icon

Sledujete dokument Paterčata?

rajecka
27. zář 2014

Sledujete dokument na ČT1 o paterčatech? Jak ta rodinka na Vás působí? Já jsem jim hrozně fandil a těšila se na ten pořad, ale z dalších a dalších dílů jsem fakt zklamaná. Přijde mi, že se pořád jen na někoho zlobí. Že jim nikdo nesponzoruje pleny, že ošetřovatelky jsou špatné, že museli všechny darované věci samy prát a žehlit, proč nedávají peníze mamce, když jí pomáhá atd..... Proč by měli platit mamince, když je stejně nezaměstnaná? Tak jí přece má čas pomáhat i bez peněz. Kdyby měla zaměstnání, ze kterého by kvůli dceři odešla, tak to pochopím. Přijde mi, že si vůbec neváží (nebo to alespoň není patrné), že jim tolik lidí chce pomoct. V dnešní době a rozpočtové krizi bych čekala, že se na ně každý vyprdne. A tatínek se chová jak celebrita a předvádí se, jak kdyby to celé bylo o něm.

marketa11112
19. říj 2014

@kamino dekuji, mrkla jsem 🙂) na fotečky deti i mamci. a pani pry bude používat pratelne plenky. teda , to je odvaha 🙂), to bude fofr s pranim. 🙂)
miminka jsou zdrava a moc pekna. 🙂)

nov777
19. říj 2014

@marketa11112 brutalni! Misto zbytku spanku budou zehlit 😉

jarkalada
19. říj 2014

@lucisa já jí to nezávidím ani nejsem rozhořčená :- )). Vím z jiných zdrojů, jak to s těma pečovatelkama chodí a je to povětšinou všechno stejný a sama bych se jich asi co nejdříve, co by to bylo možný, mileráda zbavila :- )) Jen teď, a vlastně nejen v tom minulým díle, se vyjadřovali ve smyslu, že ta služba by měla obstarat všechno a Saša a ostatní by jim měli vypomáhat - což by přece mělo být obráceně.

nov777
19. říj 2014

@jarkalada faktem je, ze sasina mama je desna a nechtela bych s ni travit cas, ale ten pozadavek podle me znel: chci se v klidu najist. To mi prijde celkem smysluplne u kojici zenske. A pani ji na to rekla, ze ma jist u odstrikavani. Jak kdyz hrach na stenu hazi.

jarkalada
19. říj 2014

@nov777 jj, to jsem taky slyšela a to je samozřejmě blbost. Co já myslím, to bylo v jiným rozhovoru. No jak jsem řekla, já bych to s nima taky nevydržela.

jarkalada
19. říj 2014

Tedy myslím tu pečov. službu. No a maminku vlastně taky 😀

lenicka07
19. říj 2014

@jarkalada Ono už vůbec se dohadovat kdo má zastat největší díl práce, kdo má pomáhat, kdo má velet, kdo vlastně co může ... vždyť k čemu to je? každý má koukat (jak rodina tak pečovatelky), jak ty děti obstarat, aby žádnému nic nechybělo... ty jo když si představím že mi tu řve pět dětí a někdo se se mnou dohaduje o takových ptákovinách, tak by mě asi kleplo 😝 A s tím časem na jídlo pro Sašu. Myslím že tady někde už padlo kolik toho ona musí odstříkat a kolikrát za den. Ona prostě se najíst musí, ví že když se nenají nebude mít dost mlíka a bude muset koupit UM. Ty pečovatelky jsou z generace, kde se kojení moc nepropagovalo, asi o tom vědí houby, nedivím se pak Saše, že se rozčiluje. Je to vzájemné, oni nemají pochopení pro Sašu a její potřeby, ona zas nevidí, že jsou to unavené ženské od rodiny a mají taky svoje starosti..

valik
19. říj 2014

@marketa11112 Dvojčátka jsou dědičně vázána z ženské linie nebo nové vzniklá, takže výskyt dvojčat v manželově rodině Vám ke dvojčatům nepomůže... 😉

marketa11112
19. říj 2014

@nov777 plenky se dnes uz zehlit nemusi . vyvářet také ne. staci prat na 60 a pridavat občas třeba něco na desinfekci pradla . jen to prani zabere cas.

marketa11112
19. říj 2014

@valik jojo, to uz ted vim. no ve skole jsem se ptala profesora , jak to vlastne s genetikou je. také rikal, ze sice to není vyloucene, ale spis je sance, pokud jsou dvojčátka v rodine matky. pry k tomu prispiva i vek, dlouhodobe brani antikoncepce a spoousta dalších vlivu. je to slozitejsi. kazdopadne, trošičku jsem doufala. 🙂)

nov777
20. říj 2014

@marketa11112 no, ja si myslim, ze to zalezi na tom, jak citlive mas dite. Pokud se ti bez zehleni okamzite osype, tak asi zehlit budes. Obleceni mas v planu zehlit nebo ne?

nov777
20. říj 2014

@marketa11112 nezoufej, psala jsi, ze planujes jeste jedno, takze nadeje tam porad je 😉

marketa11112
20. říj 2014

@nov777 obleceni i plenky( ctvercovky, bambusove ne) zatím planuji zehlit jen v sestinedeli, pak uz to pry není prilis potřeba. uvidíme. 🙂) budu doufat, ze prcek bude po nas a nebude to potřeba - tedy jsme asi nejak odolni - ja i manzel. jinak urcite bude další dite, mozna deti 🙂) uvidíme, co nam priroda nadeli.

kaijko
22. říj 2014

Tak to je mazec s tou smlouvou! A ještě se jí někdo zastávejte, bych blila!!!!! Doslova

enidka
22. říj 2014

Si ta její matka dělá srandu? 😀 😀 😖 bych ji poslala někam a nebavila se s ní dál.... jak odmítá práci jako? já brala v minulý práci cca 6,5tis a taky jsem ji dělala abych nemusela být na nějakjech dávkách

ivkaj
22. říj 2014

Musí si to nejdřív dobře spočítat, přeci jen soc.dávky asi vynáší víc než placená práce 😅

carrie_b
22. říj 2014

Teď se to konečně ukázalo, co? Proč pracovat a odvádět daně a soc a zdr. poj., když můžu žít na úkor státu, tudíž nás, co daně platí!!! Je mi zle a v tuto chvíli skončil jakýkoliv můj soucit s touto rodinou!

kaijko
22. říj 2014

jak to musela víckrát zdůraznit, že si ASPOŇ NĚKDO VZPOMNĚL V TÝHLE ZEMI!!! znova bleju

78marcela
22. říj 2014

Pár stránek zpět jsem psala, že se těším na tento díl, na reakci, když ji dají práci a zjistí že nebude mít dávky. Docela mám potmesile radost, že jsem měla pravdu🙂 bylo to celkem jasné, pořád natahovat ruku kdo mi co dá, to jim jde.
No a teď Saša zase, když ji teď dávali dárky - jsem ráda že si aspoň někdo na nás v této republice vzpomene. Takže to co předtím ji lidi všechno dali, to je zase nic. Můra jedna nevděčná.

lrg
22. říj 2014

Pokaždé si říkám, že už se na to nebudu dívat, vždycky se akorát na*eru. Jak hrozně se k nim ten stát zachoval a alespoň někdo si na ně vzpomněl, to je fakt jak plivanec na všechny, co jim kdy s něčím pomohli. A paní matka? To jako bylo co? Vždyť x dílů předtím řešili jen to, proč nemůžou tu skvělou maminku zaměstnat. No jo no, tak jako zaměstnanec se bude muset řídit podle zaměstnavatele a ne sama šéfovat a všechny kritizovat, tak za to jí pár tisíc navíc nestojí. A bez dětí jsou ty daně fakt strašně velký, to vůbec nemá cenu chodit do práce...... A četly jste rozhovor v aktuální mamince, kdy Saša říká, že táta je už půl roku na neschopence a že je ráda, protože by to bez něj nezvládali? Takže v rodině s šesti dětma nepracuje nikdo? Můj táta je od 30 v invalidním důchodu, udělal si kurz účetnictví a celý život maká jak šroub, jako správný chlap. Je mi z toho na nic, tak jsem se v nich spletla, myslela jsem, že oni jsou opravdu jiní než většina romů.

morgan
22. říj 2014

A zajímavý, že Saša se vůbec nevyjadřovala k tomu, že se babička musí rozmyslet, jestli tam chce pracovat za peníze, přitom tam v minulých dílech toho měla plnou pusu jak o to hrozně stojí...

jika10
22. říj 2014

@lrg JJ s matinkou jsem si myslela to samé. Furt já jsem tady zadarmo, já jsem tady zadarmo a když konečně teda za to něco může mít tak ofrňuje nos. No a hrůza, po tatínkovi chtějí, aby chodil do práce i na odpolední. No a co jako. Dnešní díl se mi teda vůbec nelíbil, už to jak Saša říkala, že si alespoň někdo před vánoci vzpomněl, apod..... A co třeba ty postýlky, myslím, že všichni dělají co můžou, ale jim se prostě nikdo nezavděčí

fram
22. říj 2014

Já jsem ráda, že nám konečně trochu ukázali děti, aspoň víme, jak prospívají 🙂 a jsou opravdu rozkošný 😵 Matka mě teda taky odrovnala, na to není co říct 😠

nonacek
22. říj 2014

ženy divam se na to od začátku jen ze zvědavosti,a ze začátku my to přišlo mile a roztomile a teď my přijde narodili jsem nám pátercata a a vy ostatní se starejte Saša skoro všechny osocuje vychovatelky ze někteří nepřijdou na čas ...... místo toho aby poděkovala. vím ze si těch 5 miminek neobjednala,ale me 9 měsíců se malinko připravit nato co ji ceka a taky šetřit prasule a ne že si udělám Dítě. deti a ostatní se starejte a Já jsi půjdu kadernikovi.

console
22. říj 2014

@fram Děti můžou bejt rozkošný. Ale bude z nich to samí, co rodiče a prarodiče. Nemakačenka a nevděčníci. Dnešní díl mě jen utvrdil v tomto názoru. Žasnu 😅. A můj obdiv všem pečovatelkám, co pro ně dokáží dělat. To musí bejt pakárna

78marcela
22. říj 2014

Taky jsem koukala jak se držela v pozadí a ani nepipla. No nedomyslela to maminka. Sama to řekla, že tomu nevěřila že to udělá. Takže dělat ze sebe chudáky, jak by oni pracovali, ale nikdo je nechce zaměstnat,, to jo, když jim nekdo nabídne pomoct a práci, to už nevoní. A rozhodně to není jediná dávka co bere. Kdoví co k tomu. Moc se ji nechtělo říkat kolik má.
@morgan

v_anilka
22. říj 2014

TSSS.. tenhle díl mě taky naštval a zvlášť ta matinka.... jo a taky Saša s těma řečma co už jste zmiňovaly... jenom si pořád na něco stěžuje a když jí přinesou dárky tak ani nepoděkuje...si myslí, že když má paterčata, tak jí všechni budou ležet u nohou? Jsou lidi, kteří mají taky tolik dětí (ikdyž né najednou) a nečekají s nataženou rukou.... 😖

v_anilka
22. říj 2014

@78marcela přesně tak, nechtěla říct, určitě k tomu má příspěvky na bydlení, příspěvky na stravu a já nevím na co všechno.... a já tady přemýšlím, jestli po 6 letech v práci můžu jít na mateřskou, jestli to utáhneme...

lrg
22. říj 2014

@jika10 No, nebo jak na začátku říká, máme jen Tondovou výplatu a rodičák..... Asi jako my všichni ne? Nebo nechápu, co by měli dostávat. A maminka musí platit nájem, to je teda taky divný, nám ho platí Helena Vondráčková 🙂 Chápu, že by měla dostávat adekvátně navýšený rodičák, to je nelogický aby měla stejný jako rodina s jedním dítětem, ale jak může doprčic říct, že jim nikdo nepomohl a stát se nezachoval, už zapomněli před na ty krabice s hadrama, kočárky, postýlky, sponzor na mléko, sponzor na pleny, sedačku už koukám taky mají, všichni jsou jak ze žurnálu, svatba musí být velká, ani se nezeptám, kolik stojí šaty, vánoce bohatý..... Uf, dost, nekoukat, neřešit a radši jít spát 🙂 Přeju jim, ať jim pomůžu kdo chce s čím chce, ale ať jsou proboha alespoň zticha. V tom rozhovoru říká, že se lidi asi budou divit, jak normálně žijou. A já se teda fakt divím, žijou jako normální nevděční vyžírkové oblbnutí slávou a pozorností, které se jim dostává.

morgan
22. říj 2014

@78marcela no určitě toho má ve výsledku víc než co uvedla, jinak snad není tak hloupá, aby si nespočítala, že deset hrubýho je víc než 3500,- ....a taky tam zas řikala, že jim práci nikdo nedá a pak zas, že si chce šéfovat sama (něco v tom smyslu tam lamentovala), no prostě síla, celej tenhle díl...

Strana