Potrat. Je to bezpečné?

nikolanikolie
15. led 2021

Dobrý den, je mi 16 jsem těhotná, a chci na potrat, chtěla bych se zeptat, jestli je to bezpečné, mohu se po narkóze probudit? Mám docela strach..

goovana
15. led 2021

@nikolanikolie je ti 16 jsi tehotna
Neberes antikoncepci?
A ne po narkoze se určitě neprobudis

gramar
15. led 2021

Narkóza při interrupci...? Lokální, ale celková, o tom jsem neslyšela... A bezpečné v jakém směru?

barmil
15. led 2021

@gramar děti mají víkend, to zas bude trolling 🙈

tulikiss
15. led 2021

@gramar narkoza pri interupci je naprosto bezna vec.

lachtanice86
15. led 2021

@nikolanikolie ty se bojíš, že se probudis? Nebo si to jen blbě napsala?

nikolanikolie
autor
15. led 2021

@lachtanice86 *Neprobudím 😂😒

kkacca
15. led 2021

Po přečtení si nejsem jista, jestli je je pro nás bezpečne, aby ses po revizi probudila 😂😂😂

gramar
15. led 2021

@tulikiss Jako celková, kdy opravdu chrápeš? To jsem netušila, já myslela že se to dělá v lokálce... 🙈
@barmil No to víš, teď se dva dny může noťas používat na něco jiného než na učení 😝

tulikiss
15. led 2021

@gramar jj dela se to casto, bude to podobne kratka narkoza jako pri IVF, kdyz se odebiraji vajicka.

gramar
15. led 2021

@tulikiss No vidíš, zas jsem o něco moudřejší, mě právě přišlo že když jsem byla s kamarádkou, tak jsem jí za cca dvě hodiny vezla domů, což by asi po narkóze nebylo tak rychle... Asi špatná dedukce 😉

kkacca
15. led 2021

@gramar delaji to v celkový, ale je to cca 10-15min, do hodiny od probuzení jsem odchazela domu, takže to tak možná měla i kamoska

ba2te
15. led 2021

@gramar Ano, je to v celkové narkóze - chvilkové ale i tak. Byla jsem na revizi před cca 3 lety a ráno v 7 nástup, kolem 9:30 výkon a kolem 13 hod. mě pouštěli, ale musel si mě vyzvednout manžel.

gramar
15. led 2021

@ba2te Jo to jí taky musel někdo odvézt samotnou by jí nepustili

gramar
15. led 2021

@janina_8 Tedy konkrétně hnutí pro život ve mě budí opravdu "důvěru" jednou jsem s nimi měla co dočinění a fanatický Trump je proti nim beránek🙈

lidija1234
15. led 2021

Doporučuji v 16 letech brát antikoncepci aby jsi tohle do budoucna nemusela řešit znovu. Jinak ano, narkoza je celková ale jak psaly už víše za 2 hoďky tě pustí domů. Musíš mít doprovod a tím že nejsi plnoletá, tak musíš mít souhlas rodičů plus potrat stojí skoro cca 7000,- . Jinak narkoza nebezpečná je ale je málo případů lidí kteří se z narkozy neprobudili, takže toho bych se neobávala. Víc bych se obávala toho, že v 16 letech musím podstoupit takový zákrok.

alilali
15. led 2021

@gramar Já byla v celkové narkóze, netuším proč. Ale šlo o 12 týden. A byla jsem tam přes noc.

bonavoxa
15. led 2021

Každý, kdo odmítá potrat a nebere ho vůbec jako možnost ,, řešení", tak je fanatik, to známe. Ne, potrat není vůbec bezpečný, vždyť při něm člověk zemře.

alilali
15. led 2021

@bonavoxa Sorry, ale to jsou hodně debilní kecy! Stalo se, prostě holka bude ponaucena a myslím, že sama si nese to největší trápení, ale holt ne každý si v 16 může nechat dítě!!

andelka
15. led 2021

@alilali miniinterrupce,interupce, revize..vždy se dělá v celkové krátké narkóze. Přes noc jsi tam možná byla proto,že už to byl hraniční týden.

K tématu..v 16 bych ani jiný postup neviděla, bohužel. Antikoncepce není stoprocentní a stát se to může. Hlavně to zjistit a zařídit co nejdřív. Čím dřív tím líp.

madbetka
15. led 2021

@alilali Tak když je někdo v 16 dost starý na sex, tak by možná měl počítat i s důsledky, ne? Nebo podle mě aspoň ta dospělost a připravenost znamená, že si uvědomuji, že jaksi..ehm..ze sexu jsou děti 🤷🏽‍♀️

@nikolanikolie Není to vytržení zubu, tak prosím zkus najít někoho, komu věříš, a kdo s tebou probere všechny možnosti. Potrat by měl být vždy možnost úplně poslední...

jjasmina
15. led 2021

@gramar nevim jestli je to to samé, ale na revizi jsem měla taky plnou narkozu

bonavoxa
16. led 2021

@alilali A potrat je jediné ,, řešení". Dost odvahy na sex, tak proč ne odvaha zavolat tomu Hnutí pro život, kde toto řeší denně. A to píšu u největšího altruismu, podporovat potrat je alibismus. Dítě bych si nechala, ale být mi 16 a nemohla bych ho vychovávat, dám ho k adopci, nechám ho žít.

alilali
16. led 2021

@bonavoxa To je, ale váš názor a bylo by to i vaše rozhodnutí. Zakladatelka se rozhodla jinak a je to naprosto a jen její věc, nezdá se mi, že by se ptala co si o tom myslíte, dotaz zněl úplně jinak.

alilali
16. led 2021

@madbetka Víte prd z jakých poměrů pochází, jak byla ponaucena o ochraně a o těhotenství. To, že někdo souloží absolutně neznamená, že je připravený na dítě.

madbetka
16. led 2021

@alilali Což ale neznamená, že je to správný, že jo. Že děti souloží a pak chodí na potraty. On totiž potrat může mladé holce zničit život úplně stejně, klidně i víc, než když si to dítě nechá.
Proto píšu, že má zvážit všechna řešení, protože odpověď na její otázku je, že potrat rozhodně nemusí být bezpečný a žen, které po něm mají následky jak fyzického, tak zejména psychického rázu, není málo. Ne snad, že by se neprobudila z narkózy, ale není to banální zákrok a nejde se tvářit, že to nic není.

gramar
16. led 2021

@madbetka Správné to určitě není a bylo by více než vhodné to prodiskutovat s matkou nebo někým kdo objektivně dokáže zhodnotit klady a zápory takového rozhodnutí. Na druhou stranu úplně stejně není správné se tu ometat hnutím pro život, což je vesměs banda fanatických magorů, kteří také vidí jen tu svojí jedinou pravdu... Extrém na jednu i druhou stranu je špatný a to hnutí je fakt brutální... 🙈

agneska7
16. led 2021

Holky nehadejte se , je to troll , Trollí tu už nějakou dobu a myslí si že je vtipná 🙄

andelka
16. led 2021

@gramar proč myslíš že je brutální? Mně přijde poměrně rozumné. S aktivitou Nesoudíme.Pomahame. spolupracují nemocnice i lékaři, i u nás ve městě,v kraji. Jde hlavně o to, snížit počet potratů z důvodu,že žena nemá podporu, bojí se finančního zatížení, nemá opravdovou svobodu volby. Hodně se teď řeší otázka třetích dětí. Nám v okolí mnoho rodin se třemi dětmi, my je též máme,ale mnoho rodin si na třetí dítě netroufne, přitom kdyby měli podporu, tak by si třetí nechali.

Na druhou stranu pokud se těhotenství zjistí včas a řeší se rychle, tak riziko není velké a osobně si nemyslím,že je mnoho mladých dívek,které by dokázaly být připravené na těhotenství,porod a výchovu dítěte. Navíc pokud si je člověk jistý,tak tu událost zpracuje poměrně dobře,aniž by to zanechalo zásadní následky ( nezapomene samozřejmě nikdy, ale to se ani nečeka)

alilali
16. led 2021

@madbetka Tak určitě její psychice více pomůže dítě porodit a dát j adopci ;)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru