Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
Lukáš Kovanda: Tak to vypadá, že nakonec ucuknul Putin. Podle německého kancléře Scholze budou evropské země za plyn nadále platit eurem. Dnes si o tom s Putinem telefonoval.
@odula ad "jak zapad prispel k vytvoreni putina" - potvrzuju na zaklade cerstve zkusenosti. Potkali jsme na hristi dcerinu novou spoluzacku ze skolky s tatinkem (teda dost starym na to hak maly ma dite, ale tady casto mivaji lidi deti az po 40...pardon za offtopic). Tatinek je Ukrajinec, maminka Ruska. Kolem roku 2000 zili v Moskve a to co o ty dobe vypravel mi uplne presne evokovalo ty 90ky u nas, ale na steroidech (z ropy a plynu).
@elencze ad software - takze maji necely 3 roky na ro, aby si vyvinuli vlastni operacni system, webove prohlizece, textove editory, nemluve o specializovanem softwaru? Tyjo tak good luck, beru si popcorn a budu se zajmem sledovat :D. Vrati se do ery DOSu.
Ad korupce v armade - tak snad maji neprovozuschopne i ty jaderne zbrane! To dava trochu nadeji 🙂
@levandule_k nebo jim němec něco slíbil..kdoví
Putin podepsal výnos o jarních odvodech do armády. K vojenské službě má být povoláno 134 500 Rusů ve věku od 18 do 27 let, oznámily agentury. Už dříve řekli, že nebudou nasazeni do aktivních bojů..tak jistě
@natilla jako kam je chce poslat, proboha?
@pampeliska1313 Co jsem pochopila je to každoroční povolávání branců, ale kam je teď asi pošle, když mu teče do bot... asi to bude nějaké "cvičení"🙄
@pampeliska1313
@natilla Tak možná je pošle do Azerbajdžánu...
@pampeliska1313 To rozhodně, to nepopírám... Vždycky když je o nich zmínka tak se mi vybaví tahle písnička
https://www.youtube.com/watch?v=_DboMAghWcANa konci článku hodně zajímavý rozhovor v DVTV https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/co-rika-na...
Zatím, jestli jsem chytila dobře, tak US i UK se vyjádřili odmítavě k tomu, že by v budoucnu (na základě "mírové dohody") měli poskytovat bezpečnostní záruky na Ukrajině
@simix22 Naprosto nechutné. Chudák žena a dítě.
@hojda
@levandule_k
Holky mám skoro šestiletého syna a ta představa je pro mě děsivá..to jsem říkala i mužovi když začala vojna, že toto je přesně to čeho se desim, že by moje dítě zažilo..to bych vážně radši umřela i s dětma a nezažila takovej otřes
Ukrajinská armáda osvobodila 5 obcí v Záporožské oblasti.
Polovina Irpinu zničena v důsledku ruských útoků. Starosta Irpin Oleksander Markushyn v televizním vysílání 29. března řekl, že „50 % města a jeho kritické infrastruktury bylo zničeno a sutiny ještě nebyly odklizeny“.
Proruskej separatista (nevim co za hodnost ale vedl už nějaký výpravy) se vyjádřil nelichotivě k invazi na Ukrajinu se slovy “ať jsem třeba zrádce nebo vlastizrádce..” kdyby na konci článku nebylo, že ho viní z válečných zločinů, skoro má moje sympatie
Putin podepsal pravidla prodeje plynu nepřátelským zemím. Budou smět platit jen v rublech.
https://t.co/kwFSpM1cco
Nenecháme se vydírat, vzkázali Putinovi ministři Německa a Francie
@psya Cohen is alive 👍

45 evakuačních autobusů prý míří do Mariupolu kvůli evakuaci,tak snad Rusové zase neporuší klid zbraní,co avizovali.