, zařídí. Jsou to prostě jeho rodiče ❤️. Jen prostě s taťkou může řešit motorky. Jinak jeho mamka se od jeho klucicich let pohybovala pořád u fotbalu, který hrál a mají na to super vzpomínky a bezva vztah.
@carolinca88 tak ja nerikam,je to individualni,ale preci jenty klucici mamy to maji trochu tezsi,ze ty snachy pokud jim funguje vztah s matkou,tak k tchyni netihnou...🤷🏻♀️
@marcicek84 tak se to dá vyložit, že to ty mámy mají horší. Ale je to právě o lidech. A to jsou ty proměnný. Takže já tomu prostě říkám "mýtus". Navíc každej kluk je jinej. Jeden se svěřuje, druhej ne. Stejně jako holky. 😊
@marcicek84 Tahle diskuze byla byla původně o tom, jaká je to hloupost klučičí mámy litovat, že na tom přece nezáleží. Já si myslela, že lidi jenom tlachaj, aby řeč nestála, ale očividně jsou i tací, co mají oproti klukům opravdu předsudky...
Ano, k tchýni netíhnu tolik jako k svojí mámě, ale takhle to má i můj muž, takže se všichni normálně bavíme a v rámci možností navštěvujeme. A já bych fakt nechtěla, aby byla manželova rodina upozaděná kvůli tomu, že mám blíž ke svojí mámě 🤦
@marcicek84 tak u nas se normalne tchyne stara o svoje rodice a tchan o svoje🤷♀️ (ja prarodice uz nemam). Ty si do toho akorat projektujes vlastni pristup.
My teď čekáme naopak druhou holčičku a taky posloucháme, jestli nám to není líto. A přesně vždycky slyšíme, že třetí určitě bude kluk. Marně říkat, že třetí dítě už nechceme.
@jeyre
@felixfelicis
@amelia89 můj tatínek má jen bratra a moje babička měla nejlepší péči do poslední chvíle - i od mojí maminky. Stejně tak rodiče mojí maminky měli tu nejlepší péči do poslední chvíle. Nikdo z naší rodiny se nikdy k nikomu neobrátil zády a je úplně jedno jestli je ženského nebo mužského pohlaví. Je to především o osobnostní stránce daneho člověka a jeho výchově. Pohlaví na to nemá vliv.
My máme 4 kluky. A slyšíme pořád, že jsme se snažili o holčičku. Mmch vždy jsme měli překvapení a bylo nám to úplně jedno ☺️
Například v naší rodině se o babičku staral můj táta, protože jeho sestry žijí v zahraničí.. Jinak obecně si myslím, že dcery mají k rodičům blíž i v dospělosti, aspoň tak to vidím v okolí. Já komunikuji s tchyni víc a častěji než manžel,chlapi nemají tu potřebu, což ale neznamená, že by se o ní v případě nouze nepostaral.. Stejně si nemůžeme vybrat co se nám narodí, já jsem šťastná, že mám dcery, připadá mi, že jsem určena k tomu být mámou dcer, s klukem nevím co bych si pocala😄
@felixfelicis tak vsak jsi nenapsala nic jineho nez ja,tchyne se nestara o rodice tchana a jak se stara tchan je otazkou,taky je ptazkou jak jsou nemohouci a co to starani se obnasi
Mame dve holky, ja si prala dva kluky ale nikdy bych sve prani nepostavila nad sve milovane dcerusky. Kdyz mas deti proste je milujes a je jedno jestli to jsou tvy vysneni kluci nebo vysneny par nebo holky. Jsou zdravy to je vsechno co clovek potrebuje nic vic nic min. Tim bych utnula jakoukoliv debatu. Protoze me furt predhazujou tak do tretice kluk. Ale vite co vam reknu, mame v rodine autistu primo muj bratr, neni to geneticke, to mame zjistene ale ja si tak nejak rikam ze neni dobre pokouset stesti. Dcerky jsou zdrave proc riskovat do tretice jen ab,ch si splnila trapnou touhu. Ano je to jine, kazde to pohlavi ma sva specifika ale za to mi to nestoji. Jinak psa nemame a bydlime v baraku s rodici a mame fabii ne octavii. Mozna pro nekoho nic moc, ale netahnou nas vysoky hypoteky 😁
A teď si vezmi, my máme čtyři kluky (manžel má dva starší z předchozího vztahu). Když někam jdeme tak furt slyším "vy jste tu holčičku hodně chtěli, že?" a to hlavně od úplně cizích lidí 🤦
Autorko úplně v pohodě, tatinkove dvou (A vice) dcer bez syna to mají úplně stejně. Máme tři dcery, vymodlene, chtene-oba jsme si přáli holky.
Už po první dceri stále chlap slyšel že ještě toho kluka a po sleze, že je chudák, že ho nemá. Když jsem otehotnela potřetí, pohlaví jsme nikomu raději neřekli... Třetí dcera byl sok, nicméně "jeste toho kluka" pravidelně slichavam doteď (převážně od absolutních cizincu).
Lidi proste nemají asi nic zajímavého ve svých životech, tak musí prudit do cizích 🤣
Já teda nevím, ale já neznám snad nikoho, kdo by chtěl holky. U nas je to považováno za mínus a mít kluka je pro všechny co znám to nejlepší 🤷♀️
Na všechno občas člověk od některých lidí slyší blbé kecy. Já jsem tedy přesvědčená, že pro děti je lepší, když jsou stejného pohlaví, i když máme holku a kluka. 😂 Možná je lepší to nevědět. My měli vždy překvapení a po porodu je to fakt jedno
Slyšela jsem i o mámách, co druhé obrečely, protože se na ultrazvuku dozvěděly, že to třeba nebude vysněná holka. My o dvě děti v těhotenství přišli, to předposlední těhotenství skončilo dokonce ve 23.t., takže pro mě nebylo klišé mít jediné přání - zdravé dítě. Nikdy jsem po holce neprahla, naopak mi byli kluci bližší. Trochu možná chápu, když má člověk dvě stejného pohlaví, že třetí už by rád jiné a má preference, to je pochopitelné, ale oni ty děti nám mají něco dát a něco nás naučit. Možná se nás to v těhotenství jen víc dotýká, ale chce to nebrat si to osobně.
@marcicek84 takze automaticky predpokladas, ze tchan se stara spatne, nebo alespon hur nez tchyne 😀 Predsudky, predsudky, predsudky...
Ja hlavne predpokladam, ze (jsem ovlivnena vystudovanym oborem, snad pulka lidi ze skoly je rozesetych vsude po svete) se deti muzou vrtnout uplne kamkoliv. Ale kdyby bydleli dva nebo tri synove v miste bydliste a stali se zalozenyma rukama, videla bych to spis na chybu ve vychove.
Já mám dva kluky, samozřejmě jsem chtěla i holčičku, ale jsou nám souzeni kluci. Teď je jim 6 a 8 a jsou to bezva parťáci od malička. Nějak jsem se na klučičí život najela a najednou si ty starosti s holčičkou nedovedu představit. Já mám staršího bráchu a jako děti jsme se moc rádi neměli, takže asi tak. Hlavně že jsou děti zdravé a spokojené🙂
@marcicek84 já proti domově důchodců nic nemám. U nás zrovna jeden krásný postavili. Jsou tam normálně samostatné byty. Lepší takto,než být závislí na pomoci dětí, které toho samy budou mít až nad hlavu nebo budou žít kdoví kde. Svět je dneska velmi malý. Osobní péče je strašně náročná. My bychom to třeba s bráchou dali,máme jen mamku a brácha nemá děti. Ale já budu mít tři a ještě práci. Takže počítám,že to bude třeba kombinace, on fyzická pomoc, finanční, já třeba víc psychická ( on mamciny hodinové telefonáty nezvládá,já bez problémů).. fakt nevím, uvidíme až to bude aktuální.
@marcicek84 to se nedá říct úplně takhle. Já samozřejmě tihnu k mojí mamce,protože jsme byly dlouho spolu, a moje děti jsou jediná její vnoučata, hodně mi s nimi pomáhala,když byli malí,bydlí blízko,i blízko školy,takže se vídáme stále několikrát týdně, povídáme si, voláme.. Tcháni vždycky bydleli dál, kluci nebyli jediná vnoučata a tchýně buď byla nemocná a necestovala, nebo druhá,ta ještě pracuje na plný úvazek a dojíždí do práce. Otce nemám,takže tíhnu k tchánovi. Kdyby tchýně měla čas a bydlela blízko a měla zájem o děti větší,tak by ten vztah byl taky bližší než je. Ale rády se máme, hodně na nás myslí, pomáhají, a jezdíme tam několikrát měsíčně. Manželova sestra jezdí domů párkrát za rok, protože holt bydlí dál.
Já teda nechápu, co má kdo proti Octavii. Nikdy jsme ji neměli, ale předpokládám, že to auto normálně jede a normálně žere, nebo ne? 🙂 Když se provádí běžná údržba, tak je v normální stavu, jako všechna ostatní auta... Kolik se tam toho vejde, záleží, jestli je combi nebo krátké, ne? ... Vypadá normálně a vejde se tam toho asi tolik, jako do podobně velkého auta. Kdo má miliony, ať si koupí silnější a větší auto. Jinak tu diskusi nechápu, byla o tom, jak okolí reaguje na dva chlapečky 🙂 A s tou Octávií asi nějaké pořekadlo, které ale neznám.

@amelia89 muzou,ale tady se resi proc lidi lituji klucici mamy...🤷🏻♀️