icon

Volně pobíhající psi v parku v Praze

treasurka
29. led 2019

Ahoj, prosím o tipy na řešení naší situace
Chodím pravidelně s dětmi do parku v Praze. Dětem jsou tři a rok a půl. Téměř pokaždé řešíme situace s volně pobíhajícími psy. Psi k nám velmi často běhají a skáčou na nás. Starší dceři to vadí, začala se psů bát. Když na ní pes skočí, začne ječet a ohánět se po něm, což ho klidně může vyprovokovat, aby se po ní taky ohnal. Když skáčou do kočárku tak to zase velmi vadí mě. Jejich majítelé většinou situaci neřeší. Komentáře o hysterkách a jiné posměšky slýchám častěji než pardon. Stalo se mi, že když jsem paní požádala, aby si psa zavolala, schválně mu začala házet aport k nám. Že jsme od psů špinaví neřeším, i přes roztržené kalhoty jsem se přenesla. Nicméně to co se stalo včera mě donutil na situaci upozornit. Opět na nás začal skákat pes. Opět jsem dceru zvedala a žádala pána, ať si zvíře zavolá. Ten kolem mě prošel a vysmrkal se mi na bundu. No kde to jsme? Jak mám na tuhle situaci reagovat? Pod kamerami jsme nebyli, kdybych volala MP, tak to samozřejmě popře... Už se do parku skoro bojím chodit. Je strašně vyčerpávající neustále řešit takovéhle situace, z procházek skoro nic nemáme. Už jsem zvažovala i to, že do parku prostě přestaneme chodit, ale příjde mi to absurdní, jelikož jsem v právu, a jinak nám to ve všech směrech vyhovuje (docházková vzdálenost, můžeme být dlouho venku a domů to máme kousek, atd. atd).
V parku je pohyb psů navolno zakázán. Hned vedle je prostorné psí hřiště. Přesto to prakticky nikdo nedodržuje. O neuklízení psích výkalů ani nemluvím...
Ráda bych ještě podotkla, že nemám nic proti psům, ale nechci, aby po nás skákali. Moje děti taky po nikom neskáčou, protože si je hlídám. Ráda bych, aby toto dělali i majitelé psů...
Ráda bych zde četla hlavně podporu a zkušenosti těch, kterým to také vadí, a tipy co s tím příp. dělat. Pokud se sejde více Pražáků, můžeme všichni napsat stížnost na MP, magistrát, třeba začnout psi navolno více pokutovat... Naopak při větším množství nekonstruktivních komentářů smažu. Děkuju!

Strana
z5
la_amanita
30. led 2019

@keksikova1 já ale nerozoruju to, že je otrava, když pes otravuje, a jeho majitel na výzvu, ať ho odklidí, nijak nereaguje. Já jen rozporuju tvé tvrzení, že se na jedenáctce nedá jít ven s kočárkem, protože tě psi otravují pořád, když vím, že to není pravda. Doufám, že se ze mne nestane po porodu nestane hysterka.

keksikova1
30. led 2019

@la_amanita jo a jak vidíš, ten problém má spousta lidí, jen se prostě mlčí.
Ráda bych tě potkala tak za rok a půl, až budeš nadávat, jak každou chvíli čistis dítěti boty. Ale jsem fakt ráda, že se budu stěhovat. P. S. pes patří na vesnici, tak to taky promysli 😉

keksikova1
30. led 2019

@la_amanita laskavě mě přestaň urážet, já nejsem hysterka, jen jsem narozdil od tebe máma a my děti mě zajímají víc, než nějaký cokli.

la_amanita
30. led 2019

@keksikova1 nebudu nadávat. Nežiju ve vzduchoprázdnu. Mateřství mé rozpoznávací, uvažovací ani povahové vlastnosti nijak nezmění. A předpokládám, že nedojde ani ke změně celého sídliště, že by se tady najednou začaly dít věci, co se tady prostě nedějí.

keksikova1
30. led 2019

@la_amanita Jen mě fascinuje, že přesně víš, na kterým sídlišti bydlím, protože centrální park jsi zmínila ty a já řekla, že tam radši téměř nechodím. Už mě to nebaví, mozna i to jednou pochopíš a moc doufám, že svy děti nebudeš učit, že pravidla a slušný chování jsou něco navíc. Ale to je samozřejmě tvoje vec. Papa!

kittyy17
30. led 2019

Já zastavam názor, že když si někdo pořídí psa, musí si taky udělat na něj čas a vzít ho proběhnout někam mimo obydlenou oblast.
Kdyby mi cizí pes skocil na dítě nebo na kočárek, má čumák zaražený do mozku, a jeho majitel taky... Kdybych měla u sebe peprak, použila bych ho hned, a nechala si kousek i pro páníčka

la_amanita
30. led 2019

@keksikova1 nemám se co učit chápat, dík za starost a hezky si žijte, ať na vsi nebo na sídlišti (což celá jedenáctka je, že).

sweet81
30. led 2019

@treasurka Ježiš, jak píšu z mobilu, tak se mi to přepisuje a píšu pak blbosti😄🙈
Já tě fakt chápu, byla jsem taky hrozně naštvaná a to mám zvířata ráda, ale o tom to neni, tady jde o to, že neznáš toho psa, nevíš jestli je hodný a hlavně, páníček má mít psa na vodítku a né ho mít na volno, když je tam zákaz a být 100m od psa a nevšímat si ho. Někteří lidi se psů i bojí a pes to cítí. Jak jsem psala, syn se psů bál a když k nám přiběhl nějaký pes, který cítil, že se ho syn bojí, tak někteří začali štěkat a vrčet, to pak syn byl uplně hysterický.

treasurka
autor
30. led 2019

Holky, tak jsem viděla z okna "smrkače", byl to tutově on. Zase v tu stejnou dobu, jako minule. Fakt mi není dobře z toho, že ho budeme potkávat...

keksikova1
30. led 2019

@la_amanita jo, a přesně proto tu pes bez vodítka nemá co dělat 🙂

merope
30. led 2019

@treasurka Tak pokud ho uvidíš zdálky a psa nebude mít na vodítku, můžeš hned volat MP. A bude. Klidně řekni, že vidíš člověka s volně běhajícím psem, co když jsi ho minule slušně požádala o odvolání psa, tak se ti vysmrkal do bundy a že se ty i tvé děti toho nezvladatelného psa bojíte. Možná nebudou poblíž, možná budeš volat vícekrát - ale zrovna MP není od řešení kritických věcí, ale právě těchto. A rozhodně lepší, když "buzerují" pitomce-pejskaře než když jen řeší, kdo zaparkoval o 10 cm špatně 🙂.

treasurka
autor
30. led 2019

@merope Asi jo, děkuju. Mě napadlo, jestli to třeba není policajt, když je venku vždycky dopoledne, tzn. není v práci a může mít třeba směny. Aby po nás pak nějak nešel. Já nevim, už mi z toho asi hrabe.

merope
30. led 2019

@treasurka Vždycky po tobě může jít - někdo, kdo je ochoten a schopen se vysmrkat do cizí bundy na ulici, je psychicky či sociálně (nebo obojí) narušená osobnost. Ale tím spíše je potřeba jej odkázat do patřičných mezí. A nosit u sebe ten pepřák a nebát se ho použít - klidně proti němu. A kdyby tě napadl, tak to okamžitě hlásit. To, že ho vídáš v okolí, znamená, že bydlí někde poblíž a nebyl by problém ho případně dohledat. Osobně bych si na tajňačku udělala i fotku 🙂 (třeba z okna nějakým dobrým foťákem, pokud máš).

bayt
30. led 2019

@treasurka A co to je za park? Já jsem celé léto chodívala do parků, na deku, teď chodíme na procházky, a s tímto jsem se v životě nesetkala. Větší problém mám někdy s neohleduplnými cyklisty. Podle mě je taky super chodit do parků, které jsou uzavřené, a třeba na noc se zamykají. Já si ráda do takového parku dojedu.

Jo a na psa bych použila pepřák, akorát bacha, dost často to skončí spíš v očích toho, co to používá.

bayt
30. led 2019

@treasurka Prosím tě, píšeš, že jsiz devítky - není to náhodou Podvinní?

treasurka
autor
30. led 2019

@bayt Ano.

bayt
30. led 2019

@treasurka Aha, tak tam jsme byli pomalu obden celý léto s malým na dece, a nikdy žádný problém. Je teda pravda, že z deky a na deku jsem ho nosila v šátku. Ale ani tak mi nepřišlo nic divného. Já bych teda kontaktovala měšťáky, jenže to bude chtít je otravovat mnohem častěji, aby tam začali víc chodit.

treasurka
autor
30. led 2019

@bayt Tak to ti závidím. U nás je to furt. Někdy jaro/léto jsem se ta dohadovala s paní, jejíž pes tam kousal kačeny. Jednu zakous, tak jí hodila do koše a pohoda. Taky v tom neviděla problém. Tak já nevim, no. Někdo tu psal, že tam měl taky problém. Je fakt, že to vnímám až tak poslední rok. Předtím jsem ta chodila se dvěma staršíma a v pohodě. Ale to jsme tamm potkávali měšťáky pořád. Budu prostě volat...

bayt
30. led 2019

@treasurka Cože? To je teda hrozný, ale trochu se té představě i směju :D Jak hází zakouslou kačenu do koše...omg :D Já bych volala a otravovala. A ten pepřák.

Jednou mně spíš vadilo, že se tam povalovali divní bezďáci. Mimochodem, na Palmovce za zámečkem a za tím dřevěným kostelem je nádherný uzavřený park, zamyká se na noc. Bohužel není otevřený ani o víkendech. Ale na pikniky super!

treasurka
autor
30. led 2019

@bayt Thomayerovy sady?

bayt
30. led 2019

@treasurka Ne, to nejsou ony, tohle je, když jdeš od zámečku směrem nahoru doprava, ještě za ten kostel. Moc lidí o tom neví.

treasurka
autor
30. led 2019

@bayt Aha, kouknu, super!

evaamy
1. únor 2019

jj, tohle je jedina vec, ktera me na prazacich stve. koupi si do panelaku dva velke psy a venci zasadne na volno. a nedej boze, kdyz jim neco reknes. psi fanatici.

michaela_2
1. únor 2019

@evaamy On tohle bohužel není problém pouze v Praze. Stejná vlna je u novostaveb a ,,mladých rodin”, kdy si po přestěhování do vysneneho domečku, pořídí kromě miminka taky pejska, protože ten k domu patří že jo a nejlíp nějaké plemeno typu Ridgeback, Výmarsky ohař apod. protože ti jsou přece tak krasni, že jo!
No a pak tito pejsci při venceni terorizuji svoje okolí, protože jsou absolutně nevycviceni, nevybiti a díky majitelům neví, co si počít sami se sebou....

treasurka
autor
6. únor 2019

Ahoj, tak jsem dneska znovu potkala smrkače. Jeho pes se zase rozběhl z nám, čumák rovnou synovi do obličeje, "páníček" daleko, tak jsem psa odstrčila. Došel k ám a začalo to "píča, kráva, všechny nás postřílí, máme to spočítaný, vyhladí tu naší rasu (???), ..." Dál už ani nevim, jen že na nás mířil rukou a dělal jako že nás střílí, rovnou jsem mu řekla, že volám měšťáky, tak se otočil a zmizel. Měšťáci přijeli, nechali si všechno říct a jeli se po něm podívat, ale jestli ho našli, to netušim. Tož tak. Stála jsem tam a bulela jak želva. Být tam sama, tak si s ním poradím, ale s těma dětma je to fakt blbý. Docela se bojim, pořát koukám přes ranemo, jestli někde nevyleze. Ach jo...

merope
6. únor 2019

@treasurka To je nějaký rom nebo ty jsi romka / jiná rasa, že do toho motá rasu? Tohle už je zralé na nahrávání na mobil, protože zatímco to vše předchozí je max přestupek, to, co popisuješ, začíná být na trestný čin. Držím pěsti, ať ho chytí a "vysvětlí mu", že tohle fakt nee.

treasurka
autor
6. únor 2019

@merope Já taky nevim, co to bylo s tou rasou. Řekla bych že jsme oba stejné - on je nazrzlej, podle vousů, já mám vlasy hnědý a děti mám blonďatý. Narodila jsem se v ČR a nevím o předkovi, kterej by se narodil jinde...

merope
6. únor 2019

@treasurka Tak to už mi přijde skoro na nějakou psychickou poruchu ... což ovšem neznamená, že takoví lidé by měli pobíhat po parcích a mít u sebe navíc psy.

ml1el
28. srp 2024

@treasurka kupte si peprak nebo paralizer a když nebudou reagovat a psa nechají obtěžovat, použijte ho, naučte dceru, že má zůstat v klidu, popřípadě se k němu otočit zády, nezirat mu do očí a neječet , klidně si před ní stoupnete,( když se přiblíží,zarvete ať táhne, rozmachnete se rukou) aby jste psovy zabránila v přístupu k ní a oznamte majitely, že to použijete, pokud se pes přiblíží a bude obtěžovat, je jedno jestli vás chce pozdravit nebo napadnout, žádný pejskar nemá právo vás takhle obtěžovat, takhle to řeším já, pejskarka, kdyz nechci kontakt, psy miluji, ale zdraví mého psího parťáka je důležitější, většinou pak už reaguji a psa si zavolají, sice mají keci, ale zavolají, mají totiž o toho svého strach, možná v tu chvily vipadám jako hysterka,ale zabírá to☺️každý majitel psa má své povinnosti a zodpovědnost za psa... když budou mít problém, zavolejte policajty

hanka_12345
28. srp 2024

Pokud je tam cedule zakaz na volnp pak neni co resit. Zavolala bych policajty pri nejblizsi prilezotosti kdy na me ten pes skoci a.nelibo se mi to. Bohuzel ten jeden slizne vztek za ty vsechny predesly vcetne toho prasete.co se.ti vysmrkal na bundu ale bohuzel.

Strana
z5