icon

Proč se diskuze často odklánějí od tématu?

levandule_k
7. bře 2022

Občas se stane, že se diskuze odchýlí od tématu a začne se rozebírat něco jiného. Někomu vadí to, že se plevelí diskuze, někdo je rád, že se dozví i něco jiného.

intonace
7. bře 2022

V noci na včerejšek okolo třetí hodiny jsem se vzbudila ze snu, původně jsem myslela, že potrebuji na toaletu,ale po usednutí mi běželo hlavou všechno možné. Spát jsem.jit nemohla. Pořád myšlenky. A jediné co mě napadlo (v noci po probuzení) bylo, že Covid na ovládání lidí už nezabírá a muselo přijít něco jiného. Je to asi nesmysl,ale pořád se to vrací a nemůžu to vytěsnit. Lidé, uprchlíci,jistě potřebují pomoc,ale doufám, že jí nebudou zneužívat. A rodina se u nás úplně rozchází v názorech a já se upřímně s nikým o ničem nebavím, dělá to zlou krev.

kafr
8. bře 2022

Já se s rodinou o tom nebavím. Bojím se, co bych se dověděla.... Můj odhad je, že naši jsou fanatický proti Rusku a budou slepě glorifikovat UA, pomáhat uprchlíkům (ne že by to bylo špatně, ale fakt si nedovedete představit, co dokáže z dobré věci udělat moje svatá matka, která má vždy a ve všem pravdu 🤦🏻‍♀️). No a manželovi rodiče sice mají kdesi historicky UA kořeny, ale jsou jinak pro Rusky zaměření (jo za komunistů...).
Covid mě vyškolil. 😒

kafr
8. bře 2022

A dovolím si sem dát taky off topic.
Mě štve tento popisek! Jako fakt? Minutu po minutě?! Ano, jak válka začala, sledovala jsem to často a málem se zhroutila. Takže takhle fakt ne!

felixfelicis
8. bře 2022

@kafr je to jejich prace.

estelle777
8. bře 2022

@intonace Jako ze valka je fejk, protoze na nas nekdo chce mit vyssi paku? Jen zaminka k necemu? To si nemyslim. To vis, ze mam strach, co s tak velkou migraci nastane. Zrovna vcera jsem si rikala, ze uz takhle to mame s lekarskou peci na hrane, treba zubari jsou tragedie a jeste nam sem prijde xx tisic lidi, ale copak za ti muzou. Kdyz si predstavim, ze by to bylo u nas, sbalila bych kufr veci pro deti a pro me, nechala tu manzela, opustila vsechno a sla nekam, kde na me budou koukat jako na nepritele a prizivnika, je mi z toho zle. Oni v te situaci jsou. Behem par dni se jim zhroutil svet. Zivot, jaky znali neexistuje. Nemaji nic. Planujes si dovcu na leto, planujes si, ze si koupis novou mycku a cvak… nemas ani nahradni spodary. Hrozny. Kamaradi, muz, rodice, sum, byt, vsechno fuc. Nemyslim to zle vuci tobe, vubec ne, ale uz jsme z celyho covidu vyschizovani. Ted vsichni rvou “a co nase matky samozivitelky?” rvou nejvic ti, ktery jeste pred tydnem samozivitelkama pohrdali a samozivitelky jim byli sumak. Ti, kteri nechteli byt ovladani covidem, vladou a chteli svobodu rvou, ze si za to Ukrajina muze sama a najednou jim nevadi, ze Putler bere svobodu ostatnim, chce obsadit jim stat. Paradox, ze?

intonace
8. bře 2022

@estelle777 samozřejmě si nemyslím, že to tak je. Psala jsem jen o snu. Mám tam známé. Nechtějí odejít. Bojují. Není mi taková situace lhostejná a když můžu pomůžu.

estelle777
8. bře 2022

@intonace On to ma kazdy jinak. Nekdo by odesel hned, nekdo radsi zustane a bude bojovat. Ja sama nevim, co bych delala. Jestli by zvitezil pud sebezachovy a sla nych, nebo bych zustala a doufala. Ja vazne nevim.

odula
8. bře 2022

@estelle777 ja celkem presne vim. Kdybych mohla, tak se dvakrat nerozmejslim a padam. Tedy - musim rict, ze je to hodne dany tim, ze mam rodinu. Kdybych se starala "jenom" o sebe... tezko rict. Ale s detma stoprocentne. Videla jsem nejakej dokument o detech ze Syrie, moje znama jako dite prozila valku v jugoslavii, nasledky ma dodnes, PTSD. To pro svoje deti nechces proste. Vlast jde stranou. Sorry jestli to nekoho urazi, ale tak to proste mam no.

intonace
8. bře 2022

@estelle777 tak to máme stejně. Také nevím jak bych se rozhodla. Asi by záleželo na situaci,ale vůbec nevím kam bych měla jít.

estelle777
8. bře 2022

IG Dana Krejcika…odesla od nich maminka s detma z UA. Za kazdou cenu chtela do Prahy. Ac ji presvedcovali, ze ma zustat, ze ji u nich bude lip, nez v Praze. Praha nestiha, drahe bydleni, obrovske fronty atd. Zapsali u nich deti do skoly, nasli ji praci. Ona ne, odesla. Dan i Matej k tomu pristupuji skvele. Mam ale strach, ze jeste par pripadu, kdy se Ukrajinci budou chovat iracionalne, jinak, nez chce jejich cesky zachrance a budou plny socky toho, jak jsou nevdecni a tak dale. Fakt nemuzeme soudit, pochopit, vcitit se. Nezazivame to, co oni. Je mi jich lito…

darkwitch
8. bře 2022

@estelle777 a bude to horší a horší, teď se sem dostává ta první vlna bohatšího obyvatelstva, vyčlení se nějaké byty, daruje se výbava. Jenže tím to nekončí, pak přijde další vlna těch mene movitých, byty dojdou ostatní pomoc taky bude docházet a začnou problémy... Zvlášť když ty lidi jsou zvyklí na úplně jiný standard

levandule_k
autor
8. bře 2022

@estelle777 Moje babička říkala mojí mamce, že se vybírají peníze na Ukrajinu kvůli válce, že má také přispět. Přitom u mojí mamky, nejsou problém peníze, ale že se mamka bojí, aby se to dostalo skutečně lidem, kteří to potřebují, protože část peněz se vždy rozkrade. Tak se mě ptala, že jestli ty peníze dostanou lidé, co je potřebují, tak jsem jí jenom řekla, že doufám, že se to dostane potřebným. My jsme s manželem posílali peníze na ukrajinskou ambasádu. Hned ty první dny, co se to stalo, tak jsem se bavila s taťkou neměl z toho dobrej pocit, co se děje, má obavy z dalšího vývoje, ale nepanikařil, ani mamka nepanikaří.
Nějaký kolega v práci, že nemáme věřit všemu, co je v televizi, že pravda tak 50% na obou stranách. Ale nějak jsem se nestihla zeptat, co si o tem teda ona myslí, čemu věří.

Konzervy nenakupuji, děti nemám. Já ani nevím, jestli bych zdrhala, já to mám tady ráda a nechtěla bych žít v USA, Brazílii, nebo tak někde jinde.

odula
8. bře 2022

@levandule_k no jo, vidíš. To je možná taky tím. Žiju už roky v zahraniční, a žádný vazby na tuhle zemi nemám... 🤷‍♀️

levandule_k
autor
8. bře 2022

@odula Ono je asi něco jiného, kdybych měla děti, tak bych prostě jela do bezpečí, protože kulka si nevybírá.

Na druhou stranu by mi bylo blbé tady nechat lidi, co bojují a já bych zdrahala, nicméně děti by mě přiměly k odchodu. Ukrajinci to mají nyní nesmírně těžké.

Ale tady je to pohoda, jdu si do lesa a máme ho bezpečný, žádní drsní predátoři výjimečně můžeš potkat bachyni se selátky... Si pamatuji, jak jeden můj známej z Brazílie vyprávěl historku, jak mu říkali, pojď s námi v sobotu do lesa, tak přišel vybavej mačetou atp. a všichni na něj koukali, co blbne a on, jste říkali, že se jde do lesa. Ten brazilský je trochu drsnější než náš. V Austrálii máš obrovský pavouky a to bych se podělala strachy potkat doma sklípkana a jinou havěť. USA - občas jsem sledovala Last week tonight a John Oliver tam rozebíral různé věci, co jsou v Americe absurdní, kdybych to měla shrnout, tak i modelka Pařízková říkala, Amerika je dobrá, ale pouze pro bohaté.
Mně vyhovuje i zdejší mentalita.

amenophus
8. bře 2022

Holky a ja se chtela lristi rok vracet do Cech... ziju na NZ uz 8 let a ty posledni 2 roky jak byl covid a nemohli jsme se videt s rodinou byly fakt krusny (jak pro nas, tak oro nase rodice, kteri nevidi vyrustat svoji vytouzenou vnucku). Mam tam uz domluvenou praci, zdedila jsem po babicce barak... a ted nevim jestli se teda mame vracet. Presne jak rikate - sama bych proste sla a kdyby valka dosla tam tak bych asi zustala a bojovala. Ale ted mam zodpovednost vuci detem. Vzit je sice k prarodicum, ale taky bliz valce? Nebo zustat v nasem "sametovem" vezeni? :/

levandule_k
autor
8. bře 2022

@amenophus Uvidíš, jak se to bude vyvíjet, počkej do léta.

odula
8. bře 2022

@amenophus ty jo, to je poradny dilema. Jak pise @levandule_k , pokud kvuli praci nespechas, tak bych zrejme cekala jak se situace vyvine. Tady to asi nebude ruzovy ani ekonomicky, ani pokud se konflikt nepreleje do dalsich zemi. co takhle vzit prarodice k vam?? ne, ja vim, ze to neni vubec jednoduchy. ale byt v podobne situaci, asi bych jeste cekala.

treasurka
8. bře 2022

@odula Gerasimov včera padl, ne?

levandule_k
autor
8. bře 2022

@treasurka Jj, psali to včera v diskuzi, kde se řeší zprávy o Ukrajině

treasurka
8. bře 2022

Já jsem taková na vážkách z toho nekritického přijímání zpráv z UA jako "pravdu" a z Ruska jako lež. Jako je jasný na který straně stojím, jen třeba ta zpráva o těch námořnících, co poslali do prdele válečnou lod, a dle UA byli mrtví, kdežto Rusové od začátku tvrdili, že jsou zajatí... No, mělo by se víc ověřovat z obou stran...

treasurka
8. bře 2022

@kafr Já to mám tak, že když na to koukám pořd tak otupím. Jsem si to uvědomila, když jsem seděla před televizí s miskou oříšků, a hlavou mi projelo, že se nic neděje, a aby už se ten ruskej konvoj aspoň rozjel. Pak se mi ze mě udělalo špatně, a odteď to sleduju ráno a pak večer...

v_anilka
8. bře 2022

@bigbig jojo, generál Moravec taky říkal, co Hitler chystá a nikdo mu to nevěřil...
Bohužel...

estelle777
8. bře 2022

Holky, muzu vam rict, ze jsem byla vzdycky hrda na to, ze jsem Ceska. Projela jsem pul sveta s krosnou na zadech s ceskou vlajkou a nikdy mi nedelalo problem rict, odkud jsem. Nesnasela jsem, kdy nejaky Cech rekl:”No jo, to jsou debilni Cesi! To se jinde nez v Cechach nestane!” A dneska, po precteni nekolika diskuzi, jsem se poprve, z celyho srdce stydela. A obrecela jsem to. Hrozne jsem se stydela…

78marcela
8. bře 2022

@estelle777 tady nebo na FB? Hejty k uprchlíkům?

estelle777
8. bře 2022

@78marcela @78marcela Tady u Murynky, kde hysterci, ze tu vsichni kvuli Ukrajine umreme, to uz je slabej odvar. Tam to nastesti holky, ktere v tom delaji a jsou veci znale vysvetlily.
Nejvetsi masakr byl facebook. Hnus, hnus, hnus. Ja ani nejsem schopna zopakovat, co tam ti blbstajni pisou. Povl a odpad spolecnosti. Ja jsem v amoku zrusila fb. Po 13 letech. Bahno sveta.
O Seznamu ani nemluvim. Chodim se uklidnovat do diskuzi na iDnes a sem do nasich diskuzi o Ukrajine.

pajula123
8. bře 2022

@estelle777 já radši koukám do diskuzí na Twitteru, přijde mi, že tam jsou lepší (nebo mi to aspoň nabízí). Tady jsem se vytočila o víkendu, tak už si radši sedím na rukou, FB škoda mluvit, no a novinky no comment 🤦

78marcela
8. bře 2022

@estelle777 FB je hnůj na toto. Taky jsem zahlédla. Je to humus a lidí jsou vážně jak praštěni.

simix22
8. bře 2022

Komenty na fb jsou totalka humus...to se jen vytočim vždy..

pexi
8. bře 2022

mě připadá, že FB a novinky doslova zamořili trollové a ti, co jim to zobají z ruky...

elencze
8. bře 2022

píchnu se tu taky

Strana