icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

pratensis
17. bře 2022

@zuzekk Zeptám se jak úplný tydýt, ale - to znamená, že všechny zobrazené značky jsou pod Nestlé nebo ten L´Oréal tam má 30% podíl? Hmm hmm, dobré vědět (myslela jsem, že jde jen o sladkosti). Většinu nepoužívám, ale třeba ten Kit Kat zamrzí. :D

lazuli35
17. bře 2022

@pratensis ja se chtela zeptat na to same 😅

pratensis
17. bře 2022

@lazuli35 Jé, to potěší, díky! 😀 😀

natilla
17. bře 2022

@pratensis myslím, že nestlé má podíl v loreal..
https://www.fio.cz/zpravodajstvi/zpravy-z-burzy...

zuzekk
17. bře 2022

@pratensis Nestlé 30% v Lorealu, ale to je jen můj pohled na šipky , upřímně řečeno nevím. Obávám se, že i Orion, Milka... a spoustu dalšího (např UM), co na obrázku není, Nestlé má pod sebou opravdu hodně výrobců.

zuzekk
17. bře 2022

Filip Horký:
Dnes se podařilo 470 autům s civilisty opustit Mariupol.

pratensis
17. bře 2022

@natilla Děkuji, no já v tomhle lehce tápu (eufemismus :o) ), takže pro mě je podstatné, že prostě pokud možno nepodporovat.

@zuzekk Jj, o "našich" sladkostech vím. To bude hodně bolet, ale holt budu ještě víc péct a čoko lovit v jiných vodách. 😉

zuzekk
17. bře 2022

Andrej Poleščuk: Z Mariupolu se dostalo asi 30000 lidi. Každý den na mesto dopadne 50 až 100 leteckých pum. 80% budov je silně poškozeno. 30% budov nebude možné obnovit vůbec.

sudylichozrout
17. bře 2022

@zuzekk Právě se seru na Yandexu (ruská obdoba našeho Seznamu) s "recenzemi podniků. Pěkně přidávám fotografie a vzkaz. Hodnotím 5*. Ale obávám se, že mi to brzy zarazí. Kdybyste některá měla čas a chuť, stačí se tam registrovat (nechce to ani mail), ale je tam antispam ochrana opisování azbuky, tak si na to najděte na nějakých stránkách ruskou abecedu (třeba na Wiki) a jen kopírujte písmena. Přes Google překladač pak můžete napsat vzkaz a trollovat jim mapy.

lazuli35
17. bře 2022

Volodymyr Zelenskyj byl nominován na Nobelovu cenu míru, uvádí zpravodajský kanál Nexta.

sudylichozrout
17. bře 2022

@lazuli35 A dostane ji.

lazuli35
17. bře 2022

@sudylichozrout ja o tom nepochybuji, jen doufam, ze to nebude in memoriam 🙏🙏🙏

lazuli35
17. bře 2022

@sudylichozrout a na tom yandexu - chce to telefonni cuslo po mně, na overovaci sms

sudylichozrout
17. bře 2022

@lazuli35 Po mne ne. Jsem zaskrtla, ze nemam telefon. Je to zvlastni.

lazuli35
17. bře 2022

@sudylichozrout hm, bud jsem to tam prehlidla nebo jsem asi v hledacku 😁

lazuli35
17. bře 2022

Libanon je první arabskou zemí, která podpořila Ukrajinu v boji proti ruské agresi.
Nexta tv

amenophus
17. bře 2022

@zuzekk sakrys, to vypada ze asi budu muset zacit zit zdrave, mam-li vydrzet bojkotovat agrofert, palmovy olej a jeste k tomu Nestle :D

78marcela
17. bře 2022

Všechno mi je jedno, ale Nescafé mi teda bude vadit. No, co už, budu muset najít jiný zdroj.

16032022nl
18. bře 2022

Holky, chapu dobre, ze pro me z do skupuny Nestle spada i Vichy? Ja je pouzivam roky 🤦🏼‍♀️ zhroutil se mi kosmetickej svet na chvili, ale neva.

sarrita
18. bře 2022

🌻

sebestka
18. bře 2022

@zuzekk Kéž by lidi začali ty značky ignorovat, Nestle by hned otočilo. Ale to se nestane ☹️

amenophus
18. bře 2022

@sebestka pokud se ta informace bude dost sirit tak by mohli, vem si ze bojkot babise byl celkem rozsirenej (dokonce i muj tchan si na to nainstalival appku a to je co rict) a celosvetovej bojkot palmovyho oleje skutecne vedl vyrobce k pouzivani budto jinyho oleje, nebo aspon toho certifikovaneho udrzitelneho (viz nutella) 🙂 - a to mam pocit ze valka na ukrajine ma vetsi vliv nez pozary v indonesii.

16032022nl
18. bře 2022

@sebestka Clovece, ted koukam na mou soc bublinu na Twitteru a hodne lidi se k bojkotu pripojilo. Ja se tez pripojim a to me to kvuli Vichy bude sakra bolet.
Tady jsou ceske znacky, patrici pod Nestle

ilci
18. bře 2022

Dana Drábová #keepcalmandsmile

Putinova armáda vůbec není tak světoborná, jak si myslel.
Není nejlepší na světě, je druhá nejlepší na Ukrajině.
Stateční Ukrajinci odolávají.
A radiační situace na Ukrajině zůstává normální.

blue108
18. bře 2022

Taky se připojuji. Ale moc bolet je to nebude, z toho seznamu používám jen kondicionér L'Oréal, jinak nic. Fakt nic. Leda dětem do Vánoc iho balíčku něco od Mondelez.

blue108
18. bře 2022

Spíše štve Marks & Spencer. Příští týden jsem tam chtěla jít pro troje kalhoty.

sebestka
18. bře 2022

@16032022nl Všechno z toho že*u.😂 Ale končím. Aspoň zhubnu.

78marcela
18. bře 2022

Tak Kaštany a Studentská pečeť vcera na tom seznamu nebyly...to bude bolet stejně jak to Nescafé.

ilci
18. bře 2022

Filip Horký

Podle starosty Lvova nebylo ranním bombardováním zasaženo přímo letiště u města, ale budovy v jeho okolí. Z místa výbuchů stoupá mohutný dým.

ilci
18. bře 2022

Britské ministerstvo obrany dalo o půlnoci tuto mapu zobrazující postup ruských okupantů:

Strana