icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

natilla
18. bře 2022

@bucifalek Viděla jsem retweetnuté, zdroj zde, ale jestli je ok, kdo ví-proto jsem tam dala raději "?"..
https://www.ukrinform.net/rubric-polytics/34325...

odula
18. bře 2022

@natilla samozrejme, to dava smysl. Utvorme vojenskou koalici. Ted hned. to prispeje k deeskalaci napeti. Rozhodne. 🙈 jenom by me zajimalo - kdyz tedy Ukrajina vytvori vojenskou koalici s Polskem a CR - ty staty vystoupi z nato? Protoze kdyz pujdou pomahat Ukrajine, pac jsou v jedny alianci, a agresor je napadne, nezatahne to automaticky tu druhou alianci do valky??? Vysvetlete mi to jako malymu diteti. Prosim.

syrecek01
18. bře 2022

@odula Pry "vytvorit alianci se spojenci, kteri jsou pripraveni bojovat po nasem boku" Jako ja nevim, ale ze by nas stat byl pripraven bojovat? Oni tam snad na tom setkani neco hulili, ne?

16032022nl
18. bře 2022

@natilla
@odula Nova aliance je nesmysl… to bychom vystoupili z NATO? To by pro nas bylo pekne na hovno, mezi nami, devcaty

natilla
18. bře 2022

@odula hele netuším,proto jsem sem dala s ?!,páč mi to přijde divný..chápu to spíš jako až bude po všem,tak nějaké jistoty,že kdyby Rusko chtělo zase kousek,tak už to nebude "jen" Ukrajina..asi i bubu na Rusko do budoucna,teď určitě nic takovýho nedají dokupy..můj názor

16032022nl
18. bře 2022

A vyslani mirove mise do valky…? Jak to chteji udelat? Mirova mise bude Rusakum sumak a pujdou po nich, ze jo.

maciceksta
18. bře 2022

☹ ☹
Strollers have been put in central Lviv on March 18, representing the number of children killed in Russia's war against Ukraine.

According to Prosecutor General’s Office, Russian forces have killed 109 children and injured more than 130 since Feb. 24.

pampeliska1313
18. bře 2022

@maciceksta to je strašný. Snažím se podobným fotkám/videím vyhýbat, protože to prostě bolí.

lazuli35
18. bře 2022

Slyšel teď někdo rozhovor s vojenskym analytikem Kollerem (nebo tak nějak, co jsem zaznamenala)? 🙈

maciceksta
18. bře 2022

@pampeliska1313 Promiň, že jsem ti to sem šoupla... Taky se tomu vyhýbám, videím ještě víc. Tohle jsem nějak potřebovala sdílet...

lazuli35
18. bře 2022

@lazuli35 na radiozurnalu jsem zapomnela dodat

amenophus
18. bře 2022

Dobře Kanada! (opřipomínkovaný patetický ruský dopis pro OSN) https://twitter.com/CanadaUN/status/15044648635...

pampeliska1313
18. bře 2022

@maciceksta v pohodě, občas něco zachytím, tak to rychle přejdu, není to první ani poslední obrázek atd. Ale jakmile vyjdou fotky třeba v článku, tak na to ani neklikám.)

pampeliska1313
18. bře 2022

@lazuli35 něco zajimavyho? Nebo takhle - byla tam naděje, ze nebude konec světa?:D

odula
18. bře 2022

@16032022nl oni(rusove) to hlavně jako "mírovou misi" určitě neuznají , že jo. Pro ně to bude pochopitlne agrese. Když pro ně válka není válka, napadnuti není napadnuti, a nezameruji se na civilní cíle... jim je úplně jedno jak kdo co nazve 🤦‍♀️

lazuli35
18. bře 2022

@pampeliska1313 spis jsem neverila vlastnim usim 😅 ze to co vidime v mediich je zapadni propaganda, Ukrajincum ze se nedari mobilizace, neb vetsina muzu prcha za hranice a diky uplatkum se tam i dostane (tomu bych asi castecne verila), ze ukrajinska armada pouziva civilisty jako zive stity, neb je zalezla ve mestech a jen se brani, misto aby sla bojovat do terenu... mozna si jeste na neco vzpomenu... moderatorka se ho doptavala na zdroje, a on, ze to jsou americti vojensti experti, tak reagovala, ze oni majibtaky od americkych expertu zpravy, ale prave opacne atd. No asi necekali, co se z toho vyvine 😅😅

natilla
18. bře 2022

Němci kvůli možnému porušení zákazu vývozu vyšetřují firmu Bosch. Vyvezené zboží mohlo sloužit civilním i vojenským účelům, píše týdeník Der Spiegel.

natilla
18. bře 2022

Úředníci z Ruska a Běloruska mají zákaz vstupu do budovy evropského parlamentu.

pratensis
18. bře 2022

Erdoganův telefonát s Putinem.
Putinovy čtyři podmínky pro klid zbraní:
1) neutralita Ukrajiny, nevstoupí do NATO
2) odzbrojení Ukrajiny
3) denacifikace
4) Zelenskyj bude souhlasit s jednáním o Donbasu s Putinem

Tweet Filipa Horkého před 16 min, takže pravděpodobně nějaký nedávný telefonát. To na nějaký posun a ústupky nevypadá. 😟

sebestka
18. bře 2022

To mají blbý, tak holt budou na světě sami.
Rusko ztratilo veškeré iluze o spoléhání se na Západ a Moskva nikdy nepřijme pohled na svět, jemuž dominují Spojené státy, které se chtějí chovat jako globální šerif, prohlásil v pátek ministr zahraničí Sergej Lavrov

bigbig
18. bře 2022

@lazuli35 Tady článek z roku 2014 o tom Kollerovi. Je to mj. bývalý velmi aktivní udavač StB, takže to asi vysvětluje lecos...

https://echo24.cz/a/wtUvk/kdo-nam-vysvetluje-si...

ilci
18. bře 2022

😉

hojda
18. bře 2022
natilla
18. bře 2022

Litva, Lotyšsko,Estonsko vyhostí po 3 diplomatech.Bulharsko 10.

sebestka
18. bře 2022

Nestlé pod palbou kritiky. Své podnikání v Rusku odmítá ukončit
Největší výrobce balených potravin na světě Nestlé se odmítá stáhnout z Ruska. Švýcarská společnost tam omezila jen dodávky nepodstatných produktů, například dětskou výživu ale stále dodává. Na sociálních sítích se šíří výzvy k bojkotování produktů firmy.

ilonne
18. bře 2022

@natilla to o té vojenské alianci považuji za blbý vtip. Nemáme ani dostatek krytu pro nás a půjdeme válčit po boku jiné země?

lazuli35
18. bře 2022

@bigbig hm, to bude ono. Ja si teda akorat nasla rozhovor z roku 2014 v Host Lucie Výborné. Proč vůbec lidi s takovou minulosti oslovujou???

pratensis
18. bře 2022

Tohle si sem odložím, zatím jsem nečetla. Ale zní to zajímavě.
"Dějiny Ukrajiny ani v nejmenším neospravedlňují ruskou agresi. Pomáhají však pochopit, co se tam děje, proč, jaké síly proti sobě působí a jakými příběhy si účastníci konfliktu vysvětlují svůj svět a sami sebe.“ Petr Koubský popisuje dějiny Ukrajiny.
https://denikn.cz/837812/dejiny-ukrajiny-1500-l...

natilla
18. bře 2022

@ilonne jak jsem psala,možná je to jen bubu pro Rusko.. .nemůžeme být v NATO ok,ale jde to i jinak..jinak nikde jinde o tom zmínka není zatím,tak si možná jen dělají PR..

16032022nl
18. bře 2022

👍

Strana