Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@natilla samozrejme, to dava smysl. Utvorme vojenskou koalici. Ted hned. to prispeje k deeskalaci napeti. Rozhodne. 🙈 jenom by me zajimalo - kdyz tedy Ukrajina vytvori vojenskou koalici s Polskem a CR - ty staty vystoupi z nato? Protoze kdyz pujdou pomahat Ukrajine, pac jsou v jedny alianci, a agresor je napadne, nezatahne to automaticky tu druhou alianci do valky??? Vysvetlete mi to jako malymu diteti. Prosim.
A vyslani mirove mise do valky…? Jak to chteji udelat? Mirova mise bude Rusakum sumak a pujdou po nich, ze jo.
@maciceksta to je strašný. Snažím se podobným fotkám/videím vyhýbat, protože to prostě bolí.
Slyšel teď někdo rozhovor s vojenskym analytikem Kollerem (nebo tak nějak, co jsem zaznamenala)? 🙈
@pampeliska1313 Promiň, že jsem ti to sem šoupla... Taky se tomu vyhýbám, videím ještě víc. Tohle jsem nějak potřebovala sdílet...
Dobře Kanada! (opřipomínkovaný patetický ruský dopis pro OSN) https://twitter.com/CanadaUN/status/15044648635...
@maciceksta v pohodě, občas něco zachytím, tak to rychle přejdu, není to první ani poslední obrázek atd. Ale jakmile vyjdou fotky třeba v článku, tak na to ani neklikám.)
@lazuli35 něco zajimavyho? Nebo takhle - byla tam naděje, ze nebude konec světa?:D
@16032022nl oni(rusove) to hlavně jako "mírovou misi" určitě neuznají , že jo. Pro ně to bude pochopitlne agrese. Když pro ně válka není válka, napadnuti není napadnuti, a nezameruji se na civilní cíle... jim je úplně jedno jak kdo co nazve 🤦♀️
@pampeliska1313 spis jsem neverila vlastnim usim 😅 ze to co vidime v mediich je zapadni propaganda, Ukrajincum ze se nedari mobilizace, neb vetsina muzu prcha za hranice a diky uplatkum se tam i dostane (tomu bych asi castecne verila), ze ukrajinska armada pouziva civilisty jako zive stity, neb je zalezla ve mestech a jen se brani, misto aby sla bojovat do terenu... mozna si jeste na neco vzpomenu... moderatorka se ho doptavala na zdroje, a on, ze to jsou americti vojensti experti, tak reagovala, ze oni majibtaky od americkych expertu zpravy, ale prave opacne atd. No asi necekali, co se z toho vyvine 😅😅
Němci kvůli možnému porušení zákazu vývozu vyšetřují firmu Bosch. Vyvezené zboží mohlo sloužit civilním i vojenským účelům, píše týdeník Der Spiegel.
Úředníci z Ruska a Běloruska mají zákaz vstupu do budovy evropského parlamentu.
Erdoganův telefonát s Putinem.
Putinovy čtyři podmínky pro klid zbraní:
1) neutralita Ukrajiny, nevstoupí do NATO
2) odzbrojení Ukrajiny
3) denacifikace
4) Zelenskyj bude souhlasit s jednáním o Donbasu s Putinem
Tweet Filipa Horkého před 16 min, takže pravděpodobně nějaký nedávný telefonát. To na nějaký posun a ústupky nevypadá. 😟
To mají blbý, tak holt budou na světě sami.
Rusko ztratilo veškeré iluze o spoléhání se na Západ a Moskva nikdy nepřijme pohled na svět, jemuž dominují Spojené státy, které se chtějí chovat jako globální šerif, prohlásil v pátek ministr zahraničí Sergej Lavrov
@lazuli35 Tady článek z roku 2014 o tom Kollerovi. Je to mj. bývalý velmi aktivní udavač StB, takže to asi vysvětluje lecos...
@bigbig To je starej lhář.... https://www.forum24.cz/otevreny-dopis-martinu-k...
Litva, Lotyšsko,Estonsko vyhostí po 3 diplomatech.Bulharsko 10.
Nestlé pod palbou kritiky. Své podnikání v Rusku odmítá ukončit
Největší výrobce balených potravin na světě Nestlé se odmítá stáhnout z Ruska. Švýcarská společnost tam omezila jen dodávky nepodstatných produktů, například dětskou výživu ale stále dodává. Na sociálních sítích se šíří výzvy k bojkotování produktů firmy.
Tohle si sem odložím, zatím jsem nečetla. Ale zní to zajímavě.
"Dějiny Ukrajiny ani v nejmenším neospravedlňují ruskou agresi. Pomáhají však pochopit, co se tam děje, proč, jaké síly proti sobě působí a jakými příběhy si účastníci konfliktu vysvětlují svůj svět a sami sebe.“ Petr Koubský popisuje dějiny Ukrajiny.
https://denikn.cz/837812/dejiny-ukrajiny-1500-l...

@bucifalek Viděla jsem retweetnuté, zdroj zde, ale jestli je ok, kdo ví-proto jsem tam dala raději "?"..
https://www.ukrinform.net/rubric-polytics/34325...