icon

Zapomněli vaši blízcí na svátek maminek? Připojte se k diskusi!

8. kvě 2022

Je tu ještě někdo na koho jeho děti/manžel zapomněli? 😓😢

Strana
z3
chris_n
9. kvě 2022

@klokanka31 a proc to cekas? kdyby u nas nevysilovali ve skolach a skolkach, tak bych svoje deti k tomu sama nevedla. Jako uprimne nosi domu takovych serepeticek, ze dalsi na vystavku na chvilku jsou mi za chvilku k nicemu. Kdyz prijdou, obejmou, pohladi a jsou hodne, je to pro me vetsi darek

chris_n
9. kvě 2022

proc si mu kupovala darek pro babi? to prece neni jeho mama. Ta by mela dostat darek od sveho ditete. Asi z toho delate vetsi akci, nez vetsina no. Tak mu rekni, ze je to pro tebe dulezity a treba si pristi rok vzpomene. A hlavne.... zapoj ho vic do reseni a planovani takovych oslav. Protoze chlapi to proste nenosi v hlave

verciiik
9. kvě 2022

@chris_n ja verim tomu, ze to tak funguje ve spouste rodin, jen rikam, ze me osobne by to mrzelo. Pokud muz vi, ze deti neco donesou a zvladnou poprat, tak v pohode, ale pokud ne a vedel by, ze mi na tom zalezi, bude me mrzet, pokud nic neudela. Kazdemu co jeho jest, kdo to neslavi nebo mu na tom nezalezi, v pohode 🙂

klokanka31
9. kvě 2022

@chris_n Svátek matek je pro mě hodně důležitý, víc než jmeniny nebo narozeniny...🤷‍♀️

vitezove
9. kvě 2022

Dítě je ještě malé a manžel tohle nikdy neslavil ani se svojí matkou 🤣

g_m
9. kvě 2022

Kdyby to na mě neřvalo všude po internetu, tak ani nevím, že je svátek matek. Jde to úplně kolem mě a vůbec mě to netrápí. Dáváme si krásné dárky na narozky, Vánoce a svátek a nějaký svátek matek mě teda vůbec netrápí 😀

janule0123
9. kvě 2022

Jen pro tvé uklidnění … dárek pro jeho maminku jsem kupovala já … malá je malá na to aby věděla, ze je nějaký svátek matek😎takže jsme byli poprat manzelové mamince a me nikdo nepřál 😂 a já dnes dala dáreček moji mamince 🤩no aspoň víš ze nemusíš řešit kdy mají svátek tatínkové a něco nahanet ..😂😂btw na výročí seznámeni jsem dostala krásný dárek, až moc drahý… a já manželovi nedala nic 😜ono je to pořad něco, den žen, svátek matek; Valentýn, první maj,…výročí prvního rande, výročí svatby, svátek, narozeniny … Velikonoce, den děti 😂… na MDŽ jsem vždycky něco dostala v praci od kolegu.. od manžela nic … a nějak me to netrápí.: ale zas těší ze kolegové byli milí

sarkoc
9. kvě 2022

Já bych upřímně tohle vůbec neřešila...podobné svátky jdou úplně mimo mě (nás) a třeba mamce jsem já taky nevolala. Letos mám starší dceru prvnačku, takže tam vyráběly jakási přáníčka, ale já na to prostě nejsem, nedokážu to ocenit. Když se přitulí kdykoli a řekne, že mě má ráda, potěší to stokrát víc než přáníčko ve svátek jen proto, že se to má...

cherie24
9. kvě 2022

Já bych to chlapovi normálně řekla, že bych byla moc ráda a velmi by mě potěšilo, kdyby příští rok s dcerou natrhali klidně nějaké luční kvítí a obdarovali mě alespoň takto 🙂 Že mě to tento rok velmi zklamalo. Nejspíš to vůbec neví, jak se cítíš. 🙂Třeba to ani doma nezažil, tak ho to nenapadne. Můj vždycky koupí i maličkou kytku nebo něco pro malou a jdou mi popřát spolu. Říkal, že to takhle má naučené z domu. Sama od sebe bych tohle po něm nevyžadovala. Doma jsem nic takového nevídala, tak mě to velmi mile překvapilo z jeho strany. Ale kdyby to nedělal, tak by mě určitě ani nenapadlo, že bych měla být naštvaná, že to neudělal.

autor
10. kvě 2022

@verciiik napsala jsi to úplně přesně. Přesně tak to myslím 🫶

g_m
10. kvě 2022

@verciiik a ví ten muž, že na tom jeho ženě záleží? Dost často totiž tato komunikace chybí a dost by mě zajímalo, jestli autorčin manžel ví o tom, jak ji to mrzí a jak to řeší na netu... Protože chlap dost často potřebuje jasný pokyn, jinak ho to nenapadne 😉

verciiik
10. kvě 2022

@g_m jenze to je prave hrozne tezky. Ja s tim souhlasim. Je mozny, ze to vubec nevi. Ale kdyz to vezmu ze sveho pohledu, ve chvili, kdy mu to primo narovinu reknu, to ztraci to kouzlo toho, ze ho to napadlo samotnyho. Podle me je potreba vybalancovat, nakolik mu to jasne rict a nakolik naznacovat, aby to neprislo o ten status "dobrovolnosti a prekvapeni". Ja bych volila nakou cestu naznacovani, treba neco jako "ja uz se tesim, az budu na den matek dostavat pranicka od syna, kdyz uz jsem taky matka". Mozna by bylo ferovejsi jit za nim primo a rict mu, ze me mrzi, ze letos nic nebylo a ze bych si prala, aby bylo, ale tim bych tomu pridala ten pocit, ze jsem ho dotlacila.

levandule_k
10. kvě 2022

@verciiik + anonym Mně to trochu přijde jako vynucování důkazu lásky. Jestli mně miluješ, musíš přece vědět, že mi záleží na tomto svátku, musíš si to pamatovat a musíš mi koupit dárek.

Musíš si pamatovat, když hrála Sparta, že jsem zmiňovala, že mám ráda narcisky. To ti mělo dojít, že mi je máš dát k MDŽ. Muži takhle nepřemýšlí (většinou). Mně třeba můj muž říká, že když něco chci, mám to říct jasně a ne žádné naznačování, že on je jenom obyčejný chlap a že naznačováním moje přání prostě nepochopí.

.

levandule_k
10. kvě 2022

@verciiik Pokud ti tvůj chlap dokáže z tvého naznačování vyčíst tvoje přání, pak je úžasný a měla by jsi si ho hýčkat. (Myslím to vážně, bez ironie)

Když to otočím a vztáhnu na sebe a tohle by řekl můj muž "ja uz se tesim, az budu na den otců dostavat pranicka od syna, kdyz uz jsem taky otec". Tak já bych z toho fakt nepobrala, že čeká ode mne dárek ke dni otců.

verciiik
10. kvě 2022

@levandule_k ale tady nikdo necekal darek od partnera, ale to, ze pomuze diteti mamince poprat. A mne, kdyby partner tohle rekl, ze se tesi na den otcu atd, tak to pro me rozhodne bude signal k tomu, abych se to pokusila s ditetem zaridit. Pokud ja takovy naznak udelam smerem k manzelovi, pak pokud se mu to podari udrzet a zaridit, budu mit radost. Pokud ne, bude me to mrzet. To je vse. 🙂

g_m
10. kvě 2022

@verciiik Jasne, ale ja rict chlapovi, ze se tesim na prani od syna, tak to pobere tak, ze se tesim na prani od syna a vetsi naznak v tom neuvidi 😂 Zaroven u manzela v rodine se nikdy moc neresil ani klasicky svatek, takze sice mi da kyticku, ale nepobira, proc se jeste potkavame s nasima a segrou, at mi poprejou, protoze u nich se to neresilo 😁 Tohle je hrozne tezke 🤔

Strana
z3