icon

Sledujete dokument Paterčata?

rajecka
27. zář 2014

Sledujete dokument na ČT1 o paterčatech? Jak ta rodinka na Vás působí? Já jsem jim hrozně fandil a těšila se na ten pořad, ale z dalších a dalších dílů jsem fakt zklamaná. Přijde mi, že se pořád jen na někoho zlobí. Že jim nikdo nesponzoruje pleny, že ošetřovatelky jsou špatné, že museli všechny darované věci samy prát a žehlit, proč nedávají peníze mamce, když jí pomáhá atd..... Proč by měli platit mamince, když je stejně nezaměstnaná? Tak jí přece má čas pomáhat i bez peněz. Kdyby měla zaměstnání, ze kterého by kvůli dceři odešla, tak to pochopím. Přijde mi, že si vůbec neváží (nebo to alespoň není patrné), že jim tolik lidí chce pomoct. V dnešní době a rozpočtové krizi bych čekala, že se na ně každý vyprdne. A tatínek se chová jak celebrita a předvádí se, jak kdyby to celé bylo o něm.

renca_hanych
14. lis 2014

@jamia musí mít maturitu? darovat jsem byla, před lety, nepamatuju si že by vzdělání hrálo roli ale třeba jsem jen zapomněla nebo nevím.....dva měsíce po darování jsem otěhotněla - neplánovaně - a měla jsem v břiše jenom jedno, nevěřím tomu že by to bylo tím....
@nov777 já teda nevím proč by Romky neměly darovat, a nevím jak přesně ty centra fungují, byla jsem darovat ale dál jsem se o to nestarala, a to že daruje Romka vajíčka přeci neznamená to že se někdy narodí Rom? jak to tam potom kříží a míchají fakt netuším....

marketa233
14. lis 2014

@achjonetusim Důvod?

andelka
14. lis 2014

@renca_hanych no tak když Romka daruje vajíčka, tak to potenciální miminko minimálně z půlky bude Rom. A dneska myslím už nikdo nepochybuje, že to není jen o výchově všechno, ale že dost zásadních věcí je v genech.

sulemina
14. lis 2014

@chris_n to je zase pitomost jak mraky co za drby lidi vypotí

achjonetusim
14. lis 2014

@marketa233 Místo diskuze je tu pavlač plná "to já bych".

hanulkapal
14. lis 2014

@renca_hanych Ono je to myslím na každé klinice jinak, co si pamatuju, tak kamarádka chtěla darovat vajíčka, ale bylo jí narovinu sděleno, že je zapotřebí mít maturitu (kamarádka je vyučená), znát rodinné anamnézy (kamarádka nezná svého pravého otce) a jelikož měří něco málo přes 150cm, tak jí ještě řekli, že rodiče si přejí vyšší děti, než je ona. Byla to klinika v Praze. Někde, myslím, že to bylo Brno nebo něco v okolí Brna? Udávali podmínku toho, že už musíš mít jedno vlastní dítě, abys mohla darovat.

renca_hanych
14. lis 2014

@andelka chápu ale být to tak nemusí. Kdyby na to každá klinika koukala takhle, tak by si na každé případné dárkyni něco "našla"....mě teda přijde že pokud je žena zdravá tak ji klinika bere, přece jenom, má z toho nemalé peníze 😝 já si vydělala 15 tisíc a šla jsem. O tom vzdělání je to možné @hanulkapal ale říkám, už si nepamatuju ale možná jen proto že mám VŠ a tak jsem se o to nezajímala a nikdo na to neupozornoval. Já byla na klinice kde podmínkou už mít dítě nebylo a asi to má každá klinika opravdu jinak, nijak víc jsem se o další zařízení nezajímala, šla jsem tam, kde mě vzali a kde jsem to měla spádově nejblíž 😉

jamia
14. lis 2014

@renca_hanych Já jsem darovat chtěla před čtyřmi lety a právě vím, že to bylo podmínkou mít maturitu, a to ve všech pěti centrech, mezi nimiž jsem se rozhodovala. Myslím, že i dárci spermatu musejí mít maturitu.

@andelka Copak geny, ale předpokládám, že si rodiče nepřejí, aby bylo na první pohled každému jasné, že dítě není geneticky jejich 🙂

nov777
14. lis 2014

@renca_hanych To oni toho moc nenakrizi. Mas material (vajicko a spermie) s urcitou genetickou vybavou a to se spoji. Videla jsem i inzerat, kde vyslovene hledali darkyni s hnedyma vlasama, ocima a urcitou vyskou. Sice to nechapu, protoze kdyz privedes darkyni, pomuze ti to v poradniku, ale jeji vajicko stejne nedostanes, ale evidentne se k tomu prihlizi. Nam byla nabidnuta moznost darovaneho spermatu a bylo nam receno, by vybrali darce, ktery bude mit vlasy a oci jako manzel. Snazi se vyhnout situaci, kdy se dite vyrazne lisi od rodicu.

andelka
14. lis 2014

@jamia no asi tak hlavně. 😅

katynka78
14. lis 2014

@chris_n Mě ale těší diskutovat a kdyby jsi četla moje předchozí komentáře, věděla bys moc dobře, že nejsem v nepohodě a že jsem spíše optimista, ale některé drby mi vadí a je mi jedno, že je to o Romech či někom jiném. Mě to k těm dětem příjde krajně nevkusné. Ale každá máme právo na svůj názor, Ty jsi řekla svůj a já jsem řekla svůj. O tom je diskuze.

katynka78
14. lis 2014

A ještě bych napsala tolik, taky jsem si myslela, že bude občas diskuze jemnější, no ani já jsem se neudržela trošku hrubších náznaků, ale ne na adresu rodiny paterčat. Drby, o kterých nemám podloženo, že je to pravda, totiž ubližují a kdybych byla Saša a toto četla a nebyla by to pravda, tak bych asi hodně brečela. Mě by to ublížilo, že o mě někdo takto smýšlí. Všichni jsou chytří, každý schovaný za svou anonymitou, ale kdyby jste byly na jejím místě, tak by vás to taky netěšilo. Věřte tomu a může být namyšlená, může být nevděčná, ale city má každý. A nepište mi, že být na jejím místě, tak by jste byly vděčnější a víc v pohodě. Nevíme to žádná. A jak se říká, co nechceš, aby dělali Tobě, nečiň Ty jim. Tímto se omlouvám všem diskutujícím, příště se budu vyjadřovat už jen k dokumentu a ne k drbům.

dokument
14. lis 2014

@jamia
Maturitu? Hlavni je snad zdravotni hledisko.

Zde vice o darcovstvi:
http://www.fertility-ivf.eu/new/cs/darovani-vaj...

hojda
14. lis 2014

@dokument http://www.iscare.cz/darcovstvi_vajicek_a_sperm... Tady to mají i v tom tvém dotazníku se ptají na vzdělání.

dokument
14. lis 2014

@hojda v "mem" dotazniku to neuvadeji jako podminku, ale ptaji se na dosazene vzdelani. Nebo myslis, ze podminkou je treba mit hnede oci? Asi zalezi na kazdem centru. Mne se to zda teda docela mimo, posuzovat dle vzdelani, protoze VS muzes vystudovat i s podrumernou inteligenci a nadanim a mezi takovym clovekem a clovekem bez maturity nemusi byt rozdil.

A co pak delaji s pary, ktere podstupuji asistovanou reprodukci a ani jeden z nich nema maturitu? To pak taky nebudou mit dite presne k sobe...😀

marketa233
14. lis 2014

@achjonetusim Diskuse by měla skutečný smysl jen ve chvíli, kdy by tu s námi diskutovali členové rodiny a tvůrci pořadu. Jinak můžeme jen spekulovat podle namixovaných pár minut z jejich života.

nov777
14. lis 2014

@dokument Ber to tak, ze nekde to jako podminku maji, jinde ne.

dokument
14. lis 2014

@nov777 tak jsem to i pochopila, ale urcite v "mem" dotazniku tato podminka neni.
A kdyz nekdo zobecnuje, tak by si mohl aspon zjistit informace z duveryhodnych zdroju. Takze urcite nemusi mit darkyne maturitu, ale v nekterych centrech to pozaduji. S tim problem nemam.

nov777
14. lis 2014

@dokument Tak neni to tam jako podminka, ale uvest to chteji. Takze uplne jedno to asi nebude. Nekde jsem cetla, ze se uprednostnuji VS a SS, uz na prani prijemcu. Asi bych to tak taky chtela, prece jen s tou genetickou vybavou pak stravis zbytek zivota. Tim nechci rict, ze vsichni s VS jsou rozumni lide, ale vidim tam vetsi pravdepodobnost vlastnosti typu vytrvalost, cilevedomost atd. nez u nekoho se ZS.

dokument
14. lis 2014

@nov777 ja myslim, ze to tam maji kvuli moznemu vyberu. Jestli si vybiraji primo pary to nevim. Aby to k nim proste sedelo. Tak samozrejme, kazdy by chtel jen to nejlepsi...

hojda
14. lis 2014

@dokument Pokud se žena rozhodne darovat vajíčka, musí mít věk od 18 - 35 let, dobrý zdravotní stav a nesmí vzhledově ani inteligencí vybočovat z normy.

nov777
14. lis 2014

@hojda Tak to je kruta fraze. Tos nekde nasla?

hojda
14. lis 2014

@nov777 babyweb

nov777
14. lis 2014

@nov777 A kdyz budu genialni, tak moje vejce taky nebudou chtit? Omlouvam se, ale obcas to chce odlehcit. 😉

nov777
14. lis 2014

@dokument Ano, nejlepsi je totiz muj muz 😉 😉 😉

marketa233
14. lis 2014

@katynka78 Být na místě rodiny paterčat neměli bychom doma kamery. To je jako souložit na autobusové zastávce a čekat, že to nikdo nebude komentovat.

katchula
14. lis 2014

Zde je chat se Sašou z 12. 11. koho by to zajímalo 😉
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10655291123-...

marketa233
14. lis 2014

@nov777 Řada psychologů tvrdí, že je příliš vysoké IQ pro život špatné.

marketa233
14. lis 2014

@katchula Doplním, že je to chat s tou paní u počítače, co má Sašu vedle sebe. Takže opět nic opravdového.

hojda
14. lis 2014

@marketa233 Nechápu? Tak to neumí napsat rychle na PC, tak jí to někdo píše. Co je na tom špatného?

Strana