Prognóza covid opatření: Budou dlouhodobá nebo zmírněná?
ahoj,
já vím, že tu nikdo nemá věštěckou kouli, ale přeci jen jak pozoruju, hodně z Vás se dobře orientuje v naší i zahraniční politice a třeba máte nějakou představu, jak to bude dál s protikoronavirovými opatřeními. Jde mi o to, že jsem se nechtěla nechat očkovat. Nechci říkat proč, nechci si to nechat vyvracet, prostě jsem jsem to neměla v plánu. Ale vlivem nových opatření začínám dost rezignovat. I když jsem to přesně nechtěla, nechat se dotlačit ke zdi, tak se ale odmítám vzdát aktivit, které mám ráda a společenského života. Chodíme často do restaurací, cvičit, do bazénu, do kina, divadla, na koncerty a je pro mě neúnosný jak z finančních tak i časových důvodů chodit na testy. Takže už s manželem začínáme se slzou v oku řešit, kdy kde kam a co si nechat píchnout...... Co mě ale hlodá v hlavě, co když to zase bude platit dva měsíce a pak to nová vláda zruší? Sice si říkám, že tohle už asi nepovolí, protože co tak vidím v zahraničí jsou ta opatření mnohem tvrdší, takže předpokládám, že ČR půjde dost podobnou cestou.
Bez ohledu na Váš názor na očkování, jaký máte názor na tato opatření, na placené testy a povinné kontroly bezinfekčnosti? Bude to podle Vás už dlouhodobá záležitost, nebo se nová vláda bude chtít ukázat a opatření zmírní?
Předem moc děkuji.
@klokanka31 Ja jsem nemela koronu za celou dobu ani jednou.. Teda asi, nelitam na testy s každým kychnutim 🤷♀️ A manzel taky ne.
@malanoha My právě taky ne...ani moji rodiče.
Dnes .i psala kamarádka....jeji rodiče maji covid...oba očkování...a víš co? Nemzsi byt v karanténě, protože jsou očkovaní.... má to nějaký smysl? Nemá....nde jen a jen o prachy z očkování... zvýhodnění očkovaných, proto aby nahnali další a dalsi na vakcínu.... která nemá takový smysl, jaký by měla mít...pokud tedy bojujeme roti Covidu. Je mi z toho uz fakt na zvracení....ten neustálý a cim dál větší nátlak ve mě vzbuzuje jen a jen podezření, a nejde jim o zdraví lidí..
@vendelinka08 To není možné, jako fakt nemusí??? Není to jen nějaký komunikační šum?
@mourovatakocka neni,sleduji na fb pani co resi alergii svych deti,vydala kucharku pro tyto deti a pod a jeji jedno dite ma covid. Manzel ockovany-muze do prace,dalsi dite ockovane-muze do skoly,neockovane mladsi dite negativni-muze do skoly...volala na hygienu.
@vendelinka08
@89peta To snad není ani možný 🤨
@mourovatakocka urcite to je komunikační šum, moje ockovana kamaradka mela covid pred 3 tydny a musela zustat v izolaci cele 2 tydny. Manzel je ockovany, takze po negativnim testu do karanteny nemusel, ale neočkované deti, prestoze mely test negativní , tak mesely byt 14 dni v karantene. Nyni je snad nove moznost vystoupit z karanteny po tydnu, pokud ma clovek negativni pcr test.
@vendelinka08 @mourovatakocka @89peta pokud se očkovaný setká s nakaženým, tak do karantény nemusí (a překvapuje mě, že to spousta lidí neví). Ale pokud je očkovaný nakažený, tak by do karantény jít měl.
Karanténa se opravdu zkrátila, teď od pondělí, pokud je negativní PCR, tak končí po 7 dnech.
@hanve data i ohledně jip včera zveřejnil politik Ondřej Dostál. Stačí si ho zadat do vyhledávače a mělo by to tu zprávu hned dohledat. Každopádně díky @kocvarovas za přehled, myslím že v otázce reinfekce mám jasno.
Tedy k původnímu dotazu zakladatelky - věřím (a opravdu v to doufám), že se těmi co to prodělali začne taky někdo zabývat - mě by úplně stačilo, kdyby je přestali dávat do kategorie "neočkovaných", ale udělali i pro ně kolonku..
@klokanka31 bohužel to možný je....v dnešní době, je totiž možné vše...
@betelgeuzz jenže on je nakažený a to je rozdíl a do práce může....
Tak mám výsledky z protilátek. Kdyby někoho zajímaly, napíšu do SZ. Je to docela velkyyyyyyy překvapení a jsem z toho v šoku a možná to bourá to co říkají média.
@vendelinka08 to je divný. to podle mě někdo udělal chybu. Buď doktor, nebo on sám to blbě pochopil. Nakažený očkovaný má být doma stejně, jako neočkovaný.
@vendelinka08 Jezis promin, ale co to tu kurnik siris za bludy? Nevis, ktera ruka je prava a ktera je leva.
Clovek nakazeny covid do karanteny nemusi, protoze karantena je pro lidi, kteri meli kontakt s nakazenym. Nakazeny clovek (kazdy!!! je uplne jedno, jestli ockovany nebo neockovany) musi byt v izolaci 14 dni od pozitivniho testu. Do prace samozrejme nesmi.
@vendelinka08 Já tomu nemůžu uvěřit 😔 Prosím, můžeš jí ještě zavolat a ověřit to? Nedokážu uvěřit, že nemocný covidem má posvěcení od hygieny, že může chodit mezi lidi ať je očkovaný nebo ne 😡 On teda muž mi dneska říkal něco podobného, ale to má nějak zprostředkovaně a nemůže ověřit.
@mourovatakocka Never tomu, neni to pravda, viz vyse.
@orisek56 prosim o SZ o protilatkach,dekuji 😉
@orisek56 Taky by mě zajímaly ty protilátky
Zaujal mě tento rozhovor, paní je vystudovaná matematička, věnuje se financím a začala interpretovat data o covidu. Třeba to někoho zaujme. https://video.aktualne.cz/dvtv/houfkova-neni-to...
@vendelinka08 To je pěkná kravina. Jsou v izolaci a je jedno jestli očkování nebo ne.
@mourovatakocka tak tomu věř, maji to od sve lékařky...na hygienu to snad ani nedala. Jsou to rodiče a bratr me zop kamarádky, je úplně vyřízena z tohoto systému a sama nemůže věřit ze to tak je. Hele ja se tady nebudu dohadovat... prostě je v tom pěkný bordel. Nehledě na to, ze mnoho ockovanych nemusí mit žádné protilatky. Tudíž jsou jakoby očkování nebyli. Ale hlavne6 ze vakcína. Nemám potřebu tady lhát šířit bludy. Ja jen, že vsude to neni stejné a pak se muzete6 divit nárůstu. Tatínek od synovi spolužačky to maji tak...ze syn je pozitivní, dcera zatim negativní, máma musi byt v karanténě, i když je očkovaná, tatinek může chodit do práce, i kdyz je očkovaný...tak si z toho vemte co chcete.
@vendelinka08 Tak ty bludy prestan sirit jak ty, tak ta tvoje zop kamaradka. To, ze jeji tatinek je evidentne naprosto nesvepravny a neni schopny pochopit, ze uprostred pandemie nema chodit nakazeny do prace, to je vec jina. Ono se nejak predpoklada, ze tyto zakladni ukony zvladne clovek zhodnotit i sam, aniz by bylo nutne poslat tam osobne pani urednici, ktera tatinkovi da presne instrukce, kde a kdy si muze uprdnout. Pravidla ale nemuzou byt jasnejsi, nakazeny clovek ma byt izolovany. Tecka.
@ai30 a ty si dej tečku mezi oči....
@ai30 ma teplotu a asi nikam chodit nebude... že... evidentně je to cele padlé na hlavu....a bludy tady šíříš asi jen ty...nelibi se ti fakta. Že? Me se to take nelíbí...
@ai30 a buď tak laskavá a přestaň urážet lidi, které neznáš. Psala jsem, tak jak to je....hygiena nula. Doktoři to řídí, jak se komu hodí... mě ohledně syna nekontaktovala hygiena ohledně nařízené karantény ze školy....
Tady opravdu nema cenu diskutovat, hlavně s očkovanymi lidmi... každý vidi, co vidět chce...

Mě by ale zajímalo,proč někteří lidi koronu nechytili za ty skoro dva roky ani jednou...musím teda zaklepat. Pak je teda podle mě zbytečné se nechat očkovat...A znám pár lidí,co koronu nechytili,nechali se očkovat,a jejich zdraví šlo najednou z kopce.