Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
I tak my stále nic (tak jsem se poplacala po zádech 😅😅)
No… dojíme a dopijeme to, co od nich doma máme a nové už brát nebudu. Jsou to zmetci.
Holky, me ty Nestle znacky prijdou vsechny docela shit 😀 jako odeprit si bonpari nebo maggi, to prezijem 😀. Jediny, co obcas kupujeme je Granko.
Taky přidám jeden odkaz na Nestlé výrobky. Ani mě nenapadlo, že toho pod ně spadá tolik. My naštěstí kupujeme převážně lidlovský potraviny, ale to nescafe teda bude problém. Ja to kupovat nebudu, ale nevěřim, že by se toho třeba u nás v rodině někdo vzdal 😒
https://www.nestle.cz/cs/nase-vyrobky
Všeho Nestle bych se vzdala, jen kaše bude problém, Emule ji miluje🙊
Ruští okupanti ostřelovali čtvrt Podilskyi v samém centru Kyjeva.
Na místě nyní zasahují záchranné složky a zjišťují, co bylo poškozeno a případně s jakými následky.
Zdá se,že oznámené čistky už začaly...jak se stát totalitním režimem za 4 týdny..V ruském Pskovu hlásí masové zatahy na opoziční politiky a novináře.
Podle britské rozvědky ruské okupační jednotky dosáhly tento týden minimálního postupu.
Tady je rozhovor s Borisem Němcovem, když ještě žil https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1504...
Vyjádření firmy Nestlé
https://www.nestle.cz/cs/caste-dotazy/nase-spol...
Plukovník Sergej Suchajev, velitel 331 výsadkového pluku byl zlikvidován na Ukrajině. Byl také přímo zodpovědný za masakr v Ilovajsku 2014.
Superjachta Putinova parťáka z KGB uvízla v Norsku: Místní ji odmítli natankovat.
Superjachta ruského oligarchy Vladimira Stržalkovského uvízla v norském přístavu poté, co ji místní dodavatelé paliva odmítli natankovat. A tak 68 metrů dlouhé plavidlo jménem Ragnar musí zatím zůstat v severonorském přístavu Narvik, napsal zpravodajský server The Huffington Post.
Stržalkovskij sice není na seznamu ruských oligarchů, na které se vztahují sankce EU, ale tento bývalý agent KGB, který vydělal jmění na těžbě niklu, má úzké vazby s ruským prezidentem Vladimirem Putinem – a to je trnem v oku místním lidem.
„Proč bychom jim měli pomáhat?“ řekl norské televizi NRK dodavatel paliva Sven Holmlund. „Můžou domů odveslovat. Nebo použít plachtu.“
Neveselé čtení k zamyšlení.
Válka Ruska proti Ukrajině, Putin a jeho Rusové. Kdo za to může?
"Na Západě by si už lidé měli jednou uvědomit, že sen o lepším, „opravdovém“ a humanistickém Rusku, které je jen aktuálně v poutech krvežíznivého diktátora, představuje pouhou, byť neustále se vracející fikci."
Konvoje zbraní na Ukrajinu budou legitimním cílem ruské armády, řekl Lavrov. Zabránit hodlá především dodávce systémů protivzdušné obrany S-300.
‼️#peskov řekl, že #putin dnes uspořádá operativní schůzku se stálými členy #ruske bezpečnostní rady.
@odula Já jsem to pochopila úplně jinak. Poslední dobou docházím k podobnému pocitu a hrozně mě to deptá - že nějaká obroda nebo převrat je v Rusku strašně nepravděpodobná, bohužel. Že valná většina Rusů buď stávající režim podporuje, nebo rezignovali a je jim to v podstatě jedno. A ono není podstatné, jestli podporují z uvědomělosti, nebo jsou tak zmasírovaní propagandou. Vinu za stávající stav věcí a vývoj budou vidět v Západu a nikdo jim to nevymluví.
Varšava na summitu NATO příští týden formálně požádá o vyslání mírové mise aliance na Ukrajinu. Oznámil to polský premiér Mateusz Morawiecki.
?!Poradce ukrajinského prezidenta oznamuje probíhající jednání o vytvoření nové vojenské aliance mimo NATO mezi 🇵🇱Polskem, Ukrajinou, 🇨🇿Českou republikou a 🇸🇰Slovenskem, „aby Ukrajina nezůstala na bojišti opět sama“
Scholz vyzval Putina v telefonátu k příměří na Ukrajině. Putin obvinil Ukrajinu z toho, že se snaží brzdit mírové rozhovory, uvedly agentury.
@pratensis
@blue108
@odula já už nevím kdo sem dával tento článek, dávám ho znovu, protože tam je to vážně všechno dobře popsaný a člověk trochu pochopí, že oni mají hodně věcí i historických zkušeností jinak...
https://www.nihilistanabalkonu.cz/l/je-putin-va...
@frale To je asi nejkomplexnější pohled, jaký jsem zatím četla. Souhlasím, že je to výborně napsané. Na ten článek, co jsem vložila já, je potřeba koukat taky tou optikou, že autor je ukrajinský kulturolog (= nemůže být 100% nezaujatý, ani kdyby chtěl). Ale podle mě ani on neříká, že celé Rusko špatně, všichni Rusové do jednoho pytle. Jen že ta cesta ven bude složitá a zdaleka to není záležitost jednoho člověka, byť ten nese hlavní díl zodpovědnosti.

Ještě jiný obrázek produktů Nestlé