icon

Snažíme se o první mimčo 😉

carmilla
26. srp 2016

Ahoj děvčata. 🙂 Vím, že diskusí o těhotenství a o plánování rodičovství jsou mraky, ale ráda bych tohle místo vyhradila těm z nás, které se snaží teprve o své první děťátko. Nezáleží na tom, jak dlouho se snažíte, nesejde na tom, jestli je vám osmnáct nebo čtyřicet...Domnívám se, že příchod prvního potomka je naprosto zásadní zlom, a proto my, dosud nezkušené, si právě tady můžeme vyměňovat své postřehy, názory, rozdělit se o své trable, ať už se snažením a plánováním, tak s těhotenstvím a porodem...My s přítelem se začneme snažit patrně někdy na podzim, vidíme to tak od listopadu. 😎 Antikoncepci nicméně neberu už od května, ale zatím klademe přírodě alternativní překážky. :D

carmilla
autor
28. srp 2016

@martinkamoj Držím palce, ať všechno zlý odpluje a vám se brzy zadaří. Určitě si to zasloužíš...Člověk si moc nesmí připouštět tu nespravedlnost...pracuji ve školství a tak kolikrát vidím ty životní příběhy - někdo má jedno vymodlené dítě, někdo jich má pět, ale totálně na ně dlabe, nestará se...Bohužel, tak to v životě chodí a my na tom nic nezměníme...Já raději dám spokojený život, krásné zázemí a stabilní rodinu jednomu dítěti, než mít čtyři, o které se nemůžu postarat tak, jak bych si přála...

dyslovka
28. srp 2016

Carmilla to napsala moc hezky 🙂

martinkamoj
28. srp 2016

@carmilla Děkuji za podporu, mě stačí i to jedno a doufám, že co nejdříve 🙂 Že se náš andělíček se nad námi umoudří a pošle nám bráchu nebo ségru 🙂

lenickakl
28. srp 2016

Ja vzdycky rikam,ze vzacny druhy se tezko mnozijou 😀 😀 😀

babeta162
29. srp 2016

Ahoj holky, snad nevadí, že taky napíšu svojí zkušenost 🙂 antikoncepci jsem brala už od svých čtrnácti let, kvůli strašně bolestivé a nepravidelne menstruaci. Dva roky zpátky v létě jsem ji neplánovaně vysadila. Menstruace šílená jako před antiko. Nechali jsme tomu volný průběh a čekali, co bude. Jenže zhruba tak rok zpátky jsem začala strašně chtít miminko, pila jsem kontryhelový čaj, brala kyselinu listovou, pořád se pozorovala a doufala 😀 ale bohužel nic. Byla jsem zklamaná, nespočet testů negativních ☹ ale u lékaře, jsem to ještě úplně řešit nechtěla, pak jsem se rozhodla, že začnu cvičit, něco zhubnu a na mimčo jsem přestala myslet. No a jaké to bylo překvapení, když jsem v červenci tohoto roku na testu našla tu druhou nečekanou čárku 🙂
Takže neztrácejte naději a trpělivost a všem přeju, aby snažení vyšlo 🙂

dyslovka
29. srp 2016

@silvie15: ahoj,
Tak dneska jsem si delala ovulacni test, ale jeste predtim jsme to s manzelem pojistili, ale test uz slabne. Coz mi nevadi, jelikoz mam pocit, ze jsme se vicemene trefili, ale teplota porad stejna, uz sesty den ☹ to me mate ☹

snailice
29. srp 2016

Ahoj holky můžu se k vám přidat? 🙂 S manželem jsme se v loni v tento den vzali a v půlce října jsem dobrala poslední antikoncepci (brala jsem jí 10 let) a pokoušíme se o naše první miminko. V listopadu mi MS dorazila normálně po 28 dnech a od prosince mi sama nepřišla. V lednu jsem byla na vyvolávačce a pak jsem tělu chtěla nechat čas, až se samo srovná. Pila jsem kontryhel, ale žádný účinek neměl. Od lednové vyvolávačky mi sama MS nepřišla a tak jsem až v dubnu šla na další. Od doktora jsem dostala Duphaston na srovnání cyklu na 3 měsíce. S ním jsem měla cykly 38, 26 a 37. Po dobrání jsem se měla objednat na kontrolu, ale měl dovču a já pak byla marod, tak jsem chtěla vidět, co to se mnou udělá. Počítala jsem, že MS dorazí po těch 28 dnech a zatím nic. Na testech jsem myslela, že vidím ducha, ale nakonec jsou to jen rysky pro barvivo - byly vidět už než jsem testy použila a to jsem měla testy od Dr. Maxe, když je tak všichni vychvalují. Takže se mi asi cyklus prodloužil, uvidím příští týden. A pak navštívím dr. a zkusím mu říct o nějaké testy, protože už to bude skoro rok a furt nic. Pro moje rodiče jsem to chtěla mít jako překvapení, ale už mi tátovo otázky typu "kdy budeme mít mimčo a že chce už vozit" začínají lést na nervy ☹ Tak snad se nám všem, co zatím čekáme, brzo zadaří 😉

lenickakl
29. srp 2016

@snailice ahoj, taky dnes máme první výročí svatby. Antikoncepci jsem přestala brát někdy v září, ale ještě jsme se do května chránili jinak. Na manželovy narozeniny jsem teda řekla, že se začneme pokoušet a přestanem používat ochranu. A od června to řeší můj gynekolog. Měla jsem nepravidelné a dlouhé cykly a na preventivce mi zjistil polycystický vaječníky a s tím spojené anovulační cykly..

vjercik
29. srp 2016

Ahoj holky, nezoufejte, nechte tomu volný průběh a ono se povede.... My se rozhodli v dubnu, že se pokusíme, no a povedlo se hned...ani jsem nečekala, že by to šlo tak hladce.... antikoncepci jsem brala někdy ve 20 letech,ale jen pár měsíců. Teď už mám 29 😀 Abych se vrátila zpátky, v květnu mi bylo potvrzeno těhu. Vše bylo v pořádku, srdíčko bilo. Pak přišel 11t a screning, testy špatné a v zápětí na ultrazvuku už miminku nebilo srdíčko. Příroda si to zařídila sama. Teď jsem měsíc po revizi a ms přišla 29den od zákroku (nikdy jsem to neměla tak pravidelné😀). Na kontrole vše v pořádku, děloha čistá, sliznice dorostlá, čípek v poho. MS mi končí a budeme se snažit 🙂 Bylo to těžké, když jsem to zjistila, ale říkám si raději se to vyřešilo takto než někdy v 5 měsíci řešit nějakou vrozenou vývojovou vadu. Já už se těším na snaženíčko, i když nečekám, že se to teď povede hned... Takže držím všem palečky všechny se dočkáme 😉

silvie15
29. srp 2016

@dyslovka ahoj. Je dobré že jste to pojistili. Teplotou se netrap, každá žena je individuální. Nebo jestli chceš zkus pít kontryhelový čaj. Pomáhá srovnat cyklus a případně výkyvy v BT. 🙂 A taky napomáhá početí. 😀

diva_ziva
29. srp 2016

Ahoj zeny, my sme sa o prve mimco snazili cca 16 mesiacov, poctivo som cvicila Mojzisovu, pila kontryhel, jedla kyselinu listovu, proste vsetko podla kniziek. Na vysetreni sme boli, ovulacia aj spermiogram ok. No a samozrejme nic sa nedialo, jak uz to byva, ked sa clovek prilis koncentruje na vysledok. Potom som zacala mat zdravotne problemy (ureaplazma), milovat sa mi velmi nedalo kvoli bolesti, takze sme sa za tri mesiace milovali asi 2x bez snahy o babo. Na vsetky doplnky a Mojzisa som sa vyprdla, ved naco, ked sa nesnazime. No a samozrejme z jedneho toho milovania to klaplo. Kd sme sa snazili a nic, tak som uplne neznasala tu vetu, ze "ked na to nebudes mysliet, tak sa to podari", ale tiez to u nas nakoniec takto vyslo. Ja som dost stresujuci emocionalny typ, tak asi v tom bol problem. Tak vam zeny prajem klud a pohodu a nech vam snazenie ide lahucko 😵 😵

dyslovka
29. srp 2016

@silvie15 : dekuji 🙂 da se koupit v lekarne, nebo primo nejake prodejne s bylinkama? 🙂

silvie15
29. srp 2016

@dyslovka dá se v lékárně, ale já jsem si kupovala sypaný v bylinkách páč je mnohem lepší než ten pytlikovy z lékárny kde dávají jen zbytky jakože bylinek 😀

carmilla
autor
29. srp 2016

@diva_ziva Ony to "snažilky" velmi nerady slyší, ale ono je kolikrát úplně nejúčinnější se na to vyrpdnout, obrátit pozornost úplně jiným směrem a najednou to nečekaně vyjde...Takových příběhů jsou celé mraky - "už jsem to vzdala, našla jsem si novou práci/ přihlásila se do školy/pořídili jsme si psa/zažádali jsme si o adopci..." a najednou, heuréka, bylo to tam... Jenomže tohle se strašně těžko ovlivní...když začnou ty naše vnitřní hodiny bít na poplach, kolem nás se množí těhotná břicha a ta touha je veliká...tak je hrozně složitý koncentrovat se na něco jiného a "vypustit to"...Ten nadhled prostě musí přijít sám...

dyslovka
29. srp 2016

@silvie15 : taky jsem si rikala, ze v bylinkarstvi budou urcite ,,lepsi,, 🙂

gabulkam
29. srp 2016

@lenickakl Mám úplně stejný názor, miminko bychom s manželem chtěli, ale také mám diagnostikované PCO, MS mi nechodí - jen po vyvolávačce a jelikož věk hraje proti nám, tak jsem se dneska odhodlala a objednala sem nás do CAR a uvidíme, ale nechci do sebe hned začít rvát tuny hormonů, zkusím podstoupit laparoskopii, případně to méně zátěžové IUI, ale na víc asi nemám... jak náturu, tak možná i finančně to bude problém....

diva_ziva
29. srp 2016

@carmilla jj, je to tazke a sama som si nevedela predstavit, ako by som na to snazenie mohla prestat mysliet. Nakoniec okolnosti same zariadili. Minus je, ze tu ureaplasmu mam aj po prelieceni, tak som zvedava ako to dopadne.

silvie15
29. srp 2016

@dyslovka bude to určitě lepší 🙂

carmilla
autor
29. srp 2016

@diva_ziva Já tomu úplně rozumím...radí se snadno, ale tomuhle se prostě nedá jen tak poručit...na vědomé úrovni si můžeme říkat tisíckrát: "nemysli na to, počkej, až to přijde samo...", ale někde vzadu to pořád hlodá...Důležitý je "nevěšet si život na jeden hřebíček" - tzn. neupínat se jenom a jenom na mateřství...chce to pořád se snažit nějak realizovat - v práci, ve studiu, pěstovat nějaký koníček, vyrazit si občas mezi lidi...Jistěže to automaticky neznamená, že na to člověk přestane myslet, ale aspoň se rozptýlí, bude cítit, že život má smysl i bez dítěte...

lenickakl
29. srp 2016

@gabulkam ja na vyvolavacky nechodim. Menses vetsinou do 40 dnu chodi. Ted jsem brala dva cykly clostilbegyt na stimulaci vajecniku a pak se uvidi..

diva_ziva
29. srp 2016

@carmilla urcite! Pekne si to povedala 🙂

gabulkam
29. srp 2016

@lenickakl Ja musim,zkousela jsem jestli by to telo nezvladlo samo,ale cyklus 76 dni a nic,tak jsem sla. Doktor mi rikal ze neni dobry cekat dyl jak6-7tydnu...

martinkamoj
29. srp 2016

@gabulkam kočko, zkoušela si to i s bylinkama?? mě se po kontryhelu po půl roce rozjela ms sama od sebe ale už vajíčka nedozráli na víc než 13mm.. Takže teď po 2 letech neúspěchů nás asi čeká IVF ale co přesně snad jen nějaké částečné, co nejmíň aby to zasahovalo do těla dle doktorky.. 🙂

martinkamoj
29. srp 2016

Holky, zdravím vás, musím se podělit o svou depku, která přetrvává už od včera.. Bulím tu už dva dny, je mi strašně líto že první těhu nevyšlo a další se pořád ne a né dařit, když už bylo dobře, mi napíše má sousedka a kamarádka, že čeká mimčo, pošle mi UZ a vidím, ručičky, nožičky, hlavičku, tělíčko a v tu ránu pro mě konec.. Představa, že přesně v takové velikosti naše mimi odešlo mě bolí ještě víc a tak nějak jsem v háji totálka.. ☹ Ještě že mám super kolegyně a přátele kolem, kteří mi aspoň trošku z toho pomáhají. I když nevím co mě to chytlo už sem myslela, že sem s tím vyrovnaná po roce.. ☹

lenickakl
29. srp 2016

@gabulkam tak to jsi na tom hur. Ja mela akorat jednou 88, ale jinak fakt maximalne tech 44. No chystam se tam koncem zari nebo na zacatku rijna, jak se mi bude chtit, tak jsem zvedava, jakej postup mi navrhne dal..

lenickakl
29. srp 2016

@martinkamoj obcas to tak prijde no.. Mne je nastesti tehotenstvi ostatnich burt. Akorat v jednom pripadu ted v okoli me to docela spis nasralo, ale lito mi to nak neni. Uzivam si zatim s manzelem zivot ve dvou 🙂 i kdyz teda netvrdim,ze nekdy z toho smutna nejsem

gabulkam
30. srp 2016

@martinkamoj zkoušela jsem bylinky, ale bohužel... nic platné... Prostě asi mám to PCO tak silné, že ani bylinky si se mnou neporadily. Bylinkářka mi řekla, že se MOŽNÁ tělo po roce až dvou srovná bylinkama, ale bohužel takovýho času mi tolik až nemáme. Na ultrazvuku mi doktor ukazoval úplně ukázkové korálky kolem vaječníků jak obrázek z wikipedie... Uvidím co mi řeknou v CAR. Rozhodně se hned nechci hrnout do hormonů, ale prý na to pomáhá metformin a jsem ochotná i podstoupit laparoskopii, ale to vše uvidíme...

carmilla
autor
3. zář 2016

Ahoj děvčata. 😎 Jak se daří? Nějaké novinky? Chtěla jsem se zeptat, jak se vám ustálila MS po braní antikoncepce, resp. jak dlouhé teď máte cykly? Mně se teda ten cyklus začíná plíživě prodlužovat, teď jsem to dostala po 33 dnech, minule taky tak nějak...V té souvislosti by mě taky zajímalo, jaká je pravděpodobnost otěhotnění, protože selským rozumem se mi zdá, že čím delší cyklus, tím méně "šancí" bude...

martinkamoj
3. zář 2016

@carmilla AHOJKY,já ti řeknu mou zkušenost, Antikoncepci jsem brala 6let, po vysazení mi první samovolná MS přišla cca za půl roku, jinak jsem chodila pořád na vyvolávací injekce, prostě šílené.. Od právě potratu jsem byla na kontryhelu, a stal se zázrak- 2x jsem byla na vyvolávačce a pak přišla sama MS od sebe, zaplať pánbůh 🙂 Noo a od května jsem znovu na proveře a clostilbegydu a cykli mám tak 32 dnů.. Doktorka mi říkala, že pokud je cyklus do 40 dnů je to ještě v pořádku, jak je nad tak je to problém. Zkus pít šálek kontryhelu denně do ovu a třeba se ti to ustálí 😉 Jinak daří se mi už mnohem lépe, těhu opět nic- zase mě navštívila tetička MS a za 14 dní jdu za dokorkou na UZ folikulů a bude se domlouvat další postup. Asi IVF 🙂

linusha
3. zář 2016

@carmilla ahojky já mám 30-32 dnů, pomohl mi na ustálení kontryhel do ovu, malinik po ovu a fertiprona. A přesně jak píše @martinkamoj též mi dr říkal že do 40 dní je to ok. Jinak u nás není žádná změna stále prtě nečekáme. 🙂

Strana