icon

Snažíme se o první mimčo 😉

carmilla
26. srp 2016

Ahoj děvčata. 🙂 Vím, že diskusí o těhotenství a o plánování rodičovství jsou mraky, ale ráda bych tohle místo vyhradila těm z nás, které se snaží teprve o své první děťátko. Nezáleží na tom, jak dlouho se snažíte, nesejde na tom, jestli je vám osmnáct nebo čtyřicet...Domnívám se, že příchod prvního potomka je naprosto zásadní zlom, a proto my, dosud nezkušené, si právě tady můžeme vyměňovat své postřehy, názory, rozdělit se o své trable, ať už se snažením a plánováním, tak s těhotenstvím a porodem...My s přítelem se začneme snažit patrně někdy na podzim, vidíme to tak od listopadu. 😎 Antikoncepci nicméně neberu už od května, ale zatím klademe přírodě alternativní překážky. :D

luj89
27. srp 2016

@dyslovka Jo a používám stejný ovu testy jako ty, přijdou mi hrozně fajn ty nádobky, člověk nemusí doma shánět nějaký kelímky od jogurtu apod. 😀. Zase na druhou stranu mi je líto, že je z toho tolik odpadu..
Zkus testovat ještě zítra a uvidíš, jestli už to bude slábnout nebo ne.

dyslovka
28. srp 2016

@luj89 : ty testy jsou fajn 🙂 sice stoji, ale maji i dobry pomer barviva 🙂 mam doma i jine, ale stejne vzdycky sahnu po tech intimed O🙂 a zkousis i merit teplotu? 🙂 nebo jen ty testy? 🙂

lenickakl
28. srp 2016

Jo ten kalisek na curani je bozi 😀 😀

carmilla
autor
28. srp 2016

@lenickakl Akorát jich do těch balení dávají až moc a to je skutečně nehospodárné...ten kalíšek se přece dá použít i opakovaně, když se důkladně vymyje...

lenickakl
28. srp 2016

@carmilla fakt? Ja jen jednou mela tehotensky test zminovane znacky a tam byl jen jeden no. Ja uz ctvrt roku curam do kelimku od masla 😀 😀

carmilla
autor
28. srp 2016

@lenickakl Já kupovala ovulační testy v DMku a tam je 7 testů a k tomu 7 (!) těch kalíšků...Chápu, že součástí každého nového balení by ten kalíšek měl být (je fakt fajn), ale proč by nestačil jen jeden? Tohle je totál plejtvačka. :D

dyslovka
28. srp 2016

U tehotenskeho bude jeden, ale ja mam ovulacni, tam jich je 7 🙂

lenickakl
28. srp 2016

@carmilla to mas pravdu, je to uhozeny 😀

silvie15
28. srp 2016

Ahoj. Mohu se přidat? Taky se s manželem snažíme o první mimi. A zatím teda nic ☹

apollena
28. srp 2016

Ahoj holky, my se snažíme od dubna. Brala jsem ale 9 let antiko, vysadila jsem v únoru, tak snad bude vše ok. Jen mi zatím nejde na to nemyslet, obzvláště, když se kolem každému daří snad hned...je to těžké, no... 😉

silvie15
28. srp 2016

@apollena jsme na tom úplně stejně. HA jsem brala 8 let v kuse a od dubna se snažíme. Většina kamarádek je těhotných nebo už mimčo mají takže nemyslet na to vůbec nepřipadá v úvahu. Bereš nějaké bylinky či tabletky? 🙂

dyslovka
28. srp 2016

@apollena, @silvie15: s manzelem se snazime od unora a porad nic ☹ ale vcera pozitivni ovulacni test, tak jsme to pojistili, hihi O🙂 a dneska 10000% pozitivni ovulacni, tak premyslim, zda to jeste vecer pojistit, nebo az zitra 😀 a co se tyce meho okoli? 🙂 dneska rano me probudila MMS od sestry, jeji pozitivni tehotensky test. Takze jsem trochu na prasky 😀 ale samozrejme ji to preji 🙂

luj89
28. srp 2016

@carmilla Taky mi to přijde zbytečný, ale nikdo nás nenutí to používat jen jednou a vyhodit ;). Já jsem to sice ze začátku tak dělala, ale teď jsem si schovala poslední a budu ho mít na vícekrát + na těhutesty.

@dyslovka Teplotu neměřím, přijde mi to složitější než ty ovu testy. Navíc ovu testy ti řeknou, že ovulaci mít BUDEŠ, ale měření bazální teploty ti dopředu ovulaci neurčí. Ale říkala jsem si, že kdyby nám to dlouho nešlo, zkusím to zkombinovat 🙂.

apollena
28. srp 2016

@dyslovka
@silvie15

Holky, jsme na stejné lodi, co 🙂 Také to všem kamarádkám moc přeji, ale zároveň mi to je líto...za půl roku mi bude 29, což není tak hrozné, ale ve 30 už bych chtěla být spokojená maminka aspoň jednoho dítka...
Ovu testu dělám a vypozorovala jsem, že probíhá 17-19 DC, cykly mám 29-32. Beru Inofolic 3. měsíc a začnu pít kontryhel od příštího cyklu. Teď zrvna ovu je a pojištěná, tak třeba...🙂
Ale zase se tím nechci stresovat a každý měsíc být vynervovaná, zkusím to nechat plynout...Zatím opravdu tolik času neuběhlo.
Navíc jsme zjistila, že jsme dlouhou dobu používali gely, které zpomalují pohyb spermií, takže super no :D

dyslovka
28. srp 2016

@luj89 : ja to prave zkousim prvni mesic a zatim nic moc. Nevim, jestli to nedelam spatne,ale stejne to jen zkousim 🙂 jen tak 🙂 zkracuju si cas 😀 asi blba otazka, ale co bys chtela vic, holcicku nebo chlapecka? 🙂

dyslovka
28. srp 2016

@apollena : gely, ktere zpomaluji pohyb spermii? :-O jake to jsou? Ja ani nevedela, ze takove existujou :-O snad je taky nepouzive 😀 ☹ 😀

apollena
28. srp 2016

víceméně většina lubrikačních, bohužel 😀

silvie15
28. srp 2016

@apollena
@dyslovka tak já piju kontryhelový čaj, beru kyselinu listovou,měřím BT manžel pije kotvičník a používáme gel conceive plus. Ovulaci jsem měla podle pozitivního testu 14DC a a dnes jsem 21DC s teplotou 37°C tak snad to tentokrát vyjde. 🙂 Jinak už chceme jít k lékaři abychom věděli jak na tom jsme. Ať se třeka nesnažíme zbytečně. Tak půjdeme na spermiogram a hormonální profil 🙂

apollena
28. srp 2016

@dyslovka
Mělo by to být uvedeno na obalu, na tom našem to holt bylo no, začala jsem to zkoumat až asi po dvou měsících na základě nějaké diskuze tady na Koníkovi

silvie15
28. srp 2016

@apollena a nezkoušela jsi gel conceive plus? 🙂

dyslovka
28. srp 2016

@apollena : a pisou to tam nebo zjistim nekde, ktere to jsou? 😀 ty jo, to me ted dostalo :-/ gely blbe :-/ chjo ☹

Kyselina listova je pry dobra, kazdy ji chvali 🙂 ja jeste nijak nepodporuju, manzel bral nejake tabletky ze zacatku, ale uz je nebere, zatim to zkusime takhle a kdyz nic, tak pak zacnu asi neco zobat a jemu neco taky vyberu 😀 jaky mas cyklus? Kolik dni mas do menstruace? 🙂 teplota je krasna, to nas pravdu 🙂 preji, aby se drzela 🙂 ja mam zatim uz paty den 36,7 a pozitivni ovu test a druhy den bolesti, tak snad brzo pujde nahoru 🙂

apollena
28. srp 2016

@silvie15
Už jsem o něm četla, uvažuji nad tím, ale přeci jen, ta cena je dost pálka a navíc už beru ten Inofolic, což také není nic levného...ale možná vyměknu a přeci jen ho pořídím. Jsem zvědavá na Tvou recenzi, poděl se pak o zkušenost 😉

luj89
28. srp 2016

@dyslovka A v kolik hodin testuješ? Mě trošku i odrazuje to, že by se mělo testovat ráno hned po probuzení ještě v posteli. Jenže přes týden vstávám ve 4,50 a o víkendu klidně o 4 hodiny později 😀.
S tím pohlavím je mi to naprosto jedno 🙂. Dokonce si to asi ani nenechám říct, ať mám překvápko a ať nemám holčičku jen v růžovým a chlapečka jen v modrým 😀. Ale co jsem se tak dívala, je docela problém sehnat miminkovský oblečení v neutrálních barvách... Dokonce i kočárky už se začínají dělit na holčičí a klučičí 😀.

apollena
28. srp 2016

@dyslovka
Cyklus už jsem psala, viz výše 😉 Určitě to tam musí být napsané, případně to vygooglíš 😉

silvie15
28. srp 2016

@dyslovka do menstruace mám 6 dní. 🙂 Kyselinu listovou se má brát již před početím jelikož napomáhá plodu ve vývoji. Pro ženu jako takovou moc význam nemá, ale bere se hlavně kvůli mimču. 🙂

silvie15
28. srp 2016

@apollena zatím ho používáme druhý měsíc tak uvidíme jestli se podařilo. 🙂

saidy
28. srp 2016

Ahoj holky, můžu se přidat? Snažíme se od června o první mimčo, zatím nic. Koupila jsem si ovu testy od Dr. Maxe a včera (7 DC) slabý dušík, tak snad bude rychle sílit, v pátek na týden totiž odjíždím, tak abychom to stihli 😀

@carmilla Kolik ty DM testy stojí?

luj89
28. srp 2016

@dyslovka Ty bys radši chlapečka nebo holčičku 🙂?

dyslovka
28. srp 2016

@apollena : ten cyklus jsem myslela na @silvie15 , jen jsem to neoznacila, pardon 🙂

Luj89: ja merim kolem sedme, ale bohuzel se mi to nepodari pokazde, obcas merim pozdeji ☹ merim digitalem a vzdycky ho mam na posteli, at ho mam po ruce. Ale kolikrat se trochu probudim, vrtim se a pak zjistim, ze jsem vzhuru a mela jsem davno merit 😀 na vikend si nastav budik a pak bez zase spat, pokud ti to nevadi a usla bys znovu 🙂 ja bych si to taky chtela nechat jako prekvapeni, ale vim, ze to nevydrzim 😀 ja po deckych vecickach jeste nekoukam, ale asi bych brala hnede 🙂

silvie15
28. srp 2016

@dyslovka teď jsem 21DC a menstruaci čekám za 6 dní. 🙂 Jinak BT měřím taky. Mam budík na 6 ráno. Změřím a jdu zase spát. 😀

Strana