Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@odula šojgu je prej v nemilosti kvůli tomu, že nevychází situace na ua. To samý Gerasimov. Nějak za to odpovídali oba. Oficiálně má Š. problémy se srdcem, ale bůh ví. Zas kdyby měl domácí vězení jako ostatní, tak se to asi ví. Buď tam něco spřádaj, nebo vypadl z okna.
Kéž by byli Sojgu a Gerasimov v nemilosti tak, až by je to nakrklo a toho liliputina oddělali.
A ještě lepší varianta by byla, kdyby se Lukasenko dozvěděl, že ho chce Putin odstranit a udělal to první on...kéž by se požrali navzájem.
@78marcela tyhle čistky co teď dělá P se v Rusku těm nahoře nikdy nevyplatili, tak je malá naděje..
@78marcela
Idnes :Ruská a ukrajinská média si také povšimla, že ruský ministr obrany Sergej Šojgu se od 11. března, tedy již dvanáctý den, neukázal na veřejnosti. Ruská státní televize vysílala staré záběry s ministrem a vydávala je za nové, upozornil ruský portál Agenstvo.
Koukám že se učí od svého rudého bratra Kima... 🤭
Teď koukám, že se údajně neukazuje ani Bortnikov.. hnedka se mi vybavila ta zprava, ze údajně by mohl bejt B nástupce P. Vlastně to vypadá ze všichni co byli v okolí Putina se neukazujou..
Polsko zmrazilo bankovní účty ruského velvyslanectví.
(TASS)
Rozhovor o Mariupolu
@pampeliska1313 ale... tak, zas je to hezký že nepočítají s jaderným armagedonem ne??
@odula taky jsem si hned rikala 😃
Prezident Zelenskyj požádal prezidenta Bidena, aby dočasně nezaváděl sankce vůči Romanu Abramovičovi, který by mohl pomoci při mírových jednáních. https://t.co/22d6MUuCHI
@pampeliska1313 Dobry, tak at jim to slibi, at se maji na co tesit a armagedon nebude 👍😆
@syrecek01 jako bylo to první co mě napadlo.:D a pak jsem začala přemýšlet co se stane když je odmítnou, popr jestli už všichni nebudeme v “Rusku” ..:D
Netvrdili Ukrajinci, že Gerasimov padl? Tak žije, nebo je mrtvý?
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/gerasimo...
@levandule_k Padl Vitalij Gerasimov (generálmajor), zatímco náčelník gen. štábu Valerij Gerasimov je jiná osoba. Taky jsem do smrti prvně jmenovaného netušila, že jsou dva. 😉
Tak aspoň ten KitKat 🤷🏻♀️ https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/457712-...
@brunetka11 jo, ten to vytrhne...
Komentář k mírové misi NATO
@pampeliska1313 pěkný. Zvlášť tohle :
Jaderná válka by byla rychlá. Evropa by něco aktivovala, zejména Francie, ale jinak ne. Do značné míry by to byl konec evropské populace. Rozhodně by tu byl obrovský chaos. Amerika ale nemá důvod, proč by se přidávala," dodal pro ŽivotvČesku.cz bývalý ředitel Národního úřadu pro vyzbrojování Jaroslav Štefec s tím, že z jaderného konfliktu by těžil ten, kdo by do něj nezasáhl. Tím myslel především Čínu a Spojené státy.
Úplně na začátku toho konfliktu mi utkvela hláška jednoho z těch ruských fanatiků, novinář nebo nejakej velvyslanec nebo cokoliv. A ten řekl, a teď už nevím jestli je to přesně takhle, ale něco v tom smyslu, že Evropa půjde do haj*lu a moc/ sféru vlivu si rozdělí Čína/Rusko a USA. ... jsem si říkala do háje, co je to za kravinu. Můj paranoidně konspirační mozek teď ovšem šrotuje, proč ty USA tak ochotně a nahlas "dávaly zelenou" bezletovy zóně a podporovaly Polsko at dá Ukrajině stíhačky. .... 🤔

@pratensis přesně, taky mě to napadlo. ALE - to by nebyl důvod aby nebyli vidět, slyšet, aspoň v ruských médiích, přes různý zoomy a whatnot. Navíc jestli me paměť neklame tak to s těma letadlama bylo cca před týdnem a o Šojgu s Gerasimovem není podle Drabove slyšet už dva týdny.