icon

Test Covid škola. Je právně v pořádku, když s tím nesouhlasím?

futyska
10. únor 2021

Ahoj, pokud to není zákonem dané je právně v pořádku nechat testovat dítě před vstupem do školy, když s tím jako rodič nesouhlasím?

holkaokomodra
21. únor 2021

@gramar hm to jo u nas podobna iniciativa vznikala taky, ale seslo z toho kvuli nedostatku casu, na me se obraceli jako na vychovatelku, ze bych mohla mit cas akorat nevedeli, ze jsme v praci vic nez normalne, protože je potreba zajistit peci o deti zdravotniku, policistu atd... ale jako jo sla bych do toho, sama jsem byla v praci, ucila cizi deti a doma kluk sam...

gramar
21. únor 2021

@holkaokomodra Jo já si myslím že asi jediná naše možná spása je, že se začneme zařizovat bez vlády a ještě jim dokážeme že umíme být rozumní i bez blafu na papíře 🙂

marcicek84
21. únor 2021

@gramar tak bys mohla dokazat,ze nepotrebujes ucitele ve skole,ktere ted plati stat z nasich dani,je ti jasne,ze by to byla dalsi pruser a ukazka toho,jak stat (ne)funguje

zuzineckah
21. únor 2021

@marcicek84 no já si myslím, že je jen otázkou času, kdy i učitelům dojde trpělivost, protože stát z nich dělá fackovací panáky. Vůbec bych se nedivila, kdyby vznikla nějaká celoplošní iniciativa z řad učitelů, která by se vůči tomuto jednání vzepřela a lobbovala by za návrat dětí do škol bez pitomých podmínek.

ilonne
21. únor 2021

@zuzineckah Jenže ony ty testy a roušky ve školách opodstatnění mají.

marcicek84
21. únor 2021

@zuzineckah zmenit ustavu,by znamenalo,ze to byl jen car papiru.Jestli ani po tomto by lidi nevysli do ulic,tak nevim co vic by se muselo stat...zavrene hranice ze vsech stran a mame tady dalsi protektorat
Co se tyce ucinku tech nasich testu,nebylo to kolem 90-95procent?vim,ze to cislo bylo vysoke,ale nevim,jestki to bylo az 99 procent...urcite to je ale jina pisen nez ty cinske testy...

zuzineckah
21. únor 2021

@ilonne já si myslím opak. Zvlášť když ráno před školou ty děti vesele špitají bez roušky, natahují si je až ve škole. Vozí se do školy jedním autem, po škole se společně vidí (a to nemyslím družinu). Na obědě si prskají do talířů. Osobně si myslím, že jim ty roušky vyloženě škodí, protože si do nich půl dne plivou, pak je hodí na lavici. A vážně pochybuji, že si je každý den mění, nebo že je mají vyprané. K testům se už vyjadřovat nebudu, můj názor je myslím zcela jasný.

gramar
21. únor 2021

@marcicek84 viz vedlejší diskuse, u jednoho z dětí je momentálně ten učitel spíše na obtíž. Ale já bych se v tomto případě opravdu vydala směrem toho že bych v takovém případě hledala učitele (já na to nemám nervy ani schopnosti, zvláště u vlastních), nebo studenta...

zuzineckah
21. únor 2021

@marcicek84 možná pak dohledám ten článek, je to možné. Jen vím, že říkal, že snad je jen vláda musí uznat jako pcr testy, což se nestalo, žejo, protože čínsky šmejd. Možná na to teď dojde.

marcicek84
21. únor 2021

@zuzineckah teoreticky,kdyby meli ty testy spolehlive a uznali je jsko PCR a uz by na PCR nikoho nehnali,odpadl by probl.testovsni PCR testem celou tridu,kdyby byli negativni... 🤔

marulu
21. únor 2021

@marcicek84 no a ty myslíš, že to, že sedí doma je psychicky nepoškodí? Poškodí je to mnohem víc než jeden pozitivní test. Vzhledem kb) tomu, že současná situace je neudržitelná, protože nám brzy zkolabuje zdravotní systém, tak další mozností by byl střídat tvrdý lockdown se stavem aspoň trochu připomínající normál. Což je ale za mě mnohem horší řešení, než fungovat s testováním. A to nemyslím testování jen ve skolach, ale všude - firmy, později i hromadné akce atd. Co se ti na tomhle řešení nezdá?

marulu
21. únor 2021

@zuzineckah tak souhlasím, že zpočátku by to trochu bylo nekonečné kolečko. Ale postupem času by se to začalo zlepšovat právě proto, že by se pozitivní izolovali a tím se bránilo dalšímu šíření. Jasně, že je to je běh na dlouhou trať a nevyřeší se to za týden.

zuzineckah
21. únor 2021

@marulu vzhledem k tomu, ze prodělání covidu nezaručuje, ze ho nedostaneš znovu (obzvlášť při mutacích), je to prostě zbytečné. Vyhozené peníze. Navíc pokud by ty testy nebyly k domácímu provedení, tak je to totální hloupost. Kromě toho mám vážne pochybnosti, ze by to vůbec bylo prakticky proveditelné.

marcicek84
21. únor 2021

@marulu a kdo o tom,ze deti sedi doma rozhodl?Ten nastroj zavreni skol nema byt dlouhodoby,pri kratkodobem zavreni skol by to deti neposkodilo,dlouhodobe je to poskozuje.Skoly nemely byt zavrena tak dlouho a mohly se uz mesic otvirat,kdyz jsme ve PSU mesic na ctyrce,proc se tak tedy nedeje?Ja celou dobu rikam,ze pokud se maji testovat jen deti ve skolach,tak to neni ok.Zamestnance ve firmach tomu testovani budes nutit na zaklade ceho? Dobrovolne dejme tomu,ale povinne to dopadne stejne jako s temi skolami.Ty chces delat v praxi neco,co neni vymyhatelne ani k tomu neni legislativni opora,tak presvec lidi,aby to delali dobrovolne,aby se dobrovolne cele rodiny nechaly zavirat do karanten,aby chodily na nechutne vytery z nosohltahu jak ve stredoveku,bez posunu k neinvazovnim existujicim metodam,protoze na tom PCR z nosohltanu maji nekteri vladni cinitele postaveny kseft. Narod krici tak takto ne a oni to parad nechapou,jsou hlusi a slepi a straseni lidi uz nezabira,proste je prestrasili,tak to lidi prestali sledovat...

lilian2111
21. únor 2021

Nečetla jsem vše, ale nám říkali učitelé že jim ti nad nimi říkali, že první stupeň se tento rok nejspíš do školy ani nevrátí. Max devataci a maturanti. Takže bych to tolik nehrotila.

marcicek84
21. únor 2021

@lilian2111 to si nemyslim,ze je definitivni stanovisko

lilian2111
21. únor 2021

@marcicek84 Definitivní asi ne, ale to info dostávají přímo ředitelé škol, takže si nemyslím že je to nemožný.

marcicek84
21. únor 2021

@lilian2111 tak nemozne v teto situaci neni nic,ale pak je na stole opakovani a anulovani rocniku

lilian2111
21. únor 2021

@marcicek84 To už myslis daleko, takže těžko říct co a jak bude.

marcicek84
21. únor 2021

@lilian2111 uprimne z celeho skolniho roku chodit do skoly jen 1,5 mesice a pak tyden pred Vanoci je skutecne na opakovani nebo anulaci rocniku nebo min.na delani rozdilovych zkousek o postup do dalsiho rocniku.Protoze nic neumet a navazovat dale,tak to ty decka budou fakt v pr....

nat
21. únor 2021

@zuzineckah opet odpoved mimo tema,je to zbytecne zde rozebirat a hadat se kdo ma a nema oravdu....Kdyby se kazdy radeji staral o sve domovy a deti a ne furt kdo jaky nazor napise.....

lilian2111
21. únor 2021

@marcicek84 Jo, to by byly úplně mimo. No, každopádně uvidíme s čím kdo přijde.

zuzineckah
21. únor 2021

@nat to by provozovatelé modrého koně taky za chvíli pošli hladem, žejo... 😉 je to diskuzní fórum, proto se tady diskutuje

hojda
21. únor 2021

@alcar Nechápeš to a nevím, jak ti to mám už vysvětlit. Jestli byl v prosinci pokles pozitivních případů, tak se tedy méně lidí dostalo do nemocnice a na začátku ledna jich umíralo méně, proto je tam na začátku jen 5 úmrtí, na začátku ledna se plnili nemocnice, ti mrtví přišli s časovým posunem.

alcar
21. únor 2021

@hojda boha jeho, devce, ty si fakt nedas pokoj... 🙏🤣 Na zaklade ceho byl zacatkem ledna pokles tech pozitivnich pripadu, kdyz zadne ockovani tehdy jeste neprobihalo? Hm? To stale vysvetlit nedokazes... Vsak si pockejme na brezen.

marcicek84
21. únor 2021

@hojda v prosinci zadne ockovani opravdu neprobihalo,co ma nejaky prosincovy ci lednovy pokles spolecneho s ockovanim?Fakt ses do toho zamotala...

alcar
21. únor 2021

@marcicek84 pockej, ja od nekterych naopak slysela, ze distancni vyuka funguje naprosto dokonale! Ehm... tedy u tech chytrejsich zaku.😁 Oddeli se zrno od plev... Pamatujes na tu diskuzi? 😂

hojda
21. únor 2021

@alcar Musíš si poposednout, sedíš si asi na vedení, fakt už nevím, jak ti to vysvětlit. Očkování se projevuje až teď, viz ten graf klesající v posledních dnech, já o očkování v prosinci nic nepsala, to píšeš ty. V prosinci byl pokles případů, protože jsem byli v listopadu zavření, R bylo na hodnotě 0,8, proto se dostalo v prosinci do nemocnic méně nových případů, růst to začalo až po Vánocích a postupně narůstala i ta úmrtí, s časovým posunem.

hojda
21. únor 2021

@marcicek84 Nic to se musíš zeptat Alcar, ta operuje s očkováním v prosinci, já o tom nic nepsala.....

alcar
21. únor 2021

@marcicek84 vystrachala tady nejaky graf, kde byl zachycen pokles umrti u 80+ po ockovani cca 160tis techto lidi. Na zacatku ledna umrti 5, pak to vylezlo uz nevim na kolik a pak to zase kleslo na 24. 😁 Ja proste neverim tomu, ze je za tim to ockovani. Sis bych verila tomu, te za to muze uz dost proridly pocet techto lidi, pak ma dost techto lidi uz prozatimni imunitu po prodelani a take jiz naockovany (a imunizovany) personal v DD a pod. zarizenich, kde byla nejvyssi nakazlivost. Nejak furt nevim, proc se se mnou hada. Nooo... jako uvaha, pravda, pekne. Ale ja si na definitivni vliv ockovani jeste ar mesicu pockam. Zatim to vypada, ze u nas byla prvni vlna vakcibace jen takovy pšouk. 😁

Strana