Sledujete dokument Paterčata?
Sledujete dokument na ČT1 o paterčatech? Jak ta rodinka na Vás působí? Já jsem jim hrozně fandil a těšila se na ten pořad, ale z dalších a dalších dílů jsem fakt zklamaná. Přijde mi, že se pořád jen na někoho zlobí. Že jim nikdo nesponzoruje pleny, že ošetřovatelky jsou špatné, že museli všechny darované věci samy prát a žehlit, proč nedávají peníze mamce, když jí pomáhá atd..... Proč by měli platit mamince, když je stejně nezaměstnaná? Tak jí přece má čas pomáhat i bez peněz. Kdyby měla zaměstnání, ze kterého by kvůli dceři odešla, tak to pochopím. Přijde mi, že si vůbec neváží (nebo to alespoň není patrné), že jim tolik lidí chce pomoct. V dnešní době a rozpočtové krizi bych čekala, že se na ně každý vyprdne. A tatínek se chová jak celebrita a předvádí se, jak kdyby to celé bylo o něm.
dokument mě fakt nebaví. Ne kvůli rodince, ale jak je udělaný. Je to čímdál horší a blbější. Svatba podle mě žádná nebude. Neměli na to s jedním dítětem, tak se šesti to je trošku sci-fi... Proto nechápu, že ta pani, co to natáčela tam dala tolik materiálu, naprosto nic neříkajícího ze svatebních půjčoven. Stejně tak nemám chuť se čtvrt hodiny dívat (trochu přeháním...) na pracovnici z mpsv a na její divnou rodinu... Já si vždy myslím, že tam bude něco zajímavého a vždy se zklamu.
@pincola Máš pravdu. Já se vdávala bezdětná, my jsme si to užili a mohli si trochu dopřát po 7 letech, kdy jsme měli skoro všechno, co je potřeba. Prostě taková ta ukázka řádného postupu 😀 - práce, bydlení, zařízení, zkouška zda nám to půjde a naučili jsme se o sebe starat, abychom se mohli pak starat o naše děťátko. Ale ruku na srdce - na to se připravit moc nedá 🙂
@rituska88 O těch lidech je to opravdu nejvíc. To je jasnačka. Já nevybírala to nejdražší, dokonce ani to středně nejdražší, nevymýšlela si blbosti, ale moje představy to splnilo dokonale. A jsem moc ráda, že to, co jsem chtěla, jsem si na svatbu zařídila. Ale jak říkám - i kdybych na to měla, tak si tam nepořídím zlaté příbory a jiné kravinky.
Saše přeji ať má svatbu krásnou, ale ať prostě trošku počítá.
Ale ruku na srdce - ty šaty, co jí donesla ta paní až domů, pro mě teda totální katastrofa. Saša z nich byla nadšená, ale mě se na ní vůbec nelíbily a vypadala v nich silnější než je. Když si tam v salonu zkoušela jedny s kytičkama přes prsa a od prsou to bylo jakoby s bílých pásků sešité, ty jí tak slušely, byla tak štíhlá a dokonalá, ty byly skvělé. Akorát teda ta cena - to bylo dost drahé půjčovné. Opravdu moc.
@katynka78 My to měly taky tak, studium, společné bydlení, zařízení, svatba a udělaly jsme si svatbu hezkou. taky jsem měla, co jsem chtěla, ale počítalo se. Dneska s dítětem bych už počítala zase úplně jinak.Beru to tak, že svatba má být krásná a o nejvíc podle představ, pokud je to možné. Otázka je, jestli je to s 6 dětma a v osobním bankrotu možné.
@rituska88 Holky mě taky přišlo, že ty šaty rozšiřují. V tom salonu,co Saša byla jsem taky byla zkoušet a nic jsem si tam nevybrala kvůli ceně, je to jeden z nejdražších salonů v Praze. Já třeba měla šaty za 6tisíc, 15 by bylo moc i na nás. A zkoušela jsem v Praze velice pěkné i za 4 tisíce. Ale být v situaci Saši, tak taky beru ty zadarmo. Ale podle mne svatba nebude. V rozhovoru, kde je dětem rok, furt říká "přítel" ne "manžel". Takže možná bude svatba hodně později, ale nevím, jestli ji uvidíme v dokumentu, nejsem s jistá.
@pincola
@rituska88
To je jasné, že by za ty šaty ušetřila. Ale svatbu bych si teda v šatech, na nichž ušetřím, ale nejsou úplně ok, nepředstavovala.
Já měla šaty za sedm tisíc, ale byly v tom šaty, mašle, bolerko a kabelka. Já byla moc spokojená. 15 tisíc je už fakt mooooc. To bych nedala ani já.
S dětmi bych taky svatbu plánovala jinak, ale protože jsem je neměla, tak to byl super mejdan do ranních hodin 🙂
Každá žena si zaslouží prožít tento den co nejvíc a jak nejlíp to jde, protože jsme všechny romantické duše.
@katynka78 To určitě , já s tebou ve všem souhlasím. jenže když si představím, že jsem v osobním bankrotu a do toho mám 6 dětí, tak by pro mne byly i ty 4 tisíce za šaty zbytný výdaj. Já jsme vždycky chtěla svatbu před dětma a přijde mi to jednodušší i v tomhle směru. Svatbu jsem měly nádhernou, nemám k sobě žádný dluh. Jenže Saša už je v uplně jiné situaci. Osobně bych se taky vdávala raději v džínách než nemít na jídlo pro děti. Podle mne ona kvůli tomu možná svatbu zas odloží, ale pro ně už nikdy nenastanou stejné podmínky jako pro dva pracující mladé lidi bez závazků. Děti budou potřebovat víc a víc. Sponzoři jim se svatbou taky nepomůžou, pokud v to doufají. Já bych jim to docela přála. Líbilo by se mi, kdyby se nabídl nějaký zámeček, že jim půjčí salon, nějaký svatební dům, že jim pujčí oblek a šaty, ale nemyslím, že se to stane. Já jsem štastná a vděčná za to, jak jsem to měla já. Zasnoubili jsme se, na svatbu jsme rok šetřily a našetřily( i bez pomoci rodičů), byl nějaký horní strop, ten jsme nesměly překročit, tak jsme ho samozřejmě překročily😀 a musely jsme pak šíleně šetřit, ale nebylo žádné dítě, které by kvůli tomu strádalo. Malá pak měla výbavičku hezkou, protože se narodila skoro dva roky po svatbě a to už bylo všechno v pohodě. Prostě když někdo tu svatbu neudělá a říká, že je jedno, kdy jí udělá, že se klidně bude vdávat až s dětma, tak jeho věc, proč ne, ale musí počítat, že tam už omezení budou, nebo můžou být. Každému se může narodit více dětí. Ono, když přijde jedno, tak se to asi ještě dá i když , jak jsme psala, my bychom to nemohly udělat stejně jako tehdy. Když se narodí víc dětí, tak už je to prostě jiné. Stejně jako je to jiné, když se zamiluje 45letá paní a má dvě studující děcka a nemá nadstandartní přijmy. tak už to také asi nemůže být stejné jako pro 20letou, která je sama a může si na to vydělat, utratit to a kolikrát ještě rodiče něco přihodí.
@karlajasmine
po shlédnutí všech dílů seriálu je nakonec dobře,že se veřejně "proflákne" proč si děti pořizují,jaké mají postoje,názory matka,otec,prarodiče - je skutečně fuk,jakou mají barvu pokožky ale jak se chovají : matka od začátku se cítí jako středobod a pasovala se do role včelí královny a ostatní jsou tu od toho aby okolo ní a dětí kmitali jako dělnice v úle , nedokáže hospodařit s penězi - chce utrácet nad příjmy rodiny ,při faktu,že nad jejím partnerem otcem dětí visí damoklův meč exekuce by jí měla ta paní z klubu vícerčat vysvětlit že se dá vyjít i s omezeným příjmem ,jen se uskromnit a ne dát za svatební šaty 15 tis., za LED TV cca 10-15 tisíc,za oblečení dětí na křtiny 6 tis, sama sebe taky nešidí - žádné oblečení ze second handu ,chodit na kosmetiku,ke kadeřnici,ke kartářce atd. -prarodiče jsou oba na odstřel : každý normální prarodič velmi rád pomůže při péči o vnuky bez nároku na jakoukoliv odměnu a oni mají ještě tu drzost ,když jsou bez práce,doma se kopou do zadku a berou podporu si klidně říct ,že by za péči o své vnuky chtěli peníze !!!!!! ☹
Já měla šaty, kravatu, polštářek a závoj za 2800,- krásné... připomíná mi to maminku holek "Nemám na jídlo pro děti" (a myslí to vážně) Ale tlačí bugaboo za 10 000,- s novou stříškou za 1 000,- a na rukách gelový nehty. Obleček na křtiny se dá koupit nový za pár korun... tím mě trochu nahněvala... Kdybych jí dala mateřskou za hadříky na Lotý, manžel by mě rozčtvtil...
no, musim narovinu rict, ze 5 miminek najednou bych zvladala velmi tezce, ale s takovou pomoci, kterou rodina ma , by to mela ustat hrave. maminka dvojcat je na deti take sama. to znamena , ze zde neni 5 deti navic, ale vlastne uz jen tri. dve by mela Sasa zvladnout sama bez problemu. ty tri dalsi deti zde maji pecovatelky, , babicku, dedecka, otce, kamaradku. pokud to vezmete takto, melo by tam vse slapat. pokud to tak neni, je to uz jen o tom, jak je rodina schopna peci o deti zkloubit.
a
ano, pecovatelky maji jen vypomahat, ne delat vse. pecovateůly maji maminu a rodinu naucit peci o deti, ne se o deti stihat starat sami.
nerikam , ze to ma mamina jednoduche , ale ruku na srdce--- ja byt v takove situaci, mela bych doma na pomoc max. pecovatelky, manzela v praci, rodice daleko, kamaradky maji vlastni male deti a chodi do prace. sasa by za to vse mela byt vdecna. deti jsou zdrave a to je velke plus. co kdyby to tak nebylo? co by delala pak?
pokud mluvite o penezich -- sponzorskych daru dostali asi celkem dost, penize na ucte vybiraji postupne na potreby deti a urcite jim je nikdo neupir -- to ze musi dodavat paragony za nakupy je spravne. vzdy by to tak melo byt, aby neutraceli penize za kraviny. jsou mladi......
jinak to, ze tatinek ma chodit do prace je preci normalni. neni to zadna zasluha, ale proste bezna vec. take by mohl byt s detmi doma on a mohla by jit pracovat sasa -- v jinych rodinach je to uz i dnes bezne, zalezi na domluve. tatinek ma pry nyni marodni, sasa rodicak, navic urcite maji nejake socialni davky -- na tolik lidi v domacnosti ? kdo by nemel . pridavky na deti, porodne dostali, urcite tam je i dalsi vypomoc od statu. nekde jsem cetla, ze byt maji poskytnut zdarma -- neplati najem. to by preci byla jinak vysoka castka. stat plati pecovatelky, pak maji ruzne sponzorske dary na pleny, sunar apod., vetsinu vybaveni ci penize na nej dostali od hodnych lidi.. no, mam pocit, ze by meli byt spis vdecni.
to, ze byl tatinek jaky byl a ma mnoho dluhu, kdo za to muze? to si musi resit sami. preci jim je ted nemaji odpustit? to by byla vychova....
jinak co se tyce celkove pece a vypomoci, ta je opravdu nadstandartni. zatim nikdo s miminky nedostal v nasem state to, co tato rodina. zkuste se mrknout na pribehy lid se ctyrcaty. byli na tom opravdu o poznani hur. zajimalo by me, jestli nekdy nejaka dalsi rodina s vicero detmi dostane alespon to, co tato rodina.
jinak pokud zde mluvite o rasismu -- je to smesne. takovou podporu jako oni zde nikdy nikdo nemel. no a prave proto, jsou nekteri lide nastvani. prave romove, kteri v cechach dostavaji stale nadstandartne, jsou jednoduse prvnimi s takovou podporou.
pak kdyz vidite, jak si sasa vybira saty ve svatebnim salone za 15000 ( ja sama jsem je koupila na aukru za 1500 a zase je strelim), nebo krtiny, kde je jen poplatek cirkvi pekne vysoky, neluvim uz o investici do obleceni deti i rodicu, o navsteve kadernice a nasledne oslave, o neustalem stezovani si na vse -- nic neni dle predstav rodiny. nekde jsem zde v diskus zahledla, ze dokonce i maminka sasy si vybojovala, ze je placena jako pecovatelka. ( ale ty ostatni na to musi mit vzdelani -- takze to take neni bezna zalezitost) a navic pomoc v rodine by mela byt automaticka a ne za penize.
jednoduse -- rodina ma nadstandartni peci, nic vic by si nemohla prat. ted uz se musi starat sami. preci jen je vec kazdeho, kolik deti na svet privede a je jeho vec, jak se o ne postara. nemuze cekat, ze jim stale nekdo bude vypomahat a stat s natazenou rukou. zatim to tak je, sama jsem zvedava jak to bude za par let v rodine vypadat.
jinak jak jsme psala hned na zacatku, nebudu tvrdit, ze to nemaji tezke -- tedy starost o deti jednoducha neni.... ale vedeli do ceho jdou, deti si chteli nechat, museli pocitat s tim, ze to jednoduche nebude. a na rovinu ? sice chteli dite jen jedno a je jich z toho pet, ale rozumni nebyli ani tak -- nebyly manzele, nemeli poradne bydleni, praci, nemeli nasetreno, velke dluhy na krku.... takze ani pokud by se jim narodilo jedno dite, nebyli by na tom lepe nez ted. nejdrive si kazdy ma zamest red vlastnim prahem a deti by clovek mel mit ve chvili, kdy je schopen se o ne postarat nejen pomoci citu, ale i materialne.
@marketa11112 jen pár drobností..porodné nedostali (dává se jen na první dítě), na UM říkala že sponzora nemají, nájem platí tuším 14tisíc kompletně, ale to by vzhledem k počtu lidí měl snížit přídavek na bydlení. Církvi za křest se NIC neplatí.Může, jako dobrovolný příspěvek na kostel, podle usouzení rodičů, ale nemusí se platit nic. Saša si ty šaty jen zkoušela, když jsem zkoušela já, cena mi byla taky putna, potřebovala jsem jen zjistit velikost a styl a cenu jsem řešila až později. Navíc svatbu myslím řešili jen tak cvičně, pro radost, aby bylo do toho dokumentu co dát.
@marketa11112 absolutní souhlas!!🙂
Jinak teda..jasně, rozumný člověk by měl uvažovat, aby dítě zabezpečil jak citově, časově, tak materiálně..jenže obvykle má člověk na mysli jedno dítě (v mém případě jsem byla vždycky tak trochu připravená na dvojčata, vzhledem k několikerému výskytu v rodině z obou stran), ne dvojčata, troj nebo více. To je pak sakra čára přes rozpočet, ať uvažuješ jakkoli rozumně.
bylo mi jasne, ze pokud sem napisu prispevek, budu odsouzena skalnimi fanousky. ano -- porodne na druhe dite je vlastne az od ledna, to jsem pozapomela ..... ale sory ja cekam prvni dite a nemam narok na nic -- a to chodim do prace. na um rikala tusim, ze nemaji zadneho poradneho sponzora -- co tim tedy mysli, nevim. o platbe za krest jsem cetla, je mozne , ze socialne slabi neplati. to bych opet mela smulu, protoze chodim do prace.
jinak tedy obtezovat chudaky v obchodech jen tak je sproste ---myslim tim pak prodavacky. do kramu ma chodit clovek jen tehdy, pokud tam neco chce, neco schani a podobne. ale jen tak si pul dne zkouset saty ? fuj, to je pak hnus. pokud to tedy nebral svatebni salon jako svou reklamu do televize. ale jinak bezne? o svatbe sasa mluvila vazne, jenze zrejme ceka na to, kdo ji zaplati za ni. a samozrejme dluhy take.
@marketa11112 kdo tady odsuzuje? Nejsi trochu moc vztahovačná? Jen tam je pár nepřesností. 😕
Obtěžovat? Skoro každá normální holka občas vleze do půjčovny a zkouší šaty, i když svatba ještě na spadnutí není. Ségra byla jen jako pomoc při vybírání šatů kamarádce a aktivní prodavačka jí nabídla ať si taky něco zkusí a vyfotí. Co prodavačky ví? až to bude aktuální, tak ona přijde znova, pokud se prodavačka bude chovat slušně. Navíc ji samotnou by ji to asi nenapadlo, to scénáristi na to zavedli řeč a vzali je do půjčovny a teoreticky řešili proč se nevzali, zda by chtěli apod..Proč by o svých představách nemohla mluvit, když se jí na to ptali? A i jako reklama na salon by se to dalo brát, proč ne.
S tím sponzorem si myslím, že prostě občas UM od někoho dostanou, ale že to není nic pravidelného.Kdyby jim ho komplet někdo platil, nemusela by zdlouhavě odsávat.
@marketa11112 jj je to prostě tak, kdo jim fandí, at jim fandí, ale přijde mi totálně ujetý někomu zase psát duvody proč to tak je atd. Každej si přece názor udělá sám a teda já aspon sama za sebe ho mám taky nějakej a tohle mě jen naštve, když mi někdo začne psát že nemám pravdu .😀
Taky mám určitý názor, a rozhodně ne černobílý. Ale když se někdo plete, tak proč to neopravit?
@marketa11112 nesmis tolik cist Blesk, Sip a podobne ...
@marketa11112 Prosím vás, raději bych si ověřila, co zde píšete, spoustu toho, co píšete, není vůbec pravda nebo je to hodně zkreslené. Takové informace ve stylu "jedna bába povídala" mám opravdu nejradši.
Označení "skalní fanoušek" pro všechny, co s vámi nesouhlasí, je celkem vtipný 😀
Zase se jen ukázalo, že když prostě nedostanu já, tak to přece nemůže mít někdo jiný a když už jo, tak závidím 😠 Hrozné baby některé, když nejste fanoušci, tak by vás to nemělo bavit a tudíž se na to ani koukat, ne? A když už tak pořádně!! A pak psát,. 😝
@marketa11112 za křest se opravdu nic neplatí, ani chudí, ani bohatí. Je zdarma. Je to tak, jak psala Andelka, může se dát dobrovolný příspěvek na kostel.
@marketa11112 Za křest se skutečně nic neplatí. Máme holku pokřtěnou, protože manžel je katolík. Je to zdarma. Pokud rodiče chtějí, mohou samozřejmě křtícímu něco věnovat. Ale placení by nedávalo smysl, bylo by to kontraproduktivní.
@marketa11112 musím reagovat a souhlasím ve všem s "andelka". když si holka vybírá šaty, klidně ať si jich vyzkouší v každé půjčovně třeba 50, od toho tu půjčovny a prodavačky v nich jsou!
a je to jen vaše věc, že jste si koupila šaty za 1.500,- Kč... nebudu už komentovat další nepřesné informace, které tu píšete - např. to, že byt mají zdarma atd. Vy jim snad závidíte?? Myslím, že není co! Sama jsem 2,5 měsíce maminkou - mám své první dítě a i tak, je to někdy fuška, jak fyzická, tak psychická. Nedokážu ji představit, jaké je to být v jejich kůži a starat se o 6 dětí! Smekám před nimi klobouk!!!
Já na to teď v klidu koukám doma..a jako nechápu fakt pár věcí, asi dost zásadních..vybere si kombinézky s doplňkama, a až na konci se zajímá kolik to stojí. Když se ptají na příjmy a výdaje, neví, tahá to z paty..Jestli něco opravdu potřebují, tak kurz finanční gramotnosti.
Jinak s tou svatbou mi přijde, že teď otočila proto, že jí asi došlo, že na svatbu takovou jakou si představuje, nikdy mít nebudou.
A ještě me fascinovalo, jak tam na začátku řešili že pečovatelka blbě manipulovala s dítětem..oni tam všichni s nima zacházejí blbě, od začátku, včetně Tondy. Dítě totálně v záklonu, hlavně že on se kochá starýma fotkama.
@andelka a proc by ji mel um někdo platit? ma manžela a rodinu, musí se starat sami! manzel ma chodit do práce, pripadne na brigádu, nevidim důvod -- pokud si tolik deti chteli nechat -- proc by je mel zivit někdo jiny. je to každého věc jak to pak udela.
je rozdil, pokud nekomu něco nabidne prodavačka sama, ale je rozdil, obtěžovat v obchodech, pokud nic nechci. navíc třeba ještě pravidelne. prodavačky jsou pak chudaci!
a chovej se slusne, nevyjizdej zbytecne. to , ze nebudu a nechci podporovat lidi, kteří si mohou za sve dluhy sami a jen natahuji ruku smerem ke státu a lidem, je normalni.
chudaci prodavacky, prace je obtezuje! 😀

@pincola přesně jak pises slovo od slova musím souhlasit, my si to užili jako lidi bez závazků a šetřilo se jen na to aby to bylo dokonale, teď bych s dětmi udělala úplně jinak a spousta věci byi bbyla jedno a nějakých detailů🙂)