icon

Proč se diskuze často odklánějí od tématu?

levandule_k
7. bře 2022

Občas se stane, že se diskuze odchýlí od tématu a začne se rozebírat něco jiného. Někomu vadí to, že se plevelí diskuze, někdo je rád, že se dozví i něco jiného.

simix22
12. bře 2022

@betelgeuzz má celkem dobrou angličtinu že👌
Jinak je to brutální sympos

betelgeuzz
12. bře 2022

@simix22 jojo, je mu dobře rozumět. A i v AJ má stejnou stylistiku, myslela jsem, že to má jen pro proslovy, ale asi tak mluví normálně.

simix22
12. bře 2022

@betelgeuzz jo ten hlas to je něco 😊 takovej chraplak

odula
12. bře 2022

@bigbig jsem odepisovala z mobilu tak jsem to nestihla dopilovat. On je to totiz napad vlastne veskrze genialni. A pak ho nechat hnit 5, 10 let v tom jeho bunkru, a az bude mit na kahanku, tak ho vyvezt ven - aby videl, ze se nic nestalo, jak se Rusku a lidem dobre darilo a dari bez nej. A pa pa. Ja jsem takovej hajzl, to snad neni mozny... 😈

hojda
12. bře 2022

@bigbig Co se stane, když přestane fungovat zoom????

amenophus
13. bře 2022

@bigbig genialni napad! Jezis tohle je sice vtip, ale sakra kdyby se vzal vazne, to by zachranilo svet! 🤩

amenophus
13. bře 2022

@odula skvele dopilovane, jo, jsem pro! Pokud se v tom bunkru teda sam neodstreli tak tohle by bylo 100x lepsi nez nejakej smesnej soud v Haagu 🤩.

amenophus
13. bře 2022

@hojda pokud prestane fungovat zoom az pote tak jedine dobre, podpori to narativ o svetove apokalypse 😁

odula
13. bře 2022

z vlakna o udalosti na ukrajine, at to neplevelim tam.
@mysh_me hele, me nejde o vytvareni konspirace, fakt ze ne. Vubec jsem ani neuvazovala o tom, ze by to delali admini schvalne. Jenom jsem se proste chtela zeptat, proc neni ta diskuse dohledatelna. ALE nemuzu vubec najit kontakt na tym, krom kontatku pri problemu s fakturaci. Ale kdyz uz tedy jsi tady natukla tu konspiraci 😉 dala jsem si praci a sla do seznamu diskusi - obou. Jak nejnovejsi prispevky tak podle data zalozeni. Projela jsem oba, az k datu zalozeni tehle diskuse. Vsechny starsi volne diskuse tam jsou, vcetne karnevalu, zkazeneho sampanskeho, detskeho nabytku. Ale tahle tam proste neni. Nebo tedy - ja jsem ji nenasla.coz samozrejme nemusi nic znamenat, protoze duvodu muze bejt milion. Ale myslim, ze zeptat se proc, neni konspirativni, ale ferovy. Me by proste opravdu zajimalo, proc neni dohledatelna.

hlasil
13. bře 2022

@odula Stejně tak mne 👍 Nejde vyhledat ani přes vyhledávání.

pajula123
13. bře 2022

@odula taky diskuzi nevidím

sebestka
13. bře 2022
hojda
13. bře 2022

Já jí také nevidím, ale už se mi to stalo s jinou diskuzí, které byla ve skupině Volné diskuze.

odula
14. bře 2022

@amenophus jeste jenom k ty Cine jak jsi tu psala. Ze muzou hrat dvoji hru. Oni asi i tu dvoji hru hrat budou, resp. ji hraji. A "pragmaticti" pro Cinu je slabe slovo. Me uz covece nekolikrat napadlo (vzhledem k tomu ze takovou akci si Putin nemohl dovolit rozjet bez tiche podpory nebo aspon souhlasu sveho vetsiho rudeho bratra), jaky cil tim vsim sleduje Cina. Cui bono, tak rikajic. Rusovo urcite ne. tak jsem si rikala, jestli vlastne za tim vsim je Cina a a) pouzila Putina jako uzitecneho idiota aniz by o tom vedel, a celou tu situaci pouzije k posileni vlastniho ekonomickyho i politickyho vlivu b) ten neuspech neni nahodnej - nasazeni vraku, necvicenych nebo spatne cvicenych vojaku mi furt hlava nebere - , ma slouzit k destabilizaci a oslabeni Evropy, hlavne ekonomickymu a - outcome bude stejnej. A jak jsi taky psala - pokud se oni ukazou jako uspesni mediatori, tak jim leckdo odpusti ledaccos - pochopitelne. Cina jako zachrance zapadu. Wau... :D Nedokazu to domyslet, pac spoustu souvislosti nevidim nebo jim nerozumim. Ale moje konspiracni mysl tuhle myslenku ne a ne pustit. :D proste Mordor neni Moskva, alebrz Peking, a Zelezny pas neni Minsk, ale Moskva... muhehehehe

levandule_k
autor
14. bře 2022

@odula Já si také pořád kladu otázku, co (kdo) za tím stojí. Evropa je na Rusku závislá, nemáme energie, nemáme železnou rudu a další kovy. Jestli zase nezačneme brzo obchodovat, tak se ekonomicky strašně oslabíme (Evropa i Rusko). Do měsíce a půl nemají naše firmy z čeho vyrábět. Když nemají co vyrábět, nemají, co prodávat, není zisk. Letí ceny akcií dolů. Některé firmy odejdou z trhu, některé koupí silnější hráči. Samozřejmě poroste nezaměstnanost a sníží se kupní síla, tedy ekonomika upadne do ještě větší recese. Známe přísloví říká, když se dva perou třetí se směje. Což bude Čína, eventuálně posílení vlivu USA. Problém Číny je, že nemá střední třídu, má chudé a bohaté. Zatím se není schopna přeorientovat na vnitřní poptávku. Tedy pro ni není moc výhodné, když nedokáže prodat. Oni potřebují prodávat, protože, když nebudou mít komu a jejich lidi nebudou mít na rýži, tak se může ta masa lidí urvat ze řetězu. I když dělají všechno proto, aby je mega kontrolovali, ten jejich bonzácký systém sociálních kreditů je fakt psycho. Ne nadarmo se nejvíc autoritářské režimy nejvíc bojí vlastních lidí.

Několik let se říká, že jsou akcie strašně nadhodnocené, že jednou přijde krize a ono pořád nic, lidé investují přes vysokou cenu. Mně na jednu stranu přijde, že by někdo chtěl levně nakupovat, tak se mu hodí vyrobit "menší" krizi, kdy pošleš globální ekonomiku do recese. Anebo je to vše dílo náhody.

PS. Jsou to moje názory a něco je možná trochu konspirační.

intonace
14. bře 2022

Děkuji za názory o Číně. V mém okolí to nikdo nechtěl slyšet. Ba,byla jsem za blázna. Teď vím, že nejsem sama kdo se zaobírá touto myšlenkou/konspirací

eviicka
15. bře 2022

Fiala mě motivoval přijít sem 🙂
Otázky z fóra - proč ne Slovensko, je možné že Slovensko odmítlo (důvodu může být spousta).

Návštěva mě taky překvapila, ale proč ne, Kyjev uzavřený není. Možná to někdo odsoudí, zneužije k posílení fake, ale takoví by si vymysleli vždycky něco...

Jinak já mám z návštěvy radost, ale hlavně aby se v pořádku vrátili...

odula
15. bře 2022

@eviicka cetla jsem na twittertu ze to koordinovali s EU a OSN.

betelgeuzz
15. bře 2022

Chápu, že je to velké gesto, ale vzbuzuje to ve mně otázku, kde je hranice mezi hrdinstvím a bláznovstvím. Už jsem psala pod jiný příspěvek, že šéf vládní ochranky, musel dnes dostat infarkt 😀
Zajímalo by mě i praktické provedení. To poletí letadlem a přistanou na okraji Kyjeva a pak limuzínou k bunkru Zelenského? Nebo místo limuzíny pojedou tankem?

eviicka
15. bře 2022

@betelgeuzz měli by jet vlakem, spojení funguje.

betelgeuzz
15. bře 2022

@eviicka už to čtu, že jedou vlakem. Takže 600 km jsou pěkným cílem.

amenophus
15. bře 2022

@betelgeuzz Jsou pěkným cílem? Jako jo, aspoň uvidíme jakou hu Putin hraje. Pokud by zabil premiéry 3 států EU a NATO, jednoznačně by rozpoutal tu 3.světovou válku. Takže je to trochu zkouška 🙂. Nicméně všechna čest těmhle třem statečným (vlastně tyřem, z Polska jedou dva), že na sebe berou roli toho důlního kanárka...

ivavec
15. bře 2022

Neskutečný🤦🏼‍♀️chlap na fcb řve, že nám budou Ukrajinci brát práci. Za chvilku z něj vyleze, že bere vzemozne dávky, že mu příspěvek na bydlení zaplatí celý nájem. A to jen proto že má exekuce tak aby mu nebrali splátky na exekuci. Tak jako to už mi fakt hlava nebere my ho vlastně živime a on tu pak řve. Bože musela jsem si ulevit protože tohle mě fakt už štve😡

odula
15. bře 2022

@psya s jakym zpožděním? Co mi uniklo? Konspirace zajimava to jo... Jinak co pise ten pan se mi vubec, vubec nelíbí. Samozrejme ze rusove a ukrajinci jsou bratri. A rikaj to rusive i ukrajinci. Znam tri smiseny rodiny a kazdej z nich zna spoustu dalších, ti lidi, zvlášť v pohranicnich oblastech k sobe maji blizko. Zavadi -uz zase- princip kolektivni viny? 😡 protoze je to určený pro mezinarodni publikum a mohli by začít diskutovat o tom ze jsou "zly Rusové" a "hodný Rusove"??? WT actual F?? Ne, protoze prumernej obyvatel zapadu byl doted pesvedcenej o tom, ze vsichni rusove jsou monstra.... . Ale twe nedovedu si predstavit ze by protest v televizi nekoho pohnul k tomu zrusit sankce...?? Jako jo, klidně to mohlo bejt stejdznuty, proc ne, možný je všechno. Ale twe, tenhle twitter to je vyblitek. a je mi uplne jedno ze to píše ukrajinskej poslanec. Z toho co napsal se mi dělá upřímně zle. 🤬

odula
Autor odpověď smazal
odula
15. bře 2022

Tady odkaz na ten twitter z diskuse o Ukrajině https://twitter.com/grishchukroma/status/150350...

hojda
16. bře 2022

Jel by Babiš na Ukrajinu??? 😂 https://www.facebook.com/bestiesusmevem/photos/...

odula
16. bře 2022

@hojda :D :D :D to mi pripomnelo Detroit.

amenophus
16. bře 2022

Není to žádné zpravodajství, tak to radši dám sem, ale musím se o to podělit. Objednala jsem si přes Airbnb 3 noci v Charkově...akorát ten byt už není. Tohle mi napsal ten majitel:
"Maksym11:16 PM
Yes, everything is working perfectly now.
You didn't realize what it's means for us. We lost our jobs in Kharkiv, city is almost destroyed. We are running from war to western Ukraine. I will send my family to Poland so they could be safe. And i will stay in Ukraine without no place to live.
Thank you. You probably saving our life. "
Jsem z toho nějaká špatná. Měla jsem si tam zabookovat aspoň měsíc, z toho co jsem jim dala si možná koupí nějaký jídlo, ale novej byt z toho nebude...

Strana