Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@pampeliska1313 protože kazdej si ve výsledku bude bránit vlastní pedel.
@odula to se pak ale aliance nemusela zakládat.
A ještě jedna věc. Vysvětlete mi to jako malýmu dítěti. Možná mi něco uniklo tedy - ale NATO je obranná vojenská aliance, vyslání "mírový mise" je oxymoron... uz byla někdy v minulosti nějaká NATO "mírová mise"? Nejsou mírový mise záležitosti UN?
@odula Ahojky, poslala jsem ti vcera mail. 🙂
@pampeliska1313 jeee, našla jsem nějaký "pěkný" článek Ukrajině z 21.1.2022. Velice poučné čtení, zejména o predpokladanym postupu Putina (kdyby udělal co se očekávalo) a, ve světle toho, co jsme tu psali o vysledku hyotetickyho jadernyho konfliktu v Evropě, o postoji Washingtonu ke krizi v Evropě :
The existing order is starting to buckle and Washington needs to decide how best to replace it with new arrangements. Does it prefer to reach a grand bargain with Moscow whereby the two powers divide Europe among themselves? Or does it prefer to encourage and support the development of a new European pole capable of balancing Russian power?
@bigbig Neco takoveho jsem cekala, ze se stane.
Ruský miliardář Mělnikov, jeho žena a dvě malé děti byli ubodáni, kdo to udělal se vyšetřuje. V diskuzi se spekuluje, kdo to udělal, jestli to není vzkaz režimu ostatním miliardářům. https://www.novinky.cz/zahranicni/diskuze/rusky...
@bigbig paní Stehlíková to má z nějakýho článku kde jsou vypnutý komentáře a vlastně nikdo tam nebyl schopnej říct, jestli je ten zdroj spolehlivej. :(
@pavelkamat jsem ráda, když sem někdo takhle vloží z u-mama, nemám čas to tam sledovat 👍
Jak se tu mluvilo o tom “tajným generálovi” prej se podle nej P boji svrhnuti a ze lidi co jsou jinak loajální z toho všeho začínají upoustet
@pampeliska1313 Jo, já taky myslím že to jsou spíš spekulace. Možný je asi úplně všechno.

@odula Jojo, to jsem četla taky a
taky mě to napadlo. Jen doufám, že to nepovolí. Upřímně nechápu teda vyjadřování NATO, že budou bránit každý centimetr území, když by pak nezakročili.