icon

Sledujete dokument Paterčata?

rajecka
27. zář 2014

Sledujete dokument na ČT1 o paterčatech? Jak ta rodinka na Vás působí? Já jsem jim hrozně fandil a těšila se na ten pořad, ale z dalších a dalších dílů jsem fakt zklamaná. Přijde mi, že se pořád jen na někoho zlobí. Že jim nikdo nesponzoruje pleny, že ošetřovatelky jsou špatné, že museli všechny darované věci samy prát a žehlit, proč nedávají peníze mamce, když jí pomáhá atd..... Proč by měli platit mamince, když je stejně nezaměstnaná? Tak jí přece má čas pomáhat i bez peněz. Kdyby měla zaměstnání, ze kterého by kvůli dceři odešla, tak to pochopím. Přijde mi, že si vůbec neváží (nebo to alespoň není patrné), že jim tolik lidí chce pomoct. V dnešní době a rozpočtové krizi bych čekala, že se na ně každý vyprdne. A tatínek se chová jak celebrita a předvádí se, jak kdyby to celé bylo o něm.

marketa233
12. lis 2014

Tonda fakt působí jako sympaťák. Komunikace jeho a té včelí královny s okolím vůbec nejde srovnávat.

kamhajek
13. lis 2014

Já si nemůžu pomoci, ale já tu Sašu a její rodinu ( máma a táta) fakt nemusím. Upřímná mi přijde jen v okamžicích kdy na někoho nedává, když se snaží být chápavá a milá přijde mi jako špatná herečka, prostě, že říká co by asi říkat měla, ale rozhodně to nejde od srdce. Upřímná mi přišla jem v nemocnici , kdy jí bylo špatně.
Finanční situaci netřeba řešit, dělají jak na nic nemají, ale mají dotykové telefony, počítač, playstattiony, gelové nehty, oblíkaný chodí hezky a značkově. Znám opravdu několik chudých lídí, kteří hlídají každou koruny a takové oblečení si dovolit nemůžou. Aby to bylo dobře pochopeno, já jim to nezávidím, klidně ať mají zuby ze zlata, ale ať ze sebe nedělají chudáky.
Maminka Saši je kapitola sama pro sebe, pořád si stěžuje a pak se musí rozmyslet. Teď v poslední díle už je vidět, že jí to promenádovaní před kamarami přestává bavit a stěžuje si, že nemá čas na sebe, na oslavy...
Tuhle rodinku už očividně prokoukla i paní Klára, která se jim pomalu straní a je tvrdší. Prostě jí došlo, že jí jen využívají.
Před kým smekám je Tonda, jako chlap je nebojím se napsat úžasný. On narozdíl od své přítelkyně patří mezi lidi, kteří nejsou až taky chytří, ale jsou hodní, starostlivý a nepřijde mi narozdíl do ní s prominutím vychcaný. Jak zvládá děti je paráda, můj manžel je super, ale tohle by asi nedal.
A tím se dostávám k tomu, že mít 5 dětí najedou je síla. Zvládat tu péči i finančně je neuvěřitelně náročný. Rodičák 7500 Kč je děs, rozhodně by měl být vyšší, 5 x asi ne, ale rozhodně třeba na každé dítě 2000 Kč. Ale to stejně řeší jen dobu rodičáku, pak začnou peníze lítat podstatně rychleji. No nezávidím jim to a i když mě saša krajně nesedí, doufám už kvůli dětem, že to ustojí.
P.S. příští týden bude asi mazec, maminka Saši napadne pečovatelku.

morgan
13. lis 2014

Ano, Tonda je hrozně pozitivní, neumím si představit, kdyby byl jako Saša...jinak vtipně včera mluvila Kláry ségra :D, ale je to pořád stejný, Saša si na všechno stěžuje, má toho plný zuby, nedivím se, ale někdy je to fakt mimo...v tý rodiné bych nechtěla pracovat ani za milion, ty pečovatelky by měli dostávat příplatky za stresové prostředí, asi to bude síla!

marketa233
13. lis 2014

@kamhajek Výborný komentář, se kterým souhlasím. Jen bych doplnila, že nemůžeme čekat upřímnost, když jsou pořád sledováni kamerami. Copak je normální, že si sednu večer s manželem, chci s ním probrat náš vztah a jsou u toho v místnosti s námi další lidi a technika? A takové "rozhovory" v tom "dokumentu" jsou. Působí strašně strojeně a jinak to být nemůže. Je úsměvné, jak tvrdí, že se stáhli před veřejností, že chtějí soukromí. Copak takhle si holky představujete soukromí? Místo toho, aby žili svůj život, pořád stojí před kamerou a na něco odpovídají, něco hodnotí. Z toho bych se zbláznila, kdybych nežila okamžikem, ale tím, co o tom řeknu na kameru.

jaouska
13. lis 2014

Také velmi obdivuji pečovatelky,já sama bych tam nevydržela ani hodinu.Ráda bych věděla,jak by se chovali k pečovatelkám romské národnosti (hlavně maminka " paní domu ").Vím,že není jednoduché se starat o tolik dětí a budou to mít čím dál horší (malé děti -malé starosti,velké- děti velké starosti ),také po finančí stránce,přece nemůžou pořád čekat,že jim někdo něco dá.Teď to vypadá,že jsou závislí hlavně na sponzorských darech,ale děti porostou a budou potřebovat pořád víc.

lilinka2008
13. lis 2014

jo ja souhlasím viděla jsem tři dily pak až včera a na netu nejsou nikde aspoň já nenašla...je to děs ..co čekala že jí budou všeci litovat atd ...veřím že je to šílené ale volbu sice je to blbé ale měla ...co pak až budou chodit do školky školy!!!se zblázní všeci kolem i sní...já bych to nedala nenechal bych si je ..vím kruté ale kruté bude až nebudou mít co do pusy..kdybych mohla poslala bych jí něco aspoň nejak pomoct..ale sama toho mám aža až dvě děti třetí na cestě a manžel tři plus vnouček ..ale toto je síla i na mě... 🙂 😝

fram
13. lis 2014

@lilinka2008 a ja by sis je "nenechala"? Dát k adopci, utratit..... 😒 😒 Redukce, adopce.. to už tady proběhlo mnohokrát a je to fakt hnusné.

kamhajek
13. lis 2014

Všechny díly jsou na Ivysílání české televize

lilinka2008
13. lis 2014

no nenechala ..si myslím ted naštěstí v takove situaci nejsem ...no že bych šla na přerušeni ..adopci určitě ne..ale to říkam ted taky bych možná udělal .velký prd a nechala si je ...no a ona to mela ještě nejak koplikovane první ji řekli že tam jsou tři že a pak vic a víc..nevím no..já vím že potrat je šílený..no ale někdy ..menší zlo...co myslíš že bude s těmi dětmi za deset let...

kija
13. lis 2014

@lilinka2008 Ale ona neměla možnost volby, už to tady bylo napsáno mockrát, zjistili jí vícerčata pozdě a i kdyby na redukci chtěla, nemohla by. Ale upřímně, i kdyby na to čas byl, kdo by to udělal, to vědomí, že některý dítě si nechám a některý dám zabít. Jak Sofiina volba, ale naslepo.

chris_n
13. lis 2014

@kija ja ted nekde četla nějaký drb, že věděli dost brzo o tom, kolik jich je. A že v době než otěhotněla, tak prý chodila na darování vajíček a byla nadopovaná hormonama či co :-P

kija
13. lis 2014

@chris_n Fakt? No jo, teď kde je pravda, co... Ale redukce je prostě šílená, i kdyby to člověk věděl předem. A ty hormony by tam celkem seděly, mít paterčata je opravdu hodně neobvyklý.

chris_n
13. lis 2014

@kija četla jsem to v nějakém komentáři na fb k těm paterčatům. Prý je to od nějaké ženské, co u nich dělala pečovatelku... trochu jedna paní povídala, ale tak víš jak.. na každém šprochu...

suzanna123
13. lis 2014

@chris_n tak takový drby bych okamžitě vypouštěla - žádný, že na každém šprochu... 🙄

chris_n
13. lis 2014

@suzanna123 no ja nevim nevim... už jsem toho tady v rodinném centru slyšela dost. A to jsou většinou lidi, co s tou rodinou přišly do kontaktu 😉

suzanna123
13. lis 2014

@chris_n vždyť píšeš, že to bylo v nějaké fb diskuzi bůhví od koho

chris_n
13. lis 2014

@suzanna123 tohle konkrétně ano, ale vůbec bych se nedivila, kdyby na tom něco bylo pravdy po tom, co už jen tady u nás slyšela

nov777
13. lis 2014

@chris_n Zaujalo me to darovani vajicek. Premyslim o tom a budu znit mega rasisticky, ale to daruji i romky? O takov vajicka asi moc zajem nebude, ne? Myslim to tak, ze se vybiraji vajicka a sperma tak, aby dite bylo podobne budoucim rodicum. Jako varva oci, vlasu, plet se urcite taky pocita. Nemyslim to primo na tebe, proste me to ted napadlo.

marketa233
13. lis 2014

@chris_n Stokrát opakovaná lež...

lenicka07
13. lis 2014

@chris_n ale jsou tam jednovaječná trojčata, to snad hormony nemohou ovlivnit...

katynka78
13. lis 2014

Ježiši kriste co to tady jede zase za bláboly? Jako že darovala vajíčka, nadopovaná hormonama a proto má paterčata? Nezlobte se na mě, ale kdyby to tak bylo, tak těch paterčat či čtyřčat by muselo být najednou v ČR mnohem více, protože Saša - pokud je to pravda, že darovala, jako že je to jen a jen její věc - není jediná, která vajíčka daruje!!!!!!!!!!!!!!!!! Já mám tady někdy pocit, že se hledají furt chyby a důvody, proč to tak je a proč Saše nefandit. Za mě - ať je jaká chce, milionkrát je lepší ženská, než ta, která čeká byď jedno dítě, ale pak ho porodí, pohodí, zabije atd. Doprčic jsem si myslela, že toto je o mateřství a někdy je to tady jak hon na čarodějnice. Holky nezlobte se, ale takto jsem se nenaštvala co jsem na těchto stránkách.

chris_n
14. lis 2014

@nov777
@lenicka07 upřímně je mi to jedno jestli to pravda je něco není. Psala jsem tady jedné konkrétní osobě, co jsem se dočetla. Na celou věc mám jinak vlastní názor a prezentovat se ti s ním nehodlám,protože to nemá cenu. Na koníku jsou vzdy všichni ti nejchytřejší.

chris_n
14. lis 2014

@katynka78 IV na mateřství můžeme mít každá svůj názor, tak se klidně nastvi a jdi dělat něco, co tě těší.... Tohle je stále jen virtuální realita a v podstatě je to stejné, jako na FB

kamhajek
14. lis 2014

@marketa233 Mě spíš přijde krajně neupřímné, když se snaží dělat chytrou a jak by co mělo být. Jako pustit si rodiny kamery, to teda ani omylem. Předpokládám, že za to dostali hezké peníze, protože jinak nevím, co by k tomu člověka mohlo vést.

S tím potratem v dokumentu bylo jasně řečeno, že nevěděla dost dlouho kolik dětí tam je. Miluji děti, ale myslím, že kdybych věděla od začátku těhu, že čekám 5 dětí, asi bych šla na redukci. Však Saša měla neuvěřitelné štěstí, že jsou všechny děti zdravé, to riziko komplikací je prostě obrovské pro děti i pro ní. Ten strach by u mě asi zvítězil.

Darování vajíček se mi moc nezdá, myslím, že na dárce jsou kladené určité požadavky a myslím, že by maminek, co chtějí malého cikánka moc nenašli. 😉

lilinka2008
14. lis 2014

přesně tak chris-n..mě je ta pani taky fuk at ma třeba osmerčata ale furt si stežuje ..tak at se nenechá natáčet a nikdo jí nebude rozebírat,..at jsou jak normalní rodina ale je to baví být středem zájmu ...já bych si na tokovou super mámu netroufla ..nic ve zlém ... 🙂 jen muj názor..

dokument
14. lis 2014

je to drzka, ta maminka, mlada i stara 😀 , ale ono neni vsechno tak cernobily. Lehnout si na zem, aby netahala deti...jak si tak clovek lehne na zem s peti detma? ...a to je pak v noci preskakuje nebo jak to dela? 😅 (jak ji radila ta Klara)

a musim ja vedet, ze tatinek patercat ma dluhy za jizdu na cerno? Jak se to tyka tematu? 😀

my sledujeme konkretni rodinu a jejich konkretni problemy. Ne nejaky "typicky" pripad, ohledne zivota s patercaty. No dobre, tak to muze byt tato konkretni rodina, budiz. Jenze to zpracovani nabada k tomu, aby tady lidi hodnotili JAK to doma maji, jak to delaji, jestli dobre, nebo podle nas spatne. Mne se taky nemusi libit, jak prebaluje nebo chova dite sousedka, jestli zvlada varit nebo chodit ven nebo uklizet...to dela kazdy jinak. To mi prijde fakt na hlavu, hodnotit jak kdo co dela. Ja uz to ani nesleduju tak poctive, protoze mi to prijde porad stejne blby.

nov777
14. lis 2014

@chris_n Teda nic proti tobe, ale proc prispivas do diskuze, kdyz mas vlastni nazor a nehodlas ho prezentovat. Bud chci prezentovat svuj nazor a nebo mlcim.

chris_n
14. lis 2014

@nov777 jak jsem psala, byla jsem tu kvuli jedne konkretni diskutujici, kterou zam a ji jsem napsala ten komentar.

jamia
14. lis 2014

Romka neromka, potenciální dárkyně vajíček snad ve všech CAR musí mít maturitu a Saša je jen vyučená. Zaručené informace z osmé ruky sem snad opravdu nepatří.

achjonetusim
14. lis 2014

Je mi z tohohle vlákna čím dál tím víc na zvracení, dámy.

Strana