Šok na procházce. Stalo se něco takového i vám?
Já vám musím říct co se mi dneska stalo. Šli jsme s manželem a malou po městě. V klidu jdeme, kus naproti nám šel chlap s dvěmi dětmi. Všichni bez roušky... Otočila jsem se na manžela, abych to nějak okomentovala, ale... Najednou k nám letěla ta jedna holka, mohlo jí být 7-8let. A bez nějakého varování se nám vrhla do kočárku na malou 😮Já v šoku uhýbala kočárkem, a manžel jí ruku vytáhnul naštěstí dřív, než se stihla dotknout naší princezny, stihla jen sáhnout na deku😨 A její otec, místo aby se omluvil, tak se ještě smál, prý že jeho dcera má teď období, že krade dudlíky. Jako vážně??!! Tohle by mě vykolejilo i v normální době, ale teď v době korony mě to vytočilo fakt maximálně😠. Já měla sto chutí toho chlapa nakopat někam. Stalo se něco takového i vám?
@orisek56 a ono by to šlo vrstvit dál, na jaře neskutečně vzrostl počet dětí volajících na linku bezpečí apod., protože jsou zavřené doma se svými agresory, kteří jsou teď ještě víc agresivní, děti, s nimiž se rodiče na distanční výuce učit nechtějí nebo nezvládají a systém je obětoval (doučování pořádají jen neziskové organizace, žádný cílený plán), na jaře se s učilišti ani jednou nespojila a nic do školy neudělala třetina učňů, kteří místo sezení ve škole se v tomhle nejblbějším věku flákají a nevytvářejí si žádné návyky atd. atd.
@klokanka31 ách bože chudák tvoje dítě, fakt ho lituju. Co tvůj manžel? Je aspoň on narozdíl od TEBE normální?
Jestli vás obecně občas zaráží nebo rozčilují reakce okolí vůči maminkám s dětmi, koukněte na https://www.instagram.com/nejkrasnejsistarosti/, děláme si tam z toho legraci :D Holčička, co mi sahá do kočárku v korona době by mě taky znepokojila, samozřejmě chápu, že to myslela dobře, ale rodiče by dle mého názoru měli učit děti zeptat se na svolení, když si chtějí pohladit i třeba jen pejska 🙂
@klea81 Já to chápu, ale tak mi řekněte, co lepšího byste udělala? Nechala to volně šířit aby zkolabovalo zdravotnictví? A umírali i lidi, kteří by rozhodně nemuseli (havárky, slepáky, onkologičtí pacienti, děti po úrazech..). Když byla španělská chřipka, tak se dělo to co teď, všechno se zavřelo, lidi museli být doma v izolaci a nosili roušky. A to to bylo po válce, kdy bylo všechno zdecimované už jen tou válkou.. Je to průser, to nerozporuju, ale lepší řešení prostě neexistuje jinak už by na to někdo přišel a udělal (v jiných zemích světa jsou na tom jak u nás, jen tolik nerozvolnili a tak mají o něco lepší čísla). Mě to taky štve, jak jde všechno do háje, ale lepší řešení prostě nevidím. A stejně jako to zvládli po španělské chřipce, tak to budem muset zvládnout taky, třeba se nějakou dobu teď nebudem mít tak dobře, ale nakonec se z toho vyhrabem..
@klokanka31 Me by to taky stvalo... Male deti jsou vetsinou cunatka, ktere sahaji venku na vsechno (muj druhorozeny napriklad naposledy do psiho lejna🙂). Nevim, jak mas starou holcicku, ale je to pochopitelne, ze Ti to vadilo. Ja byla u prvorozene taky mnohem vic citliva na hygienu. Nechapu, ze nektere maminky takhle reaguji na Tvuj prispevek😳 Nikdo nema pravo sahat na Tve dite do kocarku bez Tveho svoleni. A sedmilete dite uz ma mit v tomhle rozum proboha...
@klokanka31 není to normální, cizi člověk nemá co sahat na mě dítě s koronou i bez, pokud si spolu nehrají v rámci nějaké skupiny apod. Ruku bych ji urazila a pana seřvala. Ukamenujte mě 😂
@klea81 přesně tak.
Vadilo by mi to ať je covid období nebo ne... cizí smradi nemají co lézt do žádného kočáru. Bylo to nevychované dítě, které si otec měl zavolat. Pokud chtěla vidět/pohladit miminko, měla se nejdřív zeptat. Rozum a vychování by už v tomhle věku měla mít..
@klea81 A vážně si myslíte, že to bude fungovat? Oni totiž i ti neoslabení s kovidem jsou často taky nemocní, sice nijak vážně, ale taky jich dost lehne. Takže ekonomika si moc nepomůže, pracanti budou ležet doma s teplotou a bude jich tam ležet mnohem víc než dneska, protože se to bude víc roznášet. Děti asi budou v pohodě, ale rodiče často ne. A učitelé lehnou, takže nevím, kdo ty děti bude učit. Ono i spousta učitelů je starších a rizikových, takže další co nebudou moci učit (protože dle vás se mají chránit a izolovat). Doktoři taky brzy lehnou, tak nebude mít ani kdo lèčit. A budem na tom hůř jak teď. Sice se třeba nebude tolik umírat, když se povede rizikové někam izolovat (což ale reálně taky nejde, musí si nakupovat jídlo, takže buď musí mezi ostatní do krámu, zřejmě ve skafandru, nebo budou doufat, že ten kdo jim nákup doveze je nenakazí). On ten Covid možná není moc smrtící, zato je fakt hodně nakažlivý a to i od bezpříznakových lidí (oproti chřipce), takže bychom tu měli cca 2 mil. izolovaných důchodců + odhadem další 1-2mil izolovaných rizikových (obezita, cukrovka a vysoký tlak nejsou zas tak vzácné), do toho nám nějaký ten milionek pracujících třeba lehne s “chřipečkou” a makat bude kdo? Ve Švédsku taky izolovali rizikové a zbytek nechali žít a jak dopadli? Mrtvých o pár tisíc víc než je u nich běžné a ekonomické ztráty možná větší jak v jiných státech, protože se to tam tak šířilo, že se lidi začli bát a izolovali se povětšinou sami. Ale tak asi už nemá cenu o tom dál diskutovat, vy máte svou pravdu, já zas tu svou. Ono se těžko věří tomu, co se nevidí a nezažije. Vypadá to, že tady u nás si ten průser možná brzy zažijem, tak to třeba pak dojde i těm, co tomu nevěří. I když asi bych byla radši, kdyby se to nestalo..
@bruckner Já to ale vůbec nesrovnávám z pohledu úmrtnosti, ale z pohledu postupu při pandemii. U šp. chřipky se umíralo hodně, taky se jí lidi začli bát dřív. U Covidu je problém nakažlivost - šíří se hrozně rychle a snadno. Čili kdyby se nedělalo nic, tak brzy pomře hodně starých a rizikových (a myslet si, že je možné je dokonale izolovat, je děsně naivní), a spousta dalších lidí onemocní, sice třeba ne vážně, ale budou ležet doma a nebudou moci chodit do práce. A jak asi pošlape ekonomika, když třeba lehnou celé firmy? A jak se budou děti učit, když lehnou učitelé? A jak se bude léčit, když lehnou doktoři? Navíc to vypadá, že se dá onemocnět opakovaně, takže to může být co pár měsíců zas stejné, zas všichni postupně lehnou.. Ale ono asi nemá cenu to dál řešit, kdo nechce, nepochopí. Teď už jsme asi stejně v průšvihu, takže možná brzy pochopí i ti co nevěří, ale sama za sebe doufám, že to tak hrozné nakonec nebude, že opatření zaberou. Už mě docela unavuje to věčné skuhrání, že jsme zavření, že děti nemůžou do školy.. No nemůžou, protože i kdyby je tam pustili, tak by za chvíli děti byly zas doma. U nás ve škole byla každou chvilku nějaká třída v karanténě, jedni druháci to za tu chvilku stihli dokonce 2x. I školku u nás zavřeli a všechna ta malá děcka musela na testy (nic příjemného). Kdyby ty děti do škol pustili, tak jezdíme na testy asi co týden, takhle svoje děti týrat fakt nechci. A paní učitelka by to asi dost odskákala, je hodně riziková, takže pak už by je asi neměl vůbec kdo učit. Kdyby všichni byli ohleduplní a dodržovali opatření, tak bychom na tom mohli být mnohem lépe, jenže lidi jsou lidi, hlavně aby je nikdo neomezoval.. A tak si asi těch opatření užijeme ještě fakt dlouho. A ti co jsou proti nim svůj názor stejně nikdy nezmění, ach jo. Škoda že je nejde poslat do těch nemocnic na exkurzi, třeba by prozřeli..
@nazka jasně, tohle už problém je, ale taky s tím nic moc člověk nenadělá 😒 ale zakladatelka se hroutí z prkotiny. Kdyby se jí přihodilo to, či tobě, už je v Bohnicích
@purplerain však jsem ji taky psala, že jsem myslela, že viděli spadnout sebevrah pod vlak.. 🙂
Takže souhlasím

@klea81 jo ten deficit 600 miliard zatím + 400 miliard klasického schodku toho původního si vyberete včetně děti dosytosti. Extrémní navýšení daní, bytová krize která je v Americe v některých lokalitách, o přímých dopadech na rodiny a vydelecne činné lidí nemluvě. To bude zuzo.