Start kroužků po koronaviru. Myslíte, že je to bezpečné?

janavu
14. kvě 2020

Postupně startují kroužky pro děti, které byly kvůli koronaviru zavřené. Myslíte, že je bezpečné už dítě do kroužku poslat? Asi z toho takový strach nemám, ale chtěla jsem se zeptat na váš názor. Dcera chodí do tancování a přijde mi, že snad mají všechno dobře ošetřené.

jaja01k
14. kvě 2020

@janavu U nás už kroužky v DDM taky začali. Včera byli kluci na keramice. Rodiče nesmí do budovy, děti nepouští do šatny, na začátku si důkladně umyli ruce, celou dobu měli roušky (tancování/cvičení bude asi bez) a na konci prý lektorka všechno postříkala desinfekcí (největší zážitek z celé hodiny 😂 ). No a byla tam s nimi jen jena další holčička, takže určitě mohli i dodržet 2m rozestupy 🙂
Do školky jsem se rozhodla děti nejmíň do konce května nedat, ale na kroužky chodit budeme.

rnika
14. kvě 2020

Naši kluci jedou zítra prvně na judo 😉

adelka951
14. kvě 2020

Dcera už tento tyden byla na tancovani. Roušky ani deti, ani trenerka neměli. Přiszi tyden nas ceka i logopedie a za dva tydne ma kroužek i nas nejmladší.

marti89
14. kvě 2020

U nás fungují jen ty kroužky, na které mohou jít děti samostatně. Před vstupem si musí vydezinfikovat ruce (popř. použít antibakteriální gel), mít sáček na roušku a roušku. My chodili s prckem na společné cvičení dítě s rodičem a hraní s batolátky, které zatím bohužel nefunguje, protože přítomnost rodičů není vítána. Tak uvidíme, jak k tomu přistoupí, jestli aspoň po prázdninách budou takové kroužky zase fungovat..

lm_lm
14. kvě 2020

Dcera byla v pondělí v kroužku ve škole,byla tam 1,5hodiny a úplně super.jako upřímně,co jsem viděla,nešlo u dětí pořádně dodržovat rozestup,hned se hrnuly,i když je vychovatelka rozháněla,prostě jsou to děti.Jinak v obchodech,když je plno tak rozestupy taky nula nula prd 🙂 Další kroužek má zítra,tancování,už se moc těší.Věřím,že se bude cvičitelka taky snažit o nějaká ta pravidla,ale nedávám tomu moc šance,jak se děti nahrnou 🙂

lolam10
14. kvě 2020

Podle me to bezpecne neni.je to v uzavrenem prostoru kde to treba pri sportu viri..
staci jedno nemocne dite nebo rodic v satne a maji to vsichni...my si pockame min.do cervna nez zacneme chodit.nejak mi to za to nestoji.ale my chodime jen do sokola ktery je levny...p.s.dezinfekce na rukou vydrzi do prvniho opoceni a rozestupy u deti jsou nerealne takze to je jen o otm zda prijdou jen zdravi nebo nekdo s covidem bezpriznakovi...

babanci
14. kvě 2020

Naše vnučky už chodí. Po cvičení paní trenérka vyčistila žíněnky,ale to prý dělá i jindy. Roušky nikdo neměl a rozestupy?😀To se u čtyřletých prostě nedá .Není na co čekat,protože virus v červenci na dovču nepojede.😀

mandala
14. kvě 2020

Syn byl dnes na fotbale a upřímně si myslím, že už bylo na čase... Nic se nemá přehánět a pokud tady ten vir bude napořád, jak se tvrdí, to bychom nemohli nikam.

cilkat
14. kvě 2020

My v Sokole dostali stanovisko, že rozestupy držet nemusíme (respektive nejsou právně vymahatelné), ale bez šaten a s povinností vše desinfikovat jsme si oddíl rodičů a dětí ještě otevřít netroufli. (Už jen proto, že přihlášený máme 35 páru, což na 15 osob těžko srazime.)

bonulinka
14. kvě 2020

Zatím zvažujeme, ale spíš ne, je hezky, tak je lepší sportovat venku. Navíc tedy podle těchto pokynů to cvičení nevidím jako zdraví prospěšné - všude samá desinfekce 🙂).
1) Příchod na cvičení je nejdříve 10 min před začátkem tréninku, cvičenci ale nevstupují bez vyzvání.
2) V čase začátku tréninku před hlavním vstupem vyzvedne trenér a vchází společně.
3) Cvičící vstupují do budovy již v cvičebním oblečení, je možné se po vstupu při dodržování bezpečného odstupu přezout. Šatny a umývárny nebudou zpřístupněny.
4) Vstup necvičícím osobám není povolen.
5) Po vstupu je povinnost vydezinfikovat si ruce. Dezinfekce je k dispozici na vrátnici u vstupu a na dalších označených místech.
6) Po vstupu je povinnost odevzdat vyplněné čestné prohlášení.
7) Cvičenci jsou povinni vstupovat do budovy s rouškou, na cvičebním sále mít roušku nemusí.
8) Cvičenci jsou povinní dodržovat bezpečnostní odstup alespoň 2 metry od necvičících osob a personálu.
9) Využívání toalet je povoleno za předpokladu dodržování hygienických pravidel.
10) Cvičenci jsou povinní za součinnosti trenéra po skončení tréninku vydezinfikovat použité cvičební nástroje a pomůcky.
11) Tréninky jsou zkráceny o 10 min oproti standardnímu času, aby byl čas na patřičnou dezinfekci a výměnu cvičenců na sále.

liss_qr
14. kvě 2020

Nás pětiletý do skolky už nepůjde . Ale jednou týdne na ten kroužek bude chodit . Dneska byl poprve. Děti bez rousek , lektorka měla štít . Dole čekal na vyplnění papír o prohlášení o bezinfekcnosti a antibakgerialni gel. Zákaz pití a jídla a zdržování se Třeba rodičů v prostorách , klasika ... jeden žák nebude asi chodit vůbec . A i tak ro je kroužek pro max 8 děti . Chodi 4 z 5. Tanecky se zrusili úplně , logopedie není pani je ba mateřské ale zeptám se pozdeji jak to má , chodili jsme k ni domu , s mladším to asi taky nezačne - hrátky s batolatky.

merope
14. kvě 2020

@cilkat Nedá se to rozdělit? U nás cvičitelka cvičení rozdělila na více skupin.

Jinak teda když vidím děcka, jak lítají po venku a na hřišti, tak nevidím důvod, proč je na kroužek neposlat.

@bonulinka Tak třeba dezinfikovat po sobě cvičební stroje v posilovně, to bylo ve výzvě už před mnoha lety a vlastně vždycky - takže to není "všude samá dezinfekce", ale prostě "je načase přestat být prasata" (já bývala taky... holt to je potřeba změnit). Čili navíc je v podstatě jenom "vydezinfikovat si ruce při vstupu", což asi každý dělá i při příchodu domů.

arevb
14. kvě 2020

Dcera měla v pondělí poprvé tanečky, nemohla se dočkat, mluvila o tom celý den. Ve středu měla logopedii a v pondělí nastupuje do MŠ. Těší se. Socializace je důležitá, prý konečně uvidí někoho jiného než nás doma 😂

puhelin
14. kvě 2020

U nas v DDM je cviceni pouze v rousce, tak jsme dceru uz odhlasili. Plavani pro miminka zatim neni, snad od 1. 6., syn chodit bude.

cilkat
14. kvě 2020

@merope z pohledu časové únosnosti maximálně na dva "turnusy".

bonulinka
15. kvě 2020

@merope Jsme zvyklí si mýt ruce vodou a mýdlem, ona ta desinfekce je dost pro kůži agresivní - viz nyní větší množství lidí s ekzémem rukou. A desinfikovat cvičební nástroje a pomůcky - ok,v posilovně to asi dělá nějaký personál a ne cvičenec, tak by to bylo možná lepší i v případě cvičení 4-5 letých dětí.
Malinko se obávám, zda přemírou nyní všudepřítomné desinfekce si nakonec nevypěstujeme nějaké rezistentní bakterie, to by byl opravdu průšvih.

petronelka20
15. kvě 2020

U nas zacina karate v pondeli, deti tam dam (mladsi pondeli a streda a atarsi utery a ctvrtek), zatim budou cvicit na skolnim hristi, bude to pekne na vzduchu,jsem na ne zvedava, po takove pauze 😂