Sousedka. Co dělat?
Tak vás tady zdravím. Zatím jsem se sem chodila jen uklidnit a po číst co se komu daří a nedaří. No teď mám sama problém a nevím co dělat. Jde o to že bydlíme v pronajatém bytě s dvěma klukama 6 let a rok a půl. Sousedka pod námi si u nás byla stěžovat hned první den co jsme se nastěhovali. Že prý děláme něco s elektřinou a jí nejdou lampičky. Ujistila jsem jí že nic s elektřinou neděláme. Asi za půl roku bušila znovu se slovy vy máte dítě! Říkám ano malého syna. No hrozně dupe a odešla. Takhle se to párkrát opakovalo ale už tak nějak v klidu. Předevčírem na nás ale nastoupila znovu že jak už tu jsou dva tak že se to nedá a jak jsme hrozní. Hrozně dupeme, kluci musí něco neustále tahat po zemi nebo něčím mlátit a ona to už nemůže vydržet. Stále se mě ptala jak to jako vyřeším a já jí celou dobu slušně říkala že nevím jak to mám řešit. Kde to jde tak máme koberec, kluci mají zakázáno si hrát jinde než na koberci. Rozhodně nejsem z těch matek co dětem dovolí vše jen proto že jsou to děti. Vím že na ně nikdo není zvědavý
@sister05
tak ja nemyslim nandala jako nejak sproste nebo tak,proste slusne ale durazne
@zelenaesmolda já to chápu. Já jen v ten okamžik neměla argumenty. Ze seniory totiž dokážu obvykle vycházet na výbornou 🙂
Pokud víš, že děti si jen normálně hrají, nedělaji nejaky velký kravál, tak bych se prostě obrnila, vždy ji slušně řekla, že jsou to prostě děti a jen si hrají a pustila to z hlavy. Případně ji vůbec neotvirala. Nedá se nic dělat, bydlíte v paneláku, ne na samotě u lesa.
Sousedy si nevyberes.. Mam zrovna klidného a spaveho novorozence. V noci neplace vubec, pres den minimalne. Kdyz vcera (ve dve odpoledne) asi pet minut brecel u otevrenych dveri na balkon, tak na me sousedka ze spodniho balkonu rvala neco o klidu🙄 Az mu budou rust zuby, nebo ja nevim co a bude brecet celou noc, tak se asi po.sere, nebo nam otravi kocku... Ale me tohle nestresuje. Pomyslim si neco o skotu a za pet minut me to netrapi🤷♀️ Hod to za hlavu, kdyz delate co muzete, tak at se baba odstehuje nekam, kde davaji lisky dobrou noc..
Vítej mém světě. My to teda máme horší. Jsme na vesnici v domečku a soused nový debil co dělá naschvály.
Nemám moc zkušeností, v bytě jsem žila jen na VŠ. To nad námi měla paní dva kluky. Ten jeden s oblibou vysypaval po ranu lego na zem. Koberec tam nebyl, byl víkend a prcek to sypal asi z pořádné výšky. 😀 Ale to je spíš úsměvné.
Byla jsem u nich jen jednou, to když asi 30 minut nekdo u nich triskal do topení. Rikala jsem si, že kluci hrají asi hokej. No... Otevřeli mi právě oni dva a hokejky v ruce. 😂🙈 Tak jsem je poprosila, aby to nebrali o topeni. Ale jinak jsem nic neresila. Deti v noci spí, takže byl klid. Ani by me nenapadlo to řešit, jsou to děti... A je den. Jenže když někdo chce delat problémy... 🙄 Hodně síly! My měli pod sebou technare a toho jsem taky nedávala.
Při příští "návštěvě" bych na babu vyjela, že vy už jste udělali maximum a ať vás přestane obtěžovat. Protože to, co dělá, skutečně obtěžování je. Vím, o čem mluvím, měla jsem sousedku (mladou ženskou se dvěma dětma, ale bez chlapa) co mi chodila zvonit ke dveřím minimálně jednou týdně, když jsem se večer sama doma ještě jako svobodná a bezdětná učila. Asi ji vadilo šoupání židlí, chození nebo nevím. Taky jsem se pak cítila ve vlastním bytě nepříjemně. Skončilo to tím, že jsem jeden večer schválně udělala doma poměrně hlasitou párty. Baba samozřejmě přilítla, vyhrožovala, že zavolá policii, tak jsme se jí vysmáli do ksichtu a od tý doby už se k nám neodvážila. Dokonce mě začala zase normálně zdravit. Někdy to nejde po dobrém, ale po zlém si dají říct.
Díky za všechny rady, zkušenosti i příběhy. Zavolám majiteli a uvidíme co vymyslíme. Jinak se jí pokusím slušně odpálkovat a být v klidu. Díky 😊😊
@jsme řekni jí, ať se odstěhuje do domova důchodců, tam ji určitě děti rušit nebudou :D bohužel v paneláku s tím musí počítat, děti jsou děti, asi je nedáš do děcáku, aby měla babka klid. Když s ní není věcná diskuze, tak bych se na ni vykašlala
@jsme kdyby zas přišla, tak bych jí řekla, že pokud nemá konstruktivní řešení, tak ať tě nechodí obtěžovat a nazdar, zabouchla bych jí před nosem
@surikata131 napsala jsem vše domácímu, psala jsem mu i kvůli podlaze jestli nebude lepší udělat komplet novou ať je to odhlučněné. Jsem ráda že jsem zjistila že nejsem mimo já ale spíš paní. Přesně jako sama neví co s tím a já tu nic moc nevymyslim když to není můj byt. Kdybych děti nechávala ať si tu lítají a jezdí apod tak dobře ale takhle je to fakt nářez..
@jsme to by bylo něco na moji naturu 😂když jsem si koupila svůj první byt, tak v baráku samý důchodce. Ale celkem v pohodě. Ze začátku. Pak jsem začala rekonstruovat a už byl problém. Navíc já měla byt v osobku, ostatní v družstvu. Furt mi zvonil zvonek. Bylo jedno jestli přes den a já byla po noční nebo večer a vstávala jsem na ráno. Každou chvilku něco, jednou úklid, jednou televize, jednou pes. Furt něco. Přitom věděli, že jsem doma jen na vyspani, jinak jsem se psem pořád někde pryč.
Nejvtipnější bylo, když v době rekonstrukce přišla ženská co bydlela pode mnou a začala vyskakovat, že jsem určitě někde presekla elektriku, že ji nesvítí světlo v pokoji. Tak jsem si k ní došla a ona ta kravka měla vyhozenou pojistku 🤦♀️😂🤷♀️. Tak jsem ji řekla, že než příště prudit, aby si zkontrolovala svoji domácnost. Vše měla zastaralé a já ji prostě ležela v žaludku, protože jsem vše dělala nové.
Nenech si to líbit, vystrc trochu lokty, dokud s nimi budeš chtít v dobrém tak si myslí, že se bojíš a budou otravovat furt. Já bych jí už poslala někam
Se sousedy prudici to po dobrym nejde, naopak si jeste vic dovoluji.
Přesně vím, jak hnusný je to pocit, na mne sousedka kdysi doletěla, když jsem vysávala ve dvě hodiny odpoledne, a strašně se zajímala, co máme za podlahy (úplně stejné jako ona a zbytek baráku). Holt se jí asi špatně vyspávala kocovina. 😵
Příště buď na bábu asi drzejší, z vaší strany jste udělali maximum a nějak ten byt užívat musíte. Jí očividně o domluvu nejde a potřebuje se pohádat a někomu vynadat, jinak bude mít zkažený den. Asi nemáš povahu ji přímo poslat do háje, takže já bych jí příště otevřela, nechala ji na mne vyblít, co potřebuje, všechno jí odkývala, že jo, že to je hrozný, zeptala se, jestli to už je všechno, a rychle se s ní rozloučila.
@jsme Přihodím jenom zkušenost z mé strany jako "pronajímatele". Do bytu pod bytem, kde bydlím, se nastěhovali noví nájemníci. Šli z domečku, takže zvyklí na opravdu klid. A nastala kupa problémů - v bytě u nás všude koberce, kamarádka chodila bosky, aby nedělala hluk a nic nepomáhalo. Jednou uprostřed noci jakási rána od sousedů a hned na ni šli zvonit a taky nevěřili, že to nebylo od ní (vzbudili ji uprostřed noci).
Paní si se mnou povídala, tak jsem ji politovala a popovídala, že co bydlíme my v cihláku, tak tam se mi chvěje lustr když se nade mnou někdo projde a slyším doslovně televizi za zdí. Že to je v bytech prostě tak.
Postupně se to (snad) zlepšilo - asi si zvykli a zjistili, že holt v bytech to tak prostě je.
No, pokud nemáš děti alergiky, tak koberce jsou základ - ty mi doporučila i neuroložka pro lezení (neměli jsme jich tolik a malý se před ní kousek ukázal a ona hned, že doma máme kluzké podlahy a že to je vidět na jeho lezení a máme s tím něco udělat 🙂 ) a prý je to dobré i pro chození, že mu to neklouže. A ty i dost tlumí. Ale holt to, že děti běhají a hrají si, s tím se nic nenadělá. Mně taky sousedka nad námi říkala, že asi pořádně slyšíme děti - no, slyšeli jsme, ale je to prostě krátké období pár let a pak už je klid. Takže než začnu řešit, že by mě to rušilo, tak už jsou velcí. Nenechat je dělat si z křesel skokanské můstky, eliminovat odrážedla - to je asi fajn. Ale nic se nemá přehánět. Já chodím na záchod i v noci a opravdu si myslím, že to je normální, jít na záchod, když se mi chce.
@jsme tak já dopadla celkem dobře. Před chvílí jsem sousedku potkala a konečně jsme si rozumně popovídaly na chodbě. Viděla mimino a uznala, že asi nechodí. Pověděla mi víc o manželovi. A já o pohybu dětí v bytě. Zkusíme vše rozumně korigovat v inkriminované dva dny alespoň a dál se uvidí. Před tím byla hodně na nervy, teď si asi už odpočinula, protože je pán v nemocnici. Uvidíme co bude.

@zelenaesmolda nenandám. Neposlouchá, jsem v pronájmu a ona má těžce nemocného manžela co jezdí 3xt na dialýzu - po ní mu není dobře, to je mi známo (obecně po dialýze není lidem dobře). Vím i které dny jezdí - odchytla jsem saniťáky. Ale poprvé mne dost překvapila a jak jsem prostořeká a dokážu diskutovat, tak jsem se na nic nezmohla to už se nesmí opakovat. 🙂