icon

Snažíme se o první mimčo 😉

carmilla
26. srp 2016

Ahoj děvčata. 🙂 Vím, že diskusí o těhotenství a o plánování rodičovství jsou mraky, ale ráda bych tohle místo vyhradila těm z nás, které se snaží teprve o své první děťátko. Nezáleží na tom, jak dlouho se snažíte, nesejde na tom, jestli je vám osmnáct nebo čtyřicet...Domnívám se, že příchod prvního potomka je naprosto zásadní zlom, a proto my, dosud nezkušené, si právě tady můžeme vyměňovat své postřehy, názory, rozdělit se o své trable, ať už se snažením a plánováním, tak s těhotenstvím a porodem...My s přítelem se začneme snažit patrně někdy na podzim, vidíme to tak od listopadu. 😎 Antikoncepci nicméně neberu už od května, ale zatím klademe přírodě alternativní překážky. :D

snailice
3. zář 2016

@carmilla ahojky, tak u mě to vypadá, že žádné novinky nenesu...před chvilkou jsem zkoušela TT a opět negativní, takže snad mi MS v pondělí/úterý přijde. Kdyby dorazila, tak cyklus budu mít 37/38 dní, takže asi s 28 denním se můžu rozloučit. Každopádně kdyby nedorazila, tak se objednávám k dr. Jinak než mi dr. předepsal Duphaston, tak mi MS po vysazení HA přišla jen jednou a to hned ten první měsíc bez HA, jinak to jistily vyvolávačky. Kontryhel mi vůbec nepomohl a to jsem ho pila cca 4 měsíce 2x denně. Tak jsem se na něj vykašlala.

martinkamoj
3. zář 2016

@snailice já jenom zmíním, když ti za 4 měsíce kontryhel nezabral- tak ti řeknu, že bylinky mají bohužel delší průběh zabírání než léky.. Já pila kontryhel skoro rok do potratu a pak od potratu půl roku a hezky zafungoval.. 🙂 je opravdu dobré jej pít déle, jeden šálek denně sem pila společně s maliníkem a fungovalo 😉 ale jsme každá jiná, na každou může fungovat něco jiného.. 🙂

snailice
3. zář 2016

@martinkamoj aha já tak nějak doufala, že třeba od toho 3.měsíce užívání bude mít nějaké účinky...ale každopádně u nás doma se pije pořád -manželovi chutná a pije ho buď zvlášt nebo dohromady s heřmánkem 🙂 🙂

suzzikk
3. zář 2016

Ahoj holky,tak se k vám přidám 🙂 Pokoušíme se od ledna s clostíkem,sice se nám to v dubnu povedlo,ale bohužel si to miminko rozmyslelo.. V srpnu jsme se začali znovu snažit a teď 15.9 se jdeme domluvit na IUI..Užívala jsem Nosifol forte,teď jsem přešla na novinku Nosifol duo,tak uvidíme kdy se znovu zadaří 🙂

martinkamoj
3. zář 2016

@snailice no právěže, bylinkám to trošku víc trvá... ☹ já mám směs na početí namíchanou ale nechci to kombinovat kvůli hormonům.. teď mi moje terapeutka ale řekla, že mám kontryhel pít společně s heřmánkem tak to zkusím.. 🙂 Joo on je hnusný jen na začátku, mě taky chutná a moc 😉
@suzzikk Ahojky, tak tfuj tfuj ať se povede, já jsem skoro rok po mimoděložním, taky si miminko vybralo špatnou cestu a od té doby jako by se to zaseklo.. Clostík mám od května a myslím, že se teď budou domlouvat jiné postupy asi taky IUI nebo IVF.. 🙂
Jooo a ještě, nosifol jsem pila taky a pak taky inofolic, bylo to docela drahé a gynekoložka mi doporučila ještě fertipronu- je to český výrobek s úplně stejnými látkami a účinkem jako nosifol a inofolic jen levnější 🙂

suzzikk
3. zář 2016

@martinkamoj Díky,tobě taky ať se brzy povede 🙂 U mě si to miminko rozmyslelo v 9tt ☹ No drahý to je jako dost,přítel uživá Folandrol to stojí taky dost,ale už nám to jednou pomohlo tak ty peníze obětuji 🙂 A ty už jsi byla v CARu,nebo zatím jen u gynekologa ? 🙂

martinkamoj
3. zář 2016

@suzzikk Já mám gynekologa přímo na klinice IVF, takže mi chybí už jen přesídlit o patro víš, na další postupy.. No já přišla o malý v 10tt- do té doby jaksi nikdo nevěděl, že jeto mimoděložní, doktor co sem měla mi řekl po týdnu co jsem začala krvácet, že sem potratila, že to nic a byla jsem tak ještě celý měsíc. Až přišli bolesti tak sem jela do nemocnice.. Doslova za 5minut dvanáct. Můj zobká selzink... Chtěla jsem mu ještě zkusit i koupit FertilCare, taky stojí docela dost ale za miláčka to stojí 🙂

carmilla
autor
3. zář 2016

@martinkamoj Já jsem kontryhel ze začátku pila - tak ty první tři měsíce po vysazení (taky jsem to dostala pravidelně) - pak jsem chtěla dát tělu šanci, ať si jede po svým, ale jak jsem psala, vypadá to, že se mi ten cyklus začíná prodlužovat...Než jsem začala brát HAK (v 18 letech), tak jsem měla menstruaci absolutně nepravidelnou...jednou přišla za 25 dní, pak třeba za 50...ale převládaly spíš ty delší cykly, tak mám trochu strach...Jako kdyby se to drželo do 35/36 dní, tak to je ještě ok, ale bojím se, abych to zase nedosávala jednou za dva měsíce... 😖

martinkamoj
3. zář 2016

@carmilla já měla před antikoncepcí taky šílené cykly.. Zkus ty bylinky opět, nebo když né kontryhel tak kapičky gynex. Vše co je na bylinkové bázi tělu neublíží tolik jako hormonální a vyvolávací injekce.. 🙂

carmilla
autor
3. zář 2016

@martinkamoj No právě...asi počkám ještě jeden cyklus a pak nasadím zase kontryhel... 😉 Vyvolávačku beru jako naprosto krajní možnost, když to nepůjde jinak.

martinkamoj
3. zář 2016

@carmilla jasný to chápu.. 🙂 tak uvidíš a držím palečky ať příjde bez injekce. 🙂

snailice
11. zář 2016

Ahoj holky, tak u nás první mimčo asi nebude jen tak ☹ . V pátek jsem byla u dr. a dal mi žádanku do IVF centra, diagnoza PCOS.

lenickakl
11. zář 2016

@snailice ahoj, taky mam pcos a za chvili jdu testovat. Ono neni nemozne otehotnet s touto diagnozou.. I kdyz je to obtiznejsi..

snailice
11. zář 2016

@lenickakl tak držím palce 😉

lenickakl
11. zář 2016

@snailice ale je zvlastni, ze te hned zene pryc. Se mnou to prvne resil gynekolog

snailice
11. zář 2016

@lenickakl no taky mě to překvapilo, čekala jsem, že mi třeba ještě zkusí napsat Clostilbegyt, jestli by se mi po něm třeba nerozjela ovu, a nic. Říkal, že by mě mohl poslat na laparku, ale že mě nechce tím trápit, že tohle bude lepší a že v centru mají víc možností než on. Tak nevím, do centra zítra zavolám, ale přemýšlím, jestli se mě spíš nechtěl tahkle zbavit.

carmilla
autor
11. zář 2016

@snailice Take to na me pusobi zvlastne...holek s touto diagnozou je tu docela hodne a myslim, ze na IVF je hnali, az kdyz vycerpali vsechny jine moznosti...Pochopila bych to, kdyby nekdo treba kvuli veku opravdu hodne pospichal...Kazdy doktor je holt jiny...

luj89
11. zář 2016

Holky, na ten kontryhel pozor. Teď jsem se dočetla, že může u někoho způsobit špinění před MS, což já bohužel mám..

martinkamoj
11. zář 2016

Ahojky holky, pořád vás tady sleduju, noo u nás zatím pořád nic pozitivního jen snad ve čtvrtek jdu za doktorkou a sem zvědavá co bude za další postupy, taky můj dostane nové vitamíny na posílení spermií tak sem zvědavá... Už mě to docela i bavit přestává, takových krásných věcí co vidíme poslední dobou, tak kupuji synovci... 🙂

gabulkam
11. zář 2016

@snailice Ahoj, já mám také PCOS a gynekolog mi taky řekl, že bude lepší, když půjdu do CAR, kde mi dle rozsahu pco zkusí nastolit léčbu, že prý na to kolikrát zabírají i léky, které se užívají na cukrovku a hlavně, když už se žena dopuje léky a hormony, tak je fajn, že je vyšetřený i protějšek, jestli je u něj všechno v pořádku. Takže já sem za to ráda... Když už musím brát léky já, tak ať už víme, že se to opravdu může povést, že je i chlap OK.

lenickakl
11. zář 2016

@snailice mne prave napsal clostilbegyt na dva cykly a zadanku na spermiogram, abych kdyztak ten clostil nebrala zbytecne 😀 a nechci nic zakriknout, ale ted jsem jela ten druhej cyklus s clostilbegytem a dnes jsem mela pozitovni test..

snailice
12. zář 2016

@gabulkam no jsem na to zvědavá, jsme objednaní na 27.09. Jako nejdříve ta žádanka pro mě byl šok, nečekala jsem jí takhle brzo (snažíme se sice skoro rok, ale za tu dobu mi byl nasazen jen Duphaston). Teď už jsem se z toho šoku tak nějak oklepala a jsem zvědavá, co nám řeknou.

gabulkam
12. zář 2016

@snailice No tak to jdeme ve stejný termín. Taky jdeme 27.9. a to se snažíme od ledna...

carmilla
autor
18. zář 2016

Holky, můžu se zeptat - když už dojde na to, že vám gynekolog předepíše nějaké preparáty na podporu otěhotnění - nemají nějaké nežádoucí účinky? Bolest hlavy, změny nálad, pleť, vlasy, přibírání? Docela se jakýchkoli prášků děsím...zvlášť když jsem se po osmi letech zbavila antikoncepce, tak by mě trefilo, zase si hormony rozhazovat chemicky něčím dalším... :D

lenickakl
18. zář 2016

@carmilla no treba ten clostilbegyt je hrozna sracka se spoustou docela i zavaznych vedlejsich ucinku, ale na me se to nejak nepodepsalo..

martinkamoj
18. zář 2016

@carmilla Tak já ti řeknu,že sem se zbavila před rokem clostilu a provery a krásně kila po mimoděložním spadla.. Co mám zas clostil a proveru, opět jsem nabrala.. Bohužel jsou to hormony a pravděpodobně se po nich i přibírá, je to ale asi každá z nás je jiná a může to i jinak působit. Změny nálad ani bolesti hlavy ani nic jiné nemám jen kila trošku nahoře.. Já třeba po antikoncepci nikdy nepřibrala až teď..

tornadolu
18. zář 2016

Ahojky holky muzu se přidat?

lenickakl
18. zář 2016

@tornadolu ahoj

carmilla
autor
19. zář 2016

@martinkamoj To je jasný...bohužel, hormony vždycky udělaj svý...No, doufám, že to nějak půjde i bez toho. 🙂 Nicméně člověk musí pro mimčo něco obětovat a i s nabranými kily se dá hnout, když je vůle dostatečná. 😉 Já po antikoncepci přibírala, ale velmi plíživě...před ní jsem byla dost hubená (nebyla jsem moc velký jedlík), ale po ní jsem začala mít fakt až těhotenský chutě, hlavně večer samozřejmě. 😀 A to se časem pochopitelně projevilo. Vysazeno budu mít pomalu už pět měsíců, ale nijak zvlášť to dolů neleze, každopádně musím říct, že už zdaleka tak nežeru jako předtím...tak uvidíme. :D

martinkamoj
19. zář 2016

@carmilla já doufám, že se to brzo povede.. Dnes se dozvím, že švagrová čeká druhé, malý první má rok a půl a já rok od potratu tak mě to docela vzalo ☹ vůbec z toho nemám radost ba naopak.. ☹

Strana