icon

Sledujete dokument Paterčata?

rajecka
27. zář 2014

Sledujete dokument na ČT1 o paterčatech? Jak ta rodinka na Vás působí? Já jsem jim hrozně fandil a těšila se na ten pořad, ale z dalších a dalších dílů jsem fakt zklamaná. Přijde mi, že se pořád jen na někoho zlobí. Že jim nikdo nesponzoruje pleny, že ošetřovatelky jsou špatné, že museli všechny darované věci samy prát a žehlit, proč nedávají peníze mamce, když jí pomáhá atd..... Proč by měli platit mamince, když je stejně nezaměstnaná? Tak jí přece má čas pomáhat i bez peněz. Kdyby měla zaměstnání, ze kterého by kvůli dceři odešla, tak to pochopím. Přijde mi, že si vůbec neváží (nebo to alespoň není patrné), že jim tolik lidí chce pomoct. V dnešní době a rozpočtové krizi bych čekala, že se na ně každý vyprdne. A tatínek se chová jak celebrita a předvádí se, jak kdyby to celé bylo o něm.

v_anilka
22. říj 2014

Jo a ještě bych dodala, jen ať si tááááhne do té Kanady, tam zrovna na ně čekají! 😀

dokument
22. říj 2014

tak to jim pani reziserka moc nepomohla... 😀

morgan
22. říj 2014

A taky mi není jasný, když Saša pořád říká, že maji akorát rodičák a Tondovu výplatu a nájem je skoro 16000 (plus nějakých těch 500 na dítě?), tak to musí být hned "od prvního" na nule ne? Tak z čeho žijou? A není jí blbý utratit 6000,- za oblečení na křtiny! Ty lidi co jim posílají různý věci to musí snad položit, protože věřím, že to jsou kolikrát lidi co sami nemají extra nazbyt a tohle (těch 6000 za oblěcení) by si sami nedopřáli....

kaijko
22. říj 2014

@lrg Helena Vondráčková 😀 😀 😀
@v_anilka Tam mají stop stav 😀

lrg
22. říj 2014

@v_anilka Přesně, já si vždycky říkám, jak by se mi líbily gelové nehty a pak si řeknu, ty jo pětikilo měsíčně se hodí jinde 🙂 Mamina se pěkně propálila, na pracáku nám nabízí práci, ale my přece nevezmeme všechno, to musíme promyslet, jestli se nám to vyplatí. Tvl já platím daně od 17, co jsem začala chodit po brigádách, nikdy jsem od státu nedostala nic, porodné, příspěvky, na nic nemáme nárok, protože oba pracujeme, já i na mateřské, jinak bychom nevyšli, z tohohle přístupu je mi prostě na blití. A nejhorší je, že opravdu se to s nima potáhne se všema celý život. Saša už řekla, že těžko půjde někdy znovu do práce? Vždyt jí je 25, proč by jako za 10 let nemohla jít do práce, i kdybych jen na částečný úvazek, když budou děti ve škole?

78marcela
22. říj 2014

@v_anilka určitě běž na mateřskou, dítě to vynahradí a vždy se to dá zvládnout.

Já se tady zcela upřímně bavím. Minule, když jsem tu říkala přesně tohle o Sasi a její matce, to bylo řečí jestli mají pořád v každém dílu děkovat a klepat hlavou o chodník nebo co. Jsem ráda že se to potvrdilo, že jsem je nekritizovala neprávem.

v_anilka
22. říj 2014

@kaijko škoda ☹
@morgan s tím nájmem se mi to zdá divný - neříkalo se tenkrát, že ten byt mají od města? Nebo že by jim město dohodilo tak drahej byt?

kaijko
22. říj 2014

Holky, a co tam říkala, že se jí rodičák bude krátit? To neměla odpracováno, nebo co?

pincola
22. říj 2014

A zas jsme neviděli, na čem teda ušetřily, když Saša dala celý rodičák za oblečky na křtiny. Jinak tu s holkama se vším souhlasím. Několikrát mě u Saši zarazilo, že říká, že stát se nepostaral, když patečata jsou chlouba celého národa. Jí ale není pomáháno, protže je celebrita. Ona není odměňována za nějakou významnou zásluhu, ona dostává pomoc protože její situace není snadná a tak je to i v pořádku. Ale několikrát takhle spletla tyhle dvě věci dohromady, že paterčata jsou chlouba národa, tak by se o ně měl stát postarat. Stát by měl pomoct, minimálně navýšením rodičáku s tím souhlasím, stejně tak jako by měl dávat víc vozíčkářům. Ale ne proto, že ona je celebrita a zaslouží si to. Miminka má nádherná, ale to máme my všechny. Má jich pět, je to zásluha, ale nelze plést sociální dávky s nějakým odměňováním od státu za zvláštní zásluhy. Kdyby v tom měla jasno jak se přídavky vyplácí možná by se jí v životě samotné ulevilo a nebyla by furt tak rozčílená. Nikdo nedostáváme nic zadarmo.

lrg
22. říj 2014

@v_anilka Asi za 14tis by měl být, tak je dost velký a vypadá slušně. Ale určitě budu brát příspěvky na bydlení a když na ně máš nárok, tak to může být docela slušná částka k dobru. Ať je to jak je to, jako nuzáci rozhodně nevypadají 🙂

v_anilka
22. říj 2014

@lrg tos řekla přesně..... a "znovu" do práce? Myslíš, že vůbec někdy v práci byla? Nejdřív sem si říkala, že si to prostě nevybrali mít 5 dětí najednou, ale to jak se chovají, to je děs...ani nevím, jestli se na to budu dál dívat.. ikdyž jsem zvědavá, jak si to matinka spočítá, jestli se jí to vyplatí chodit do té práce nebo ne.... Myslím, že ty pečovatelky, co k ním chodí a co je tam věčně buzerujou, za tu práci nemají o moc víc peněz :-/ Jinak jedinej kdo mi přišel trochu normální je ten táta paterčat, ten zatím chodí do práce a moc neremcá....

console
22. říj 2014

@kaijko To pochybuji, že by předtím pracovala. Můj tip: po škole nezaměstnaná, těhotenstvím, mateřská, těhotenství,...

morgan
22. říj 2014

@v_anilka ta paní z úřadu v milovicích v některým dílu řikala, že to bude myslím 12000, včetně poplatků (přičemž ty poplatky snad tvoří skoro polovinu, je to podle počtu osob, nechci kecat ale jsem si skoro jistá, že přesně takhle to vysvětlovala), to saša tu částku pořád takhle navyšuje, zmiňovala to už víckrát. Nevím jaký jsou nájmy v Milovicích, ale tohle je zřejmě celkem velkej byt...

78marcela
22. říj 2014

@kaijko a kdy by pracovala? Ma 25 let, kluk ma 6, tzn od 18 těhotná. Jestli pracovala, tak možná jen pár měsíců. Nebo ma možná školu od maminky, a umí dobře počítat🙂
@v_anilka
@morgan já viděla ten díl, když jim tam dali byt a říkali tam z toho úřadu že nájem je 7000 plus poplatky asi taky 7000. Celkem tedy 14000. To mě přijde celkem adekvátní za nový pěkný byt této velikosti.

kacca7
22. říj 2014

@v_anilka do Kanady neeee 😉 tam je nevezmou 😉 mám tam ségru co maká a jen tak dostat vízum byl mazec ☹ takže jinam je poslat 😉

morgan
22. říj 2014

@78marcela asi jo, proto potom nechápu z čeho žijou, že múzou za 6000 kupovat kombinézy na miminka na křest...

A tam babička tam v minulých dílech zmiňovala, že u Saši nemůže být pořád a mluvila ještě o nějakým dítěti o které pečuje, nevíte někdo?

v_anilka
22. říj 2014

@morgan aha, tak to jsem ten díl asi zrovna neviděla, kde říkali ten nájem...ale kolik na to dostanou příspěvek asi neříkali že?
@78marcela

lrg
22. říj 2014

@morgan No přece o toho syna! 🙂

morgan
22. říj 2014

@v_anilka to neřikali, ale Saša přece řikala, že ic víc nemají 😀

v_anilka
22. říj 2014

@kacca7 no oni to tam asi právě zpřísnili kvůli takovým jako jsou oni....

morgan
22. říj 2014

@lrg o toho velkýho????? Protože teď řikala, to s těma daněma ohledně dětí, že už jako žádný nemá....no mají v tom hokej a já nakonec taky 😉

kacca7
22. říj 2014

@v_anilka a věděli proč 😉 nechtějí tam nepracující. To jen my tady si je hýčkáme

78marcela
22. říj 2014

Osobně by mě zajímalo, co na to úřad práce. Pokud vím (z doslechu), tak když se dnes odmítne na všade práce, tak člověka vyřadí. Nevím jestli hned při prvním odmítnutí, ale ona řekla že už jim nabízejí práci a odmítli. Teď pracovnice úřadu uvidí že odmítla druhou. No vzhledem k tomu, že se tam asi třikrát ptala že zda to úřad už ví, tak tu práci vezme. Ale jen před kamerou a jak se dotočí tak hybaj pro dávky. Myslím že si nebudou chtít před lidma pokazit mediální obraz.
A z čeho žijí, docela by mě zajímala částka za natáčení. A taky, z čeho žijí teď, jestli se už dotočilo.

enidka
22. říj 2014

@78marcela teď nevím jestli to říkala minule nebo si to pletu s tím jedním článkem,co před pár dny vyšel,ale tam se zmiňovala o tom,že pracovala jako prodavačka 😉 takže nějakou dobu asi makala

78marcela
22. říj 2014

@morgan kdoví jak to mají. Taky jsem slyšela (čímž netvrdím, že to tu tak je) že romka porodi dítě a jakoby se stará třeba babička, která od státu na něj bere pěstounskou péči. A to je na jedno dítě kolem 8000. Oni ten systém mají docela zmaknuty.
Ale tady mi taky není jasné jestli ma jen toho syna nebo ještě další. To nevím. Smarja, mě je ta baba protivna.

kaijko
22. říj 2014

@console to byla řečnická otázka 😀 Někdo tady nebo na fb se jí zastával a tvrdil, že pracovala.. 😀 A tady je důkaz, že si nee 😀 To jako byla 5let doma s dítětem? Já chci taaakyyy 😀 😀
@78marcela v minulém díle, tam o tom paní mluvila, že ať jí řekne, že přijde o dávky, paní ví kolik bere a už dopředu věděla 😀 Měli by jí vyřadit, ale nevím jak to dělají, že tam jsou všichni tak dlouho a berou takový prašule..

78marcela
22. říj 2014

@enidka ano, někdo to tu buď psal nebo jsem to četla taky v tom článku jak tu na něj někdo dal odkaz. Ale můžeš sama spočítat, jak dlouho mohla pracovat. Pokud ma dávky 6000 a ty se ji krátí na tři, to znamená že neměla nárok na mateřskou a že ty dávky pobírá už od narození děti. Respektive od šestinedělí , asi byla na neschopence. Tím pádem se ji krátí rodičak. No a vzhledem k tomu, že na mateřskou máš nárok po oddělání 270 dnů, což je cca 9 měsíců a ona je nemá, tak jak dlouho mohla pracovat?

jika10
22. říj 2014

@lrg Naprostý souhlas. Podle dnešního dílu jsou to strašný chudáci a všichni by jim měli pomáhat
@morgan No určitě má víc, protože nájem měla rozhodně víc, než svůj příjem. Mě trochu připadlo, jestli náhodou nemá nebo nedělá někde něco bokem a takhle by si jí ta ženská ohlídala, že by nemohla dělat žádné levoty

78marcela
22. říj 2014

@kaijko měli by ji vyřadit. Jenže to je jasný příklad toho, že zákony platí jenom pro někoho. Já se na všade práce ocitla jenom jednou, pracovala jsem jako učitelka, tehdy jsem ještě neměla dokončené vzdělání, spojovali se třídy a šup musela jsem jít na úřad práce. Ve školství najít práci během školního roku je nemožné, takže po podpoře jsem šla na socialku, kde mě řekli, že mám pozemek a spoření a auto a až to prodán a utratím spoření a prodám pole, můžu přijít. Hleděla jsem na ne jak pitomá. Jakože deset let pracují abych něco měla a když si pořídím blbý starší auto na ježdění do práce, tak ho mám prodávat? Jak budu jezdit až si práci najdu? Nemáte nárok a šup už jsem byla venku. I bez peněz. Takže já nevím jak to dělají, já to neumím. Ale ani nechci. Pracovat mě baví.

mili00
22. říj 2014

Tak po tom výstupu té matky ohledně té práce 😖 jsem sklamaná, 😠 , Styděla bych se za ni jako matku před celým národem jen ukázat a potvrdit, že raději budu sedět doma za víc.... Hlavně, že první tak naříkala jak by si zasloužila tu pečovatelku dělat ona....Čekala 20 litrů?? 😔

Strana