Snažíme se o první mimčo 😉
Ahoj děvčata. 🙂 Vím, že diskusí o těhotenství a o plánování rodičovství jsou mraky, ale ráda bych tohle místo vyhradila těm z nás, které se snaží teprve o své první děťátko. Nezáleží na tom, jak dlouho se snažíte, nesejde na tom, jestli je vám osmnáct nebo čtyřicet...Domnívám se, že příchod prvního potomka je naprosto zásadní zlom, a proto my, dosud nezkušené, si právě tady můžeme vyměňovat své postřehy, názory, rozdělit se o své trable, ať už se snažením a plánováním, tak s těhotenstvím a porodem...My s přítelem se začneme snažit patrně někdy na podzim, vidíme to tak od listopadu. 😎 Antikoncepci nicméně neberu už od května, ale zatím klademe přírodě alternativní překážky. :D
@martinkamoj jen tak trochu mimo téma. Jak jsi psala, že jsi začala cvičit Mojžíšivku, tak břišní tanec taky může pomoci otěhotnění. Jinak moc bych ti přála aby se brzy zadařilo.
@martinkamoj no už se mi párkrát stali ze jsem při měření usla i s teploměrem a pak jsem se divila 😀
@silvie15 to věřím 😀
Ahojky holky tak jsem byla dneska na ginde a dostala jsem vyvolávačku.. Mam vysadit utrogestan a uvidí se jesli me bude chodit MS.jsem z toho nějaká na mekko..
@tornadolu Neboj se nic... 🙂 Všechno bude. Nedivím se, že tě to stresuje. Smím se zeptat, jak dlouhé jsi měla zpoždění, když ti tu vyvolávačku dali? Mně to totiž kolikrát přijde až zbytečné...já totiž před antikoncepcí měla hodně dlouhé a nepravidelné cykly (někdy třeba i přes 50 dní) a kdybych měla při každém zpoždění chodit na vyvolávačku... 😎 Jenže tenkrát mi bylo sedmnáct a bylo mi to celkem fuk...
@tornadolu Já jen upozorním, moje doktorka říkala, že pokud je cyklus 40 dnů je to ještě docela dobré jak je nad, tak okamžitě na vyvolávačku.. A po sléze hledat problém proč.. 🙂 Já teda chodila pravidelně co měsíc, pak sem to rozjela i pitím kontryhelu a teď sem na hormonální léčbě..
Dva tři měsíce zpoždění - to už je opravdu hodně, to chápu, že to jinak nejde. Hlavně se podle mě musí hledat ta příčina, jak píše Martina...ta vyvolávačka sice v tu chvíli ten problém vyřeší, ale to neznamená, že je všechno najednou v cajku...Držím palce, ať se všechno rychle vyřeší a mimčo je na cestě. 😉
@martinkamoj
@tornadolu
@carmilla Přesně jak píše Marťa, mě doktor také řekl, že jakmile MS nedorazí do 6 týdnů od poslední MS, je vhodné píchnout agolutin a neprodlužovat to, aby sliznice nenarůstala do ohromných rozměrů a další MS by pak díky tomu mohla být hodně silná a bolestivá.
@martinkamoj no uvidíme třeba bude chodit MS uz pravidelně kdyz neberu ten utrogestan uvidíme nu budem se muset snažit od znova.. Dneska jsem taková lítostivá hormony mam převrácený skrz tu vyvolavačku 😡
Ahojky holky chtěla bych se optat co by urychlilo těhotenství beru kys.lis.a chtěla bych to něčím urychlit nějakým vytaminem jesli by to šlo v lékárně ale ne na předpis přede děkuji
Ahojky, týden mam zpoždění. V pulce cyklu jsem dva dny spinila jen. Jsem nafouklá a prsa mam natekla a citlivá. Dva dny byla zvysena teplota 37. co myslite?
@tornadolu hele první si vyřeš s gynekologem dlouhé cykly, z jakého důvodu jsou, těhu nijak neurychlíš, v mém případě čekám už 2 roky a stále nic,jen jeden potrat. Stačí ti kyselina listová popřípadě nosifol nebo infolic či fertipronu.- je to na stejném principu, jen každé jinak cenově. První ale skutečně vyčíhej délku cyklů a případě pak ať ti na gyndě udělají hormonální profil a uvidíš co dál.. Pak pohlídej ovu, zda probíhá a teprve pak pokud nebude žádný problém je možné že najdeš pozitivní test.
@petula1985 udělej test a budeš moudřejší. Může být a nemusí. Důležité je zda to potvrdí i gynekolog. Po své zkušenosti nikdy nevíš..
@martinkamoj ja dlouhé cikli nemam normálně v pohodě
Ahoj holky. Tak jsem 2. měsíc od vysazení HA. První měsíc MS po 28 dnech, tenhle se ještě 3 dny po termínu někde courala :D a když konečně došla tak to prostě MS klasická jako vždycky není. Žádná čerstvá krev spíš silnější špinění. Bolesti podbřišku skoro žádný a asi 2 dny mě malinko bolely prsa, což normálně nebolí nikdy. Máte někdo se špiněním místo MS zkušenost?
Já si myslím, že těhotná nejsem, protože když jsem to nedostala nechávala jsem si v práci nabírat HCG a bylo 0. A v krvi by to mělo bejt znát dřív. Testík, ale pro jistotu zkusím třeba za pár dní 😉
Ahojky. Mám prsa natekla. když je zmáčnu tak mi teče trochu bílého mleziva. mám týden zpoždění. břicho nafouklé,
Ahoj holky, nějaký čas jsem tu nebyla, řešili jsme koupi pozemku a postavení baráčku. Nakonec ale do toho nejdeme. Včera jsem byla poprvé v IVF centru, doktorka se mi zdá super. Udělala rovnou spermiogram, tak alespoň manžel je v pořádku. Mě ode dneška nasadila Duphaston, pak budu brát Clostil a mám se objednat na kontrolní utz, aby se pohlídala ovulka a pak se rozhodneme, jestli to s manželem zkusíme ještě sami a nebo jestli podstoupit IUI. Ještě teda záleží jak mi dopadne krev. Na to, jaký jsem z toho měla hrozný strach, jsme myslím dopadli dobře 🙂
Ahoj holky 🙂
Ja jsem dneska 31DC a nevidim nejake extra priznaky...jen se citim divne..4 dny jsem mela prujem a ted me boli furt bricho ..mam citlivejsi bradavky...ale.nic co by znacilo ue ms neprijde...zitra uvidim zda dorazi a pak testnu 🙂 vsem drzim palecky
Jeste teplotu mam kolem 37...dneska 37,2 ...normalni teplotu mam 36,5-36,7

@martinkamoj tak já mám na BT nastavený budík a vstávám vždy stejně i o víkendu. Změřím a pak jdu zase spát 😀