Půjčujete nosítko i prarodičům?

papunkova
1. dub 2017

Ahojte 🙂 holky co nosite...půjčujete nosítko i prarodičům? Mám celkem strach, že to tchýně bude chtít vyzkoušet. ..

kachnicky
1. dub 2017

Proc se bojis? Je to normalni, ze obcas nosi i nekdo jiny nez ty..😉

yerry
1. dub 2017

@papunkova tim lip. .. at nosi i babka. ... u nás by to asi nechtěla. .....

hermelinah
1. dub 2017

Když to vezmu z pohledu "kontaktu" tak myslím, je jedno jestli si ho bude chovat, nebo chvíli nosit, v některých případech možná zlaté nosítko, protože tchyni 10x řekneš, že má to miminko držet takhle a ona si pojede tu svou, že dřív se nosili děti jako králíci a tak to bude dělat i teď, v nosítku ji ho prostě dáš jak má být a bude klid 😉

hanih
1. dub 2017

U nás se prarodiče do nošení moc nehrnuli, spíš chvilku pochovat, povozit v kočárku atd. Tchánovci jsou ale starší, tak ti měli ze začátku strach na malou jen sáhnout, že už vyšli ze cviku 😀 Naši jsou sice mladší, ale třeba tátu to nošení nevím proč moc nenadchlo. Takže jediný, kdo to zkoušel, byla moje máma. Neměla jsem strach půjčit a neměla bych ani u ostatních prarodičů, kdyby chtěli. Jen ať s nimi má miminko kontakt. Líp si na ně zvykne. Naše dcera je dost mamánek a na pohlídání spolehlivě vydrží jen s mojí mamkou, s ostatními to je sázka do loterie - někdy jo, někdy ne. Nevím, jestli to nošení s tím má něco společného, ale možné to je.

@papunkova pokud má zájem, tak je to skvělé....
tedy předpokládám, že máte ergonomické nosítko (ne klokanku kde se nosí obličejem od sebe což je velmi nevhodné - z hlediska páteře i psychiky u malých dětí)

ergonomické nosítko je pro dítě velmi dobré, pokud má tedy babička zájem, tak bych to vítala.... odpočinete si trošku a dítě bude mít víc kontaktu s dalšími lidmi, to je dobré 🙂

sibara
1. dub 2017

Vždyť to je prima, pokud taky chtějí nosit miminko😉 U nás jedna babička by ráda, ale nemůže kvůli zádům, tak ta byla odkázaná na kočárek, ale druhá babička v KiBi nosila menší děti a s pomocí při navázání klidně i starší v šátku na zádech třeba na výletech🙂 Jak už tu holky psaly - v ergo nosítku aspoň není obava o správné držení😉 asi bych se teda nehrnula do takovéhoto půjčování novorozence nebo úplně maličkého miminka, ale když už byly dcerky větší, pevnější, držely hlavičku apod., tak proč ne.
Ale je to vaše dítě a vaše rozhodnutí, prostě se s tchýní domluvíte tak, jak to bude vyhovovat vám😉

leki
1. dub 2017

Prarodice u nas nenosej, ale to jen proto, ze nechtej. Ja bych byla naopak rada kdyby chteli-malej v kocarku nikdy moc stastnej nebyl. Zalezi ale jak jsou stary a v jakym zdravotnim stavu asi.. Jinak nevim, proc se bojis.

mayyas
1. dub 2017

Moje mamka v nosítku moji malou uspává, i když na procházky preferuje kočárek. Tchýně to zatím nezkoušela, když hlídala přes noc, šla holt dcera spát v jedenáct, kdy sama odpadla...ale byla bych ráda, při hlídání na delší dobu (víc dní) to stejně jinak asi nepůjde.

papunkova
autor
1. dub 2017

@leki protože má svoji hlavu a i když ji řeknu co a jak tak si to udělá, jak bude chtít ona 😉

papunkova
autor
1. dub 2017

Děkuji za reakce. Samozřejmě mám ergonomické nosítko...Tchýně na něho koukala s nedůvěrou takže se půjčování nekonalo. Samozřejmě jsem ráda, když se prarodiče zajímají a chtějí vyzkoušet i nové věci...ale u tchýně mám trošku problém, že mě nechce moc poslouchat.... jak říká hermelinah...jede si v zajetých věcech, co bylo před 20 lety když ona sama měla děti. A když jsem ji upozornila ať takhle nechová...tak jsem ji to musela říkat 5x než mě poslechla.

@papunkova zkuste jí podarovat nějakou knížkou, např. Něžná náruč rodičů...

tchýně poslouchat nebude, je starší a očekává respekt...
dejte jí ho....ale zároveň -laskavě a v klidu- trvejte na určitých základních věcech, které jsou pro Vás nejpodstatnější