icon

Vysavač na pavouka. Přežije to a vyleze?

makkyv
9. dub 2021

Zdravím holky, snad toto téma tu může být, pokud ne tak se předem omlouvám. Hlavně mě neukamenujte, ale já nenávidím pavouky, sekáč ještě oka.. ale zbytek ne a ne.. šílim, trpím strašnou arachnofobií, rozklepu se, pot studený, motanice hlavy.. no jenom to vidim doma a jsem hotová. Teď mě navštívil jeden velký černý křížák přímo nad světlem v obýváku.. tak jsem volala sestru a ta to též nemůže vystát a prostě vzala vysavač a vmetla ho, nechala to ještě chvilinku jít. Pak jsme daly vysavac na balkon. Myslíte si, mate zkušenosti -zda to přežije a nebo z toho vyleze? 🙄 mě by ranilo ho mít znovu doma 🙄 Děkuji a krásný večer 🕷🕸🥵

Strana
z5
emillyhk
10. dub 2021

@zelenaesmolda Takže když ho "picnu pantoflem", narušuju ekologickou rovnováhu. Ale když si ho můj kocour dá ke svačině, je to přirozené a ok? 😂

zelenaesmolda
10. dub 2021

@emillyhk
Srovnavas se inteligencne s kocourem?

ilonne
10. dub 2021

@zelenaesmolda Přestaň tady do nás rýt. Zjevně fobií z pavouků nemáš. Super, gratuluju, buď i nadále v pohodě. Ale přestaň v někom, kdo tu fobií má, vyvolávat vinu za to, že se brání, jak může.....Pár doma zabitých pavouků fakt přírodu neohrozí.

emillyhk
10. dub 2021

@zelenaesmolda Tohle ale s inteligencí nesouvisí 🤦‍♀️ Já samozřejmě racionálně chápu, že v našich končinách mě pavouk neohrožuje. Ale ve chvíli, kdy ho mám doma, tak má nad racionalitou navrch ta část mozku, která jede v módu "uteč nebo zabij". Nejsem na to hrdá, ale tak to je...

cherie24
10. dub 2021

@ilonne to neohrozí, ale je to škoda. Je to živý tvor a on za to nemůže, že náhodou vlezl k vám. Jemu je taky líp venku (ne teda v zimě) a tam ho hnedka někdo vraždí takovými brutálními způsoby jako, že ho nastříkám sprejem na vlasy a nechám pomalu umírat? Arachnofobií nezpochybňuji, ale trošku soudnosti by jste mít mohli ...

ilonne
10. dub 2021

@cherie24 Tak sprejem na vlasy ho fakt stříkat nebudu. Už jen to, že se začne hýbat ve mě vzbuzuje paniku, ale že ho zlikviduju, je fakt.

camelinka
10. dub 2021

@mimi1004 Vidis a ja to chapu a nedovolila bych si napsat, ze si proto hysterka.
Ja sama nemam litani v oblibe a pri kazde turbulenci te nasi plechovky, se modlim ke vsem neexistujicim bohum😂 a jen sleduju, jak chlapi kolem chrapou😂.
Fobie je neco iracionalniho, s cim se sice da pracovat, ale ne u kazdyho se to povede...

camelinka
10. dub 2021

@zelenaesmolda ze ty fakt musis rejt vsude, kam vlezes🙄

mimi1004
10. dub 2021

@camelinka Proto tady nekomentuju, protože na jednu stranu je mi těch pavouků líto, ale na druhou stranu chápu ten děs holek, když toho pavouka vidí. Já byla taky v prd... a dalších 199 lidí si četlo, koukalo na tv a spalo. Ale let zpátky už jsem prožila trošku klidněji 🙂

sigyn
10. dub 2021

Arachnofobii mám hroznou. Když vidím pavouka, tak mám pocit, že na mě někdo míří pistolí a nemůžu si pomoct. Nedokážu být ani ve stejné místnosti, natož je zabít. Samozřejmě nejhorší jsou ti velcí černí, kterým pracovně říkám slíďáci. Už jsem vyčíhala, že nejvíce se objevují na jaře a na podzim. Mají rádi třeba dřevo u krbu a protáhnou se pod franc. oknem (všude máme sítě v rámech, ale je to houby platné). Naopak moc nemají rádi, když je v místnosti koberec (asi se jim po tom blbě chodí) Jedinou účinnou zbraní jsou třesavky. Takoví johanovití pavouci, co začnou trsat, když se jich něco dotkne. Ačkoliv se to nezdá, tak ony ty velké pavouky dokáží zabít! Tak ty jsem se naučila tolerovat. Ale stejně, když se přiblíží moc blízko nebo do ložnice, tak je manžel přesunuje jinam.
Jinak zelenysmoldy bych si nevšímala, to je profesionální nudící se matrona, co umí jen prudit všechny kolem.

camelinka
10. dub 2021

@mimi1004 No, ne ze by mi jich bylo lito, ale proste sou v blby cas na blbym miste a nemuzou za to...ale ja zas nemuzu za to, ze ve mne probouzi infarkt a pud sebezachovy 😀🙈...
Nevadi mi nic od mysi, pres hady a nevimco, ale ten hmyz mevyhledavam....a to ty tlusty humusaky podezrivam, dle mist jejich nejvetsi kumulace, ze maji nejaky hnizdecko pod gaucem, ale ne, nepodivam se tam, nepodivam 😂🙈

travnulee
10. dub 2021

Holky rozehrané, je to tu dost, tak já jen takovou perličku. Strach z pavouku byl u nás jeden z důvodů proč nemáme vchod z baráku do sklepa, ale jen vchod z venku. Důvodem jsou teda pavouci a divné zvuky v noci. Je to hnus, tahle fobie, snažím se s ní teda pracovat, včetně kineziologie onebrain, ale musím říct, že mi to pomohlo jen částečně.většinou mi teda nevadí, takový ti síťový pavouci, kteří se furt drží na tom svém mistecku, ale vadí mi ti, co všude běhají.
A ještě jednu perličku též, manžel nemá problém chytit pavouka do ruky, ale jak byl ve Vietnamu, tak mi došla zprava "běhá nám po hotelu pavouk velký jak noha, nevíme, co máme dělat" nahnáno měli celá parta. Takže na nějakém racionálním základě ta fobie určitě stojí.

cherie24
10. dub 2021

@travnulee nj tak u nás naštěstí není žádný jedovatý pavouk respektivě jen asi 4 druhy umí kousnout a 2 druhy podráždí nepříjemně kůži kolem kousance, ale to jsou ještě druhy, které běžný člověk za celý život nepotká. Ale jako třeba v Austrálii, kde vás zabije i pavouk velikosti křižáka, tak tam bych vraždila pavouky asi taky na potkání a tam, kde běhají pavouci velikosti dlaně, to by možná i byl důvod k emigraci 😄

travnulee
10. dub 2021

@cherie24 ráno se ptali (byl to takový beckovy hotel mimo centra, takže v noci tam nikdo nebyl) a ptali se jich právě, jak byl ten pavouk velký. Prý ty menší jsou nebezpečnější a tomuto, že se jim pak místní smály, že si s ním pry hravaji i děti. Tak aspoň pak byli v pohodě, ale ta první noc prý hrozná.

makkyv
autor
10. dub 2021

@camelinka holky a dost, jsme prostě hysterky a zabijime bezbranné krasne zvíře, které je užitečné pro náš život. Až přijde poutník, který má plné bricho a obrovské nohy, prostě ho vemte do ruky a opatrne ho pusťte do volné přírody. Je to to nejkrásnější co můžete udělat 🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂 tak a teď mě slak trefi, toto mi přijde už na palici😂😂😂 dnes mi přítel dal pytlik z vysavace, tak buď utekl přes noc z nej a nebo ho to rozdrtilo, dobře mu tak hajzlovi cernymu!😂😂😂😂😂🙏🏻

emillyhk
10. dub 2021

@makkyv Přijde na to, co máte za vysavač - pokud má rotační kartáč, kterým žene bordel dál, tak je nejspíš po něm. Pokud máte klasický vysavač, kde to jde z trubice rovnou do sáčku, tak pavouk (mírně otřesen) odešel. Nejsem paranoidní, kdysi jsem to viděla v nějakém dokumentu... 😟

patapuf
10. dub 2021

Já se taky štítím pavouků, ale rozhodně bych ho nezabíjela. Vždyť je to živý tvor!!! Cítí bolest. Vždy vezmu dostatečně velkou nádobu, přiklopím ho, podeberu kartonem a nádobu vynesu ven, ať si vyleze. Některé z vás jsou fakt doslova bezcitné a je mi z vás smutno. Ach jo. Teď mi vyprávěla tchyně, jak zápasila s obrovskou žábou, které se šíleně bála. Nabrala ji na lopatu a odnesla k potoku. A to měla paniku jak blázen. A naštěstí ji nenapadlo zvíře zabít.

camelinka
10. dub 2021

@patapuf Jojo, je to smutny, prasatka a kravicky se zerou, zraneni konicci se strili, vcelicky po bodnuti umrou a nevitani pavouci konci pod pantofli. To je zivot😂😎🤷

makkyv
autor
10. dub 2021

@camelinka tak🙏🏻😂 hlavně.. každý se bojí něčeho jiného. Zrovna těhlech sviní mi lito není, někdo zabijí psi a kočky a to už jsou hovada, ale tohle umira denně, všude. Kdo trpí archnofobii to chápe, kdo ne, je logické,ze to nepochopí.

camelinka
10. dub 2021

@makkyv jj to proste nevysvetlis, neco jako vietnamcovi, ze nema zrat psy 😡🤢🙈

patapuf
10. dub 2021

@camelinka To je život těch, co se cítí pány tvorstva a nemají cit. Maso jím minimálně a připravuji ho s úctou ke zvířeti, které položilo život za naše nakrmení. A včely je mi vždy líto, i když mě štípla. Na rozdíl od člověka nejednalo s cílem ublížit.

makkyv
autor
10. dub 2021

@camelinka to jsou svině, to bych fakt vrazdila nebo dala na dozivoti tem, co týrají psy... nedávno byl článek, ze chlap vzal fenku od jezevcika a obmotal ji pytel s kamenim kolem hlavy a ten srac dostal asi 3 roky jako pardon? Vítejme v tomhle světě 😡

patapuf
10. dub 2021

@makkyv Taky se štítím pavouků, ale stejně nechápu. Zabít živého tvora bych se štítila víc.

camelinka
10. dub 2021

@patapuf No treba ja maso nemusim vubec a neznas me vubec 😉 ...Mne stve, kdyz deti nemaji co jist, kdyz se tyraji zvirata a kdyz stari lide umiraji sami, zapomenuti i pres to, co za cely zivot dokazali.
Jde videt, ze nevite, co je fobie, takze skoda slov... Trhanim nozicek pavouckum, se po vecerech nebavim 😂😎

makkyv
autor
10. dub 2021

@patapuf a co jíte? V létě zmrzlinu z ledu a sekáte trávu pusou? Nebo co? Každý na to má jiný názor. Mě toto absolutně netrápí. Jinému zvířeti bych neublížila, ba naopak se vždy snažím najít řešení a pomoci mu, máme doma 1 pejska z útulku a druhého z ulice, který byl podviziveny a nikdy bych třeba tomuto neublížila, ale pavouk a toto je velký rozdíl. Já jsem masožravec a nestydím se za to, nebudu do dcery cpát nějaký vegansky produkty, jen proto, ze mi je lito vcelicky.

camelinka
10. dub 2021

@makkyv fuj, to mi ani nepis, z toho je mi fakt zle a ty zrudy byh utloukla pohrabacem... Tohle je hnus, ne hmyzak, co proleze mezi prsty nohou...fujj, jen ta predstava....
@patapuf posledni, co dodam, stiteni a paralyza z fobie, je velky rozdil

makkyv
autor
10. dub 2021

@camelinka přesně tak😡 svině... no jen ta představa, ze to na mě skočí s těmi nohami, tak mě veze rychlá.. 🙄

aklin
10. dub 2021

Ja jsem taky arachnofobik a pavouk je moje smrt. Manžel vraždí, chytne a hodí do záchodu a spláchne a ja hysterická bána.
Když jsem bydlela na baráku s rodici, bylo zcela běžné, když z odtoku vany vylezl obrovský cerny chlupaty pavouk. Pokazde jsem spustila jecak roku. Po rekonstrukci domu, jsem mela krasny zrekonstruovaný pokoj. Na podzim se do meho pokoje nastehovalo cca 6 velkych pavouku. Segra odmitla je pochytat, ten vecer jsem spala v obyvaku. Jeste 3 dny jsem nemela koule v tom pokoji pobyvat.

makkyv
autor
10. dub 2021

@aklin Jak já vám rozumím... my jednou meli takhle v ložnici u rodičů, to mi bylo tak 15 a spala u mě kamaradka, chtěla ho ze zdi vzít kostetem a ten zmetek utekl, už jsem tam nikdy nespala. Nebo táta si z nás dělal legraci, možná proto se tolik bojim, on jednou ho chytil a řekl mi, ze pro mě má překvapeni ať zavru oči a dam ruce, no a do ruky mi dal poutnika, který ještě vyskocil, tak jsem strašně brecela a asi od te doby se bojim, je i zabit, ze proste skočí.. a táta se smál, nikdy nezapomenu

bubinko1506
13. dub 2021

Ja mam panicky strach z pavukov, nastastie byvame v byte, tak ich az tolko nechodi. Ale staci mi len vidiet mini pavuka a mam dost. Raz nam do bytu vliezla neskutocna obluda - cierne, tucne brucho, chlpate nohy. Muz bol v robote, na opacnej strane mesta. Hned som mu volala - akurat mal meeting so sefom a ja som zacala vrieskat do telefonu, nech ide okamzite domov a zabije to. O polhodiny bol doma, zabil pavuka a isiel spät. Jeho sef sa doteraz smeje, ze ak by ma nepocul vrieskat, tak neuveri🤣

Strana
z5