Snažíme se o první mimčo 😉
Ahoj děvčata. 🙂 Vím, že diskusí o těhotenství a o plánování rodičovství jsou mraky, ale ráda bych tohle místo vyhradila těm z nás, které se snaží teprve o své první děťátko. Nezáleží na tom, jak dlouho se snažíte, nesejde na tom, jestli je vám osmnáct nebo čtyřicet...Domnívám se, že příchod prvního potomka je naprosto zásadní zlom, a proto my, dosud nezkušené, si právě tady můžeme vyměňovat své postřehy, názory, rozdělit se o své trable, ať už se snažením a plánováním, tak s těhotenstvím a porodem...My s přítelem se začneme snažit patrně někdy na podzim, vidíme to tak od listopadu. 😎 Antikoncepci nicméně neberu už od května, ale zatím klademe přírodě alternativní překážky. :D
@silvie15 : tak to ja mam asi dost blbeho doktora ☹ jednou, nedavno, jsem zkousela mamatest a vysel pozitivne, sla jsem na gyndu a tam mi doktor rekl, ze nejsem tehotna a proc jsem si jako vubec delala test? Tak jsem mu rekla, ze se snazime o miminko a on aha. Nic vic, nic min. V jedne nemocnici mi rekli, ze nemuzu byt deti, ze bych musela brat nejake leky a o tyden pozdeji v druhe nemocnici mi rekli, ze muzu mit deti, tak ja nevim, co si o tom myslet, ale kdyz doktor nic nerikal. Tak jsem zvedava teda 🙂 taky bych byla nedockava 🙂 a merila uz pred MS 😀 minulej mesic jsem mela 7 dni zpozdeni a testovala jsem jak diva 😀 jedna holcina odsud mela zpozdeni jak ja, ale s tim rozdilem, ze ja jeden vecer mela silnou krec a zacaly tlze me jit velke drcky krve, ale ona ma zpozdeni do dneska. Tak ceka, co ji rekne doktor 🙂 drzim ji silene pesti 🙂 vsichni kolem me nejak zapadnou, jen ja ne 😀
@dyslovka to se ti jen zdá. Mě taky přijde že všem se daří, jen nám ne. Mě doktor teda hned řekl ať ji začnu brát. http://ona.idnes.cz/kyselina-listova-0ex-/deti....
Já jsem to prozměnu minulý měsíc do stala o 5dni dříve. 😀
@dyslovka Taky mám trošku obavy, abych vybrala dobrej teploměr když už se nesmí prodávat rtuťové... Ty jsou fakt nejlepší a nejpřesnější. S těmi digit. mám hodně špatné zkušenosti. Na měření v podpaží máme starej dobrej rtuťovej a chráníme ho jako oko v hlavě 😀.
Taky se mi líbí hnědé, béžové, žluté, zelené nebo jak je teď ten trend s hvězdičkama, pundíkama, proužkama.. 🙂
@silvie15 : ten clanek me trochu poplasil :-O asi se kouknu po doplnku stravy te kyseliny listove 🙂 urcite neotehotnim tak brzo, takze to jeste muzu zacit brat 🙂 uuf 🙂 hihi 🙂
@luj89 : ja posledni rtutovej u rodicu rozbila ☹ tak proto ten digitalni 🙂 ale rekla bych, ze meri dobre 🙂 i kdyz jsem si jednu dobu rikala, jestli nemeri blbe, ale dala jsem novou baterku a hned to zase slapalo jak hodinky 🙂 oblecky jsou vsechny krasne, ale barvicky se nam libi stejne 🙂 a uplne rozkosne mi prijdou takove ty chlupate s tema usima na kapuckach, to je uplne sladkee 🙂 ❤
Ja beru listovku od unora. A ochranu jsme prestali pouzivat v kvetnu. Ma se zacit brat tri mesice pred planovanym pocetim.
@luj89 Holky, zlatej rtuťovej! Jedinej naprosto přesnej teploměr. S digitály mám taky velice špatnou zkušenost - jeden levnej, co jsem koupila jen tak, že jsem ho zahlídla, byl úplně k ničemu, měřil totál mimo, věčně jsem byla podle něj podchlazená...teď mám doma dražší a také mi to nepřijde tak přesné jako rtuťový....Bazální teplotu tedy neměřím, zatím nemám proč, chceme se snažit až teď od podzimu...
A ten rtutovy uz nejde nikde sehnat?
Já teda používám digitální a nemam s nim žádný problém. 🙂 Měřím BT pravidelně každý den v 6 ráno a jsem ráda, páč mám přehled a o svém cyklu. Navíc pokud se chcete začít snažit tak potřebuješ už tak 3 měsíce měřit ať máš pak s čím porovnávat. 🙂
@luj89 : presne tak, jak ja bych moc chtela ☹ ja vim, ze bych na to nemela myslet, ale to se opravdu neda ☹ at se snazim jak chci, tak to nejde ☹ uz se tesim na ty prtavoucke boticky a tak 🙂
@silvie15 : stalo se ti uz, ze jsi mela pet dnu za sebou pred ovulkou stejnou teplotu? Koukala jsem i na netu na grafy ostatnich a noc bezne to neni ☹
Kočky ahojky, můžu se k vám přidat, už se sice snažíme dva roky, mám za sebou jedno neúspěšné těhu ale pořád je to první mimčo na které čekáme 🙂
@martinkamoj : urcite 🙂 zkousis ovulacni testy, merit teplotu a tak nebo to nechavate nahode? 🙂
@dyslovka Hele řeknu ti to asi tak, jsem už po druhé na hormonech, samovolně to nejde. Zkoušela jsem i ovu testy, měřila i teplotu chodila na UZ ale už jsem z toho akorát tak bláznila, tento cyklus co proběhl, jsem už hodila vše dopryč a říkám si, že to není ani možné, že se furt nedaří. Při prvním to vyšlo na termín jonášovky i dle ovu testů ale mimoděložní, už o to je to těžší, že je funkční jen jedna strana ☹ takže teď už si říkám, dej se vůle boží...
@silvie15 : urcite usmeje 🙂 drzim vam pesticky 🙂 uz aby jsi testovala 🙂 ja to vzdycky s druhyma desne prozivam 😀
@luj89 : boze, kez by 🙂 dala bych za to cokoli 🙂 hihi 🙂
@martinkamoj : to me moc mrzi ☹ musi to byt k zblazneni ☹ ale co jsem tak smejdila po internetu, tak psalo dost zen, ze jim to nejde a nakoc jim to vyjde. Kamaradka nedano porodila holcicku, vymodlenou holcicku, jedno miminko porodila predcasne a po tydnu umrelo ☹ tehdy jsme spolu byly na pokoji v nemocnici a tak jsme se poznaly, rikala ze jim to porad neslo, pak se zadarilo a bohuzel umrelo ☹ zmenila doktora a ten zkusil ruzne moznosti, jak jim pomoct a ted ma zdravou donosenou holcicku 🙂 drzim pesti, aby vam to slo 🙂 pesti, pro stesti 🙂 neni prece mozne, aby odpad jako fetacky a alkoholicky mely deti a ti, co o dite opravdu stoji, jej nemohou mit, to prece nejde, to nemuze byt, neni to v rovnovaze, nespravedlnost ☹
@dyslovka jojo je to nespravedlnost.. ☹ kdo mimi chce tak mu není přáno a kdo jej nechce má jich 8. No mě práveže příjde od potratu, že se to zaseklo a nic. Je to přesně rok co se povedlo kuřátko, ale bohužel je z něj andělíček pro mě navždycky.. Je to hodně bolavé i po takové době, i když si říkám, že jsem silná a že to už přešlo mám slabé chvilky, kdy si zastesknu, začnu brečet a řeknu si ach jo už sem mohla být mamka a nebo dočkám se ho někdy a kdy.. Taky jsem změnila lékaře a podle všeho už chce doktorka abysem šla na další vyšetření a případně částečné umělé.. zkoušela jsem i přes bylinky to se povedlo rozchodit vše k dobrému ale nějak to vázne až do finále.. ☹ Teď jdu taky za jednou paní co by mi chtěla strašně ráda pomoci abych se dočkala, cvičím mojžíšovku no je toho moc co sem už vyzkoušela.. :-/ a výsledek nikde..
@martinkamoj : kdo si to nezazije, ten to nepochopi. Ja si tim sice neprosla, ale dokazu si to predstavit, jak tezke to je ☹ nikdo se nemuze zlobit, kdyz se ti zasteskne jeste ted, je to normalni, je spousta zen, ktere se z toho vubec nedostanou, maji silene deprese a nakonec se totalne zhrouti. Ja bych se asi totalne zhroutila ☹ minulej cyklus jsem mela tyden zpozdeni, uz par dnu pred ms jsem mela par priznaku, ale jeden vecer me pak divne pichlo v brise a od te doby ze mne padaly krvave cucky, brala jsem to jako ms, ale takovou ms jsem nikdy nezazila a ani mi to ms nepripominalo, ale nic jineho jsem si nechtela pripustit, ani k lekari jsem nesla, protoze kdyby to byl opravdu nejaky brzky potrat, tak by se melo telo vycistit samo a po tom, co ze mne vypadlo vsechno, tak bych rekla, ze pokud to tak bylo, tak urcite odeslo vsechno. A po krvaceni zmuzely i priznaky. Ovsem mohlo to byt i vsugerovane, i kdyz jsem to nijak neresila, protoze mesic predtim mi vysel pozitivni teh. test, ale pritom to byl falesny test, tak jsem z toho byla tak nastvana a zklamana, ze jsem se na to pak vykaslala. No a tento mesic jsem si rikala, ze to zkusim teda trochu tou cestou s merenim a ovu testama a uvidim. Je to takove 50 na 50. Podle jednoho lekare muzu mit deti podle druheho ne, tak dej se vule bozi. Ja doufam, ze vam to vyjde co nejdrive 🙂 clovek tomu musi verit 🙂
@dyslovka Joo já v to taky doufala.. Pro mě to byly dvě rány za sebou po pozitivním testu jsem začala krvácet, jela k doktorovi a ten mi řekl potratila jste.. Brečela jsem celý víkend a pomalu i týden než jsem to skousla, až jsem to skousla, a šla tam za nějakou dobou z bolestí dozvěděla jsem se, že je to mimoděložní.. teĎ je to rok co jsem se pomalu a jistě radovala z pozitivního testu.. Od té doby jen trápení a už si říkám, že se nikdy nedočkáme, hodila jsem to hodně za hlavu i díky nové práci, která hodně hlavu zaměstnává ale i tak nic. ☹
Ahoj holky, jestli se můžu přidat, tak já jsem vysadila HAK v Červenci, takže se snažíme chviličku. Listovku beru asi od Května. Po vysazení kapu Gynex, ale jinak nic. Jím, co chci, nijak se neomezuju. Ovu testy a tak si dělat nebudu, prostě to nějakou dobu necháme na přírodě. Pro mě je zatím výhra, že jsem to po vysazení dostala. Když jsem měla dovču, měla jsem hodně času se pozorovat a bylo to psycho 😀 teď co jsem zase v práci na to nemám čas myslet. Je pravda, že mám stresující zaměstnání a ze zkušeností kolegyněk vím, že tady otěhotnět, je zázrak 😒 Každopádně budu všem držet pěsti 😉
@martinkamoj : ono se pry i delsi dobu dava telo dokupy po nezdarenem tehu ☹ tak mozna proto ☹ ale jsem si jista, ze se dockate 🙂 i kdyby to bylo formou ruznych zakroku, preci jen ta moznost tu je a byla by skoda to po case nezkusit. I kdyz se to nekomu muze pricit, ze je to proti prirode, ale ja si myslim, ze kdyby to bylo tak hrozny, tak by ta moznost ani nevznikla 🙂
@dyslovka no uvidíme.. asi se ještě šlechtí 🙂 a pak bude stát za to co 🙂

@luj89 : ja bych brala i holcicku a i chlapecka 😀 a doufam, ze se dockam i holcicky a i chlapecka 🙂
@silvie15 : kdy zacnes testovat, zacnes pred nebo po vynechani ms? 🙂 aha, me kamaradka rikala, ze kyselina listova ji pomohla, kdyz jim to neslo, ale rikala to tak, ze se nezminila ani jednou o tom, ze je to dobre pro mimi ne pro maminku 🙂