Zdravotník zotavovacích akcí - nemá někdo k dispozici skripta?
OT - Zdravotník zotavovacích akcí - skripta ci kniha (ne od ččk)
Dobry den,
Prosim mel by nekdo k dispozici skripta ci knizku k tomuto kurzu?
Pripadne pokud si nekdo delal kurz zdravotnici.cz byl test tezky?
Budu si tam delat kurz, ale oni skripta nemaji a ja bych krome poznamek mela nejakou ucelenou brozuru.
Dekuji
@hlavinka Já byla taky jinde a dávno, ale opět uděali všichni, kdo tam chodili. Praktické simulace jsme měli 2x a poprvé nám neumřeli jen ti, jejichž povaha zranění to neumožňovala, ale bylo to super cvičení a podruhé to bylo už dobré ze všech stran. On táborový zdravotník stejně skoro nic nemůže a tomu odpovídá i kurs.
Dekuju vsem. Podle kokegyne, co tam dnes sla prvne, po.nich budou chtit latinske názvy kosti, mustek pres otevrenou zlomeninu a dalsi celkem tezky veci. No, uvidim. Diky
@hlavinka Nejdřív jsem si říkala, k čemu proboho chtějí latinské názvy kostí a další blbosti. Ale můstek přes otevřenou zlomeninu co koukám je nejspíše jen v podstatě znehybnění a sterilní krytí.
Na druhou stranu - pozor na jedno - pokud se nic nezměnilo, tak ti, co tady odpovídají, mají průkazky s krátkou platností pár let, ten kurs na zdravotnici.cz ti dají papír s neomezenou platností. Takže to bude asi obtížnější, ale nemusíš každých pár let řešit nutnost doškolovacího kursu + testu (a platit za něj).
@hlavinka Já je dělala před mnoha mnoha lety, pak nějaké doškolováky a pak jsem už jen jezdila na tábor jako zdravotník bez papírů s tím, že tam byli jiní lidi s papíry (mívali jsme dva zdravotníky, já působila jako ta zodpovědná pro rodiče a jezdila s děckama do nemocnice 🙂 ). Bohužel jak se dívám na ten kurs, tak pokud člověk není pedagogický pracovník, stejně na ten neomezený nemám nárok. A pak jsou to jenom peníze za další "razítko".
@camelinka Tak to pak gratulace - a asi i líp poradíš tazatelce 🙂.
Holky, jak tu pročítám tu vaši diskusi, tak jsem trochu znejistěla, jaký kurz to vlastně mám 😀 Byl to akreditovaný rekvalifikační kurz “zdravotník pro zotavovací akce pro mládež a dorost”. To snad omezenou platnost nemá, ne?
@jaja01k co vim of kolegyne, drive se vydavalo potvrzení snad jen na dva roky. Zkousky nebyly moc náročné, pripadne minimální ci zadne.
Ja ted jdu na kurz, co ma test, ustni a praktickou, obsahove je to skoro jak na záchranáře u sanitky, ale obnovovat se to nemusi. U testu jsou zkousky treba i zachrana tehotne. Coz zdravotnik zotavovaci akce nevyuzije, jezdu s detmi na svp ci tabor.
Takze asi doporucuju pohledat Vase potvrzeni o kurzu, treba tam platnost je uvedena.
@hlavinka Já to dělala před 10 lety. Zkoušku jsme měli, ale těžké to vůbec nebylo, nic co by vyžadovalo nějakou velkou přípravu nebo učení. Tak mě to právě překvapilo, že se učíte i latinské názvy kostí a tak. To po nás rozhodně nechtěli. Ale na osvědčení žádnou platnost nemám, tak asi je to neomezené.

Brožuru nemám, ale kurz jsem absolvovala a nebylo to těžké - uspěli všichni.