Stihnu se vdát do třicítky i bez pravého partnera?
Ahoj všem. Asi se to nehodí tématicky mezi miminka a těhotenství, ale jak je tu nový rok, jsem třicítce zas o krok blíž. A kolem sebe pozoruji, že drtivá většina mých vrstevnic je už vdaná s dětmi nebo děti budou brzy mít. A já s nikým nebyla na rande x let. Prostě jsem nenašla toho pravého. Na pilu netlačím, ale uvědomuju si, že mi léta utíkají a za posledních 10 let se prakticky nic nezměnilo. Pár chlapů jsem samozřejmě potkala, ale každému šlo o to mě dostat do postele a vážným vztahem mi tak akorát mazali med kolem huby, abych svolila. Byla jsem hloupá. Svojí zdrženlivostí ale nemaji zájem taky. Asi je chyba ve mně, že každá má kolem má nějaký vztah, jen já nic. Nejhorší je to na rodinných setkáních s otázkami, kdy budu mít děti. Jak asi, když nemám ani s kým. Mrzí mě to. Nemyslim si, že bych byla ošklivá nebo neměla co nabídnout
Rozvedená 😆 Po druhé vdaná až před 40. A chyba není v tobě nýbrž jen ve vodách v kterých "hledás". Změn lokál. Chod jinam,tam kam by si normálně nesla. Říkáš, že hodne cestuješ....no na cestách potkáš spíše muže, kteří si chtějí jen povyrazit,ale pak se vrátit ke svému domu. A taky, nesmíš hledat. Znáš to....jak něco hledáš vždycky najdeš to co nehledás,a co hledáš nenajdeš. ☺️ Ale věř, že ten tvůj vysněný je blíže než by si čekala. Opravdu kolikrát stačí, zadívat se jinak,jiným pohledem než ses zvyklá. Držím palečky ❤️
Jo holka, já se vdávala asi 4 měsíce před 30, po asi 8 letem vztahu....rok a pul poté už jsme spolu nebydleli a asi týden po 32 jsem byla rozvedená 🤷
Ve 30 jsem se rozváděla,se dvěma malými dětmi. Vdávala jsem se v čerstvých 24, ale volba nebyla dobrá. Mnohem lepšího životního partnera jsem našla až potom, vdávala jsem se těhotná v 35. Čas ještě máš.
Já jsem letech single života (spokojeného, hlásala jsem vždycky, že mi jde práce a nejdou vztahy, tak se budu věnovat tomu, co mi jde) ve 30 potkala svého muže, zamilovala se, pořídila si dítě a někdy ve 34 letech se i vdala.
tak co se dá dělat no....někdo to tam má napsaný tak, a někdo zas onak...určitě nebudeš tak marná, a nemusí bejt ani chyba v tobě celkově. někdo na to má prostě fakt jen smůlu. a možná jen nemáš čuch na ty typy, který se usadit nechtěj. ale to sebe taky nepředěláš, žejo...:D Já nevim...asi bych bejt tebou zašla k astrologojoj/kartářce nebo tak podobně. k někomu osvědčenýmu. pro někoho je to blbost, ale leckoho to zas minimálně uklidní a dá naději🙂
a ještě úplně nerozumim těm chlapům, co popisuješ, to líčíš jako cizince? nebo obecně? pokud cizince, zkus starý dobrý český chlapy...:D třeba nebudou v průměru tolik nesmrtelný, byť se u nich ten věk ženění a pořizování dětí taky dost prodlužuje.
@klpoiu Tak třeba posledně. Žádného chlapa jsem nečekala ani v nejmenším a pak jsem se zabouchla jak puberťák z minuty na minutu. Chvíli jsem to před ním tajila a v jedné slabé chvíli se mu přiznala s city. Byl nadšený a vypadalo to všechno nadějně. Když jsem pak později k němu přijela na ohlášenou schůzku, tak už mě ignoroval s tím, že je a kámoši a nemá čas. Přes svátky to samé. Že má tři týdny dovolenou a možná se uvidíme, pak odletěl na druhý konec světa k moři a pak bude v práci, takže smůla.
Před rokem a půl jsem se také úplně náhodou seznámila se sympaťákem rovnou v letadle. Opět samé pohádky, rozuměli jsme si, dokud mě nepozval k sobě domů. Když spal, tak jsem na jeho pracovním stole našla dokumenty, kde disponoval jiným jménem, věkem a celou identitou než mi říkal. Holt mám smůlu
Smůlu bys měla, kdybys to zjistila po dvou společných letech. Takhle jsi jen včas zjistila, že to je vůl.
@elespe999 ve 30 jsem potkala chlapa svého života, ale ve 34 se naše cesty rozešly. Po třech měsících jsme se opět sešli, za pár měsíců vzali. Za rok bylo jedno dítě (to mi bylo 35), za další rok druhé dítě a do dalších dvou let třetí dítě. Letos mi bude 40 a jsem vlastně nejspokojenější za posledních třeba 15 let.
a jinak rozhodně lepší, než se vdát blbě a pak se rozvádět s dětma a shánět si jako dětná dalšího chlapa...to bych byla teda asi taky nervózní, jak tohle dopadne..:( už tak je ten rozvod nebo rozchod s dítětem pecka, i pro něj, nejen pro tebe, a bolí tě to i za to dítě. takže..."s čistým štítem" je to určitě snazší situace, a snazší někoho hledat.
@normalnimatka Nemluvím o rozvodu a osudu jako svobodná matka. Já s nikým nebyla ani na rande. O nějaké svatbě nebo dětech si už tuplem můžu nechat zdát.
Já měla v plánu mít do 30 dvě děti a když přimhouřím oko, tak se mi to vlastně povedlo. Ale musela jsem ke konci hodně akcelerovat 😀. S chlapem jsem byla od dvaceti, ale známe to, dnešní muži mají na všechno dost času... V červenci svatba, v říjnu mi bylo 29 a v listopadu se narodil první syn a druhý se narodil v srpnu předtím, než mi bylo 31, takže jsem to vlastně stihla ještě VE 30 😉.
@normalnimatka Poznávana na večeři jsem byla naposed před takovými 7-8 lety. Jinak nic. Chlapům se líbím, to si nemůžu stěžovat, ale leda tak na sex. Když naznačím, že bych chtěla něco jiného, tak mě okamžitě ignorují nebo vyplave na povrch nějaká jejich lež apod. A to ještě navrhuji schůzky já. Pokud tak neučiním, tak mi klidně objev mých snů nenapíše i 3 měsíce. Pokud už se sám chlap ozve, tak jedině kvůli sexu, ať už v minulosti byl nebo ne
@normalnimatka Kupříkladu jsem kvetinu od chlapa, pokud nepočítám rodinu, nedostala nikdy. Prostě mě zamrzí takové maličkosti, asi se ze mě na stará kolena stává cíťa. Ale je mi trochu líto, že mé vrstevnice dostávající zásnubní prstýnky a mě nikdo nepozve ani na kafe.A když pozvu já a nenabídnu k tomu sex, tak nemá radši čas.
@elespe999 Ja som mala v 30ke do vydaja velmi daleko 🙂 S manzelom sme sa dali dokopy az po 35 a vydavala som sa 40rocna. Predtym to u mna so vztahmi tiez nebola ziadna slava, mala som len jeden 2rocny a inak len take zapletky. A potom sa zrazu zjavil manzel a mne sa nechcelo verit, ze aj pre mna sa nasiel niekto, kto sa ku mne fakt hodi.Sme spriaznene duse, pricom predtym som bola v tom, ze take nieco sa moze stat len inym ludom, ale mne nie. Aj u teba sa moze kedykolvek niekto taky zjavit.
@elespe999 k tý první odpovědi - jasně. to byl můj pokus o utěšení. že lepší si počkat na dobrýho chlapa a vdát se pozdějc, než se vdát brzo, ale za pár let se rozvýst a schánět dalšího chlapa jako dětná.
Já se vdavala ve 28. S manželem jsme spolu od mých 19 s tím, že jsme se znali od mých cca 11 let a prostě k sobě dospěli 🙂 aneb puberta udělala své 😅 na svatbě nám běhal skoro 2-lety syn a teď jsem těsně před termínem druhého a to mám čerstvých 30.
Upřímně z mých kamarádek je vdaná, když moc tak jedna osmina a to se pohybuju i v nábožensky(křesťansky) zaměřených kruzich. Mám starší sestry a ty též nejsou vdané. Zkus se teď více zaměřit na sebe (seberozvoj) a třeba láska se objeví sama 🙂
@elespe999 píšeš, že jsi nebyla na rande s někým x let a pak popisuješ nedávné známosti, kdy jsi se do někoho zamilovala, dalšího jsi potkala v letadle? Tak kde je pravda....
Jinak svatba není důležitá kdy, zda do 30 a nebo po 30, užívej si dokuď můžeš, klidně i jenom na sex. Netlač tolik na pilu, že chceš vážný vztah. Z toho většina normálních chlapů hned vycouvá. Buď v klidu, v pohodě a on se ten pravý jednoho dne najde
Zrovna dneska mam narozeniny, 3️⃣0️⃣ 😂. S manzelem jsme spolu 12 let, z toho 7 let manzele. Mame dve deti (5 a skoro 3 roky). Ja vzdycky chtela brzo deti, ale az po svatbe. Klidne bych deti mela jeste driv 😂
Já se vdala ve 25 letech, nedávno jsme měli deset let od svatby. Máme dvě děti. Před tím jsem měla vztah od 16 cca do 22 let. Ale jsem vlastně klikař. Neumím se seznamovat, nechci se seznamovat, není mi vlastní si s někým jen tak začít povídat. Prosťě se mi to jen dobře sešlo. Ale mám kamarádku, která na toho pravého narazila ve 33 letech, v 35 dítě a do roka svatba. Každej to má jinak.
@blondynka400 Psala jsem o seznámení, ale na rande jsme spolu nebyli. Nikam mě nikdo nepozval.
@elespe999 moje teta by se od ukončení střední školy nejradši vdávala a měla děti. Ale vždy z toho vyšla se zlomeným srdcem a za blbku (například s ní chlap byl jen kvůli hlídání syna 🤦). Řekla bych, že na sobě dost pracovala, byla i na nějakých terapiích a nakonec se dočkala svého prvního a jediného dítka ve 38 a vdávala se ve 42. Já bych se i zkusila zaměřit na sebe, snažila se zjistit, proč přitahuji pořád stejné/podobné chlapy. A s tím pracovat ... Já jsem na sobě taky dost pracovala. Potom co, mi hned 3 chlapi po sobě řekli, že jsem ledová královna, jsem pochopila, že chyba bude zřejmě hlavně ve mě. Byla to taková moje póza, taková sebeobrana. Jenže když kolem sebe mlatí někdo preventivně, tak samozřejmě všechny odežene. 🙂 Jinak mě je 27, mám 2 děti, ale vdaná nejsem, ani se do toho nijak nehrnu. Máme kolem sebe hned několik párů, které spolu byly x let, měli i děti a po svatbě do 2 let rozvod, tak mě ten kroužek na ruce ani moc neláká. 🙂
@elespe999 ahooj, bude mi 33 let, vdaná nejsem. Máme chlapečka, kterému budou za chvíli 2 roky. S přítelem jsme letos oslavili 15 let. Svatbu zatím neplánujem. Momentálně mi je jedno jestli jsem nebo nejsem vdaná, ale do budoucna bych se ráda vdala asi jako každá ženská 🙂 A jak tu někdo psal, i já mám v okolí svých blízkých kamarádů 3 páry, kteří byli manželé a už nejsou,nejak jim tam svatba štěstí nepřinesla, takže se taky nikam úplně nehrnu, i když problém byl asi trošku jinde... Neboj, ten pravý chlap se někde objeví,sama určitě nezůstaneš, zatím si užívej 🙂
Letos mi bude 34, vdaná jsem od 23, no žádná sláva to není. 🤷🏻♀️😅 Po druhý už bych do toho nešla, ani s nikým dalším. Ale chápu, jak se asi cítíš. Já takhle sama sobě dala nůž na krk s dítětem. Pokud nebudu mít první dítě do 30, tak už děti nechci. A teď tu vedle mě chrupe čerstvej 6leťák a malá 2leťačka. Všechno přijde ve chvíli kdy se to má stát, ne kdy my si naplánujeme. 🤞🏻
@elespe999 ve 28 mě opustil manžel. První a do té doby jediná láska. Já bezdětná s panickou hrůzou, že už nikoho nepotkám a nebudu mít děti. Zkoušela jsem seznamky, ale bylo to dost zoufalý. Pár pokusu o vztah bylo, ale nic, co by bylo trvale. Měla jsem fakt strach, že nikdy nebudu mít děti. Třicítku jsem oslavila sama. Ve 31 jsem potkala na seznamce chlapa a světe div se, byl fajn, normální, zázrak 🤣. Zjistili jsme, že chceme totéž, rodinu, děti, vlastně jsme se hned sestěhovali a po půl roce se dohodli, že už nám není málo, že není nač čekat a že miminko určitě bude trvat. Já byla další měsíc těhotná. Jsme spolu sedm let, dvě děti. Ono to pak někdy přijde ráz na ráz, ani člověk neví jak. Držím pěsti 🍀.
@elespe999 Ne, nebyla jsem ve 30 vdaná, ale byla jsem v tom věku 5 let ve vztahu s mužem, kterého jsem si o další 4 roky později vzala za manžela 🙂

@elespe999 já jsem rozhodně ta poslední, co by mohla radit. Ale s cizinci i ženatými mám též zkušenost. Jednou mi jeden chlap řekl, že je ze mě strašně cítit touha po dítěti a vztahu a že tím předem všechny odrazuju. Tak nevím, zda by v tomto třeba mohl být problém? Ale to jsou takové hypotézy.... Dle mého je to prostě o štěstí, zda se potkají dva lidi, co udělá jeden druhého šťastným....