Sledujete dokument Paterčata?
Sledujete dokument na ČT1 o paterčatech? Jak ta rodinka na Vás působí? Já jsem jim hrozně fandil a těšila se na ten pořad, ale z dalších a dalších dílů jsem fakt zklamaná. Přijde mi, že se pořád jen na někoho zlobí. Že jim nikdo nesponzoruje pleny, že ošetřovatelky jsou špatné, že museli všechny darované věci samy prát a žehlit, proč nedávají peníze mamce, když jí pomáhá atd..... Proč by měli platit mamince, když je stejně nezaměstnaná? Tak jí přece má čas pomáhat i bez peněz. Kdyby měla zaměstnání, ze kterého by kvůli dceři odešla, tak to pochopím. Přijde mi, že si vůbec neváží (nebo to alespoň není patrné), že jim tolik lidí chce pomoct. V dnešní době a rozpočtové krizi bych čekala, že se na ně každý vyprdne. A tatínek se chová jak celebrita a předvádí se, jak kdyby to celé bylo o něm.
@frapik ja nechapem co vas vedie k takemu negativizmu, nic vam tie patercata neurobili, nic od vas nechcu, tak preco tak stekate????ja vobec nechapem preco ludia riesia ich zivoty, akekolvek zivoty inych ludi.... ak im chcete neico dat, dajte, ak nie, nechajte ich tak a nekritizujte.
@luckaamilan Každý at je takovej jakej chce snad ne? Od toho je tu diskuze, každej nemuže mít stejnej názor jako ten druhej. To by bylo přinejmenším divný.
@marketa11112 je vidiet ,že ste bezdetna. skutocne pockajte aspon rok a potom piste na taketo diskuse 🙂
@luckaamilan ale Lucie prosím vás, kdo tu štěká, navíc na paterčata teda opravdu ne!!!! já nenapsala nic než co by zde již nezaznělo z více stran, prostě rodiče neumí hospodařit, proč se hned čertíte. Přečtěte si v klidu mé příspěvky než mne začnete pucovat.
Já si myslím že za co utrácí je jejich věc a netřeba nutit někomu svůj postoj k životu a hospodaření s penězi. Za co si utratí svoje příjmy je jejich věc, oni si určují priority. Peníze od dárců jsou jim uvolňovány za určitých podmínek. Komu se to nelíbí, ať peníze neposílá. Stát jim nedává nic na co by neměli ze zákona nárok. To že si neumějí spoustu věcí spočítat a nepřemýšlí do budoucna to je pravda, a je to i takový způsob přemýšlení jejich etnika. Oni to neumí, v rodině je to neměl kdo naučit a neumí to ani spousta jiných lidí. Musí se jim přičíst ke cti, že Tonda je dlouhodobě v pracovním procesu a šéf ho chválil. Kdyby chtěli jen žít z dávek a využívat toho že mají hodně dětí, tak by si je pořídili třeba po roce a kdoví kolik za sebou. Přijde mi že to druhé plánovali, že nechvátali, třeba měli pro to důvod a tahle situace byla samozřejmě přes plán. Ona by taková situace dokázala zruinovat i docela zabezpečenou a nadprůměrně vydělávající rodinu. V jejich situaci nemůžou vyjít ani kdyby se na hlavu stavěli, třebas chodili nahatí a pásli se na palouku 🙂 Mě se úplně nezamlouvá jak tady jedna druhé vnucujete nějaký způsob života, pořád se dohadujete zda měli právo oblečky koupit atd. Pokud je pro ně křest jedna z nejdůležitějších událostí (a pro některé rodiny skutečně je), ať si spánembohem ty oblečky koupí. Sama nakupuju snad skoro všechno bazarové, na křest jsem teda koupila nové, protože si myslím že charakter té události to vyžaduje. Nekupuju zas jiné věci, co tady kolikrát holky v seznamech označují jako "nezbytně nutné" . Mezi okolními maminkami jsem s bazarovými věcmi rarita a je mi to naprosto jedno, ať si každý koupí co uzná za vhodné. Pro někoho je to nový kočár, nové oblečení, pro někoho bio strava, pro někoho ty nejlepší pleny atd. Každá maminka si to dělá podle svého, a to že Saša dostala nějaké dary, neopravňuje ostatní aby jí soudili za to, co dětem pořídí. Pokud pak s penězi nevyjde nebo už jí nikdo nic nedá, je na její odpovědnosti.
nadarmo se neříká lehko nabyl lehko pozbyl . když někdo maká jako šroub tak si rozmysli za co ty peníze utratí. ale jinak my to je jedno co oni dělají Já jim to neplatim 😉
@lenicka07 takova ta kritika, kdo by co udelal lip, to tady pisou zenske v podstate vsem. At mam jedno dite nebo sest. Proste kazda si mysli, ze vecem rozumi nejlip, nechapou, ze to jsou detaily, ktere si dela kazdy jinak. Jestli ja jsem musela videt, jak to chodi v te rodine po kulturni a "filozoficke" strance...? no nemusela. Ale to pak pani reziserka mela cely material zpracovat jinak. Takovy poklad, takova moznost to zdokumentovat a co z toho je... ☹
@big_el jasne 🙂 je dobre ze je kazdy iny 🙂 ale myslite, že je fakt nutne si zavidiet a kritizovat? 😀
@luckaamilan to není zavist ani kritika ,ale jen každý ho názor 😉
@dokument No že jo. Já čekala dokument, prostě co to obnáší, když je takové miminkovské nadělení. A je to čím dál víc jako takový ten soapdokument, jako bylo to Navždy svoji. Třeba jak tam dali tu hlášku Saši, že čekala že bude víc sponzorů, to je jasný, že to lidi rozdráždí. A stejně tak v dalších dílech, jsou tam vypichovány konfliktní situace.
K tem vecem z bazaru. Priznavam, ze nechapu, jak se na tom da usetrit, asi v tom neumim chodit. Naposled jsem se divala po bundach. V bazaru nekdo prodava ojete bundy pro dvojcata za 800 za kus. Mam nove za 500. Proste mi to neprijde vyhodne.
@dokument Za sebe uvedu jeden příklad: pro mě třeba byla absolutní zbytečnost nový kočár, nakonec jsme měli možnost mít jeden zdarma už použitý, sice pojízdný prostorný, vcelku praktický leč vzhledově prostě nic moc. Náš táta, který teda dětství mizerné, protože mu brzo umřela maminka a táta zůstal na tři kluky sám (a tehdy fakt žádné sociální dávky nebyly), takže se protloukali jak se dalo, tak se mi pak přiznal, že by s tím kočárem nejel, protože se za něj stydí 😀 ... A bazarové oblečení na tátu máma nikdy nedostala, radši by snad chodil nahý než toho 🙂
@nov777 OK ale ještě mi dovol následující. Zlá už si byla. Ten údaj kvuli němuž se zlobíš, máš veřejně přístupný, neboť inzeruješ na několika serverech, kam také chodím. Velmi zle si na mne zautočila ještě před tím než sem tě oslovila křestním jménem. Takže je úsměvné, že se nyní tváříš jako oběť.
Původně jsem se nechtěla do této diskuze zapojovat ale nedá mi to. člověk by si měl pořídit tolik dětí kolik jich uživý. To že se na vícerčata dává 1 mateřská je veřejně známá věc.... tak nechápu tady ty "údivně" zprávy. Každý vzdělaný člověk si spočítá kolik se mu sejde měsíčně peněz a kolik odejde na nájem, telefony,pojistku a kolik jim zbyde na jídlo. A pak se tá uvažovat zda další potomek či ne.
A teď to za co mě tady asi budete některé nenávidět.....medicína je v tomto století tak daleko že lze provést tzv.redukce plodu tzn. odsát 1 a více plodů. Být ve finanční, bytové a rodinné situaci jako akterka dokumentu vážně bych o tom uvažovala. Někdo si řekne ale tolik dětí to je dar Boží..... ale Bůh je nenakrmí, neobleče, nekoupí pleny.

to ti verim.. proto jim to vychází ... ale k tématu maminka tech pátercat je mlada a jestli to zvládne po všech stránkách včetně výchovy tak před ni smekam 😉