Sledujete dokument Paterčata?
Sledujete dokument na ČT1 o paterčatech? Jak ta rodinka na Vás působí? Já jsem jim hrozně fandil a těšila se na ten pořad, ale z dalších a dalších dílů jsem fakt zklamaná. Přijde mi, že se pořád jen na někoho zlobí. Že jim nikdo nesponzoruje pleny, že ošetřovatelky jsou špatné, že museli všechny darované věci samy prát a žehlit, proč nedávají peníze mamce, když jí pomáhá atd..... Proč by měli platit mamince, když je stejně nezaměstnaná? Tak jí přece má čas pomáhat i bez peněz. Kdyby měla zaměstnání, ze kterého by kvůli dceři odešla, tak to pochopím. Přijde mi, že si vůbec neváží (nebo to alespoň není patrné), že jim tolik lidí chce pomoct. V dnešní době a rozpočtové krizi bych čekala, že se na ně každý vyprdne. A tatínek se chová jak celebrita a předvádí se, jak kdyby to celé bylo o něm.
@nonacek houbeles, vzdycky je na koho nadavat 😉 v tom poslednim dile prece tonda rikal, ze rodice byli nastvani, ze ona a malej byli pryc. Celkove z toho mam pocit, ze ten blazinec a chaos se uklidnuje a uz by to v podstate meli prebrat v ramci rodiny. Na druhou stranu ty nestovice a operace sasi to asi zase komplikuje. Prijde mi zvlastni to spani. Asi je to individualni, ale kolem pul roku uz se snad vstava na krmeni jen jednou, ne?
holky, kde se na to můžu kouknout na netu zpětně? Jsem ted mimo domov a bez televize. Když jsem hledala na netu, jak se na to podívat, tak jsem narazila jen na placené stránky. Dá se na to někde zadarmo podívat na netu?
@nonacek 😀 prý jedno krmení 😀 já jsem teda druhýho syna ještě v roce kojila x krát za noc, no nevím jestli se kojil, každopádně jsem mu dala prso aby nevzbudil celej barák, pak jsme to teda ukončili ale v podstatě se budí doted, málokterou noc přespí celou, nevyžaduje jídlo ani pití ale není to extra spáč 😉 mít to takhle 5krát tak uži visím někde na větvi 😀 😝
@renca_hanych Tak oni nejsou kojení, víš. Jedou na flašce (jestli je v té flašce odstříkaný nebo umělý asi nemá vliv). Dvojčata nám jedly jednou za noc už ve dvou měsících.
@renca_hanych krmení 1x za noc nebo vůbec u nás taky nehrozilo, ale oni mají flašku, už jí příkrmy, tak snad..no pravidlo to není. a režim je u tolika dětí nutný, docela mě překvapilo že se o tom mluvilo až v tomto díle, u dvoj a více čat je potřeba se snažit to nastavit snad od začátku.
@nov777 tak to závidím 😉
@andelka v tom dílu jim je půl roku ne? já jsem měla problém s prvním synem režim udělat a to byl jen jeden, rozhodně to trvalo pár měsíců, ikdyž on byl zlaté dítě, od necelých pěti měsíců spal celou noc apod...prostě tím že jich mají tolik najednou a každé z nich bude jiné tak to bude záhul 😉
Přesně jak se píše, pokud jsou na UM nebo mají odstříkané mléko ve flašce, tak na půl roce jedli oba jen jednou....starší se najedl o půlnoci a pak minim. do 6 spal, starší se najedl už kolem 21-22 spal taky až do 6, tak nechápu ty zmatky. Mě to spíš přijde, že opravdu nejsou schopní organizace. Pokud nemají nikoho, kdo by je vedl k ruce, jsou v háji. Navíc mi nejde do hlavy jedna věc...je jich 5 všichni nejedí v jednu dobu, to je problém jim nastavit režim tak, aby jedli postupně? Jako zkušenost nemám, je mi jasné, že děti nejsou stroje, ale pokud by si to rozhodili, mělo by to fungovat.
Haaribo Souhlasim s tvym nazorem, akorat to nastaveni krmeni po sobe u nas neklaplo ani s dvojcaty 😉 snazila jsem se par tydnu dat je adpon pulhodiny po sobe, ale neslo to. Nakonec jsem krmila najednou a bylo to nejlepsi. Navic po sobe treba hodinu, to dopadne tak, ze s nima v podstate nepujdes ven. Zustane mezi krmenim hodina i min a to dojdes na konec ulice a jdem domu krmit 😉
Renca Neni co zavidet, dvojcata jsou moje bolestne za boj s blizka s prvnim synem. Byl vzhuru cele noci a rval bezduvodne jeste v roce 😉 Ale krmeni mu taky brzo stacilo jednou za noc.
@nov777 jak máš "stará" dvojčata? já si vždycky dvojčata přála, jak jsem byla naivní 😉 sestřenka dvojčata má, už teda větší ale první rok a půl s nima měli pěknej záhul 😉 takže klobouk dolů před všema mamina vícerčat 😵
@renca_hanych v lednu budou mit dva roky. Jo, souhlasim. Prislo mi to brutalni, dokud byly na mliku. Od prikrmu dal uz se to zlepsuje a zlepsuje. Ale me konkretne teda prisel prvni syn horsi nez dvojcata. Dite, ktery nespi, furt rve, nonstop zvraci atd. je horsi nez dve deti, co se budi jenom na jidlo 🙂
@nov777 můj mladší bude mít dva v únoru a povím ti že jsem ráda že je až druhorozený, je to děsný torpédo 😀 mí takový první dítě tak do dalšího nejdu 😀
Renca Proc myslis, ze mam deti rychle po sobe? Bylo mi jasne, ze jakmile se vratim do normalniho zivota, tak do toho pekla znovu nejdu. Nejstarsi mel ted tri 😉
@nov777 tak to je máš opravdu brzy po sobě, naši kluci jsou o dva a čtvrt téměř, ale tím že starší byl fakt zlaté mimčo, celkově klidné (ikdyž jsem si myslela že je to taky dábel) tak jsem se spletla, mladší je neskutečnej divoch, se vším začal zbytečně brzy a celkově je hodně hodně temperamentní. Tvoje rozhodnutí naprosto chápu a obdivuju 😉
Renca chapu to tak, ze ti mladsi toho spoustu okoukaji. Dvojcata delaji vlastne vsechno driv nez delal prvprpzeny. 😉
@tarra27 Když vidím Kláru, tak si říkám, že opravdu často platí, že ti, co někomu pomáhají, by nejdříve měli pomoci sobě. Proč nemá doma manžela? Proč řeší problémy jiné rodiny a nevěnuje se vlastním dětem?
@marketa233 já myslím, že jí manžel zemřel 😔
@marketa233 Manžel jí zemřel a pomáhání jiným rodinám (ne jen paterčatům) si vybrala jako povolání. Je velmi jednoduché jednou větou odsoudit...
@marketa233 Ona sama měla dvojčata a věděla jak je to s dvojčaty a vícerčety těžké, když stát ani nikdo kolem nepomůže a tudíž založila tento klub. Byla myslím, 2x vdaná a manžel jí zemřel. V jednom z dílů to říkala
Asi je dobře, že ČT dokument přinesla, protože se začalo diskutovat o řadě věcí. Horší je forma, jak je materiál zpracován. očekával bych mnohem víc faktů a méně emocí. Ať si každý udělá obrázek sám. Takhle to nejde, dostáváme změť emocí, útržky rozhovorů, vše je jen naznačeno, účelově složeno k sobě. Škoda...
Bohužel mi přijde, že si z toho dokumentu nejde udělat obrázek o životě paterčat, ani jejich rodičů. Jde jen o jitření emocí, které má přinést sledovanost.
Chybí mi řada informací, situací, které bych ráda viděla. Kolikrát třeba byl záběr na rodinu na vycházce, rodinu, jak si společně hraje?
Namísto toho dostáváme scény jak z Ordinace... Copak je normální nechat se natáčet u kartářky, při rozhovorech s kamarádkou nebo manželem? Vždyť je to tak strojené.
Když už rodina šla do takového dokumentu, který jí naprosto zásadním způsobem zasáhl do života (jak by asi žili bez kamer? úplně jinak), dalo se z toho vytěžit mnohem víc. Mnohem...
@eileenk Já ji vůbec neodsuzuji. Jen mám jiný pohled na svět. Nejprve bych se starala o svou rodinu a pak šla pomáhat jinam. Ono zachraňovat jiné a přitom nechat zničit své manželství, své děti...
Netvrdím, že to tak musí být, ale je to v dokumentu naznačeno.
@marketa233 on první se nejak rozvedli a druhý zemřel a tak se upnula na práci...což i chápu...
jedna vec je zvedavost, jedna vec je utíkání před svým trápením, další věc je medializace pro ni, protože bylo jasné, že kolem nich bude humbuk.....
me přestává být už taky sympatická....i když v jádru se zdá jako hodná ženská....

@hanulkapal Taky to chapu tak, ze to rekly schvalne, aby daly najevo, ze se jim to nelibi. Ono je ale jedno, jestli to rikaji pred kamerou nebo bez kamery. Strasny je, ze to tak citi. A jsem teda hrozne hnusna, ale rikam si, jestli zenska, ktera to neukociruje se svymi detmi, ma na to organizovat druhy. Na to, ze ma respektive musi byt aktivni a sobestacna sama sasa, musi asi prijit ona sama. Je.mnohem pohodlnejsi mit lidi, kteri to udelaji za ni. Na to nejspis dojde. Mozna uz i dochazi a o tom je pak to zvlastni chovani a pozadovani zehleni.