icon

Snažíme se o první mimčo 😉

carmilla
26. srp 2016

Ahoj děvčata. 🙂 Vím, že diskusí o těhotenství a o plánování rodičovství jsou mraky, ale ráda bych tohle místo vyhradila těm z nás, které se snaží teprve o své první děťátko. Nezáleží na tom, jak dlouho se snažíte, nesejde na tom, jestli je vám osmnáct nebo čtyřicet...Domnívám se, že příchod prvního potomka je naprosto zásadní zlom, a proto my, dosud nezkušené, si právě tady můžeme vyměňovat své postřehy, názory, rozdělit se o své trable, ať už se snažením a plánováním, tak s těhotenstvím a porodem...My s přítelem se začneme snažit patrně někdy na podzim, vidíme to tak od listopadu. 😎 Antikoncepci nicméně neberu už od května, ale zatím klademe přírodě alternativní překážky. :D

kristy007
19. zář 2016

Ahoj holky, nerada se micham do konverzace. Ale potřebovala bych radu od nějakých snazilek. Snažíme se první měsíc, antikoncepci neberu od července. Zajímalo by mě jak často máte styk? Četla jsem že není dobrý každý den, ale já na sobě nepoznám ovulaci, tak se bojím že to prosvihneme 😃

lenickakl
19. zář 2016

@martinkamoj nechci byt hnusna, ale ostatni nemuzou za to, ze vam to nejde..

carmilla
autor
19. zář 2016

@lenickakl Ale tak...já se obávám, že tyhle emoce jsou naprosto lidské...a lepší si to vyventilovat tady, než v reálu. 🙂 Tyhle pocity "závisti" nebo frustrace neplynou z toho, že by někdo přál druhému něco zlého, ale člověku prostě třeba rupnou nervy a začne se tak trochu litovat - "proč druzí jo a já sakra ne!"...to je normální a nemyslím, že si to zasluhuje nějaké odsuzování. 😉

lenickakl
19. zář 2016

@carmilla ja nikoho neodsuzuju, jen tohle nemam rada, zvlast pokud jde o rodinu.. Ja kdyz jsem se dozvedela o svych problemech, tak kolega skoro 30 let, fetak, alkoholik s exekucema na krki zbouchnul svou sedmnactiletou holku.. Jako jo trochu me to vzteklo, ale pak jsem se nad to povznesla a dal to neresila..

nikuskaaa05
19. zář 2016

Ahoj ženy, jestli můžu,tak se připojím. Antikoncepci neberu už od března,ale zhruba do konce srpna jsme si dávali pozor. Teď je to přibližně tedy pár týdnů, kdy všemu necháváme volný průběh a je to 10 dni, co se nedostavila menstruace. Dělala jsem si testy s odstupem pár dni, první byla druhá čárka dost slabá, ale dneska už vypadá takto. Co myslíte, je možné, že by to šlo tak rychle?

martinkamoj
19. zář 2016

@lenickakl Hele já to řeknu asi tak, kdybys věděla, co je švagrová zač, jak se o mmalýho stará nezvládá jediného, hypotéku 4 mega, obytnou mají jednu místnost už teď s jedním miminem mají problém, švagr lítá z práce a do práce, po práci hlídá jen malého nebo jí je jaksik furt špatně i když těhu nebyla.. Zahrada za barákem jak kráva, o tu se nikdy v životě ani jeden starat nebude.. Takže jsem zvědavá jak to chcou oni toto řešit, a za další není to o tom, že vám to nejde, proto zlost, myslíme si i s tchýní, že to udělali trošku schválně.. Pokud neznáš podrobnosti, tak bych byla zticha a šetřila řečmi, snažíme se dva roky, mám za sebou potrat, odoperovaný vejcovod a o dalších problémech nemluvě.. A tady je to jediný server, kde se člověk může trošku vyventilovat ze sebe. Bohužel pokud to někteří nechápou a vidím, že asi nechápou, tak tady nebudu raději nic psát, budu se doma užírat a řešit to asi v soukromích zprávách s lidma co o tom něco ví!!! @carmilla děkuji za podporu 🙂

beruska1889
19. zář 2016

@martinkamoj Marti, nemá smysl se rozčilovat a už vůbec ne nad příspěvky lidí, kteří o Tobě a Tvém příběhu nevědí vůbec nic... kašli na to, hoď to za hlavu a nestresuj se.... 😉 Já už se odmítám nervovat kvůli internetovým diskuzím, když mě něco naštve, tak na to nereaguji a mám klid... protože jakmile na něco odpovím,nebo i kdokoli jiný s odlišným názorem na cokoli, strhne se z toho hádka a aféra jak hrom a je to pak ještě horší a za to mi to fakt nestojí... takže hlavu vzhůru a žádné užírání se 😉 prcka se dočkáme všechny 😉 musíme věřit a doufat 🙂

martinkamoj
19. zář 2016

@beruska1889 děkuji si zlato 🙂

beruska1889
19. zář 2016

@martinkamoj nemáš za co... chce to klid... 😉 Já Tě sleduju už dlouho, potkaly jsme se v několika diskuzích, takže vím co a jak ... taky se snažíme už skoro 2 roky a poslední dobou mě nějak ani nebaví přidávat se do nových diskuzí... už to nějak není ono ☹ navíc jdeme ve středu poprvé do CARu takže si připadám že už se do těch klasických snažilkovských diskuzí ani nehodím a nepatřím tam ☹ 😀

linusha
19. zář 2016

@martinkamoj Marti, myslím že kdyby si slečna/paní prošla celým tím martýriem co my všechny co se pokoušíme už přes rok a dýl. Tak by se na to dívala taky jinak. Pevně věřím tomu že všechny se jednou dočkáme 😉

martinkamoj
19. zář 2016

@beruska1889 držím palečky, já taky už si připadám jako zakotvená kotva na jednom místě.. Prošla jsem tolika diskuzí.. Jéé děkuji, tys to fakt všechno četla? Snad se štěstí brzo usměje, já jsem teď po novu na vyšší dávce hormonů sem zvědavá co bude nebo nebude..
@linusha máš pravdu 🙂 a děkuji jistě dočkáme 🙂

lenickakl
19. zář 2016

@martinkamoj vim, co mas za sebou a o tomhle jsem opravdu vedet nemohla ze jo 😉 ja jen neznam mit takovou rodinu, proto jsem se nad tim pozastavila, to snad zakazany neni.. Kdybys to napsala takhle, tak to i pochopim, ale proste tak jak jsi to napsala, tak mi to vyznelo zle, zvlast kdyz slo o rodinu, nevedela jsem jaka je. A napsala jsem to snad slusne. Omlouvam se

beruska1889
19. zář 2016

@martinkamoj děkuju 😉 já Tobě držím taky, už dlouho.. 😉 je fakt, že jsem Tě teď dlouho nikde nepotkala, tak jsem si říkala, že se Ti už třeba konečně zadařilo... 😉 jo zakotvená kotva to je přesné... z mé první diskuze jsou už skoro všechny s mimčem, zůstaly jsme tam jen 3 které ještě nic, z toho jedna už má 6 letého syna.... pak jsem se loni přidala ještě do jedné, kde byly super holky, se kterými jsem už i na FB v přátelství, založily jsme si soukromou skupinu nebo co to teď po novu je a tam si sem tam písnem, jinak už spíš jen pokukuju než bych přispívala... prostě mi přijde že je to pořád dokola a nic nového se moc neděje... ☹ Nevím jestli jsem četla všechno, ale myslím že skoro jo 😉 v jedné nebo dvou diskuzích jsem s Tebou byla a zrovna když jsi řešila to mimoděložní tak jsme si myslím i něco málo napsaly 😉 Určitě se brzy štěstí usměje 😉 musí už konečně !!! 😉 já jsem zvědavá jaké to bude v tom CARu... bude to naše první zkušenost, když nepočítám jak tam byl manžel sám na spermio... doufám, že nám tam pomůžou, bude to brzy, nebude to moc stát a nebudou nás tlačit do IVF... nejsem vůbec náročná, co? 😀 😀 😀

lenickakl
19. zář 2016

@beruska1889 no ono ivf je byznys jak prase, tak si myslim, ze vicemene vas do nej budou hnat vsude.. :-\

martinkamoj
20. zář 2016

@beruska1889 joo taky to mám stejně, do první diskuze ani nechodím, protože všechny už mimča mají, pak sme založili soukromou, tak sem zůstala z takových těch stálic sama ☹ přidala sem se ještě někam ale to už nebylo ono.. no a teď sem tady.. je to možný,už si nevzpomínám, fakt sem tady toho projela dost.. Joo tak uvidíš, já mám doktorku též na klinice IVF ale pořád mi říká,že nám zkusí dát šanci přirozeně do konce roku a pak se uvidí, samozřejmě, že sem tam každý měsíc na UZ apod.. Teď sme nafasovali zase půl lékárny i můj dostal vitamíny co vyrábí přímo pro IVF kliniky.. A neboj náročná nejsi já jsem asi víc 😀

gabulkam
20. zář 2016

@martinkamoj
@beruska1889 Ahoj holky, také se přesouvám ve skupinkách a stále nic... My se tedy snažíme teprve rok, ale za to věk hraje proti nám a proto příští týden už jdeme do CAR, můj doktor se mnou nezkoušel ani žádnou léčbu, že to nechá na CAR. Dnes jedu ještě k fyzioterapeutce kvůli Mojžíšové..

Jinak Marti moc dobře chápu tvoje myšlenkové pochody... od doby co se snažíme o mimčo, kolem mě se to těhotnýma jenom hemží, zapnu televizi a tam rozhovory jenom o dětech... je to hrůza a ač to člověk těm lidem přeje v koutku si řekne sakra proč oni jo a já ne a je jedno jestli je to známý, celebrita nebo někdo z rodiny, ale to si myslím, že jsou prostě myšlenkové pochody každého kdo touží po miminku a nejde to....

elodii
20. zář 2016

Ahoj děvčata, také se ráda přidám... My se snažíme asi půl roku, teď jsem už byla i na hormonálním profilu... Sice se úplně nestresuji, ale už to je přece jen delší doba, tak toho mám plnou hlavu ač nechci 😒

krtikkrtovaty
20. zář 2016

@nikuskaaa05 Šlo, u nás to tak také bylo... 🙂

beruska1889
20. zář 2016

@lenickakl ☹ taky jsem o tom hodně četla, ale my zas nemáme tak tragické výsledky, že bychom do něj museli jít... manžel má akorát malinko horší spermio, jinak nic... takže se do toho jen tak nacpat nenechám... 😉

beruska1889
20. zář 2016

@martinkamoj no jak je tu člověk tak dlouho a nikam se to moc neposouvá, tak je to na prd... prošla jsi teda taky dost diskuzemi, ale neboj, tahle bude určitě poslední a pak už to mimi bude 😉 Je fajn, že Tě doktorka do ničeho netlačí 😉 takový přístup se mi líbí 😉 ne jak někdo píše že chtějí jen vytřískat prachy za každou cenu ☹ to bych asi v takovém případě změnila CAR... 😉 Uvidíš, že vitamíny zaberou a brzy se dočkáš 😉 jsem zvědavá na ten zítřek... už začínám mít trochu nervy.... vůbec nevím co nás tam čeká ☹

beruska1889
20. zář 2016

@gabulkam Ahojky, Tebe si taky pamatuju z pár diskuzí, ale spíše jen podle fotky 😀 😉 no jsme stálice, to je vidět... 😉 Můj doktor mi nasadil na pár měsíců Duphaston, ale když zjistil že já jsem v pořádku a problém je u manžela, tak nás poslal tam, že to bude lepší řešit na IVF klinice... a od té doby jsem se u něj neukázala, měla jsem se sice objednat po dobrání těch prášků, ale nějak se mi nechtělo a zítra už jdeme do CARu tak až pak... někdy.... snad už s // 😀 se tam ukážu 😉 Tak ať Ti to tam dobře dopadne a řeknou Ti jen samé pozitivní zprávy 😉

gabulkam
20. zář 2016

@beruska1889 Jo jo, tak nějak tady všichni proplouváme různými diskuzemi a potkáváme se 🙂 Kdyby byl problém u manžela, tak bych taky asi nic nebrala... No já jsem na to zvědavá co nám řeknou. Teď jsem se právě vrátila od fyzioterapeutky porovnaná s odblokovanou páteří a vším možným a se cvikama Mojžíšový, tak to budu tímto přiživovat a uvidím.... rozhodně se nechci hnát hned do ivf a tak... nejdřív chci vyčerpat tyhle méně náročný možnosti 🙂

beruska1889
20. zář 2016

@gabulkam jasně, já beru jen vitamíny - Femibion, Inofolic a prvních 14 dní cyklu piju kontryhelový čaj a to je myslím až až 😀 už tak v tom všem mám neskutečné peníze za celou dobu co se snažíme ☹ Tak pak písni jak jste na tom, jak to probíhalo a co se s Váma chystá dál... 😉 myslím že ta fyzioterapie je fajn, to se vždycky hodí i na bolavá záda 😉 kdyby nic jiného... 😉 jsem na tom stejně, IVF jako poslední možnost, když nevyjde nic jiného.... i když nevím jestli bych do toho i tak šla... je to šílený nápor a znám spoustu lidí kde lékaři v podstatě vyloučili jakoukoli možnost přirozeného početí a nakonec to vyšlo a všem jim vytřeli zrak 😉 😀

gabulkam
20. zář 2016

@beruska1889 Přesně tak, takových lidí je... dokonce i v rodině takový případ máme.... Jako pro nás je to úplně poslední možnost, ale i tak vůbec netuším, jestli bychom na to vůbec měli za prvé finančně a za druhé já psychicky.... Určitě dám vědět 😉

beruska1889
20. zář 2016

@gabulkam no vidíš, já říkám pořád, že zázraky se dějí a příroda si prostě poradí... 😉 jen to prostě kolikrát není hned 😉 Tak my bychom na to finančně asi měli, ale ta psychika a nápor na tělo nevím jestli bych to chtěla podstupovat.... :-/

martinkamoj
20. zář 2016

@beruska1889 já jsem strašně ráda, za ten její přístup, vyřešit to co nejpříjemnější cestou... 🙂 IVF až úplně poslední varianta.. 🙂
@gabulkam jinak kočky, taky sem začala cvičit už na začátku prázdnin Mojžíšovku a je pravda, že sem si začala dost hlídat prodýchávání do pánve a taky chodím teď za jednou paní na masáže, kdy se mi snaží odblokovat celé tělo a stimulovat celé tělo aby to pomohlo 😉 Jinak taky znám pár případů, kdy bylo řešeno, že jsou neplodní a povedli se z toho 3 těhu, určitě si pamatujete třeba na xorisku- pokaždé když měla za 14 dní nastoupit na IVF zjistila, že je těhu.. Bohužel jedno jí nevyšlo zrovna v době jako mě ale teď čekají zdravého chlapečka 🙂

silvie15
20. zář 2016

Ahoj ženy. Mam dotaz. V neděli mi klesla BT na 36.1 coz jsem i očekávala jelikož měla být ovulace alě test byl negativní. Včera teplota 36.3 a test pozitivní. Dnes teplota 36.4 a test opět pozitivní. Tak já teda nevím 😀 Poradíte někdo kdy teda ovulace byla?

martinkamoj
20. zář 2016

@silvie15 hele podle BT sem se nikdy nezorientovala, jen když sem si to hodila do grafu, aale vím, že sem měla 3 dny za sebou pozitivní ovu test a z toho vyšlo těhu, tak se snažte a nemusíte řešit BT ani Ovu testy.. Já už na to taky vyprdla prostě od 10 dne do 20 snažení a je to téměř jistota, že v tom termínu ovu je 🙂

silvie15
20. zář 2016

@martinkamoj no já už si připadám ztracená jak Alenka v říši divů. 😀 Asi se na to měření vyprdneme a bude. 😀

martinkamoj
20. zář 2016

@silvie15 asi tak, já se na to už vyprdla nebo jsem se tím jen stresovala, hlavně jsem vstávala pokaždé jinak a za Ovu testy jsem vyvalila tolik peněz, že mi to přišlo zbytečné 😀

Strana