icon

Zapomněli vaši blízcí na svátek maminek? Připojte se k diskusi!

8. kvě 2022

Je tu ještě někdo na koho jeho děti/manžel zapomněli? 😓😢

Strana
z3
bara88
8. kvě 2022

@klokanka31 já nevím no,kluci mi dali to co dělali ve škole a kdyby ne tak to fakt neřeším,já Teda taky nic nevymyšlím na den otců

klokanka31
8. kvě 2022

@bara88 Ale potěšilo tě to ne? Můj manžel koupil kytici, tu dal tajně naší malé, aby mi ji předala. A bylo to hrozně sladký...

bara88
8. kvě 2022

@klokanka31 ale já neříkám že to není hezké, hezké je když si děti samy vzpomenou ale jako svádět to na manžela?to nechápu. Já bych klidně klukům řekla že je den maminek ať mi dají velkou pusu třeba

ito
8. kvě 2022

Ja ziju s klukama sama a odmalicka si je ucim. Jsem to ja kdo pripomina, ze budu mit narozeniny, svatek ... at mi neco vyrobi/namaluji ... naucila jsem se si fakt rict a rozhodne to pro me neni o to mensi radost. Nevim jak je dcera velka, ale vetsinou to resi ve skolkach, skolach a pro maminky neco vyrabeji. Pokud je tva dcera mala vymysli spolecnou aktivitu, pujdem na vychazku a ty mamince k svatku natrhas kyticku, nebo neco spolu upecete-dcera vykroji srdicka nebo ti muze neco k svatku namalovat. Je to oslava maminek ale to neznamena, ze to musi byt prekvapko. Zvlast pokud mas dceru, vychovej si ji k tomu a jednou to prijde i bez pripomenuti. ;)

ondul
8. kvě 2022

Ze je den matek sem se dozvedela ted, kdyz s se pripojila k netu, takze mi to je uplne burt. Na druhou stranu my neslavime ani svatky, Valentyny a podobne. U nas asi jedou jen Vanoce, narozeniny a Velikonoce.

ito
8. kvě 2022

Jo a klidne priste den predem (moc dni dopredu to u chlapu casto nema smysl, muze se stat ze zapomenou) manzela popros, ze je zitra den matek a ze bys rada, aby ti mala poprala, tak jestli by s ni mohl zajit vybrat nejakou kyticku. Je to den matek a deti preji svym maminkam, ale maloktery muz by teto prosbe nevyhovel. Dcera pak moc rada popreje, zvlast kdyz pomahala vybirat. 😉

e_v_k_a83
8. kvě 2022

Chápu, že te to mrzí... Ano, myslím si, že když jsou děti malé je vlastně na manželovi, aby to v nich pěstoval.
Ale zas pokud to letos nevyšlo nevesela bych hlavu🙂, příště bych řekla, že všechny maminky mají svátek a že by sis moc od nich prala velkou pusu a kytičku nebo obrázek nebo něco dle veku🙂
A klidně se připomen i příští rok. Dokud jsou malé děti, můžeš to ovlivnit. Až jim bude 30, bude to připomenutí vypadat trapne😁
Tak hlavu vzhůru a zítra reparat🙂

veru181
9. kvě 2022

Chápu, že tě to mrzí. Ale taky bych se přikláněla k tomu to manželovi připomenout. U nás loni na první Den matek, když byl synovi rok, si manžel nestihl uvědomit, že jsem taky matka 😀 Taky mi to bylo líto, ale letos už šli trhat pampelišky 🙂 Jinak ostatní dny neslavíme, takže manžel ani původně nevěděl, že Den matek je pro mě výjimka 🙂

klokanka31
9. kvě 2022

@veru181 Loni když to byl můj 1.den matek tak jsem to manželovi musela připomenout, on si myslel že to slavit nechci protože to neslaví ani moje máma (pro tu je den matek téměř sprosté slovo 🙄). Ale letos na to už myslel sám.

atomix
9. kvě 2022

Je fajn nastavit se do modu "když něco chci, tak si řeknu, a nečekám, jestli si někdo všimne". Ušetří to hodně nedorozumění, smutku a pocitu ublížení. Příští rok s nimi sama aktivně naplánuj třeba procházku nebo cukrárnu. Nemá smysl čekat, jestli si někdo všimne...

dianemash
9. kvě 2022

Taky, a to jsem slavila svůj první... 😏 Jsem ale zvyklá, zapomíná se na mě běžně, k svátku jsem za 8 let s partnerem nic nedostala, protože je to prej blbý datum (20.prosinec 🤣)
Já jsem taky taková, že mám svátky ráda, pamatuju si narozeniny a svátky všech blízkých, vždycky hned přeju, dávám drobnosti nebo se snažím udělat super den. Ale zase si říkám, že jde vlastně o 💩, někdo na to opravdu není, jako třeba můj přítel a pak o to víc potěší, když donese kytku nebo pozve na večeři jen tak 😏
Jinak jsem to včera samozřejmě "nenápadně" nadhodila, když jsme jeli k tchyni, že je DEN MATEK!! vysral se i na mámu, tak to určitě není nic proti mně 😄

levandule_k
9. kvě 2022

Já nejsem manželova matka, tak dárek od něj ani nečekám a přišlo by mi to divné. Jsem ho neporodila ani nevychovala. 😉

Já své mamce dárek k dni matek dávám a manžel dává zase své mamce, ale je to tak trochu moje iniciativa, protože kdybych mu neřekla, že je den matek a nezeptala se ho, chceš koupit svojí mamce kytku nebo ji dát láhev vína, tak to zazdí. Různá data a svátky jsou pod jeho rozlišovací schopnosti. To mi říkal už na jednom z prvních rande, že mu mám vždycky připomenout, kdy mám narozeniny.

Když něco chci slavit, zeptám se ho např., budeme letos nějak slavit výročí svatby? A domluvíme se, že třeba zajdeme někam na večeři nebo se třeba jenom koukneme spolu doma na film.

Děti nemám ale jednou čekám, že se zapojí tak nějak samy, že uvidí, že něco chystám, budou ve škole vyrábět přáníčka, eventuálně s nimi vyrobím přáníčko pro sebe, prostě abych je to naučila slavit, když to slavit chci.

Nicméně není tady problém trochu jinde, a to, že se necítíš milovaná a oceněná? Mně můj manžel říká často, že jsem skvělá a úžasná. Říká to upřímně od srdce, ne aby mi zalepil pusu a mohl se v klidu dívat na fotbal. Pak nijak neřeším Valentýna, MDŽ, 1. máj. Navíc mi si tu radost kávou v kavárně, večeří, kinem občas uděláme jenom tak, protože máme chuť tam jít.

Jestli toužíš po kytce, tam manželovi řekni, že si přeješ dostat kytku, on prostě neví, že je to pro tebe důležité.

jjasmina
9. kvě 2022

Teda já spíš čekám něco až od svého dítěte, my dáváme jen děti svým rodičům, takže jsem od manžela ani nic nečekala

nevimne
9. kvě 2022

Já teda nevím ale svátky nějak neřeším 🙈 a přijde mě zbytečné trápit se kvůli takové blbosti vždyť o nic nejde 🙈

klpoiu
9. kvě 2022

Já nejsem matka svého manžela a doufám že mu matku nikdy nahrazovat nebudu!! Takže od něj bych ani nic neočekávala. Na to je třeba MDŽ. A malým dětem budiž odpuštěno. ❤️ Nejstarší ale volala, a pak i přijela s bonboniérou. Ale já tyto svátky nějak neřeším. Takže ikdyby vůbec nic ,nějak by mě to netrápilo.

belmonka
9. kvě 2022

Vzdyt je to strojeny, kdyz to to dite nechape a da ti neco do ruky. At mu to manzel zacne vystvetlovat ve chvili, kdy rozumi, co to je statni svatek,svatek... A manzel neni muj syn, takze at dava mamince... Takhle to vidim ja🌞

swan42
9. kvě 2022

@anonym samozrejme, nikdo mi nepopral, ale nedelam si z toho nic, stejne jako na MDZ nebo na svuj svatek podle jmena 🤷

intonace
9. kvě 2022

To já kupuju, vybírám a vymýšlím všechny dárky na všechny příležitosti. Manžel na to není. A i včera jsem se připomněla, že by měl koupit za syna něco (dva roky) a odpověď zněla, že ho nenapadlo,že jsou i mladé maminky 🤣 Dost jsme se smáli a pak pronesl přání ať už syn vyroste a myslí na vše za něj 😁 Ale neřeším co dostanu a jestli vůbec. Vím jaký je a svou lásku dává najevo po svém 🙂

ruzovyjednorozec77
9. kvě 2022

Ja si řekla o pusu 🤷‍♀️😂. Rekla jsem ze je den maminek, že chci pusu. Dostala jsem 😀 ja to nějak neřeším. Když je den otců, tak jsem taky nikdy klukum nedávala pro něj dárky 🙂

malanoha
9. kvě 2022

Manžel koupil bonboniéru, aby mi ji dcerka předala... No ale kdyby si nikdo nevzpomněl, tak je mi to asi úplně buřt. Stačí všechny ty svátky, narozeniny a výročí v rodině... Já na tohle moc nehraju, stejně jako na Valentýn, den otců apod 🙄 Za poslední roky se z toho stala akorát dobrá komerce a příležitost pro obchodníky se napakovat..

autor
9. kvě 2022

Dik za odpovědi. Aby to nevyznelo jinak. Nechtěla jsme dárek od muže, chtěla jsem jen aby třeba připomněl staršímu ditku (8) a za mladší třeba popřál společně. No mě hlavně za rzelo u staršího, ze se o tom bavili ve škole, ale pak do toho vlezla nemoc a ze ani třeba obrázek jsem edostala, nebo “hloupou” pusu. Asi jsem cita no, za rzelo, ale vyspala jsem se z toho a jedeme dal.

autor
9. kvě 2022

A jinak jsem to já co na všechny narozky, svátky, výročí, Vánoce apod. Myslí.

autor
9. kvě 2022

@ito krásné napsáno.

autor
9. kvě 2022

@levandule_k nečekala jsem od muže noc.

autor
9. kvě 2022

@malanoha tohle podle e zrovna komerce není, to bylo už za nás (před 40 lety).

autor
9. kvě 2022

Jinak to, ze je svátek maminek muž věděl, pro jeho mamku i babi jsme mu koupila vše já, ale sama sobě si přece nebudu nic kupovat 😓 nehledě na to, ze mi jde o princip, ne koupeny dárek…..

chris_n
9. kvě 2022

Upřímně, moje máma. Úplně jsem na to včera zapomněla

levandule_k
9. kvě 2022

Já nevím, proč by sis nemohla koupit něco sama. Je velice důležité se umět ocenit a dělat si radost, ať už jen tak nebo k nějaké příležitosti 😉

Když syn na tohle tolik není, tak normálně říct manželovi, ať synovi připomene, že má popřát mamince ke dni matek. Když byl nemocný, tak třeba zrovna chyběl ve škole, když dělali přání pro maminku. Každý máme různé talenty, někdo to má dávání dárků v krvi, někdo se to musí naučit. Když něco chceš musíš to říct, chlapům občas i třikrát a polopaticky.

verciiik
9. kvě 2022

Ja zakladatelku uplne chapu. Souhlasim teda s tim, ze par dni predem treba naznacit, ze se blizi den matek, ale s cim nesouhlasim je to "kdyz neco chci, tak si o to mam rict". Protoze - predpokladam, protoze ja to tak mam taky - zakladatelce vubec nejde o darek, ale o to, aby si partner SAM vzpomnel a neco pro to udelal. Ve chvili, kdy si o to rekne, vlastne sama znici to, o co ji jde, protoze pak uz to bude jen "darek proto, ze si o nej rekla". Je to otazkou priorit. Pokud partner neni na davani darku nebo takovehle veci, fajn, muze byt, ale pokud vi o tom, ze partnerka na to je a preje si to, pak to, ze pro to neco udela, ikdyz sam na to neni, vnimam jako projev lasky/zajmu, zatimco to, ze se na to i tak vykasle, vnimam naopak jako projev nezajmu a mrzi me to.

chris_n
9. kvě 2022

@verciiik hele ale třeba u nás jsem si už dávno poslechla, ty nejsi moje máma, ty máš dostat dárek a přání od svých dětí. A ty jsou teda tady jako dost trénovaný ve školce a škole, plus chodí teď na tvořivé dilny

Strana
z3