Spaní oblečení/ nazí?
Ahoj, ráda bych rozjela diskuzi na ožehavé téma, prosím tedy o odpovědi a názory, ale bez urážek a hádek, děkuji 🙂
už delší dobou mi vrtá hlavou otázka, jestli je nevhodné spát s manželem v posteli nazí, když máme malé děti (3 a 5 let).
Před dětmi jsme spali výhradně nazí, pak v těhotenství a při kojení to bylo nemožné a teď konečně by to zase šlo, ale už je to tak nějak "divné kvůli dětem"
Prosím jak to máte vy? Je to ok, nebo "přes čáru"?
My s manželem spíme nahati, máme dvě děti 5 let a rok, nechápu. Nechápu,proč by to mělo být blbe.
Před dětmi jsem spala nahá, manžel měl saténové spací trenky. V těhotenství jsem začala spát v kalhotkách, a zůstalo mi to i po porodu. A vlastně to je takový fajn kompromis. Spím v kalhotkách, manžel v trenkách. No a nahoře nic, protože kojím a v noci kolikrát ani nevím, že se dítě přisálo. 😅 Ale určitě bych z nahoty nedělala tabu. Naši před námi doma chodili i nazí. Ne nijak významně, ale prostě když ráno vylezli z postele, tak do obýváku normálně došli nazí. 🤷🏻♀️ Alespoň z nás nevyrostli puritáni. Nahota je přirozená.
děkuji za odpovědi a pohledy ze všech stran. U nás je právě problém, že manželovi rodiče spali nazí a u něj je to ok, třeba i teď v dospělosti spolu klidně zajdou do sauny a u nás byla nahota tak trochu tabu. Manžel tedy nevidí důvod se oblékat jen kvůli tomu, že máme děti, mi je taky příjemnější spát nazí, ale noční košile mě ještě nikdy nepokousala 😀 takže jsem ráda za ochotu diskutovat a podívat se na situaci s odstupem 🙂
@usvitka spíme nazí jako dřív. Kluci se s námi občas i koupou. Až budou větší a bude jim to nepříjemné, třeba začnou klepat a nepolezou nám do ložnice 😀
Nahota není nic, z čeho by se mělo dělat tabu. Jen prostě pozor na osobní hranice. Když mi bylo 13, už mi bylo nepříjemné, když mi vlezl táta do koupelny.
@usvitka
proč divné? spím nahá a manžel taky, spali jsme tak před dětmi, spíme takhle i co máme 2 děti - 6,5roku a 3roky, děti jak překvapivě spí taky nahatí...
Nazí nespíme, já spím v noční košili a manžel většinou v trenkách. Ale před holkama klidně nazí chodíme, ono teď jsou ve věku, kdy musíme nechat otevřenou koupelnu při sprchování jinak se vztekají, když nemůžou dovnitř, tak to ani jinak nejde. Myslím, že manžel se časem začne víc hlídat, aby před nima nahý nebyl, už teď je mu to místy nepřijemné. A naopak - až holky povyrostou, tak budeme respektovat jejich soukromí, pokud to tak budou chtít. Jinak můj táta předemnou nahý nikdy nebyl, máma ano, doteď s tím nemáme problém. Budeme to mít asi stejně.
@usvitka Ono je to pak hlavne o respektu, jakmile deti povyrostou. Male deti nahotu fakt neresi, respektive budou zkoumat a pohihnavat se ve chvili, kdy to rodice budou brat jako neco nepatricneho. U nas holky manzelovi pindoura nezkoumaji, nemaji duvod, berou to jako soucast tela. Nejstarsi se zacala v koupelne zamykat, kdyz ji bylo cca 10, od te doby nechtela uz ani na nudaplaz a my to vzdycky respektovali. Druhorozene je 7 a zatim se nestydi, pokud ji zacne nahota casem vadit, tak opet respekt, totez u mladsich. Ony se ty deti proste casem vyprofiluji samy.
@irmamala naše malá se koupě s tátou a občas ji to zaujme, asi tak stejně jako ji zaujme gumová kačenka. Já vyrostla s dvěma o dost staršími bratry, do koupelny jsme si lezli i s rodiči běžně (na záchod, čistit zuby...) a po rozvodu rodičů jsem bývala sama u táty a taky nebyl problém, že jsme se myli nebo převlíkali v jedné místnosti. Prostě to bylo normální. Vypadá to, že největší problém s tím mají lidi, co své rodiče nahé jako malí nevídali vůbec, než že by tu měl někdo nějaké trauma z toho, že je nahé viděl. 🙂
Jo a kojení syna je v pohodě? Když jako olizuje a osahávám mámě prsa? :D
@inssomnia Proč ten útočný tón? Píšu, že nazí před nimi chodíme, ale že je mi nepříjemné a manželovi obzvlášť, aby se naše pohlavní orgány jich dotýkaly, což se při společném spaní, či koupání děje. Nepřijde mi tak divné a nepřirozené, že manžel nechce válet šulína po zádech své dceři....
@irmamala
To by mě zajímalo jak teda spíte? Když deti spí s námi v posteli tak leží hlavou na polštáři a je jim úplně fuk co je pod peřinou...
@veruuu_kubesovic tak jejich nohy nám v pohodě dosáhnou do klína 🙂
Spíme nazí. Máme na hacku na dveřích ložnice zupany, ty na sebe hodime když jdeme ven... Děti to neřeší, kdyz přijdou výjimečně v noci, chlap si vezme boxerky (má je v nočním stolku), já zůstávám jak jsem 🙂
@irmamala omlouvám se, měla jsem příspěvek rozdělit do dvou, aby to nevypadalo, že to je celé reakce na ten tvůj.
Ta poslední věta spíš patřila těm, kterým připadá divné, aby vůbec viděly děti nahého dospělého člena rodiny a ano, byla záměrně na hraně.
Jinak samo ty doteky jsou věcí každého, ale za mě je rozdíl mezi sexuálním dotykem a dotykem bezděčným (když mě batole v noci nakopne vímekam) a nemám s tím osobně problém (chápu, že někdo jo a prostě se obleče).

My spime zasadne obleceni. Prijde mi totalne nechutna predstava, ze se naha valim v posteli (sex nepocitam, ze 😁). Pred ditetem chodime normalne nazi, treba do koupelny, ale spat ani nahodou. 😂
Pokud to tak nekdo ma, tak prosim. Ja bych to nedala.