icon

Těhulky, snažilky, pojďte sem 🙂🙂🙂🙂

mirindad
8. srp 2016

Ahoooj holky 🙂 patřím mezi snažilky a dělá mi velkou radost vidět pozitivní testíky, vaše veselé zprávy a radost, že vám to vyšlo a budete maminkami 🙂 Můžete se tu podělit a házet fotečky testíků a cokoliv chcete, ať mě uběhne ten čas, kdy sama čekám 😊😊😊😊

simi1510
4. črc 2017

@evikkk13 popravde? Je mi to jedno, jen at je to zdrave. Chlapečka bych se asi trochu bala, ze to s tema chlapama az tak neumím, a mam nejak pocit, ze to bude holcicka... tak uvidime 🙂

jade85
4. črc 2017

@simi1510 prima, to zní dobře, já jdu ke svému doktorovi v 7+5 podle ms, počítám, že těhu bude mladší, takže případně bude dost času se tam objednat až po potvrzení těhu od mého doktora 🙂

simi1510
4. črc 2017

@jade85 rozhodne 🙂 drzim moc palce, at jste v poradku! 🙂

jade85
4. črc 2017

@simi1510 děkuju, věřím, že to bude dobrý, ale ještě 2 týdny do první kontroly! 😝

simi1510
4. črc 2017

@jade85 to uteče hele 🙂

simi1510
4. črc 2017

Ja ted musim cekat do 21.na dalsi poradnu 😂

jade85
4. črc 2017

@simi1510 no snad uteče, od zítřka volno a v pátek odlétáme na dovču aspoň na pár dní 🙂 21 dní je dlouho, ale teď víš, že je vše v pořádku, tak si užívej 🙂

evikkk13
4. črc 2017

@simi1510 Ja taky vzdyckym rikam, ze je to jedno, ale na jednu stranu bych spis chlapecka a na druhou zase tech uz v rodine mame nekolik a holcicku zadnou, takze oboje vyhra 😀 No nic....ja si jeste pockam.

evikkk13
4. črc 2017

@jade85 Juuu, kam letite?

simi1510
4. črc 2017

@evikkk13 ale dockas se a to bude dokonale mimi 🙂

simi1510
4. črc 2017

@jade85 tak to se mas! Ja letos nikam nemuzu ☹ tak za rok... kam si letite uzivat?

jade85
4. črc 2017

@evikkk13
@simi1510 letíme do Švýcarska za kamarádem...já bych radši asi tentokrát válečku u moře, ale už mu tu návštěvu dlužíme dlouho 🙂

simi1510
4. črc 2017

@jade85 tam se chce podivat chlap 🙂 tak treba nekdy... uzij si to tam 🙂

evikkk13
9. črc 2017

Ahoj holky, chci se zeptat na váš názor. Někdy v dubnu jsem si na netu objednala Drmek Forte, že to zkusím, aby se mi trochu posunula ovulace dopředu, mívám až třeba 22 DC a pak někdy i krátkou luteální fázi, MS přijde třeba za 9 dnů. DRMEK FORTE (Vitex agnus castus) s vitamínem E působí na produkci ženských hormonů progesteronu a LH hormonu(zvyšuje hladinu) a prolaktinu (snižuje hladinu), které řídí ovulaci a jsou klíčovými faktory pro otěhotnění. Drmek dle výzkumů obsahuje progesteronu podobné sloučeniny a tak v organismu může působit jako vaše vlastní pohlavní hormony ovlivňující zrání a uvolnění vajíčka v době ovulace. Progesteron též stabilizuje fázi žlutého tělíska. Obsahové látky drmku obecného zasahují do metabolizmu hormonu prolaktinu, což může mít za následek normalizaci tzv. luteální fáze hormonálního cyklu. Prolaktin totiž brání dozrání vajíčka, pokud dojde ke snížení jeho hladiny, dojde k dozrání vajíčka, uvolnění a ovulaci. Důsledkem užíván drmku by měla být regulace hladin pohlavních hormonů. Tyto pohlavní hormony řídí ovulační i menstruační cyklus a tedy i samotnou ovulaci (zrání a uvolňování vajíčka).

A TEĎ TA OTÁZKA: Myslíte, že ho mám teď zkusit brát a nebo raději ne, když se budu chystat někdy v srpnu nebo září do CAR na konzultaci a zřejmě nějaké odběry a vyšetření? Brala jsem ho asi 3 týdny, pak jsem zjistila 2 // a vysadila ho, protože takový věci nejsou v těhotenství testovaný. Teď bych ho mohla brát delší dobu, mám celkem slušnou zásobu, ale spíš si říkám, aby to právě neovlivnilo nějaká ta vyšetření nebo výsledky s tím, že ale v těhotenství bych ho zase vysadila. Pokud by doktor zjistil, že je potřeba třeba progesteron, tak mi ho nasadí ve formě léku a ne doplňku stravy a budu ho brát případně dál, že jo. A obávám se, že kdybych se ptala - beru drmek, můžu dál, budou na mě koukat jako na blázna, co to je 🙂 To byl prostě takový ten pokus á la pomoz si sám, ale teď když to budou řešit doktoři, mám jim do toho fušovat? Co myslíte?

simi1510
9. črc 2017

@evikkk13 Já bych za sebe řekla, že většina bylinek funguje jako takové placebo :-/ Někomu to pomáhá, na někoho to neúčinkuje vůbec. Co se o tom zkusit pobavit případně se svým lékařem?

Někde jsem i četla, že před nástupem třeba na umělé oplodnění je dobré už nějakou dobu před tím se začít stravovat dobře, nekouřit, nepít alkohol, zkusit i detoxikační kúry, které můžeš podpořit i bylinkami... Defakto připravit tělo na to.

A nemyslím si za sebe, že by bylinky nějak extra zkreslily případně pak výsledky. Nebo zkus napsat nějaké bylinkářce. Já jednou kontaktovala tyto stránky - https://www.bylinnalekarna.cz/poradna

A paní i odpověděla

llenka_li
9. črc 2017

@evikkk13 určitě se zeptej, jak pujdes ke svému dr. Ale já si myslím, ze to ničemu vadit nebude....je to "jen" bylinka..

markethy235
10. črc 2017

@evikkk13 ahoj, ja drmek beru uz asi 2 mesice, predtim jsme oba brali kotvicnik. Klidne ber dal, do CARu chodim a je to v pohode 😉 mimochodem, dr. mi obou IUI chvalil ovu hlen, ze je videt, jak pekne ovu probiha, tezko rict, zda je to drmkem ci nikoliv, pravda je, ze ja ten hlen mela vzdycky pri ovu, jen ted z jara jsem si nebyla jista, zda ovu probiha a poridila si ho.

llenka_li
12. črc 2017

Ahojky holky, dnes na screeningu všechno v pořádku, takže mi spadl obrovský sutr ze srdce, hrozné jsem se bala 🙂 rizika na downa 1:17618, ostatní < 1:20000...srdíčko, mozek, všechno v pořádku a vypadá to na chlapečka....💙👶 Máme 6,4cm 😍

llenka_li
12. črc 2017

@jade85 jakpak se ti daří, tehulko, všechno v pořádku?

llenka_li
12. črc 2017

@brambora28 Ahojky a co ty, jak se vám daří? Jak jste v CARu pokročili? Ty se taky neozves, jak je rok dlouhý 😄😉

jade85
12. črc 2017

@llenka_li ahoj, tak to je paráda, krásný výsledek screeningu, gratuluju 🙂 a chlapeček je super, asi si ho taky tajně přeju 🙂 U mě zatím vše v pořádku, na první ultrazvuk jdu až v úterý, podle ms budu 7+5, doufám, že to bude max o týden mladší a že by mohlo být vidět srdíčko. Jinak se cítím fajn, sice trochu nevolnosti a únava, ale snažím se s tím bojovat aktivitou, právě jedu z fitka 🙂

brambora28
12. črc 2017

Ahoj holky. Přiznám se, že sem už moc nepíšu, protože mám pocit že jsem teď v úplně jiné situaci než vy - ne proto, že nejsem těhotná, ale protože to vlastně ani nemůžeme zkoušet, a tím pádem řeším úplně jiné věci než ovu, tehu testy atd.. Ale občas sem nakouknu 😉 My stále čekáme na výsledek manželova vyšetření, který by měl být během prázdnin, takže jsem teď ve fázi nekonečného čekání.. Doktor říkal, že během října snad by se mohlo začít něco dít, a já doufám, že tím začít dít myslel transfer.. 😀

@llenka_li Moc gratuluji, UTZ krásný, je to úplně neuvěřitelné že tak brzy je to už takové miminko!
@jade85 Taky moc gratuluji a přeji, ať první UTZ dopadne jak nejlépe to půjde!

brambora28
12. črc 2017

Jinak si teď užívám dovcu v Portugalsku (teda občas je to docela utrpení, pac jsem s mamkou a ségrou a oni jsou úplně stejný a je to už fakt psychicky náročné), navíc cestuje e skrz celé Portugalsko a na to není ani jedna z nich zvyklá. Mám za sebou v květnu prodlouženy víkend v Londýně a poslední týden v červenci jedeme s Vlastou a pejskama na Šumavu 😉 Takže si teď užívám co to jde 🙂

destovakapka
12. črc 2017

Ahoj holky,muzu se k Vam pridat?Jsem tehulka,cekam prvni mimco,dneska jsem 11+6tt.

jade85
12. črc 2017

@brambora28 děkuju 🙂 moc si to užij, Portugalsko je moje zamilovaná země, závidím 🙂

destovakapka
12. črc 2017

Fotka prdolky kdyz jsme byly 10+0tt.

yelowangel
12. črc 2017

@brambora28 jeee a nechceš dát 1. týden v sprnu spicha ve Vyškově? Jedem do Rychtářova k dědečkovi tak bych je nechala ať si s tím malým vzteklounem poradí a mohla se dopravit tam nebo do Drnovic

llenka_li
12. črc 2017

@jade85 ty jo, ty jsi to pojala takhle aktivně, tak to je super a závidím, alespoň se dlouho udrzis ve formě 🙂)) a v úterý se moc těším na utz, to už bude něco hezkého vidět, když jsi vydržela takhle dlouho do kontroly ;)

llenka_li
12. črc 2017

@brambora28 super, ze jsi se ozvala....mate dlouhé to čekání, ale určitě se to vyplatí a do konce roku budeš taky tehulka a budeme se s tebou těšit na 1.fotku z utz..

Uzivej dovcu, alespoň ti ten čas rychle utika...cestováním...

jade85
12. črc 2017

@llenka_li doufám, že jo 🙂 já už cvičím docela dlouho, ne nějak intenzivně, ale mám bezva trenérku, která má kvalifikaci i na cvičení v těhotenství a po porodu, tak vím, že je to s ní bezpečný. A hrozně mě to dobíjí a uklidňuje 🙂

Strana