Respirátor FFP2. Jsou to tyto, co jsou povinné? Jsou i nějaké velikosti?
Jsou tohle ty respirátory, co jsou od pondělí povinné? nějak se v tom neorientuju.. a jsou nějaké velikosti?
Děkuji a prosím pouze slušně!
https://www.officedepot.cz/respirator-ffp2-ywsh...
@leniczka23 jenže ty z ALI nejdou FFP2 - jsou to KN a označení FFP tam přidali jen z důvodu poptávky a odmítnutí některých zemí
@keksik002 Mrkni na hangár Pečky eshop . Objednávala jsem ram respiratory sice s označením KN95 ,ale je to prý to samé. Můj znamej dela v laboratoři a pro zajímavost zkoumal prave tenhle respirator a respirator cesky výroby s označením FFP2 a říkal, že to je to samé . Akorat ty co mám já jsou z Číny a pořizovací cena je levnější . Ale jelikož je musíme mít v práci a žádné nam nedali tak jsem nakonec koupila tyhle levne.
@zelenaesmolda asi jako roušky 😂máme je za 160kc 50ks platíme sami asi tak. Jak to bude s respiratory netušíme. Jen nám bylo oznámeno, že je od pondělí musíme mit😡
Ano, je to to, co potřebuješ. Buď respirátor FFP2 nebo nanorouški, event. Dvě klasické chirurgické ústenky. Standardní cena respirtoru je asi 20,-, nanorouška vyjde asi na čtyřnásobek. Já raději nosím nanoroušky, protože s mým drobným obličejem respirátor prostě neutěsním, ale chápu, že tu cenu řešíš. Pokud v tom plánuješ být déle než chviličku, tak doporučuji koupit pár levnějších od různých firem na zkoušku, jsou mezi nimi dost rozdíly. Od jara jsem jich vyzkoušela fakt dost a z jednoho jsem měla příšernou dvoudenní migrénu (ve službě na záchrance, to fakt chceš), některé hodně smrdí, z jiných se po hodině začnou uvolňovat vlákna atd.
@zelenaesmolda hele nevim jak pani, ale nam zamestnavatel dal od jara tri respiratoty, dve latkove rousky co sili na obci a deset nano od hejtmana a to pracuji ve statnim, ve skolni druzine, kde hlidame deti IZS 😂 jako ja uz se tomu fakt jen smeju, co k tomu taky dodat vid 😂
@zvalentova ale to policie, hlídač, nebo kdokoliv jinej kdo to bude kontrolovat bude těžko vědět. Jak jsem psala, účel to splní, vypadá tak jako respirátor. Je mi jasný, že účinnost je někde jinde.
Mě to přijde jako v kocourkově, jenom aby se nám ten virus nakonec sám nelekl a v panice neutekl, protože se na to už nebude moct dívat. On i respirátor z jipky je čínskej a o kvalitě všech pochybovat či věřit jim můžeme naprosto stejně.
@holkaokomodra nám zaměstnavatel dal tak velké kulo 😂😂
@romesak jo za me ted zlaty rizikovy
@holkaokomodra tak to se máš-máte 😊já už mám vybráno
@zelenaesmolda Bratr u Policie fasoval v listopadu jeden respirator a dvě roušky ( hlídková činnost ) . Patrner v práci nic.
@kamino ty brďo na to jak máme stát řízený coby firmu, o zaměstnance moc postaráno není :D
S rouškama to nesouvisí, ale docela nechápu jak třeba mohou chodit do družiny i do školky děti sotva tříleté maminek na mateřské dovolené s dalším dítkem, nechápu teda ani ty matky.
@amazonkajanik no take jsem dnes v tv neco zaslechla ze bud respirator a kdo ne tak si da 2 rousky
Tak vyřešeno, tatka mi dal asi 10ks a dalších 10 mam objednanych pres jednu pani 🙂
@daruna ja jeste pred rokem totez, jenze.. Nektere deti holt kolektiv potrebuji a ve skolce se toho nauci vic nez doma. Syn ma 4 a chodi ikdyz jsem na pracaku, ale zase.. Mam behani po doktorech a pohovorech, ale treba ted bude mit tyden prazdnin 🙂 takze.. Ne vse je tak jak se na prvni pohled zda 🙂
Na druhou stranu, kdyz skolka prosi rodice, aby si ti co jsou doma a můžou nechaji deti doma a jediny decka ve skolce jsou ty ktery maj maminy doma, to uz je to na povazenou..
@hezz17 pani to asi myslela tak ze nekde je doporuceno ze pokud muze dite zustat doma, treba kdyz je matka na materske s druhym, tak at si to dite radeji doma necha...u nas v okolnich skolkach to tak je
keksik me predbehla :D
@hanka_12345 mozna myslela, ale nenapsala. Tezko cist myslenky. U nas zadna takova prosba neni.

@keksik002 Hele, to je Číňan jako prase, to bude smrdět, v tom nevydržíš...