Prosím o pomoc. Mohu být těhotná nebo ne?

anonymniucet
15. únor 2020

Dobrý den,
potřebuji nutně pomoct. Je mi 17let a před asi 2 týdny jsem měla poprvé pohlavní styk. Beru antikoncepci už půl roku. Přítel se do mě ale neudělal. (vyndal ho tak půl minuty/minutu před tím). Už dva dny mám mít měsíčky, ale mám je většinou tak, že to dostanu 3-4 dny od doby, kdy to mám normálně dostat. (zatím nic)
Mohu být těhotná nebo ne? Děkuji za odpovědi!

Děku

jaja01k
15. únor 2020

@anonymniucet Počkej ještě pár dní a když to nedostaneš, udělej si těhotenský test. Ale pravděpodobnost, že bys byla těhotná je skoro nulová.

papousekpaja
15. únor 2020

@anonymniucet pokud ji beres opravdu pravidelne, nekouris, nepijes (coz by jsi ani jednno v tvem veku nemela) a nebyla jsi nemocna, tak by melo byt vse v poradku. Alkohol, cigarety i nemoc totiz snizuji ucinek antikoncepce

anonymniucet
autor
15. únor 2020

@papousekpaja Ano beru jí pravidelně. Jen 2x jsem zapomněla, ale to je tak 2 měsíce zpět.
Tento týden jsem měla pouze rýmu a bolelo mě v krku, to je vše. Asi plaším, ale bojím se..

kuttu
15. únor 2020

@papousekpaja Kde jsi vzala tuhle informaci??Ucinek antikoncepce snižují ATB,zvraceni,průjem a nepravidelné uzivani..ale alkohol,cigarety a nemoc???To jsem nikde nikde neslyšela

kuttu
15. únor 2020

@anonymniucet Pokud se takhle i pres antikoncepci bojíš,tak doporucuju sexualni půst...ja ji brala 16 let...kouřila,pila alkohol,uzivala si života a nikdy jsem neotehotnela

anonymniucet
autor
15. únor 2020

@kuttu Dobře, děkuji Vám!

madbetka
15. únor 2020

Samozřejmě, že můžeš být těhotná. Pokud máš sex, můžeš otěhotnět. To tak prostě je, protože 100% antikoncepce jednoduše neexistuje.

Nicméně v tomto případě je pravděpodobnost velmi, velmi malá 🙂

papousekpaja
15. únor 2020

@kuttu mozna by bylo dobre si poradne precist pribalovy letak, tam se to uvadi a i nekteri lekari na to upozornuji, ze spatna zivotosprava a nemoc muze snizovat ucinky hormonalni antikoncepce.

leymea
15. únor 2020

@papousekpaja ja to teda taky slysim poprve.

aselluska
15. únor 2020

@papousekpaja je pravda že dost známých, co kouří a holdují alkohol mají i před antikoncepci děti.

kuttu
15. únor 2020

@papousekpaja Pribalovej letak jsem cetla,byla jsem uzivatelka HA 16 let...kourit by se nemelo,z duvodu rizika plicni embolie,ne z důvodu ze to snizuje účinnost...a co se týká nemoci,je tam psaná kontraindikace v souvislosto s hypertenzi,onemocnenim srdce,zil,jater atd...ryma,chripka ucinnost nesnizuje...ucinnost muze snizit průjem, zvraceni a ro z duvodu,ze mohlo dojit k nedostatecnemu vstrebani léku..