icon

Slavné hlášky našich rodičů/tchánovců. Které vám lezou krkem?

klokanka31
26. led 2021

Holky něco na odlehčení 🙂 Které hlášky od okolí vám fakt lezou krkem? Já teď skoro každý den slyším "neboj, ona z toho vyroste". A už vidím rudě 😣 Člověk nemůže říct ani to že malá usíná na bříšku, protože hned "neboj, ona z toho vyroste... "👿

Strana
z4
chrystyanna
26. led 2021

@any2any jo správně je mít dvě děti kluk a holka max holka, kluk jak v reklamě na dokonalý život.
Ironie samozřejmě.

katule1990
26. led 2021

@chrystyanna To je taky přesný 😂. Manžel prý dostal krupičku už ve třech měsících a jak pěkně spal celou noc. Zesílení plic díky pláči jsem si taky vyslechla. A taky mi prý brečí, protože nemá dudlík. My jsme měli dudu a byl klid.

any2any
26. led 2021

@chrystyanna Presne, ja tohle fakt nikdy nepochopila. Kdyz uz, tak bych brala treba 2 kluky a 2 holky. 😂😂😂 Ja mam 3 bratry a vzdy jsem chtela segru... Ale to chapu, ze to se uplne nenapasuje do takove te reklamove predstavy spravne rodinky... 😉

A ad ostatni hlasky, tak nastesti jich tak moc nebylo. Hned od 1. tehotenstvi rodice/tchyne pochopili, ze my si to budeme "delat" po svem, tak ani zadne tendence nemeli...

cherie24
26. led 2021

@klokanka31 moje tchýně mi psala, že musím malou všude vodit za ruce jako loutku. Je to sice náročné období na záda, ale musí se takhle naučit, jak má chodit. To její děti už v roce běhaly. Hmm a moje dítě nechané na pospas bez vodění se rozešlo až ve mezi 14 a 15tým měsícem, taková ostuda! 😁 a taky mě vždy bavilo, když jsem malou navázala do šátku, jak to komentontovala. Za prvý, že nechápe, jak za to někdo může utratit tolik peněz, neboť je to jen kus hadru obšitý nití a prodaný za spoustu peněz a za 2. tím to dítě rozmazluju. Vždyť přeci musí pochopit, že musí vydržet sama. Když jsem se ptala, jak se 2 měsíčnímu miminku vysvětluje, že se musí zabavit sama, tak mi řekla si párkrát pořve a pak to pochopí.

lachipie
27. led 2021

Můj kojený syn týden nekakal. Jako prvomatka jsem nad tím spekulovala, zda je to ještě v pořádku, nebo ne. Tchán přišel s myšlenkou: nekaká ti protože mu nedáváš pít olej. Upřímně se divím, že můj manžel přežil, jestliže pil jako mimino olej 😀.

lachipie
27. led 2021

@veru181 To mi taky říkali. Nepřešlo. Už 7 let. Stále tvrdím, že mám splněno. Jako těhotná klidně, ale rodit NEE.

lachipie
27. led 2021

Barefoot je u nás taky kapitola sama pro sebe. Články co kde kdo vyčetl nebo našel na netu, mi obvykle posílá máma. Táta ne, ten netráví svůj volný čas na fb jako moje máma a prostě ví, že já se stejně zařídím podle svého. Minule mi poslal článek o barefoot, jak odborníci bijí na poplach on. No jasně, naočkovala ho máma, ať mi to pošle on, ať mě nesekýruje jenom ona. Já jsem nereagovala, protože bavit se s nimi o tom prostě nemá smysl, tak mi to poslal za 20 minut pro jistotu znovu a druhý den ráno mi to psala máma.

87pavlina
27. led 2021

Když naše malá přišla na to, že může kopat nožičkama, tak se mi často v noci odkopala. Řekla jsem to před tchýní a její odpověď zněla: "No to je normální, je jí horko, tak se odkopává.". Já na to, že to není tím, že přišla na to, že může kopat, tak instinktivně kope, nic jinýho. A ona zase, že ne, že to je tím horkem. Když už mi to opakovala asi potřetí během pěti minut a pak asi během dalších dvou měsíců pětkrát, tak už nevím, co si o ní mám myslet. :-/

gramar
27. led 2021

@cherie24 Jo tak ty jsi jí rozmazlovala, já pokaždé když jsem šla se šátkem poslouchala jak dětí týrám a to i od cizích lidí v autobuse... Nutno podotknout že tam co jsme bydleli nešlo jet busem s kočárkem (zkusila jsem to jednou, byla to práce pro tři lidi a kočárek jsme museli v podstatě rozebrat, abychom vůbec nastoupili...)

nikoulinka
27. led 2021

Ráda přidám pár hlodů od mé tchýně, co mě dokáží vždycky vytočit 😅😂
"Nechci ti radit, sama jsem to neměla ráda, ale... " Tuhle větu je schopna pronést i 4x za návštěvu...
Nebo:
"To jste vy, dnešní matky. Za mě jsem byla s deckama půl roku doma a mazala do práce."
"Kolik to stálo?"
A co jsem úplně nesnášela v těhotenství a při kojení... Při každé návštěvě přišla a: "ukaž prsa... Jo, mléka máš dost."

No na facku 😂

loylii
27. led 2021

@nikoulinka no tak s tema prsama mazec.. ale do prace se takhle chodilo kolikrát brzo.. můj chlap chodil od roka do jeslí. Tchyně je doktorka a proste potřebovali peníze. Naopak moje mama od našeho narození nesla do prace už nikdy a taky to na ni zanechalo následky. Vůbec neví co se “venku” děje a má úplně zkreslený představy.

jako_mala_holka
27. led 2021

Ještě bych přidala "však počkej až"... dosaď si dle libosti 😄 u nás to bylo od těhotenství, které bylo strašně pro mě. .. Však pockej, až se malá narodí, to se nevyspis, teď se máš ještě dobře... Však pockej, až se malá bude otáčet... Však pockej, až malá bude jist něco jiného než mléko...Však pockej až poleze.... No furt čekám, co bude a furt nic, všechno zatím v pohodě oproti těhotenství, i se líp vyspím než tehdy, tak nevím, kde se stala chyba 😆

jako_mala_holka
27. led 2021

@nikoulinka no ty prsa jsou teda něco 😅

jako_mala_holka
27. led 2021

@chrystyanna
@any2any
Já už v šestinedělí poslouchala, že ještě toho kluka, aby byl paaarecek... Ale pozor, ne hned, až za dva až tři roky... Jinak to asi neplatí, co já vím 😅

lotosek
27. led 2021

Přišla návštěva a já jsem 2měsíční miminko přinesla ukázat v náručí, jak jinak taky. A hned - Ať si moc nezvyká, že ho budeš pořád nosit na rukách!
Asi jsem měla to mimino kutálet po zemi. 🙈

karkulka63
27. led 2021

Nejvíc asi nesnáším soubor hlášek začínajících ať si zvyká/nezvyka... Pak taky, že v každém jídle musí mít mrkev. Už má spát celou noc. Syn měl reflux, ale blil proto, že jsem ho prý prekrmovala... Ublinkl si i po vypití cca 10 ml🤷🏻‍♀️ při návštěvě v porodnici jsem prosila návštěvu, aby si šla umýt ruce. Prý jsem přecitlivělá a musí si tvořit imunitu😂 syn měl rok, dala jsem do vývaru kuličku nového koření a to prý nesmím. Ale ten kupovaný čokoládový dort mu dej, já bych ho dala🙈😃

chrystyanna
27. led 2021

@jako_mala_holka nám bylo řečeno, že druhé až za tři roky, že tak je to nejlepší.(v šesti neděli)
Si máme asi všechny dát objednavku nahoru.. Pohlaví, rozestup, barva očí/vlasů, IQ, povaha..

87pavlina
27. led 2021

@karkulka63 u nás je to obráceně. S prvními příkrmy (4. měsíc) mi tchýně povídá: trošku jí to osol, ať si zvyká na tu chuť. A nebo: udělej jí vývar a přidej tam normálně koření (pepř, nové koření), ale ne tolik, jako byste si dávali sobě 😀

karkulka63
27. led 2021

@87pavlina to mě naštěstí minulo. Ale mamka si třeba stěžuje cizím lidem, že nesmí dávat synovi čokoládu... Nemá ani 2 roky 😂

jako_mala_holka
27. led 2021

@chrystyanna ano ano, asi existuje nějaký e-shop, o kterém nevíme 🤨😁

jako_mala_holka
27. led 2021

@karkulka63 o mytí rukou mi ani nemluv, to už jsem tu psala víckrát, jak se někteří jedinci z rodiny neobtěžovali umýt si ruce, když chtěli chovat týdenní miminko... A když byli pěkně, slušně požádáni, tak se urazili (jen někteří) ... Tchán jel z obchodu a stavil se u nás a hned malé sahal na ruce, to ji byl tak měsíc možná... Doteď když jde kdokoliv k malé, tak hned sonduju, jestli mají umyté ruce 😆 ale jsem na to od té doby alergická... Řeči o imunitě, když si dvoumesicni mimino strká prsty do pusy a mne si oči a má zánět v oku, kapem třetí antibiotika... Holt jsem přecitlivělá 😅 a nevím co to je za blbý zvyk, sahat miminku na ručičky, to jsem dodneška nepochopila 🙂

karkulka63
27. led 2021

@jako_mala_holka a já hloupá je mám 17 měsíců po sobě🙈 a seniorky nelení a upozorňují mě, že ještě, že ten páreček mám. Ono totiž není nic super na tom mít 2 zdravé kluky třeba asi🤦🏻‍♀️😅

karkulka63
27. led 2021

@jako_mala_holka tady se pozná prostě, kdo je 🐷 a kdo jen zapomněl/nedošlo mu to

jako_mala_holka
27. led 2021

@karkulka63 přesně... Když jsem neměla mimino, taky mi to jednou nedošlo, když jsem šla k miminku... Ale nikdy by mě nenapadlo se urazit, naopak je na místě omluva a ty ruce si prostě umyju, kde je problém...

gramar
27. led 2021

@karkulka63 mám tři kluky a měla jsem svého času pocit že asi kvůli tomu musím zemřít.
"Jéé taková škoda co?" nebo "co budete dělat?" bylo to na pěst 😎

jako_mala_holka
27. led 2021

@karkulka63 no to teda, to bys měla fakt smutný život a musela bys ještě pořídit třetí a beda, jak by to nebyla ta holka... Ale i tak už by bylo pozdě, páč by nebyl páreček 😁

gramar
27. led 2021

@jako_mala_holka Mě udivuje kolik lidí si ruce prostě nemyje. Já buzeruji kluky i když přitáhnou ze zahrady 😝

jako_mala_holka
27. led 2021

@gramar vždyť je to krásné... Kamarádky sestra má tři kluky a když mi kámoška říkala, že právě i ten třetí bude kluk, tak první, co mě napadlo bylo to je bomba 😍 a jako druhé to si holka od okolí užije 🙄

karkulka63
27. led 2021

@gramar coby, vrátíme je🤦🏻‍♀️ nechápu. Mně by vůbec nevadilo mít 3 kluky😍

karkulka63
27. led 2021

@jako_mala_holka jj my už nemáme důvod mít třetí, takže tak 😂😂

Strana
z4