icon

Trochu jiný životní styl aneb návrat k přírodě

abra
8. únor 2010

tema o cemkoli, co se tyka alternativnimu pristupu ke strave, vychove a peci o dite, volny pokracovani pokecu o detech z tematu "trochu jiny zivotni styl aneb navrat k prirode".

butt
19. pro 2010

no s tema puzzlema, na nekterych je psany, ze az od tri let, ale spatny jsou i ty od nuly? 😕

juju
19. pro 2010

no v clanku je uvedene, ze stahuju vsetky a absorbuje sa to aj cez kozu a aj inhalaciou - ja som z toho smutna lebo Emilcek sa na tom vedel fakt dobre zabavit, ale nechcem riskovat radsej nic a on ho aj olizoval, kedze teraz ma ochutnavacie obdobie;

inak dnes som ho vazila a za mesiac nic nepribral 😖 zajtra s nim asi pojdem k lekarovi, lebo dnes nejedol takmer nic - 300 ml UM - neviete nahodou niektora, ci nechutenstvo moze nieco znamenat?

blovitc120
19. pro 2010

@butt tie od 3 rokov su kvoli malym castiam, kvoli nicomu inemu.

@juju, mne dcera pribrala z porodnych 2970g na 8100 g v roku. Ja som to nikdy neriesila, lebo nevyzerala nezdravo. Raz mi za mesiac schudla, uz neviem, v kolkych to bolo, ale zacala sa vtedy dost hybat, tak schudla pohybom a tym, ze potom nemala cas na jedlo. Jedna baba z nasej sukromnej temy ale sla so synom na gastro, tiez nepriberal a akurat mu robili testy na celiakiu, lebo mali podozrenie. Vysledky vysli divoke. Z jednej hodnoty vysla a z druhej nevysla celiakia, tak o 3 mesiace maju opakovat testy. Ja neviem, asi by som dieta nechala trochu tak, alebo ako abra skusila trosicku prisolit a dat nejake bylinky. Niektore deti naozaj potrebuju citit chut. Neviem, ako by som reagovala, nastastie som to nemusela riesit a ochutene jedlo mi naopak vobec nejedla, hoci moja mama ho potajomky do nej chcela pchat. Rovnako by som skusila ine UM, mozno mu prestalo chutit

juju
19. pro 2010

@blovitc120 on ale nema problem ze by mu nechutilo, on odmieta jedlo ako take - skusala som rozne UM, skusala som rozne ovocie, zeleniny, rozne konzistencie, do ruky, male kusky, kasicky, polievky, aj som mu raz dala so stipkou soli, aj s bylinkami / on ked mu nechuti, tak to vypluje a to mu nechuti len jablko a zemiak; ale on proste neotvori pusu a odstrkuje ruckami jedlo, flasku, odhadzuje z rucky veci; jedine co sa mi podari do neho dostat je, ked je prispaty, alebo ked ho zabavam, ze si nevsimne; akokeby mal babatkovsku anorexiu 😀 😀 vcera som ho krmila ako husku - otvorila som mu nasilu pusu a pchala som mu jedlo dnu, aby aspon nieco spapal, ale zase to robit nechcem aby som mu nesprotivila jedlo

abra
autor
20. pro 2010

my mame pucliky uz pul roku ☹ ☹ ☹ mala si s nema hraje celou dobu ☹ hele, ale byl na nich napis o bezpecnosti a vhodnosti pro mimina a o nepouzivani prave tech zmekcujicich latek drazdivych, jezis tak ja nevim, abych ji jeste nepridelavala problem k tem alergiim co ji nasli 😒 Nic, pod stromek dostane bazen s kulickama, tak ji odeberu pucliky a uvidim, jestli se to nejak projevi

abra
autor
20. pro 2010

@juju nepomaha treba kdyz mu zpivas, nebo delas blbosti, aby se tak nesoustredil na to ze ji? Male tedko rostou zuby a stavkuje s jidlem,takze kazdy jidlo je u nas divadelni predstaveni, aby vubec jedla... Nektery decka jsou ale na to jidlo takovy hrozne neduverivy, a nechtej, par jich takovych znam, holky s nima taky nemuzou pohnout ☹

blovitc120
20. pro 2010

@abra presne tie máme aj my, je na nich napísané, že tie látky neobsahujú, tak neviem. Podľa mňa to nemajú každé, je to tak ako s fľaštičkami, gumenými hračkami a pod

butt
20. pro 2010

no je to na palici s tema puzzlikama 😠

@blovitc120 ja bych prave rekla, ze obecne, kdyz to je certifikovany pto deti od narozeni, tak to musi splnovat prisnejsi normy, nez pro deti od tri let, ze nejde jen o ty maly castice 😕

@juju

abra
autor
20. pro 2010

zas na druhou stranu je to plast zejo a nejak to zmekcovat musej... teda, ja fakt nevim... furt na ne koukam a premejslim jestli je dat pryc ☹ jeste mam takovy velky gumovy kostky, co pripominaj velky lego, tak snad ty sou v poho

erinka83
21. pro 2010

holky, můžu už malé do jídla dát nori?

betelgeuzz
21. pro 2010

@erinka83 Už jsem se tu dřív ptala, holky psaly, že jo, ale ještě jsem nedala.

erinka83
21. pro 2010

@betelgeuzz dobře... ještě jsem se chtěla zeptat na něco, ale hlava děravá 😅

abra
autor
23. pro 2010

musim se omluvit homeopatum za svou neduveru. male rostou dalsi zuby a mela desny horecky a ja uz fakt nevedela co by, zkusila sem homeopatika na radu detske a (tuktuktuktuuuuk) fakt zabraly. Ale teda byl to pro me desnej vnitrni boj, zkusit nezkusit. No hlavne ze to zabralo a ji se ulevilo...

abra
autor
23. pro 2010

holky, zitra mame vanoce, tak vam vsem preju, at svatky prozijete presne tak, jak si prejete, hodne darku, hodny deti a pohodicku 😉

erinka83
23. pro 2010

@abra já s homeopatikama začla v těhu, bo nic jinýho se skoro nesmí ani při pojení a zabíraly mi 🙂 ale já žádnou nedůvěru neměla 🙂

Taky všem přeju krásný Vánoce a supr novej rok 🙂

anysek85
24. pro 2010

Ahoj holky,

také se připojuji s přáním všeho nej a krásných Vánoc a děkuji za doporučení Prenatalu v Brně. Včera jsme tam s manželem byli a potvrdili nám zdravého chlapečka 😵.

Tak šťastné a veselé 😵 🙂.

juju
24. pro 2010

butt, dnes som na SK pozerala puzzle a tie od 0+ su preto lebo neobsahuju male castice ale vsetky su v BE zakazane lebo vsetky obsahuju tu nebezpecnu latku. mne je ich tiez luto vyhodit, ale fakt nechcem nic riskovat, uz som nasla aj alternativu. Dam mu merino deku a pokial bude z tade tahat vela chlpkov tak mu to obleciem do nejakej farebnej veselej obliecky 😵

abra a ake homeopatika? prisla som na to, ze maly nechce ´papat kvoli zubkom; horucky nema ale boli ho pusinka a preto neche papat, inak je hladny stale ale nechce otvarat pusinku

anysek, vela zdravia do buducich mesiacov

inak rodicia dali malemu med do cajiku a pil ho o sto sest, inak ho nemoze ani citit, tak som zvedava na reakciu 😕 to je hrozne ako stari rodicia robia napriek mojim zasadam 😒

abra
autor
28. pro 2010

@anysek85 je super, gratuluju 🙂

@juju je to chamomila vulgaris 9ch, poradila me to pani v lekarne, ze se to na to hodi, dr me do ty lekarny poslala, ze tam tomu rozumej.

chaarleene
28. pro 2010

zdravím po vánocích 🙂 a jdu zase na rady 😀
přemýšlím, že už bych malé zkusila dát trochu červené čočky - vaříte ji pro děti v normální vodě nebo v kojenecké?

abra
autor
28. pro 2010

@chaarleene cca od 7m varim vsecko v normalni aji caj 😅

chaarleene
28. pro 2010

@abra my tu totiž máme nic moc kohoutkovou vodu, hodně dusičnanů - v listopadu to bylo 36 mg/l 😒 tak si právě nejsem moc jistá...

herminka
28. pro 2010

@chaarleene Jestli se nepletu, dusičnany jsou nejproblematičtější cca do půlroku, pak už ne. Ovšem 36 mg/l se mi zdá zase už celkem dost 😒 (našla jsem, že ve starších normách byl limit pro kojence 15, teď už to norma neupravuje). Zkus si počíst tady: http://www.vak.cz/soubory/kvalita/k.pdf

abra
autor
28. pro 2010

@herminka no ja to chtela resit do roka,ale zhruba kolem toho trictvrte roku jsem to nejak prestala resit, u druhe male to asi taky budu tak delat

jasekd
28. pro 2010

Ahoj holky.
@chaarleene Varim v normalni vode cca od 7 nebo 8 mesicu, ale pri takovyhle hodnotach dusicnanu bych teda nevahala a kupovala kojeneckou, to je fakt moc. Norma je do tech 15ti, treba u nas byla ve vode z kohoutku hodnota cca 2, cili min nez v kojenecke, kupovala jsem Aqua Ana (bejvalej Fromin) a ta ma myslim 11. Kupovala jsem tu kojeneckou, protoze zas jine hodnoty mela ta nase voda o neco horsi. Dodnes ji kupuju, kdyz jde malej na hlidani k tchyni, maji svoji studnu a ja te vode neverim. Nad nima je totiz turisticka chata a obcas vypousti splasky do potoka a nevim, co se do te studny mohlo dostat. Mozna uz to neni pro ty deti vylozene nebezpecne, ale zdrave to nebude a navic kdyz ji jeste davas zeleninu, nemuzes vedet, co v ni je, leda ze bys ji pestovala doma a ani pak to prej neni jistota... Takze za me jasne kojenecka voda.
Ta cervena cocka me taky zajima, fakt to nenadyma? Muzu mu ji dat, kdyz ma zitra presne 9 mesicu? A s cim to varite?

betelgeuzz
28. pro 2010

@jasekd na kojeni.net mají červenou čočku mezi 8. - 9. měsícem. Tak nějak jsem ji dala. Měla jsem ji uvařenou samotnou a namraženou v kostkách na led (dávala jsem si ji někdy i sobě do polívky) a ze začátku jsem přihodila jenom tu kostku k ostatní zelenině. Nedávno jsem ji dělala klasicky na cibulce, já jsem si ji dala s vajíčkem a chlebem a Ali jsem ji udělala s vajíčkem a bramborem.

jasekd
28. pro 2010

@betelgeuzz Diky. Taky me napadlo zavarit se zloutkem, a pridam k tomu asi jeste mrkev, at te cocky neni na zacatek moc.

herminka
28. pro 2010

Holky, a nemáte strach spíš z té kombinace s vajíčkem? Ani pro dospělé se moc nedoporučuje kombinovat luštěniny s živočišnými bílkovinami kvůli stravitelnosti.

betelgeuzz
28. pro 2010

@herminka to jsem nikdy neslyšela, já mám tu kombinaci čočka - vajíčko zažitou. Nikdy mi to problémy nedělalo. Nějak si neumím představit, s čím jiným bych si to měla dát.

jasekd
28. pro 2010

@herminka Hm, tak to vubec nevim 😕 Ja sama ty lusteniny moc nejim, kdyztak v polivce, a kdyz uz cocku, tak s volskym okem. S cim bys tu cocku teda varila?
A jeste se chci zeptat, jakou konzistenci jidla jedi vase deti? Martinovi je 9 mesicu a ja mu to zatim mixuju, s tim, ze tam sem tam je kousek. Rozmackavat nebo dokonce jen krajet jsem zatim nezkousela. Taky jeste nesedi, krmim ho v polosede v lehatku. A co piti? UM ma z lahve a jine piti je obtizne do nej dostat, neco malinko z lahve a zbytek do nej strkam na lzicce u jidla. Hrnecek s usima a pitkem jeste vubec nepochopil. (@betelgeuzz koukala jsem totiz na to kojeni. net, a tam je to nejake narocnejsi, nez to delame my 😅 A prilohu jako brambory, rejzi nebo testoviny sice davam, ale mixnu to nahrubo vsechno dohromady)

betelgeuzz
28. pro 2010

@jasekd A co je tam složitější? Já jsem taky dlouho mixovala, postupně začala jíst sama křupky, pak banán a pak jsem začala nechávat kousky. Teď to hážu do sekáčku, mačkat všechno vidličkou se mi nechce 😒

Strana