icon

Záhadný balík v Zásilkovně. Nepřišel někomu taky?

veronika9595
7. pro 2020

Před pár dny mi přišel e-mail, že mi bude Zásilkovna doručovat balík od obchodu Dárečky a dárky pro každého. Žádný takový obchod neznám a nic jsem tam nenakupovala 😅 když rozkliknu odkaz na obchod, tak je to slepá adresa. Stav balíku je už dva dny “čekáme na dodání obchodem” začínám mít pocit že to je buďto nějaký omyl (ale jak by přišli náhodou na moji adresu, je to totiž ke mě a ne do výdejního místa) nebo nějaký troll 😂 proto mě napadlo zeptat se zde, zda to někomu nepřišlo taky? 😁

Záhadný balík v Zásilkovně. Nepřišel někomu taky?
Strana
z3
hanka_12345
11. pro 2020

😆😆

martaskaaa
11. pro 2020

@candat takže se zas někdo nudí? 🙈

candat
11. pro 2020

@martaskaaa ? Kdo se nudí? Nějak jsem nepochopila...

martaskaaa
11. pro 2020

@candat no ti co rozesílají ty maily, aby zas z lidí vytáhli informace

candat
11. pro 2020

@martaskaaa jo tak, sorry 🙂. Podvodníci byli a budou, jen se mění praktiky.

patypresdevaty
11. pro 2020

A kdo je u těch e-mailů uvedený jako odesílatel? Není to nějaká divná adresa?
Mně to přijde na první pohled jako phishing a dokud bych si to neprověřila, rozhodně bych neklikala na žádné odkazy 🙈

zelenaesmolda
11. pro 2020

@patypresdevaty taky si myslim

hlasil
11. pro 2020

Podle čísla zásilky zadaného přímo na stránkách Zásilkovny balíček opravdu existuje a tam už je proklik na Intime (WE-Do) - 11.12.2020 17:23 Zásilka nedoručena - Nikdo přítomen (!)

veronika9595
autor
11. pro 2020

@candat tohle vypadá hodně děsivě, ale e-mail i sms přišly ze stejného zdroje jako vždy, stejná e-mail adresa i číslo... dneska mi přišel e-mail a sms že budou dourčovat ale nikdo mi nevolal. Je teda pravda že jsem přijela domů v 5, a dourčovat měli mezi 16-19 hod, ale tihle přepravci vždy nejdřív volají... takže uvidím buďto to zkusí znovu, nebo je to vážně nějaký špatný vtip 🤷🏻‍♀️
Nicméně žádné informace jsem nikam nezadavala, to bych byla úplný blb, stejně tak přílohy v mailu, vše vypadá naprosto seriózně ... pravděpodobně je to balíček z AliExpressu ... doufam 😂

betelgeuzz
11. pro 2020

mně to nejdřív přišlo jako nějaká divná stránka, aplikace zásilkovny vypadá jinak. Ale dnes mi přišel úplně stejný email ze zásilkovny, že mi budou doručovat balík, ale opravdu jsem si objednala. V aplikaci se mi to objevilo až druhý den.
Já myslím, že o žádný podvod nejde, opravdu ti jde nějaký balík. Zrovna nedávno tu někdo psal, že chce udělat kamarádce radost a poslal jí balík, třeba je to něco podobného. Pokud by po mně nikdo nechtěl peníze za dobírku, tak balík přeberu, i když jsem nic neobjednávala.

veronika9595
autor
11. pro 2020

@betelgeuzz taky si říkám že když to nechce nikdo zaplatit tak je to snad jedno 🤷🏻‍♀️

zelenaesmolda
11. pro 2020

@veronika9595 no,kdysi byl v cernyxh ovcich pripad,ze firmy rozesilaly balicky a prevzetim jste vlastne uzavreli smlouvu i kdyz jste nic neobjednali.

betelgeuzz
11. pro 2020

@zelenaesmolda kdy kdysi?

zelenaesmolda
11. pro 2020

@betelgeuzz ty jo,par let uz to bude

betelgeuzz
11. pro 2020

@zelenaesmolda právě, pár let, mezitím se zákony na ochranu spotřebitele měnily. Nevím, jak bych převzetím balíčku mohla uzavřít smlouvu.
Napadlo mě, že když se člověk zúčastní soutěže, tak taky dojde balíček a člověk často neví, že vyhrál, výhra je překvápko. Třeba DM nedává o výhře vědět.

smajlinka
11. pro 2020

📌

zelenaesmolda
11. pro 2020

@betelgeuzz ja netvrdim,ze to tak je ale vzpomela jsem si na to 🙂

hojda
11. pro 2020

@zelenaesmolda to bylo kolem roku 2000, byla jsem na brigade na poste a roznasela jsem plno techto "darecku".

priefi
11. pro 2020

@veronika9595 když mi intime doručoval balík, tak jen zazvonili na zvonek.. to samé GLS

veronika9595
autor
11. pro 2020

@priefi no to je určitě zákon schválnosti, protože já mívám balíků spoustu od všech různých dopravců a všichni včetně WEDO vždy volali, jednou jedinkrát nejsem doma a oni jen zazvoní 😂😂

veronika9595
autor
12. pro 2020

Už to bude ... 😂😂

betelgeuzz
12. pro 2020

@veronika9595 to je napínavý 😀

jane46
12. pro 2020

Aby to nebylo "jezisi, no jo vlastne" 🤦 😆

stef9328
12. pro 2020

Chci se tez dozvedet😏

hance89
12. pro 2020

Tak jsem teda zvědavá co se z toho vyklube 🤔😊

leymea
12. pro 2020

Taky jsem zvedava 😀

veronika9595
autor
12. pro 2020

No tak podle mě se jedná o nějaký omyl a ten balíček prostě fyzicky neexistuje a jenom nějak straší v systému ... volala jsem kurýrovi a říkal že je nedaleko od mého bydliště a brzo tam bude, samozřejmě zase nikdo nepřijel a status balíku je opět “nedoručeno, nikdo nepřítomen” přitom jsem mu říkala že jsem doma... nebo si dal někdo hodně velkou práci a celé je to nějaký vtip, fakt tomu nerozumím. Zkoušela jsem volat znovu a nikdo to už nebere. Zkusím se ozvat přímo doručovací společnosti mailem ... sága záhadného balíku pokračuje 🤦🏻‍♀️😂

lucca13
12. pro 2020

@veronika9595 hlavně nic nepodepisuj 🙂

veronika9595
autor
12. pro 2020

@lucca13 to určitě ne 🙂 ale fakt si začínám myslet ze je to nějaká systémová chyba ...

Strana
z3