Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@sebestka aha? Třeba to byl zase nejakej predpripravenej viteznej projev.)
Pardon. I když ty fotky dávám poporade, tak je to rozhazeny jak debil.
Tak londýnská pobočka Citibank už má peníze od ruského ministerstva financí, 117,2 milionu dolarů, které nyní poukáže na jednotlivé účty mezinárodních věřitelů Ruska. Rusko se v platební neschopnosti, ani technické, neocitá. Kovbojka končí. https://t.co/rlCxLDCPIa (kovanda)
Na tom, že se podařilo z krytu pod divadlem v Mariupolu zachránit 130 lidí se nyní shoduje dost oficiálních zdrojů.
Rozchází se počet těch, kteří tam zůstávají.
Žena, která tam dlouho nosila jídlo mluvila o 800.
Ukrajinská ombudsmanka nyní mluví o 1300 lidech stále pod troskami
Ruská banka Tinkoff oznámila, že nemůže vydávat nové karty, protože jí došly zásoby plastů.
Holky, a oni splácí každý měsíc nebo jak? Já jen jestli se mám těšit, že příští měsíc už to klapne.
Už jsem to našla...
Úroky splatné 16. března byly první z několika dalších, jejichž splatnost se blíží. Příští budou v objemu 615 milionů dolarů a je nutné je splatit do konce měsíce. První platba jistiny připadá na 4. dubna, kdy jsou splatné dluhopisy za dvě miliardy dolarů.
@lazuli35
"Ukrajinská armáda se chová jako Islámský stát“. Za Kollera ve vysílání se Radiožurnál omluvil
https://flashnews.com/cz/prispevek/9992d719-ukr...
Čínský prezident Si Ťin-pching v telefonátu americkému prezidentovi Bidenovi řekl, že konflikt není v ničím zájmu, uvedla čínská televize.
Řecký premiér Kyriakos Mitsotakis oznámil finanční pomoc se znovuvybudováním dětské nemocnice a porodnice v ukrajinském Mariupolu, které vybombardovaly ruské síly.
Zajimavej rozhovor, i když kratkej. Nevěří, ze by Putin napadl další státy, ze mu půjde primárně o udržení svoji moci
Kuleba: O místo schůzky prezidentů se zápolí tvrději než o olympiádu
Soupeření o místo, kde by se v budoucnu mohla konat klíčová schůzka ruského a ukrajinského prezidenta Vladimira Putina a Volodymyra Zelenského, je už tvrdší než o pořádání olympijských her, prohlásil šéf ukrajinské diplomacie Dmytro Kuleba. Uvedl to v rozhovoru, který zveřejnil list Ukrajinska pravda, konkrétní místa ale nezmínil.
Zelenskyj je připraven setkat se s Putinem „třeba už zítra“, ujistil Kuleba s tím, že ukrajinské stanovisko je jasné ke všem otázkám a ukrajinská strana je na případný summit připravena.
Ministr vysvětlil, že pokračující rozhovory o míru mezi ruskými a ukrajinskými vyjednávači narážejí na řadu problémů, které sami vyjednávači nemohou vyřešit. „Mohou sedět a hledět na sebe třeba 25 hodin denně a něco si říkat, ale nemají mandát k vyřešení všech otázek,“ konstatoval. Proto by podle něj bylo logické, aby se setkali vůdci obou zemí, dohodli se na klíčových záležitostech a vyjednávači by pak doladili detaily.
„Zatím tomu tak není, a tak pokračujeme v naší práci, tedy děláme vše pro to, aby na jednáních byla pozice Ukrajiny co nejsilnější,“ zdůraznil.
(Seznam zprávy)
Generál Opata: „V druhé polovině roku ztrojnásobíme kapacity kurzů pro nováčky a posílíme týmy instruktorů. Velitelství výcviku ve Vyškově je připraveno na 2900 rekrutů. Reagujeme tím na obrovský zájem o vstup do armády a aktivní zálohy.“ https://t.co/MIT5mSNTEZ
Jeste doplňuji
Když Rusové zasáhli Kateřinu, její rodiče si mysleli, že je mrtvá. "Kulky jí prošly zády, žebry, plícemi a stehny," popsala její matka. "Nejvíce zásahů dostala, protože kryla svého malého bratra." Zachránila mu život. Je mu osm let. Včera se s nimi setkal prezident Zelenskyj:
https://twitter.com/OARichardEngel/status/15045...
Zeny, co si myslite o tomto?
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek...
Fischer navrhuje v Cesku plosne zaplombovat rusky majetek. Kdyz si predstavim, ze moji rusti kolegove a kolegyne - analytici, programatori, projektovi manazeri, matematici, kteri v cesky ziji x let, nesouhlasi s rezimem, pomahaji ted ukrajincum vic jak ja, protestovali proti rezimu v Belorusku atd. by nemohli disponovat s majetkem, museli by dokazovat, ze nemaji s rezimem nic spolecneho a pak by jim ho opet uvolnili - tak se mi to moc nezda. Oligarchove si to svoje ukryjou pres prostredniky a 'dobri' rusove u nas na to dojedou.
@alamo myslím, že to je blbost. Jako už jen to, že by mě někdo podezříval, že mám něco s režimem, kvůli kterymu jsem třeba našel útočiště jinde, by mě dost naštvalo a mrzelo. Zbytečně to udělá zlou krev, naštve to, myslím, že to moc lidí nepochopí, proč je hážou do jednoho pytle a i když jim peníze a majetek vrátí, je to za mě urážlivý a opravdu takový až rusofobní - jseš rus? Prolustrujeme si tě. Nevim no. Šla bych po těch velkých zvířatech, když už, ale jako stejně si cestičku najdou, když budou chtít.
Já jsem teď na ty Rusy tak na*raná, že mně to upřímně nevadí. Čím víc Rusů bude kvůli režimu v pr*eli, tím dřív se něco stane. Jako spravedlivý to není, ale ve srovnání, co dělají Rusáci Ukrajině, je zabavení majetku " nic". Jdou si klidně do cizí země zabíjet schválně nevinný lidí, děti, civilní osoby, schválně tam hází bomby a ničí domy. Ať jdou fakt do haj*lu.

Kéž by to bylo kvůli jeho smrti
Ruská televize náhle přerušila vysílání Putinova projevu na stadionu v moskevských Lužnikách a pokračovala vysíláním vlasteneckého koncertu